Isrka , da li si citala naucne radove o povijesti SARS CoV, SARS Cov-1 i SARS CoV-2

narod svijseno bira da bude nezainteresiran , a istoremeno se buni jer je tretirn kao krdo goveda

Moderator: Krokodil Behko
Isrka , da li si citala naucne radove o povijesti SARS CoV, SARS Cov-1 i SARS CoV-2
sve je ovo zbog sisaBeni_dvosekundas wrote: 01 Apr 2020, 13:40SARIN i 5GMunDZi wrote: 01 Apr 2020, 13:00 I sta je najnovije?
Najobicnija gripa ili ne?
Sta kazu forumski strucnjaci?![]()
Naravno, prije toga navuci kosmonautsko odijelo i budi odgovoran gradjanin.
Jest allaham
Ti si tamo gdje je bila dobra koncentracija migranata.Chloe wrote: 01 Apr 2020, 13:54Ne znam identitet, mada sumnjam da je u pitanju teta koja se zadesila u Tuzli u bolnici ... ako je ona, onda centar Kladuše.
I dalje je velika koncentracija migranata. Za njih vrijede pravila kao i za nas.rethna wrote: 01 Apr 2020, 14:15Ti si tamo gdje je bila dobra koncentracija migranata.Chloe wrote: 01 Apr 2020, 13:54
Ne znam identitet, mada sumnjam da je u pitanju teta koja se zadesila u Tuzli u bolnici ... ako je ona, onda centar Kladuše.
Kazi, sta je s njima sada? Vidjas li ih ili da li bar imaju neki podaci gdje su, sta su, kako su?
Moje auto ima sedam mjesta, sjedneš na zadnji sjedež i ništa se ne brini ...
iskra, problem je sto nema dostpunih infomracijama na nasem jeziku, a na engleskom imas odlicne izvoreIskra wrote: 01 Apr 2020, 14:17Venera wrote: 01 Apr 2020, 14:03
Isrka , da li si citala naucne radove o povijesti SARS CoV, SARS Cov-1 i SARS CoV-2![]()
narod svijseno bira da bude nezainteresiran , a istoremeno se buni jer je tretirn kao krdo goveda![]()
Iskreno ne previše, čitam who najviše i zapratila sam Djikica, imam nešto više podataka o MERS jer je mama bila.dio tima koji je radio u KSA i o tim stvarima imam podatke ono što se kaže iz "prve ruke".
Recimo, temeljem iskustva svojih ljekara Qatar je i prije preporuke WHO skinuo ibuprofen s liste lijekova kojima tretiraju zaražene, imaju 2 mrtvih, 6 kritičnih (samo) , ostali su strogo kontrolirani i nadgledani, i dobro im ide za sad .
Ono što ja "zamjwram" našima je zaista ono sto je i svima kao vidljivo, pogubili su se, podijelili na nivoe, a u ovakvim situacijama ja bar mislim, treba brisati granice izmedju aktivnosti primarne i tercijarne, državnog i privatnog, jedan krizni stab, jedan glavnokomandujuci i tim epidemiologa koji će mu stajati na raspolaganju od 0-24.
o ovome se jako malo pise, pokusala sam pronaci posljedice prethodnih zaraza sa SARS Cov i SARS Cov-1vila wrote: 01 Apr 2020, 10:36Jesi siguran da i izljeceni nece imati posljedice?insomnia wrote: 01 Apr 2020, 10:31
Vidis. Klasican primjer. Da trecina je mladja od 60 ali niko ne objavi koliko osoba napusti tu istu intenzivnu kao izljeceno
A evo ja u svojoj blizoj okolini znam za 3 slucaja gdje su umrle osobe u ranim 50-tim
Ne bi bas rekla da je statistika slicna obicnoj gripi
ooooooooooooooooo ma koga to vidim
Users browsing this forum: No registered users and 8 guests