Venera wrote: 01 Apr 2020, 14:39o ovome se jako malo pise, pokusala sam pronaci posljedice prethodnih zaraza sa SARS Cov i SARS Cov-1vila wrote: 01 Apr 2020, 10:36
Jesi siguran da i izljeceni nece imati posljedice?
A evo ja u svojoj blizoj okolini znam za 3 slucaja gdje su umrle osobe u ranim 50-tim
Ne bi bas rekla da je statistika slicna obicnoj gripi![]()
Me može se ni pisati više jer se ne zna, sve je trudi i a za takve podatke trebaju podaci, analize i nažalost vrijeme.
U vezi tvog posta gore
WHO pratim u pogledu update podataka, jedino su Oni i validni obzirom da sve zemlje njima dostavljaju dužne su dostaviti podatke.
Mislim da je jako teško obilju informacija kojima smo doslovno zatrpani, pronaći napise i članke kojima se možemo posvetiti i razmisljati o njima. Osim toga , iako je korona blizak rodjak SARS i MERS ipak je nov, ima samo 4 mutacije , . Stoga ga ne smijemo previše poistovjećivati s njegovim rođacima. Citati o prethodnicima svakako, radi boljeg razumijevanja, ali posmatrati ga individualno i tako ga i tretirati. Zato si nisam dala truda da malo više čitam o prethodnicima.
A i iskreno, zadnjih dana samo čitam dijabetoloske jelovnike

P.s
A i na ovoj temi smo doista zatrpani nizom "životno važnih "podataka, kao što i sama.vidis.

#nasaposla