Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 1139 times
- Status: Offline
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Re: Korona virus
Ljudi će biti kao astronaulti , maskeće biti modni hitinsomnia wrote: 01 Apr 2020, 18:46 U pitanju su ove maske.
Uz male preinake koje printaju na 3D printerima kazu da odlicno posluzi za respiraciju. U biti samo im se doda gore ovo koljeno
![]()

Ostalo je cutanje.
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Ovo se koristi u bolnicama za improvizovane respiratore
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Ja Ne vjerujem da se uopce razmatra pitanje dozvole kretanja penzionerima, i to za vrijeme.isplate penzija. Pa svi će se zararazitiiiiiii 
Behko ti nemoj podicinpenziju sta ce forum bez tebe

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9529 times
- Been thanked: 11268 times
Lećemi na račun.Iskra wrote: 01 Apr 2020, 19:17 Ja Ne vjerujem da se uopce razmatra pitanje dozvole kretanja penzionerima, i to za vrijeme.isplate penzija. Pa svi će se zararazitiiiiiii
![]()
Krokodil Behko wrote: 01 Apr 2020, 19:21Lećemi na račun.Iskra wrote: 01 Apr 2020, 19:17 Ja Ne vjerujem da se uopce razmatra pitanje dozvole kretanja penzionerima, i to za vrijeme.isplate penzija. Pa svi će se zararazitiiiiiii
![]()
Nemoj ji na bankomat, plaćaj karticom. Ni po tjestenina nemoj ići, hahha
Kaže moj dedo sad : asli će nas pustiti malo van.
Hoće oni al neću ja!

- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
a sto postari ne dijele narodu penzije il ovako na racun da im salju nego moraju u postu po pare
🐽
Pa ovo je baš super, i realno jedina zaštita, dostupna običnim smrtnicima...insomnia wrote: 01 Apr 2020, 18:46 U pitanju su ove maske.
Uz male preinake koje printaju na 3D printerima kazu da odlicno posluzi za respiraciju. U biti samo im se doda gore ovo koljeno
![]()
One profi maske što je rocko postavljao, baš su odlične.
Face it... Izgleda nam nema druge, nego nabaviti za ubuduće... Neka je u ormanu, neka trune, ali neka je...
Habibti, ya nour el - ain... 

- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Ne treba pretjerivati pa nije virus skakavacIskra wrote: 01 Apr 2020, 19:17 Ja Ne vjerujem da se uopce razmatra pitanje dozvole kretanja penzionerima, i to za vrijeme.isplate penzija. Pa svi će se zararazitiiiiiii
![]()
I meni je realno da ukinu starima zabranu kretanja
Socijalna distanca i osobna higijena bi trebalo biti dovoljno da se svi ne zaraze
Neka pravila da...ali dugotrajna zabrana kretanja sigurno ne
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Upravo se cini da Francuska ide u tom pravcu. Premijer je rekao da se razmatra ukidanje izolacije. Ne odmah u svim regionima i ne odmah za sve osobe ali po prvi put se spominje i ta mogucnost. Doduse sve je to jos na dugom stapuvila wrote: 01 Apr 2020, 19:28Ne treba pretjerivati pa nije virus skakavacIskra wrote: 01 Apr 2020, 19:17 Ja Ne vjerujem da se uopce razmatra pitanje dozvole kretanja penzionerima, i to za vrijeme.isplate penzija. Pa svi će se zararazitiiiiiii
![]()
Socijalna distanca i osobna higijena bi trebalo biti dovoljno da se svi ne zaraze
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- vila
- Forum [Bot]
To ce se morati dogoditiinsomnia wrote: 01 Apr 2020, 19:32Upravo se cini da Francuska ide u tom pravcu. Premijer je rekao da se razmatra ukidanje izolacije. Ne odmah u svim regionima i ne odmah za sve osobe ali po prvi put se spominje i ta mogucnost. Doduse sve je to jos na dugom stapuvila wrote: 01 Apr 2020, 19:28
Ne treba pretjerivati pa nije virus skakavac
Pridrzavat se uputa i reducirati nepotrebne guzve pa sta bude
Racunam da ce se ovako gurati jos 2-3 tjedna ili eventualno cijeli travanj
I onda krece ukidanje mjera
Jer ni jedna ekonomija ovo ne moze izdrzati
Vec sad je upitno kako
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3883 times
- Been thanked: 2919 times
VILO,potrajat ce ovo...
duze nego se mislilo .....
...slobodno racunaj ....tamo jesen ...
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
vila wrote: 01 Apr 2020, 19:28Ne treba pretjerivati pa nije virus skakavacIskra wrote: 01 Apr 2020, 19:17 Ja Ne vjerujem da se uopce razmatra pitanje dozvole kretanja penzionerima, i to za vrijeme.isplate penzija. Pa svi će se zararazitiiiiiii
![]()
To.isto ko da ne znaš nas mentalitet, a starci su ko djeca. Realna je bojazan da cw aebzaraziti. U velikom broju.

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14344 times
- Been thanked: 9936 times
Jedna od najboljih država u borbi protiv korona virusa: "Nema razloga da stanovništvo plašimo smrtnošću, neizbježno će se povećati broj izliječenih"
U Češkoj Republici trenutno je zabilježeno 3330 slučajeva korona virusa, i 32 zabilježena smrtna slučaja.
Češka je uvela stroge karantinske mjere prije gotovo dvije sedmice, uključujući obavezu nošenja maske za lice u javnim prostorima, a u protivnom slijedi novčana kazna od 20.000 kruna ( skoro 1000 EURA). Washington Post je nedavno objavi tteskt o tome kako je Češka republika primjer borbe protiv epidemije.
Češki krizni štab upravo je prezentovao neke statističke podatke, kada je riječ o intenzivnoj njezi. Oni su konstatovali da je njihov sistem sprema i za italijanski scenario ali da u ovom trenutku nema razloga za brigu. Nivo intenzivni njege je na istom nivou kao i prije pojave virusa korona.
Povećava se starost pacijenata koji su primljeni u bolnice. 60 % svih pacijenata u bolnicama je preko 70 godina starosti, u velikoj većini radi se o lakšem stanju. Češka republika ima 2080 respiratora, i 70 ECMO uređaja
Prema statistici najčešće umiru:
1. Pacijenti starije životne dobi
2. Više ima muškaraca nego žena
3. uglavnom se radi o pacijentima koji imaju druga oboljenja, tzv. komorbiditeti
Najčešći komorbiditeti su visoki krvni pritisak i dijabetes, saopštio je Vladimir Černy iz Asocijacije češke anesteziologije i intenzivne njege.
Ladislav Dušek, direktor Zavoda za zdravstvene informacije i statistiku je rekao kako je smrtnost od koronavirusa u Češkoj vrlo niska, a udio COVID-19 u ukupnom mortalitetu je zanemariv.
"U našoj zemlji svake godine umre oko 112.000 ljudi", rekao je Ladislav Dušek, "ne postoji razlog da se češko stanovništvo plaši smrtnošću. Neizbježno će se povećati broj izliječenih"
Rekao je da je cijela situacija pod kontrolom, kao što sugerišu i podaci.
Prema Dušekovim riječima, raste broj ljudi koji izlaze iz bolnica. Takođe, ne dolazi do povećanja pacijenata sa teškim tokom bolesti.
https://www.6yka.com/novosti/jedna-od-n ... fQWxAyy8rs
U Češkoj Republici trenutno je zabilježeno 3330 slučajeva korona virusa, i 32 zabilježena smrtna slučaja.
Češka je uvela stroge karantinske mjere prije gotovo dvije sedmice, uključujući obavezu nošenja maske za lice u javnim prostorima, a u protivnom slijedi novčana kazna od 20.000 kruna ( skoro 1000 EURA). Washington Post je nedavno objavi tteskt o tome kako je Češka republika primjer borbe protiv epidemije.
Češki krizni štab upravo je prezentovao neke statističke podatke, kada je riječ o intenzivnoj njezi. Oni su konstatovali da je njihov sistem sprema i za italijanski scenario ali da u ovom trenutku nema razloga za brigu. Nivo intenzivni njege je na istom nivou kao i prije pojave virusa korona.
Povećava se starost pacijenata koji su primljeni u bolnice. 60 % svih pacijenata u bolnicama je preko 70 godina starosti, u velikoj većini radi se o lakšem stanju. Češka republika ima 2080 respiratora, i 70 ECMO uređaja
Prema statistici najčešće umiru:
1. Pacijenti starije životne dobi
2. Više ima muškaraca nego žena
3. uglavnom se radi o pacijentima koji imaju druga oboljenja, tzv. komorbiditeti
Najčešći komorbiditeti su visoki krvni pritisak i dijabetes, saopštio je Vladimir Černy iz Asocijacije češke anesteziologije i intenzivne njege.
Ladislav Dušek, direktor Zavoda za zdravstvene informacije i statistiku je rekao kako je smrtnost od koronavirusa u Češkoj vrlo niska, a udio COVID-19 u ukupnom mortalitetu je zanemariv.
"U našoj zemlji svake godine umre oko 112.000 ljudi", rekao je Ladislav Dušek, "ne postoji razlog da se češko stanovništvo plaši smrtnošću. Neizbježno će se povećati broj izliječenih"
Rekao je da je cijela situacija pod kontrolom, kao što sugerišu i podaci.
Prema Dušekovim riječima, raste broj ljudi koji izlaze iz bolnica. Takođe, ne dolazi do povećanja pacijenata sa teškim tokom bolesti.
https://www.6yka.com/novosti/jedna-od-n ... fQWxAyy8rs
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- vila
- Forum [Bot]
Julka cesi su odmah krenuli sa nekim mjerama i odradili su vrhunski
Plus toga mislim da dosta i testiraju od pocetka
To u bih izostaje...i u hr isto
Iako su u hr krenuli puno 6esce sa testiranjem zadnjih dana
Plus toga mislim da dosta i testiraju od pocetka
To u bih izostaje...i u hr isto
Iako su u hr krenuli puno 6esce sa testiranjem zadnjih dana
- vila
- Forum [Bot]
Hoce potrajati ali nisam sigurna da ce i zabrane potrajatiPasaga wrote: 01 Apr 2020, 19:37 VILO,potrajat ce ovo...
Vidit cemo
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13881 times
- Been thanked: 22830 times
Mi cemo se svi zarazit, ja vjerujem da pola ovo vec ima sam’ ne smiju rec’ raji.
Dozvolite da se obratimo
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1207 times
- Been thanked: 3827 times
Ne mogu potrajati. Nije prirodno.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.