Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9729 times
Been thanked: 11469 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by Krokodil Behko »

Nijemci prije osam godina isprognozirali, da će nas nekog februara, pogoditi modificirani korona virus, da će krenuti sa kineskih pijaca i poharati svijet

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Halelujaaaaa :jupi

Halelujaaa... :jupi :klanja

Napokon će se doznati, kako je duhanska industrija zdrava i pomaže cijeloj planeti. :ahhh
Strpljenja, vijest emitujem u roku od par minuta
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

JESMO LI NA PRAGU RJEŠENJA: BAT razvija potencijalno cjepivo protiv COVID-19; Ako testiranje uspije, već od juna...

Image

Biotehnološka podružnica grupacije British American Tobacca (BAT), Kentucky BioProcessing (KBP), razvija cjepivo protiv COVID-19 koje je trenutno u fazi predkliničkog ispitivanja. U slučaju uspješnog testiranja, BAT vjeruje da bi se, uz pomoć partnerskih kompanija i vladinih agencija, već od juna moglo početi proizvoditi između jedan i tri miliona doza cjepiva.

Potencijalno cjepivo protiv COVID-19 razvija se korištenjem nove tehnologije ubrzanog rasta duhana – trenutno je u fazi predkliničkog ispitivanja

BAT-ova američka podružnica Reynolds American Inc preuzela je 2014. godine tvrtku KBP s ciljem korištenja njenih jedinstvenih tehnologija ekstrakcije duhana u razvoju nove kategorije proizvoda koje su, za razliku od cigareta, lišene procesa izgaranja duhana.

BAT istražuje mogućnosti saradnje sa vladinim agencijama kako bi što prije cjepivo uveo u fazu kliničkih studija.

-U kontaktu smo sa Američkom agencijom za hranu i lijekove i očekujemo instrukcije za sljedeće korake. Stupili smo također u kontakt sa Odjelom za zdravlje i socijalnu skrb u Ujedinjenom Kraljevstvu kao i američkim regulatorom BARDA. Želimo pružiti podršku i omogućiti pristup našem istraživanju kako bi što više ubrzali razvoj cjepiva protiv COVID-19- kazao je direktor znanstvenih istraživanja BAT-a David O’Reilly.

On je naveo da je razvoj cjepiva izazovan i kompleksan i da vjeruje da su napravili značajan iskorak koristeći tehnologiju ubrzanog rasta duhana.

- Potpuno podržavamo apel Ujedinjenih nacija koji traže sveobuhvatni pristup svih zainteresiranih strana u društvu u borbi protiv globalnih problema. KBP već neko vrijeme razvija mogućnosti alternativne upotrebe duhana, a jedna od tih mogućnosti je razvoj cjepiva. Posvećeni smo podržavanju globalnih napora u zaustavljanju širenja COVID-19 kroz korištenje dostupnih tehnologija - izjavio je dr. David O’Reilly.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Turkmenistan zabranio upotrebu riječi "koronavirus", policija hapsi sve koji nose maske
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2937 times
Been thanked: 3314 times

Post by Skin »

insomnia wrote: 01 Apr 2020, 21:51
I kaka im je korist?
nikaka, dobro si.
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Pa dabome nikakva. Eto skoro su presisali fr u kojoj se ne testira do golema zora
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by Iskra »

arzuhal wrote: 01 Apr 2020, 21:10
Iskra wrote: 01 Apr 2020, 21:02

Ja pročitala, kome fali Majka :tuzna
Dobro je pa nisi pročitala: meni treba kanisterčić od pet litara friško razmućenog dezinfekcijskog sredstva

Danas sam dobila malo Ditino, 250 ml. Ako ovo potraje imat logistiku ko klinički :DD
:srce Jer si moje, najmoje... :srce
Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2937 times
Been thanked: 3314 times

Post by Skin »

bolan, ovi su podaci korisni za istrazivanje, tacnost podataka presudna. koja to mapa icega rjesava ovako veliki problem.
ne moze se sve zivo relativizirati. da je stavljena bilo kakva druga informacije iz spanije, ti bi isto to rekao. :hihi
mozes pustiti koji post i da prodje...'nako.
Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Iskra »

U dz Vrazovo ima zaraženih ljekara. :place

Direktor Hitne pomoći, dr Zalihic upravo na tv hladno izjavi da je odbio postavljanje tunela za dezinfekciju ispred zgrade hitne pomoći jer bi to moglo "privuci ljude ka toj medicinskoj ustanovi". :grana

Kako je korona uspjela ući u tako dobro zaštićen bastion kao što su UKC i Vrazova. Kako, kad je ispred svake med ustanove postavljena trijaza? Čemu onda zatvaranje tih ustanova prema.pacijentima? Ko je ovdje lud?
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Krokodil Behko wrote: 01 Apr 2020, 21:57 Nijemci prije osam godina isprognozirali, da će nas nekog februara, pogoditi modificirani korona virus, da će krenuti sa kineskih pijaca i poharati svijet

Znaci, ovo ce trajati 3 godine.
Mozgovi ce nam biti isprani, sloboda kretanja nula, itd....

Znala sam da su Masoni sve zakuhali.

Za tu priliku, jedna prigodna glazba. :ok

Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Iskra »

MunDZi wrote: 01 Apr 2020, 23:05
Krokodil Behko wrote: 01 Apr 2020, 21:57 Nijemci prije osam godina isprognozirali, da će nas nekog februara, pogoditi modificirani korona virus, da će krenuti sa kineskih pijaca i poharati svijet

Hoćemo li se halaliti?
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Koji masoni?
Moraš dozvoliti struci, da se razumije u stvari i ispravno pretpostavlja neki scenarij.

Mene više brinu teoretičari zavjere.

Inače, USA na 660 mrtvih danas, a možda nije konačan podatak, jer se dan tamo na zapadnoj obali, završava tek za nekoliko sati. Sutra će USA preteći i Italiju.
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

Iskra wrote: 01 Apr 2020, 21:00
Dorian wrote: 01 Apr 2020, 19:58

Sa druge strane, misliš ih 6 mjeseci držati u kući?

Dok krivulja oboljelih i umrlih ne bude U opadanju. Bolje i to nego da ih izgubillmo. Odbijam misliti da minimaliziras njihovu vrijednost.
Boldirano: Pretpostavka je put do greške.

Stvar je u tome da u jednom trenutku dolazi do toga da "cijena" zaštite postane veća od opasnosti. Ne samo za društvo, nego i za pojedince koje se trudiš zaštititi.

Ne znam da li si bila dovoljno odrasla kada je ovdje bio rat, ali u jednom trenutku ljudi su počeli zanemarivati opasnosti od granatiranja i snajpera i počeli hodati. Zatvorenost u malom prostoru u jednom trenutku postaje veći problem od opasnosti od koje se kriješ u tom prostoru.

Ako čovjek živi život koji mu se čini besmislen, od njega će odustati. Skoro svi oni koji su izvršili samoubistva su to uradili, kakav god da je stvarni razlog (bolest, odlazak voljene osobe, nemogućnost da se podnese nešto treće...) zato što im je besmislenost i bol života koji u trom trenutku žive bila veća od smrti.

U jednom trenutku, ako se ovo produži, ljudi koji su zatvoreni, ne idu na posao, ne smiju čak ni izaći prošetati, će početi osjećati besmislenost života kakav u tom trenutku žive.

A onda im produžavanjem takvog života nećeš pomoći nego ih gurnuti dalje u pokušaj izlaska iz te besmislenosti. Pa makar i na drastičan način.
Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Iskra »

Dorian wrote: 01 Apr 2020, 23:17
Iskra wrote: 01 Apr 2020, 21:00

Dok krivulja oboljelih i umrlih ne bude U opadanju. Bolje i to nego da ih izgubillmo. Odbijam misliti da minimaliziras njihovu vrijednost.
Boldirano: Pretpostavka je put do greške.

Stvar je u tome da u jednom trenutku dolazi do toga da "cijena" zaštite postane veća od opasnosti. Ne samo za društvo, nego i za pojedince koje se trudiš zaštititi.

Ne znam da li si bila dovoljno odrasla kada je ovdje bio rat, ali u jednom trenutku ljudi su počeli zanemarivati opasnosti od granatiranja i snajpera i počeli hodati. Zatvorenost u malom prostoru u jednom trenutku postaje veći problem od opasnosti od koje se kriješ u tom prostoru.

Ako čovjek živi život koji mu se čini besmislen, od njega će odustati. Skoro svi oni koji su izvršili samoubistva su to uradili, kakav god da je stvarni razlog (bolest, odlazak voljene osobe, nemogućnost da se podnese nešto treće...) zato što im je besmislenost i bol života koji u trom trenutku žive bila veća od smrti.

U jednom trenutku, ako se ovo produži, ljudi koji su zatvoreni, ne idu na posao, ne smiju čak ni izaći prošetati, će početi osjećati besmislenost života kakav u tom trenutku žive.

A onda im produžavanjem takvog života nećeš pomoći nego ih gurnuti dalje u pokušaj izlaska iz te besmislenosti. Pa makar i na drastičan način.

Ne sjećam se rata, Bogu hvala. Trenutno, u svoj ovoj konfuziji gdje ništa nije organizirano, osmišljeno, strategije borbe nema...Ja duboko vjerujem da je izolacija za populaciju penzionera jedino pravo rješenje. Oni su ranjivi, zdravstveno stanje naših ljudi općenito nije na zavidnom nivou, kod njih naročito. Dok ne prodje prvi val makar...po kom.misljenju, oni bi morali u izolaciju. Imam dedu i nanu, oboje + 65, vidim koliko im teško pada sve ovo ali mora se.
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

bolje vam je sada da se zarazite dok ima slobodnih respiratora nego kasnije :hm
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Krokodil Behko wrote: 01 Apr 2020, 23:13 Koji masoni?
Ma to sam ja ubacila masone iz zezancije.
Ali sudeci po blueprint-u o kojem ovaj ciko prica, mogli bi biti i masoni sa idejom resetovanja svijeta. :rol

Krokodil Behko wrote: 01 Apr 2020, 23:13 Moraš dozvoliti struci, da se razumije u stvari i ispravno pretpostavlja neki scenarij.
Kojoj struci?
Naucnici/medicina?
Ili
Analiticari?
Ili
Prorocnici sa kristalnom kuglom?
Krokodil Behko wrote: 01 Apr 2020, 23:13 Mene više brinu teoretičari zavjere.
Jesi li gledao do kraja sta ovaj ciko prica?
Dosao je i do Biblije i Boga.

Tako da, svaki covjek moze doci do nekih teorija.

Krokodil Behko wrote: 01 Apr 2020, 23:13 Inače, USA na 660 mrtvih danas, a možda nije konačan podatak, jer se dan tamo na zapadnoj obali, završava tek za nekoliko sati. Sutra će USA preteći i Italiju.
USA je cini mi se vec prestigla Italiju.
Nije za cuditi se.
USA je ogromna, a gradovi kao NY nakrcani ljudima.

PS. Ja ne znam vise sta da mislim.
Znam samo da nista ne znam.
Necu da vjerujem da je ovo napravila ljudska ruka radi nekog novog svjetskog poretka, itd.
Ali tesko mi da vjerujem i da je samo malo jaci virus, i da ce sve proci za nekoliko sedmica.

@Iskra, Halalim ti.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 233 times
Been thanked: 153 times

Post by rocko »

Fuddo wrote: 01 Apr 2020, 20:18
220volt wrote: 01 Apr 2020, 20:15

Ja mislim da je ovo ko The Walking Dead virus. Svi ga imamo samo saznamo kad se testiramo (ili umremo)
Zvanicno, 50% zarazenih nema nikakve simptome, a prenose ga okolo ko s poslom.
Dzaba se borbamo, pobijedio je.
Mislim, za sad vodi, dok ne smuckamo terapiju.
Fuddo ne boj se evo mi testirali 8600 , pozitivnih bilo oko 740, umrlo 36, nadzire se oko 220 , 900 zavrsili nadzor ( izlijeceni) 60 pozitivnih u bolnici, i 79 za koje se sumnja da su pozitivni . Znaci jos uvijek imamo vecu sansu da nas ubije grom nego corona.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 233 times
Been thanked: 153 times

Post by rocko »

Krokodil Behko wrote: 01 Apr 2020, 23:13

Koji masoni?
Moraš dozvoliti struci, da se razumije u stvari i ispravno pretpostavlja neki scenarij.

Mene više brinu teoretičari zavjere.

Inače, USA na 660 mrtvih danas, a možda nije konačan podatak, jer se dan tamo na zapadnoj obali, završava tek za nekoliko sati. Sutra će USA preteći i Italiju.
Za danas oko 970 mrtvih ,
Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Iskra »

MunDZi wrote: 02 Apr 2020, 00:32
Krokodil Behko wrote: 01 Apr 2020, 23:13 Koji masoni?
Ma to sam ja ubacila masone iz zezancije.
Ali sudeci po blueprint-u o kojem ovaj ciko prica, mogli bi biti i masoni sa idejom resetovanja svijeta. :rol

Krokodil Behko wrote: 01 Apr 2020, 23:13 Moraš dozvoliti struci, da se razumije u stvari i ispravno pretpostavlja neki scenarij.
Kojoj struci?
Naucnici/medicina?
Ili
Analiticari?
Ili
Prorocnici sa kristalnom kuglom?
Krokodil Behko wrote: 01 Apr 2020, 23:13 Mene više brinu teoretičari zavjere.
Jesi li gledao do kraja sta ovaj ciko prica?
Dosao je i do Biblije i Boga.

Tako da, svaki covjek moze doci do nekih teorija.

Krokodil Behko wrote: 01 Apr 2020, 23:13 Inače, USA na 660 mrtvih danas, a možda nije konačan podatak, jer se dan tamo na zapadnoj obali, završava tek za nekoliko sati. Sutra će USA preteći i Italiju.
USA je cini mi se vec prestigla Italiju.
Nije za cuditi se.
USA je ogromna, a gradovi kao NY nakrcani ljudima.

PS. Ja ne znam vise sta da mislim.
Znam samo da nista ne znam.
Necu da vjerujem da je ovo napravila ljudska ruka radi nekog novog svjetskog poretka, itd.
Ali tesko mi da vjerujem i da je samo malo jaci virus, i da ce sve proci za nekoliko sedmica.

@Iskra, Halalim ti.

De bona, šalim se. :fajt neće nam.to trebati abd
Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Iskra »

Banja Luka - 154, Tuzla - 27, Konjic - 27, Mostar - 19, Čitluk - 16, Sarajevo - 16, Laktaši - 16, Zenica - 15, Široki Brijeg - 15, Ilidža - 11, Srebrenik - 11, Bosanska Gradiška - 10, Bihać - 10, Bijeljina - 9, Kozarska Dubica - 8, Teslić - 7, Vitez - 6, Brčko - 6, Goražde - 6, Kneževo - 5, Prnjavor - 5, Kotor Varoš - 4, Zavidovići - 4, Posušje - 4, Grude - 4, Čelinac - 3, Modriča - 3, Kakanj - 3, Ribnik - 3, Gornji Vakuf - Uskoplje - 2, Novi Travnik - 2, Orašje - 2, Tešanj - 2, Lukavac - 2, Bosanski Brod - 2, Prijedor - 2, Žepče - 2, Istočna Ilidža - 2, Pale - 2, Doboj - 1, Cazin - 1, Derventa - 1, Mrkonjić Grad - 1, Jablanica - 1, Vogošća - 1, Ilijaš - 1, Breza - 1, Gračanica - 1, Šipovo - 1, Hadžići - 1, Visoko - 1, Milići - 1, Srbac - 1, Zvornik - 1, Šekovići - 1, Bosanska Krupa - 1, Živinice - 1, Velika Kladuša - 1,

Širi se po Općinama, lagano, unutar zajednice....A niko da se sjeti da se zatvore općine, sad dok se još može i ima smisla.
Post Reply

Return to “Zdravlje”