Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 573 times
- Been thanked: 1139 times
- Status: Offline
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1051 times
Re: Korona virus
Iskra wrote: 02 Apr 2020, 07:42 Banja Luka - 154, Tuzla - 27, Konjic - 27, Mostar - 19, Čitluk - 16, Sarajevo - 16, Laktaši - 16, Zenica - 15, Široki Brijeg - 15, Ilidža - 11, Srebrenik - 11, Bosanska Gradiška - 10, Bihać - 10, Bijeljina - 9, Kozarska Dubica - 8, Teslić - 7, Vitez - 6, Brčko - 6, Goražde - 6, Kneževo - 5, Prnjavor - 5, Kotor Varoš - 4, Zavidovići - 4, Posušje - 4, Grude - 4, Čelinac - 3, Modriča - 3, Kakanj - 3, Ribnik - 3, Gornji Vakuf - Uskoplje - 2, Novi Travnik - 2, Orašje - 2, Tešanj - 2, Lukavac - 2, Bosanski Brod - 2, Prijedor - 2, Žepče - 2, Istočna Ilidža - 2, Pale - 2, Doboj - 1, Cazin - 1, Derventa - 1, Mrkonjić Grad - 1, Jablanica - 1, Vogošća - 1, Ilijaš - 1, Breza - 1, Gračanica - 1, Šipovo - 1, Hadžići - 1, Visoko - 1, Milići - 1, Srbac - 1, Zvornik - 1, Šekovići - 1, Bosanska Krupa - 1, Živinice - 1, Velika Kladuša - 1,
Širi se po Općinama, lagano, unutar zajednice....A niko da se sjeti da se zatvore općine, sad dok se još može i ima smisla.
Opet bi se kretalo stanovništvo ima i radnog naroda u ovim vremenima
Ostalo je cutanje.
Hurija wrote: 02 Apr 2020, 07:55Iskra wrote: 02 Apr 2020, 07:42 Banja Luka - 154, Tuzla - 27, Konjic - 27, Mostar - 19, Čitluk - 16, Sarajevo - 16, Laktaši - 16, Zenica - 15, Široki Brijeg - 15, Ilidža - 11, Srebrenik - 11, Bosanska Gradiška - 10, Bihać - 10, Bijeljina - 9, Kozarska Dubica - 8, Teslić - 7, Vitez - 6, Brčko - 6, Goražde - 6, Kneževo - 5, Prnjavor - 5, Kotor Varoš - 4, Zavidovići - 4, Posušje - 4, Grude - 4, Čelinac - 3, Modriča - 3, Kakanj - 3, Ribnik - 3, Gornji Vakuf - Uskoplje - 2, Novi Travnik - 2, Orašje - 2, Tešanj - 2, Lukavac - 2, Bosanski Brod - 2, Prijedor - 2, Žepče - 2, Istočna Ilidža - 2, Pale - 2, Doboj - 1, Cazin - 1, Derventa - 1, Mrkonjić Grad - 1, Jablanica - 1, Vogošća - 1, Ilijaš - 1, Breza - 1, Gračanica - 1, Šipovo - 1, Hadžići - 1, Visoko - 1, Milići - 1, Srbac - 1, Zvornik - 1, Šekovići - 1, Bosanska Krupa - 1, Živinice - 1, Velika Kladuša - 1,
Širi se po Općinama, lagano, unutar zajednice....A niko da se sjeti da se zatvore općine, sad dok se još može i ima smisla.
Opet bi se kretalo stanovništvo ima i radnog naroda u ovim vremenima
Znam. Ipak.ima.nacina. izolirati sve one koji ne moraju radi posla da se kreću, a te koje i moraju staviti pod kontrolu, pooštriti im higijenske mjere, itd
Sreća pa se ja nista ne.pitam, bile.bi restrikcije gore nego u Kini

Nismo svjesni da su mjere samoizolocijeni prekidanja Soc kontakta kao ni pojačan higijenski tretman, nažalost jedino što sami za sebe možemo učiniti

- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 573 times
- Been thanked: 1139 times
Dosad smo, u povijesnom hodu ljudskog roda, nailazili na razne viruse, od onih koji su prenosiviji a manje smrtonosni, do onih koji se teže prenose a pretvore te za heftu u kupus-kalju. Nijedan od njih nije bio smućkan "u podzemnom laboratoriju CIA-e u Baltimoru", što reče onaj dedo na Hranjenu. Ne znam što ljudi sami sebi koNplikuju živote...
Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2803 times
- Been thanked: 23163 times
Zatvorilo me i ne da mi da radim a sve racune uredno salju,knjigvodja zove puusti plaaate,banka zove pusti raaatu...Jos ko da gledam doce mi kontrola pdv-a.Imam preplate pdv-a jer sam uvozio a izlaznog nemam jer ne radim.A u ovoj drzavi kad imas vise pdv-a uplacenog,odma ti posalju kontrolu. Kakav moratorij i macke piterine.Dodje prvi i 11700 sabrah obaveza.Ja od danas radim,krace,skraceno,internet,dogovor,nemam pojma al nesta se mora.Bakir nek i dalje sjedi u trezoru a fadil nek nani svojoj kupi masku i nju zatvori.On ce platu dobit svakako.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
Razumijem te u potpunosti. Sigurno teška situacija, pridržavaj se preporučenih mjera higijene i zaštite, i sretno ti ... Šta drugo reći.HAVANA wrote: 02 Apr 2020, 08:36 Zatvorilo me i ne da mi da radim a sve racune uredno salju,knjigvodja zove puusti plaaate,banka zove pusti raaatu...Jos ko da gledam doce mi kontrola pdv-a.Imam preplate pdv-a jer sam uvozio a izlaznog nemam jer ne radim.A u ovoj drzavi kad imas vise pdv-a uplacenog,odma ti posalju kontrolu. Kakav moratorij i macke piterine.Dodje prvi i 11700 sabrah obaveza.Ja od danas radim,krace,skraceno,internet,dogovor,nemam pojma al nesta se mora.Bakir nek i dalje sjedi u trezoru a fadil nek nani svojoj kupi masku i nju zatvori.On ce platu dobit svakako.

- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2803 times
- Been thanked: 23163 times
Ma ja cu i nekako,nemam radnika,prodacu robe sa gubitkom,nesta ce se izvarijantisat ali ima ih kukala im majka...Par drugova vise ne smijem ni nazvat.Horor.Da ne govorim o ljudima sto su ostali bez plate i ikakve opcije a imaju i obaveze,racune i kredite...Chloe wrote: 02 Apr 2020, 08:44Razumijem te u potpunosti. Sigurno teška situacija, pridržavaj se preporučenih mjera higijene i zaštite, i sretno ti ... Šta drugo reći.HAVANA wrote: 02 Apr 2020, 08:36 Zatvorilo me i ne da mi da radim a sve racune uredno salju,knjigvodja zove puusti plaaate,banka zove pusti raaatu...Jos ko da gledam doce mi kontrola pdv-a.Imam preplate pdv-a jer sam uvozio a izlaznog nemam jer ne radim.A u ovoj drzavi kad imas vise pdv-a uplacenog,odma ti posalju kontrolu. Kakav moratorij i macke piterine.Dodje prvi i 11700 sabrah obaveza.Ja od danas radim,krace,skraceno,internet,dogovor,nemam pojma al nesta se mora.Bakir nek i dalje sjedi u trezoru a fadil nek nani svojoj kupi masku i nju zatvori.On ce platu dobit svakako.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Čupava
- Forum [Bot]
- Been thanked: 10 times

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte u srijedu je upozorio da će narediti policiji i vojsci da ubiju svakoga "ko stvara nevolje" zbog jednomjesečnog karantina kojim se u zemlji pokušava zaustaviti koronavirus.
- Neka ovo svima bude upozorenje - slušajte vladu u ovo vrijeme jer je ključno da imamo red. I nemojte nauditi zdravstvenim radnicima, ljekarima, jer je to ozbiljan zločin - rekao je sinoć u obraćanju naciji te je naredio vojsci i policiji "ako iko bude stvarao nevolje, a vaši životi su ugroženi, ustrijelite ih".
.
- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3484 times
Sve znam, radim takav posao da me svakodnevno kontaktiraju pravna lica, tražimo rješenja, postoji odluka o prolongiranju al' opet se ljudi brinu zbog gomilanja obaveza ... a bom' ni fizičkih lica mi ne fali sa svojim pričama.

- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2276 times
- Been thanked: 5464 times
Prijatelju stari ispricacu ti pricuChloe wrote: 02 Apr 2020, 09:16 Sve znam, radim takav posao da me svakodnevno kontaktiraju pravna lica, tražimo rješenja, postoji odluka o prolongiranju al' opet se ljudi brinu zbog gomilanja obaveza ... a bom' ni fizičkih lica mi ne fali sa svojim pričama.
O nesretnom noju i tužnom mladicu

Fuck you a friendly note to start the day
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9666 times
- Been thanked: 11413 times
rocko wrote: 02 Apr 2020, 05:17Za danas oko 970 mrtvih ,Krokodil Behko wrote: 01 Apr 2020, 23:13
Koji masoni?
Moraš dozvoliti struci, da se razumije u stvari i ispravno pretpostavlja neki scenarij.
Mene više brinu teoretičari zavjere.
Inače, USA na 660 mrtvih danas, a možda nije konačan podatak, jer se dan tamo na zapadnoj obali, završava tek za nekoliko sati. Sutra će USA preteći i Italiju.
Nikakvo čudo. Kasnilo se s mjerama desetak dana.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Svi po vreću limuna, dok ga ima!
Najveći izvoznik, Turska, zabranila je izvoz ovog voća.
Najveći izvoznik, Turska, zabranila je izvoz ovog voća.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Ovo je vijest za sve, osim za forumaša Mireta, pošto on ovom portalu ne vjeruje ništa, pa je besmisleno i da čita

Čak 80 posto pomoći u borbi protiv koronavirusa koju je Rusija poslala Italiji beskorisno je, tvrdi torinska La Stampa pozivajući se na izvore iz visokih političkih krugova
Osamdeset posto ruske pomoći uopće ne koristi Italiji ili je u potpunosti beskorisna', kazao je za talijanski list neimenovani visoki izvor, precizirajući da je riječ o opremi za dezinfekciju, sterilizaciju i hemijsku prevenciju.
Ruski ambasadorr u Rimu Sergej Razov u pismu glavnom uredniku La Stampe odbacio je tvrdnje talijanskog dnevnika te ih je okarakterizirao kao 'perverzne'.
'Takve tvrdnje proizvod su perverznog uma. Nesebična želja da se pomogne prijateljima u nevolji doživljena je kao podmukla', izjavio je Razov za rusku agenciju RIA.
Dnevni list smatra da je pomoć koju je poslao ruski predsjednik Vladimir Putin nakon sastanka s talijanskim premijerom Giuseppeom Conteom krinkaza stjecanje diplomatskih i geopolitičkih šansi i prednosti. Conte je, tvrdi La Stampa, prihvatio rusku pomoć kako bi osigurao dobre odnose s Putinom.
Rusija je u pokrenutoj humanitarnoj akciji u Italiju poslala60 respiratora te stotinjak epidemiologa i virusologa kao ispomoć tamošnjim doktorima, a prijevoz pomoći vojnim kamionima snimile su mnogobrojne televizijske kamere.
U Italiji je u utorak zabilježeno ukupno 101.739 zaraženih, umrlo je 11.591 osoba, a 14.620 ih je izliječeno.
Još jedna žrtva korone.
Ne kažu ništa da li je to gospodja koja je 5 dana zvala da je testiraju i koja je boravila u Turskoj prethodno.

Ne kažu ništa da li je to gospodja koja je 5 dana zvala da je testiraju i koja je boravila u Turskoj prethodno.

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Skin
- Inventar foruma
- Has thanked: 2937 times
- Been thanked: 3314 times
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9854 times
- Been thanked: 16617 times
Hvala im 
Srbija do Tokia :bubica

Srbija do Tokia :bubica
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Divokoze zavladale pustim gradovima u Walesu
Potpuni podatak. Jučer je u USA umrlo 1049 ljudi, od covid19.
Krokodil Behko wrote: 02 Apr 2020, 10:34 Divokoze zavladale pustim gradovima u Walesu
Ima s.li ti osjećaj da posljednjih par dana, ljudi od struke, sve manje izlaze u javnost s bilo kakvim novim informacijama.i prognozama ? Ja baš listam....ništa novo

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić saopćio je nove rezultate testiranja na koronavirus u tom entitetu, kazavši da su potvrđena 24 nova slučaja.
Ukupno su u Republici Srpskoj u posljednja 24 sata testirana 194 uzorka, a 24 su pozitivna. Najviše pozitivnih je iz Banje Luke i to 17, troje je iz Laktaša te po jedno iz Bosanske Gradiške, Prijedora, Šipova i Kotor Varoši.
Od 24 nova pozitivna slučaja 14 je muškaraca i 10 žena. Deset osoba je hospitalizirano, dok se ostali nalaze na kućnom liječenju.
"Od ovog broja 10 su pordični kontakti, neki su virus dobili od radnih kolega, a već ih imamo osam koji ne mogu da se izjasne o porijeklu zaraze", kazao je Šeranić.
Naveo je kako je u ovom entitetu dosad 267 zaraženih, a ukupno je urađeno 2.077 testiranja. Još jedna osoba se oporavila pa je sada broj oporavljenih porastao na 14.
Šeranić je kazao kako se na liječenju nalazi 105 osoba, srednje teško stanje je kod 42, a šestero oboljelih je na respiratoru.
Među zaraženima je i jedna medicinska sestra sa UKC-a Banja Luka. Ministar Šeranić je kazao da su svi na UKC-u koji su bili u kontaktu s medicinskom sestrom testirani i da su negativni.
Ovako se izvjesti, gospodo iz Ks
Ukupno su u Republici Srpskoj u posljednja 24 sata testirana 194 uzorka, a 24 su pozitivna. Najviše pozitivnih je iz Banje Luke i to 17, troje je iz Laktaša te po jedno iz Bosanske Gradiške, Prijedora, Šipova i Kotor Varoši.
Od 24 nova pozitivna slučaja 14 je muškaraca i 10 žena. Deset osoba je hospitalizirano, dok se ostali nalaze na kućnom liječenju.
"Od ovog broja 10 su pordični kontakti, neki su virus dobili od radnih kolega, a već ih imamo osam koji ne mogu da se izjasne o porijeklu zaraze", kazao je Šeranić.
Naveo je kako je u ovom entitetu dosad 267 zaraženih, a ukupno je urađeno 2.077 testiranja. Još jedna osoba se oporavila pa je sada broj oporavljenih porastao na 14.
Šeranić je kazao kako se na liječenju nalazi 105 osoba, srednje teško stanje je kod 42, a šestero oboljelih je na respiratoru.
Među zaraženima je i jedna medicinska sestra sa UKC-a Banja Luka. Ministar Šeranić je kazao da su svi na UKC-u koji su bili u kontaktu s medicinskom sestrom testirani i da su negativni.
Ovako se izvjesti, gospodo iz Ks