Maja wrote: 02 Apr 2020, 11:00
Ja sam sinoc sanjala da hodam starim gradom u Mostaru a puno ljudi ne mozes proci i niko ne nosi masku. Kontam sta je ovo, sta se desava. Odjednom umjesto ljudi pocese prolaziti ovce i sve bijele, trce uznemireno a medju njima crni vuk
Savrsen prikaz trenutne situacije.
Kod nas je total lockdown.
Mozes samo u trgovinu i do doktora, ako je bas nuzno. Zadrzavanje na javnim površinama, 500€. Zadrzavanje gdje je vise ljudi, 500€. Odlazak u drugu opstinu, a da nije zbog posla, 500€ i vise. Maske i rukavice, obavezna oprema. Isto kazne, bez njih ne smijes nigdje.
Obcina do moje podjelili su za dva dana hrpu kazni, cak i onima sto su sestali van centra grada, pored rijeke jer ih je bilo vise od pet i nisu imali dovoljno razlike jedini izmedju drugih.
Meni je pretjerano. Bar za nas sto živimo na selu pa nam je i banka i tankstela i sve van občine. Ok, kao smijes ako je tako, a ne smijes u trgovinu koju inace ides. Ali razumem, zasto je to tako. Kad jos nije bilo ovako strogo, ljudi su mislili da su na odmoru pa hodali u planine, izleti na more.. mislim. Fuck off. Pa kaže pa moze se setati, pa mozda moze al kad sto ljudi to pomisli, na toj istoj setnji je tih sto ljudi + famelija. Sad zbog takvih covjek ne zna hoce li ga u setnji s psom nedaleko od kuce neko zaustavi i kaznit.
Ljudi se drže sad. Nigdje nikog. Po koje auto za vrijeme kad se ide/vrača s posla i to je to.
Svako sebe laze kako mu odgovara.