O čemu trenutno razmišljate?

Dio foruma koji se ne cenzuriše

Moderator: VIP

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 3 times
Status: Offline

Re: O čemu trenutno razmišljate?

Post by Merlin246 »

spacebound wrote: 02 Apr 2020, 10:50 Moze se u setnju izaci, jos uvijek. Ja jucer malo gradom prosetala. A i na planinu se moze :rozi
Ja majke mi do posla sto odem i to mi je sve.
Opet ako cemo svi setkati se stalno, grad opet pun.. Cini mi se svaki dan sve vise se ljudi oslobadjaju i izlaze.. :cudi A stanje svaki dan samo gore, sve vise zarazenih
uvijek_kontra
zmajček
zmajček
Mood:
Has thanked: 6386 times
Been thanked: 5817 times

Post by uvijek_kontra »

Maja wrote: 02 Apr 2020, 11:00 Ja sam sinoc sanjala da hodam starim gradom u Mostaru a puno ljudi ne mozes proci i niko ne nosi masku. Kontam sta je ovo, sta se desava. Odjednom umjesto ljudi pocese prolaziti ovce i sve bijele, trce uznemireno a medju njima crni vuk :hm
Savrsen prikaz trenutne situacije. :ok

Kod nas je total lockdown.

Mozes samo u trgovinu i do doktora, ako je bas nuzno. Zadrzavanje na javnim površinama, 500€. Zadrzavanje gdje je vise ljudi, 500€. Odlazak u drugu opstinu, a da nije zbog posla, 500€ i vise. Maske i rukavice, obavezna oprema. Isto kazne, bez njih ne smijes nigdje.

Obcina do moje podjelili su za dva dana hrpu kazni, cak i onima sto su sestali van centra grada, pored rijeke jer ih je bilo vise od pet i nisu imali dovoljno razlike jedini izmedju drugih.

Meni je pretjerano. Bar za nas sto živimo na selu pa nam je i banka i tankstela i sve van občine. Ok, kao smijes ako je tako, a ne smijes u trgovinu koju inace ides. Ali razumem, zasto je to tako. Kad jos nije bilo ovako strogo, ljudi su mislili da su na odmoru pa hodali u planine, izleti na more.. mislim. Fuck off. Pa kaže pa moze se setati, pa mozda moze al kad sto ljudi to pomisli, na toj istoj setnji je tih sto ljudi + famelija. Sad zbog takvih covjek ne zna hoce li ga u setnji s psom nedaleko od kuce neko zaustavi i kaznit.

Ljudi se drže sad. Nigdje nikog. Po koje auto za vrijeme kad se ide/vrača s posla i to je to.
Last edited by uvijek_kontra on 02 Apr 2020, 11:31, edited 5 times in total.
Svako sebe laze kako mu odgovara.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći
Has thanked: 2798 times
Been thanked: 5032 times

Post by Nora Ibsenova »

Prvi put nakon godinu izlazak :jupi
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10064 times
Been thanked: 17062 times
Status: Online

Post by spacebound »

Merlin246 wrote: 02 Apr 2020, 11:21
spacebound wrote: 02 Apr 2020, 10:50 Moze se u setnju izaci, jos uvijek. Ja jucer malo gradom prosetala. A i na planinu se moze :rozi
Opet ako cemo svi setkati se stalno, grad opet pun.. Cini mi se svaki dan sve vise se ljudi oslobadjaju i izlaze.. :cudi A stanje svaki dan samo gore, sve vise zarazenih
Kod nas se smije prohodati sa maskom i rukavicama. Ostavila auto na jednoj strani grada, a otisla do pekare i apoteke na drugi kraj, sa svojim ukucanima. Dozvoljeno je. Na planinu kad odem isto tako, nema okupljanja ni druzenja, samo muz, djeca i ja. Udahnemo zraka, upijemo sunca. To je cak i preporucljivo. I danas cu na planinu, brat maslacak.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Username
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Username »

Dobar je maslacak, taman napravis zeljanicu
Sibila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 39 times
Been thanked: 905 times

Post by Sibila »

Nora Ibsenova wrote: 02 Apr 2020, 11:30 Prvi put nakon godinu izlazak :jupi

imas dejt :obrve

blago tebi :cvijece

poljubi se i za mene :ooo
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Sibila wrote: 02 Apr 2020, 11:47

imas dejt :obrve

blago tebi :cvijece

poljubi se i za mene :ooo
Nema ljubljenja dok je korone :jok
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

I mislila sam izlazak iz samizolacije, ne izlazak kao dejt :D.
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 »

spacebound wrote: 02 Apr 2020, 11:36
Merlin246 wrote: 02 Apr 2020, 11:21

Kod nas se smije prohodati sa maskom i rukavicama. Ostavila auto na jednoj strani grada, a otisla do pekare i apoteke na drugi kraj, sa svojim ukucanima. Dozvoljeno je. Na planinu kad odem isto tako, nema okupljanja ni druzenja, samo muz, djeca i ja. Udahnemo zraka, upijemo sunca. To je cak i preporucljivo. I danas cu na planinu, brat maslacak.
Jest setnja.. razumjem ja tebe.. i ovdje je dozvoljeno ali mi nema smisla to. Ako vec prave neki red trebalo bi zabraniti bukvalno svaki izlazak osim onog koji se mora obaviti. Zaustaviti bukvalno sve na mjesec dana i stanje ne moze da se ne popravi.. Ovako ce se samo siriti sve vise. U Kini je moralo tako da se uradi i tek se onda situacija smirila. Sve dok se ljudi s familijom setkaju bespotrebno kroz cijeli dan okolo ja tu ne vidim nikakvog smisla.
Ja vidim po svojima, svako malo setnja.. Te ovde, te onde. Ide u pekaru 5 puta po zemle dnevno da ima friske. E jbg.
Ne mozes dokazati ljudima da se virus siri nenormalno i da ne izlazee osim do doktora i po hranu jednom- dva puta tjedno :grana
I ja sam mislila zdravo je malo prosetati barem sam..al svi tako razmisljaju i u vecem gradu normalno stvore se opet guzve, u bani, busevi se popune..
Nas odjel ce uskoro biti specijaliziran samo za te pacijente. Znaci odjeli se popunjavaju. Stanje se ne popravlja opce, pratite li vijesti barem :cudi
Last edited by Merlin246 on 02 Apr 2020, 11:54, edited 1 time in total.
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

dje si bila
🐽
Username
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Username »

U izlasku, slavila ga kao dejt

Sustinski nema razlike u ovim vremenima
Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by Iskra »

Merlin246 wrote: 02 Apr 2020, 11:51
spacebound wrote: 02 Apr 2020, 11:36
Jest setnja.. razumjem ja tebe.. i ovdje je dozvoljeno ali mi nema smisla to. Ako vec prave neki red trebalo bi zabraniti bukvalno svaki izlazak osim onog koji se mora obaviti. Zaustaviti bukvalno sve na mjesec dana i stanje ne moze da se ne popravi.. Ovako ce se samo siriti sve vise. U Kini je moralo tako da se uradi i tek se onda situacija smirila. Sve dok se ljudi s familijom setkaju bespotrebno kroz cijeli dan okolo ja tu ne vidim nikakvog smisla.
Ja vidim po svojima, svako malo setnja.. Te ovde, te onde. Ide u pekaru 5 puta po zemle dnevno da ima friske. E jbg.
Ne mozes dokazati ljudima da se virus siri nenormalno i da ne izlazee osim do doktora i po hranu jednom- dva puta tjedno :grana
I ja sam mislila zdravo je malo prosetati barem sam..al svi tako razmisljaju i u vecem gradu normalno stvore se opet guzve, u bani, busevi se popune..
Nas odjel ce uskoro biti specijaliziran samo za te pacijente. Znaci odjeli se popunjavaju. Stanje se ne popravlja opce, pratite li vijesti barem :cudi

Šta ti misliš je li Sudnji dan blizu, ti i ja imamo isto mišljenje o ovoj ozbiljnoj temi? :DD :jupi

Čuvaj se ti si izložena. :pusa
:srce Jer si moje, najmoje... :srce
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 »

Iskra wrote: 02 Apr 2020, 11:58
Merlin246 wrote: 02 Apr 2020, 11:51

Šta ti misliš je li Sudnji dan blizu, ti i ja imamo isto mišljenje o ovoj ozbiljnoj temi? :DD :jupi

Čuvaj se ti si izložena. :pusa
Salila sam se :jutarnja
Nora Ibsenova
Čovječje vrste kći
Čovječje vrste kći

Post by Nora Ibsenova »

Hannibal wrote: 02 Apr 2020, 11:52
dje si bila
Odo tek, ma ima planina oko Sarajeva.. :D. Nešta će se nać
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 »

Maslacak se moze ici braati al vala sta je ovim penzionerima kud su navrli svi po kifle :cudi
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

Nora Ibsenova wrote: 02 Apr 2020, 12:26
Hannibal wrote: 02 Apr 2020, 11:52

dje si bila
Odo tek, ma ima planina oko Sarajeva.. :D. Nešta će se nać
jel sa arzom 😊
🐽
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 »

Sto ne idu u planine po maslacak.. Moj tata kaze svakii dan ide s mamom u sumu 😍 Bas su mi slatki :rozi
Mama domaci kruh pravi cuvaju se maksimalno. I onda tata organizira rosstilj u jednoj lovackoj kucici i pozove jarane iz sela :valja
O Bozee :ha
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 10064 times
Been thanked: 17062 times
Status: Online

Post by spacebound »

Merlin246 wrote: 02 Apr 2020, 12:30 Sto ne idu u planine po maslacak.. Moj tata kaze svakii dan ide s mamom u sumu 😍 Bas su mi slatki :rozi
Mama domaci kruh pravi cuvaju se maksimalno. I onda tata organizira rosstilj u jednoj lovackoj kucici i pozove jarane iz sela :valja
Moja mama ove godine puni 65, pusac je skoro 50 godina, ima bronhitis i hipertenziju. Ovo je shvatila krajnje ozbiljno. Namirnice joj donosi jedna mlada komsinica, bas je cuva. Mama samo na dvoriste Izadje. Neki dan mi prica kako je sa komsinicom pila kafu preko ograde, svaka u svom dvoristu i razgovarale :D. Njoj ovo jako tesko pada jer je izuzetno drustvena.
A sinoc sin, sjedimo, on ce iz cista mira:"Sta ti, mama, mislis do kad ce ova korona trajat." , "Ne znam, ljubavi, niko ne zna." "Ja jedva cekam da prodje da idemo majki, znas li ti otkad joj nismo isli, znas li koliko sam je pozelio?" Dusa mala...
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Čupava
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 10 times

Post by Čupava »

Merlin246 wrote: 02 Apr 2020, 12:30 Sto ne idu u planine po maslacak.. Moj tata kaze svakii dan ide s mamom u sumu 😍 Bas su mi slatki :rozi
:ha on doda trešnju na šlag..
.
Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Merlin246 »

spacebound wrote: 02 Apr 2020, 12:36
Moja mama ove godine puni 65, pusac je skoro 50 godina, ima bronhitis i hipertenziju. Ovo je shvatila krajnje ozbiljno. Namirnice joj donosi jedna mlada komsinica, bas je cuva. Mama samo na dvoriste Izadje. Neki dan mi prica kako je sa komsinicom pila kafu preko ograde, svaka u svom dvoristu i razgovarale :D. Njoj ovo jako tesko pada jer je izuzetno drustvena.
A sinoc sin, sjedimo, on ce iz cista mira:"Sta ti, mama, mislis do kad ce ova korona trajat." , "Ne znam, ljubavi, niko ne zna." "Ja jedva cekam da prodje da idemo majki, znas li ti otkad joj nismo isli, znas li koliko sam je pozelio?" Dusa mala...
Tako i ovi ovdje..popise nam mozak vise jadni.. Hoce djeca vani, lijepo vrijeme.. Fali im skola, vrtic prijatelji, zrak, sve sto su prije radili.. Evo od jutros kako je ljepse malo vrijeme na balkonu su 🤗

A meni isto u glavii ne daj Boze da se zarazim pa kako cu svoje vidjetii :o sta ako umrem mlada ovako ovde :o gdje da me ukopajuu kako ce sta ce :valja
Post Reply

Return to “Pričaona”