Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by Iskra »

Dorian wrote: 02 Apr 2020, 17:51
Iskra wrote: 02 Apr 2020, 14:15 Evo još jedan dezinficijens....domaći , ima ga u Bingu, ali ima ga i u Al Hana :D.

20200402_140446.jpg

20200402_140446.jpg
To je ono sredstvo za ruke na čijoj deklaraciji piše da se nose rukavice prilikom upotrebe :D.

Nemam pojma, ja dobila. Valjda više svi znaju da skupljam ova sredstva pa mi kupuju :DD
:srce Jer si moje, najmoje... :srce
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13924 times
Been thanked: 22934 times

Post by Fuddo »

En, nismo ni ovaj zaustavili, kinezi imaju nakav novi virus.
Jos gori od ovog.
Dozvolite da se obratimo
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 2703 times
Been thanked: 8374 times

Post by Duminjo »

Dorian wrote: 02 Apr 2020, 18:25
Duminjo wrote: 02 Apr 2020, 18:10

Sve je to fino, normalno i tako to.. A vidi ovo:

Danas je završena i isporuka 7.500 testova na koronavirus u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru u saradnji sa provedbenim partnerom UNDP-om u BiH. Ova pomoć dio je prvog paketa podrške Evropske unije za hitne medicinske potrebe u BiH u borbi protiv korona virusa u vrijednosti dva milliona eura.

Ako se Kurcimo Sa ovom brojkom testova, koja ne moze pokriti ni opštinu konjic, o kakvom masovnom testiranju dalje da pricamo?
Jednostavno, nema.. Dakle, juzna koreja misaona imenica. Dzaba, da prostis, tarlahamo i upinjemo se ko zabe.
Treba se raditi ono sto se moze, ono sto je u mogucnosti. Izolacija, poso kuca i zdravo. Al ne moze. Lakse je hraknut na sultaniju nego izvršiti vlastitu duznost. Pogledaj brojke prekrsenih izolacija (onih kojima je naredjeno da budu u izolaciji).. Jebo ti nas

Necu uopste da komentarisem cirkus u srbiji.
Upravo to i govorimo.

Srbija ima veliki stepen izolacije. I pored tako jake izolacije, opet imaju više i oboljelih i mrtvih od države koja ima mali stepe izolacije.

Dakle, testirali ili ne, izolacija svih i kada je jaka, opet nije rješenje. A uz to blokira rad, dakle pojačava ekonomsku štetu.

A to hoće reći, ispravan način je "napad", dakle aktivno traženje oboljelih i njih izolovati, ne sve. A ko nema dovoljno testova da to uradi, neka ide dođavola. Sama izolacija, čak i jaka, ga spasiti neće.
Zaboravio si inkubaciju. Kad pricamo o srbiji, HRVATSKOJ i nama, mnogo bitna jer je ovdje Virus "tek doso" ili tek treba da navali.

Dzaba ti sve mjere kad se te mjere krše. Hrvati ih krše, bosanci krše, srbi krše.. Pisaj mjere kad u jednom gradu za par Dana 5-6 hiljada ljudi prekrsi mjere izolacije.
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

Iskra wrote: 02 Apr 2020, 18:29
Dorian wrote: 02 Apr 2020, 17:51

To je ono sredstvo za ruke na čijoj deklaraciji piše da se nose rukavice prilikom upotrebe :D.

Nemam pojma, ja dobila. Valjda više svi znaju da skupljam ova sredstva pa mi kupuju :DD
Pogledaj sliku deklaracije (ili deklaraciju samu) tog proizvoda koju si sama stavila :D.
Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Iskra »

Dorian wrote: 02 Apr 2020, 18:30
Iskra wrote: 02 Apr 2020, 18:29

Pogledaj sliku deklaracije (ili deklaraciju samu) tog proizvoda koju si sama stavila :D.

Sad ću...da ja ovo bacim za svaki slučaj! :haha
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

Duminjo wrote: 02 Apr 2020, 18:30
Dorian wrote: 02 Apr 2020, 18:25

Upravo to i govorimo.

Srbija ima veliki stepen izolacije. I pored tako jake izolacije, opet imaju više i oboljelih i mrtvih od države koja ima mali stepe izolacije.

Dakle, testirali ili ne, izolacija svih i kada je jaka, opet nije rješenje. A uz to blokira rad, dakle pojačava ekonomsku štetu.

A to hoće reći, ispravan način je "napad", dakle aktivno traženje oboljelih i njih izolovati, ne sve. A ko nema dovoljno testova da to uradi, neka ide dođavola. Sama izolacija, čak i jaka, ga spasiti neće.
Zaboravio si inkubaciju. Kad pricamo o srbiji, HRVATSKOJ i nama, mnogo bitna jer je ovdje Virus "tek doso" ili tek treba da navali.

Dzaba ti sve mjere kad se te mjere krše. Hrvati ih krše, bosanci krše, srbi krše.. Pisaj mjere kad u jednom gradu za par Dana 5-6 hiljada ljudi prekrsi mjere izolacije.
Ako ih svi krše, onda to nije razlog. Dakle, kršenje možeš isključiti iz jednačine.

U Srbiju je došao prje? To bi uticalo.
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

Iskra wrote: 02 Apr 2020, 18:31
Dorian wrote: 02 Apr 2020, 18:30

Nemoj, eto ti dobro sredstvo za šteke, đonove itd.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Dorian wrote: 02 Apr 2020, 18:32
Duminjo wrote: 02 Apr 2020, 18:30

Ako ih svi krše, onda to nije razlog. Dakle, kršenje možeš isključiti iz jednačine.

De,. Ne bilo ti za hatur, prevedi Mi..

Kakva jednacina i kako je u Srbiju doso prije? I kakav razlog i za sta?

Sav si Mi nejasan
Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Iskra »

Dorian wrote: 02 Apr 2020, 18:33
Iskra wrote: 02 Apr 2020, 18:31

Nemoj, eto ti dobro sredstvo za šteke, đonove itd.

Ma.bjezi tamo, univerzalno upozorenje.

Ali stvarno... :grana
Dorian
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dorian »

Duminjo wrote: 02 Apr 2020, 18:35
Dorian wrote: 02 Apr 2020, 18:32

De,. Ne bilo ti za hatur, prevedi Mi..

Kakva jednacina i kako je u Srbiju doso prije? I kakav razlog i za sta?

Sav si Mi nejasan
Nema veze.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9611 times
Been thanked: 11355 times

Post by Krokodil Behko »

Ludilo u Međugorju. sad kad se proširi, od ovih svećenika, biće i 1000 zaraženih do sutra

DOKTOR ARAPOVIĆ O STANJU U MEĐUGORJU: "Ovo je veliko žarište, imamo ogroman broj zaraženih"

Ukupan broj zaraženih koronavirusom na području Hercegovine premašio je u četvrtak 100, s petnaest novih slučajeva registriranih u posljednja 24 sata, od čega ih je desetero povezano sa slučajem redovnika u poznatom hodočasničkom mjestu Međugorju.

Infektolog Jurica Arapović iz Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) u Mostaru rekao je kako se većina od do sada 21 oboljelog u općini Čitluk odnosi na klaster Međugorje.

"Većina od 21 bolesnika iz Čitluka su izravno povezana sa samostanom časnih sestara. Svi zaraženi su u samostanu ili su smješteni u bolnici. Kontakata nažalost ima bezbroj", rekao je Arapović na konferenciji za novinare.

Pojasnio je kako se četvero redovnika iz Međugorja nalazi na bolničkom liječenju, dok se ostali nalaze u izolaciji. Doktori ih sve u domu časnih sestara drže pozitivnim dok se ne dokaže suprotno, zbog čega je i uvedena izolacija.

Po njegovim riječima zabilježena je zaraza koronavirusom kod jednoga djeteta smještenog u Majčinu selu, nedaleko od Međugorja, u kojemu su smješteni maloljetnici i o kojima brinu časne sestre.

"Tamo je šezdesetak kontakata i svi su pod epidemiološkim nadzorom", dodao je infektolog.

Dr. Arapović je istakao kako je sada ključno pokušati staviti pod nadzor širenje zaraze koronavirusom jer je bio ostvaren veliki broj kontakata.

Po njegovim riječima, u posljednja 24 sata na području Hercegovačko-neretvanskog kantona sa sjedištem u Mostaru ukupno je zabilježeno sedam pozitivnih slučajeva, od čega ih je pet iz Međugorja. Ukupno je u ovom kantonu zaraženo 70 osoba.

Prema navodima Kriznog štaba Kantona Zapadnohercegovačkog, sa sjedištem u Širokom Brijegu, 31 osoba pozitivna je na COVID-19.

U posljednja 24 sata registrirano je osam novooboljelih. Najviše zaraženih je u Širokom Brijegu, petero, a svi se vezuju također za klaster Međugorje.

Ukupno je na području dva kantona u Hercegovini do sada zaražena 101 osoba.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Ako sad gospa ne intervenise, ja ne znam kaCe
Dozvolite da se obratimo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Fuddo wrote: 02 Apr 2020, 18:48 Ako sad gospa ne intervenise, ja ne znam kaCe

Neće.
Zatvorila je poštanski ured, zbog odredbe vlasti o zatvaranju poštanskih podružnica.

Inače, jednom i zauvijek da okončamo diskusiju oko standardnog broja umrlih i broja umrlih u vrijeme covid19

Ovo je tabela na preporuku jednog primarijusa, mog frenda iz SA

Image
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Nema sanse. Dje ovo?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Ambasada Bosne i Hercegovine u Pragu je službeno informisala Ministarstvo vanjskih poslova Bosne i Hercegovine da je od studenata iz naše zemlje koji trenutno borave na studiju u Olomoucu obaviještena da je petoro njih pozitivno na koronavirus
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

insomnia wrote: 02 Apr 2020, 19:03 Nema sanse. Dje ovo?
OpCina Nembro
Pojma neam dje je to
Dozvolite da se obratimo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

insomnia wrote: 02 Apr 2020, 19:03 Nema sanse. Dje ovo?

Piše ti.
Duminjo
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by Duminjo »

Image
vrhbosnica
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 26 times

Post by vrhbosnica »

Iskace mi na mobu youtube, al jazeera live, pod naslovom: u medjugorju alarmantno stanje, vecina casjih sestara pozitivna na coronu
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1638 times
Been thanked: 3056 times
Status: Online

Post by Mutevelija »

vrhbosnica wrote: 02 Apr 2020, 20:59 Iskace mi na mobu youtube, al jazeera live, pod naslovom: u medjugorju alarmantno stanje, vecina casjih sestara pozitivna na coronu
Gledala si katolicke videje :mmm ili hrvatske
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Post Reply

Return to “Zdravlje”