Nemam pojma, ja dobila. Valjda više svi znaju da skupljam ova sredstva pa mi kupuju

Moderator: Krokodil Behko
Zaboravio si inkubaciju. Kad pricamo o srbiji, HRVATSKOJ i nama, mnogo bitna jer je ovdje Virus "tek doso" ili tek treba da navali.Dorian wrote: 02 Apr 2020, 18:25Upravo to i govorimo.Duminjo wrote: 02 Apr 2020, 18:10
Sve je to fino, normalno i tako to.. A vidi ovo:
Danas je završena i isporuka 7.500 testova na koronavirus u Sarajevu, Banjoj Luci, Tuzli i Mostaru u saradnji sa provedbenim partnerom UNDP-om u BiH. Ova pomoć dio je prvog paketa podrške Evropske unije za hitne medicinske potrebe u BiH u borbi protiv korona virusa u vrijednosti dva milliona eura.
Ako se Kurcimo Sa ovom brojkom testova, koja ne moze pokriti ni opštinu konjic, o kakvom masovnom testiranju dalje da pricamo?
Jednostavno, nema.. Dakle, juzna koreja misaona imenica. Dzaba, da prostis, tarlahamo i upinjemo se ko zabe.
Treba se raditi ono sto se moze, ono sto je u mogucnosti. Izolacija, poso kuca i zdravo. Al ne moze. Lakse je hraknut na sultaniju nego izvršiti vlastitu duznost. Pogledaj brojke prekrsenih izolacija (onih kojima je naredjeno da budu u izolaciji).. Jebo ti nas
Necu uopste da komentarisem cirkus u srbiji.
Srbija ima veliki stepen izolacije. I pored tako jake izolacije, opet imaju više i oboljelih i mrtvih od države koja ima mali stepe izolacije.
Dakle, testirali ili ne, izolacija svih i kada je jaka, opet nije rješenje. A uz to blokira rad, dakle pojačava ekonomsku štetu.
A to hoće reći, ispravan način je "napad", dakle aktivno traženje oboljelih i njih izolovati, ne sve. A ko nema dovoljno testova da to uradi, neka ide dođavola. Sama izolacija, čak i jaka, ga spasiti neće.
Pogledaj sliku deklaracije (ili deklaraciju samu) tog proizvoda koju si sama stavila
Ako ih svi krše, onda to nije razlog. Dakle, kršenje možeš isključiti iz jednačine.Duminjo wrote: 02 Apr 2020, 18:30Zaboravio si inkubaciju. Kad pricamo o srbiji, HRVATSKOJ i nama, mnogo bitna jer je ovdje Virus "tek doso" ili tek treba da navali.Dorian wrote: 02 Apr 2020, 18:25
Upravo to i govorimo.
Srbija ima veliki stepen izolacije. I pored tako jake izolacije, opet imaju više i oboljelih i mrtvih od države koja ima mali stepe izolacije.
Dakle, testirali ili ne, izolacija svih i kada je jaka, opet nije rješenje. A uz to blokira rad, dakle pojačava ekonomsku štetu.
A to hoće reći, ispravan način je "napad", dakle aktivno traženje oboljelih i njih izolovati, ne sve. A ko nema dovoljno testova da to uradi, neka ide dođavola. Sama izolacija, čak i jaka, ga spasiti neće.
Dzaba ti sve mjere kad se te mjere krše. Hrvati ih krše, bosanci krše, srbi krše.. Pisaj mjere kad u jednom gradu za par Dana 5-6 hiljada ljudi prekrsi mjere izolacije.
De,. Ne bilo ti za hatur, prevedi Mi..Dorian wrote: 02 Apr 2020, 18:32Ako ih svi krše, onda to nije razlog. Dakle, kršenje možeš isključiti iz jednačine.Duminjo wrote: 02 Apr 2020, 18:30
Zaboravio si inkubaciju. Kad pricamo o srbiji, HRVATSKOJ i nama, mnogo bitna jer je ovdje Virus "tek doso" ili tek treba da navali.
Dzaba ti sve mjere kad se te mjere krše. Hrvati ih krše, bosanci krše, srbi krše.. Pisaj mjere kad u jednom gradu za par Dana 5-6 hiljada ljudi prekrsi mjere izolacije.
U Srbiju je došao prje? To bi uticalo.
Nema veze.Duminjo wrote: 02 Apr 2020, 18:35De,. Ne bilo ti za hatur, prevedi Mi..Dorian wrote: 02 Apr 2020, 18:32
Ako ih svi krše, onda to nije razlog. Dakle, kršenje možeš isključiti iz jednačine.
U Srbiju je došao prje? To bi uticalo.
Kakva jednacina i kako je u Srbiju doso prije? I kakav razlog i za sta?
Sav si Mi nejasan
Gledala si katolicke videjevrhbosnica wrote: 02 Apr 2020, 20:59 Iskace mi na mobu youtube, al jazeera live, pod naslovom: u medjugorju alarmantno stanje, vecina casjih sestara pozitivna na coronu