Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Nadam se da ce jednog lijepog dana biti dostupni testovi za antitijela.
Da bar covjek zna da li je zapravo prebolovao, a da nije ni svjestan.
Ako jeste, nek makar takvi mogu slobodno izlaziti, ici na posao, itd, itd....
Sto prije, to bolje, da se ekonomija pokrene.
Da bar covjek zna da li je zapravo prebolovao, a da nije ni svjestan.
Ako jeste, nek makar takvi mogu slobodno izlaziti, ici na posao, itd, itd....
Sto prije, to bolje, da se ekonomija pokrene.
Pomanje, što kaže VilaČupava wrote: 03 Apr 2020, 17:03Poznato mi ovo + ključeve obvezno također..Iskra wrote: 03 Apr 2020, 16:55
Ja stavim dvoje rukavice jedne preko drugih. Kad sve obavim što treba, kad hoću u auto...imam.kesicu u džepu, skinem gornje rukavice, stavim u kesicu, kesicu pod noge u auto. Vozim u čistim. Kad sve izvadim iz auta, naprskam dezinficijensom i prebrisem, unutra i steke okolo. Pa bacim i te u kantu za smeće. Svaki proizvod naprskam , obrisem, stavim na mjesto. Onda obucu naprskam, steke , pa se presvucem. Stavim.sve na pranje. Ne mogu više majke.mi.Ko šta radi ja samo śpricam...
![]()
![]()
Kod nas nema ni alkohola kupiti, ni rukavica, nikakvog sredstva za dezinfekciju.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1221 times
- Been thanked: 3876 times
Mi tako pišemo, po par dana pravimo spisak, pa i svekrvu dok namirimo... uglavnom, idemo u nabavku jednom sedmično. Danas smo zaboravili pogledati jesu li nabavili maske.spacebound wrote: 03 Apr 2020, 17:06BasNice try wrote: 03 Apr 2020, 16:51
Ako šta zaboravim, ne vraćam se![]()
Ionako mi je prevelik stres ako negdje izađem. Nije ništa toliko važno da bih dva puta izlazila van i rizikovala.Pravim spisak 24 sata i opet nesto zaboravim. Eto danas kad sam dosla kuci sjetih se da sam dvije stvari zaboravila. Sad se ne mogu sjetiti sta
Al' znam da mi treba, i da cu najmanje sedmicu bit bez toga![]()
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Ali sam dobra u distanciranju
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- spacebound
- Urednik foruma

- Has thanked: 9907 times
- Been thanked: 16706 times
- Status: Online
Kako su nam normalne i uobicajene stvari sada dalekoNice try wrote: 03 Apr 2020, 17:09Mi tako pišemo, po par dana pravimo spisak, pa i svekrvu dok namirimo... uglavnom, idemo u nabavku jednom sedmično. Danas smo zaboravili pogledati jesu li nabavili maske.spacebound wrote: 03 Apr 2020, 17:06
BasPravim spisak 24 sata i opet nesto zaboravim. Eto danas kad sam dosla kuci sjetih se da sam dvije stvari zaboravila. Sad se ne mogu sjetiti sta
Al' znam da mi treba, i da cu najmanje sedmicu bit bez toga![]()
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Ma kojespacebound wrote: 03 Apr 2020, 17:10Kako su nam normalne i uobicajene stvari sada dalekoNice try wrote: 03 Apr 2020, 17:09
Mi tako pišemo, po par dana pravimo spisak, pa i svekrvu dok namirimo... uglavnom, idemo u nabavku jednom sedmično. Danas smo zaboravili pogledati jesu li nabavili maske.![]()
Nisi gladna, nisi žedna, zdrava si...još je dobro.
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Distancira se prekomjerno, pa joj sve daleko.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
Na današnji vakat i bolje je tako
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Ne pretjerujte, kaže Vila. Pametna je to cura.
Vilu nekad slušam, nekad ne
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- spacebound
- Urednik foruma

Pa normalno otici u tgovinu i kupit 3 gluposti, ako se sjetis i cetvrte vratis se i kupis. Sad moras danima dumat sta ces sve uzet jer belaj ako sta zaboravis. A i pripreme traju, pa bjezi od ostalih insana, pa ono gledanje i odmjeravanje s kasirkom kod primopredaje nivca, k'o kauboji na dvoboju
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
Jel stvarno to radiš? Ja idem u trgovinu svaki drugi dan.spacebound wrote: 03 Apr 2020, 17:17Pa normalno otici u tgovinu i kupit 3 gluposti, ako se sjetis i cetvrte vratis se i kupis. Sad moras danima dumat sta ces sve uzet jer belaj ako sta zaboravis. A i pripreme traju, pa bjezi od ostalih insana, pa ono gledanje i odmjeravanje s kasirkom kod primopredaje nivca, k'o kauboji na dvoboju![]()
- spacebound
- Urednik foruma

Sta tacno? Idem u prodavnicu otprilike sedmicno. Horor mi stajat u redu i cekatLaser wrote: 03 Apr 2020, 17:19Jel stvarno to radiš? Ja idem u trgovinu svaki drugi dan.spacebound wrote: 03 Apr 2020, 17:17
Pa normalno otici u tgovinu i kupit 3 gluposti, ako se sjetis i cetvrte vratis se i kupis. Sad moras danima dumat sta ces sve uzet jer belaj ako sta zaboravis. A i pripreme traju, pa bjezi od ostalih insana, pa ono gledanje i odmjeravanje s kasirkom kod primopredaje nivca, k'o kauboji na dvoboju![]()
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
A meni to super. Tako utucam vrijeme.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14026 times
- Been thanked: 23277 times
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9732 times
- Been thanked: 11469 times
Skin wrote: 03 Apr 2020, 13:05Krokodil Behko wrote: 03 Apr 2020, 10:09 Nadam se da će Michael Moore preživjeti epidemiju, da snimi dokumentarac o ovome![]()
jesmo ludi e, sta prezivljavamo.
zivimo u vremenu shut downa drzava...motaj kablove, pogasi sve.
jos samo internet da ugase.
nevjerovatno je kuda je svijet otisao i u sta se pretvorio u zadnjih par godina. trump, simbol apsolutnog razdora koji je nastao u svakom mogucem smislu, planeta je bukvalno popucala po savovima.
budale pobjedjuju pametne, imaju paznju i moc, dobili svoje minute pod suncem - katastrofa.
sistem vrijednosti ne postoji, sve je effing debatable u danasnjem svijetu... iskrivljene istine, mogucnosti posmatranja stvari iz vise uglova ccc, ludilo. pa kao fake news, postade zaebancija, covjece.
budale i zlobnici nadmudruju one manje iskvarene ljude, navlace na svoje uglove gledanja i dobijaju na iskustvo.
da hoce vise stati, nije smijesno.
Ma ovo mu je zicer.
Trump raspustio institute za borbu protiv virusa i ukinuo budžet, a poslije pola godine - pandemija.
Da budemo tačniji, sve je krenulo, od migrantskog talasa i brexitaša.
Dio je šire slike.
Ljevica se već izborila za sva prava svih radnika, na zapadu i izgubila je bazu, pošto su im sad i radnici gospoda. Općenito, izgubila se ta podjela i pripadnost blokovima. Globalizacija je individualizirala svakog pojedinca, a potom su to ovi debili iskoristili, s raznim fake newsom i širenjem straha, od svega i svaćega.
Trump je Amerikancima ponudio zaštitu, obećavajući da će bez rata, primorai ostatak svijeta da "poštuju Ameriku", međutim, to se nije desilo.
Sad Amerika mora da poštuje Kinu, kako bi dobili respiratore i to iz zemlje koja je i kriva za apokalipsu. Čak, moraju i Rusiju da poštuju, pošto su tako nisko pali, da im Rusi šalju pomoć
Ali, Trumpovi glasači su seljoberi, oni uglavnom ne žive u New Yorku i ne zanima ih mnogo covid19, osim što onako, ponekad bijesno opsuju Kinezima i tu se američka moć završava - zasad.
Ipak, konsolidovaće se brzo. Moraće ti berzanski mešetari nazad istresti pare, jer neće imati čime da trguju.
Tek tad, s novim rastom ekonomije, predviđam kineski sunovrat, jer kako već rekoh, ne mogu ti žuti nikad biti toliko ni podli, ni strateški servilni, koliko ovi mogu naštancati para. Obično se zaboravi, da sve što je vrijedno, ima sjedište na zapadu.
- Duminjo
- Urednik foruma

- Has thanked: 2723 times
- Been thanked: 8505 times