Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik
Has thanked: 1647 times
Been thanked: 3093 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by Mutevelija » 03 Apr 2020, 23:57

Screenshot_20200403-235556.png
Tuzla zdravo, Srebrenik zdravo pocrkajte.:mmm poruka federalnog nivoa

You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
🍉🍉🍉🍉

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23951 times
Been thanked: 6246 times

Post by Veca » 03 Apr 2020, 23:59

Krokodil Behko wrote: 03 Apr 2020, 23:36
Veca wrote: 03 Apr 2020, 23:33 ...bogumi, Bla i ja razmisljamo isto, samo sto je to meni palo na um prije 3 hefte! :D

Neš se valjda s njim izolovati?

...ja cu sa Havanom, kad mu pukne film! :D
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.

Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Post by Trafalgar Law » 04 Apr 2020, 00:01

Mutevelija wrote: 03 Apr 2020, 21:27

Po mom misljenju ovo je gore i od smrti i od bolesti
Ljudski karakter, etika i moral na ispitu, mada se često zbog urođenih isnikta i situacija u kojiima se on zadesi, zna izmjeniti njegovo ponašanje do neprepoznatljivosti. Nije li čovjek po prirodi prevrtljivo biće?

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 04 Apr 2020, 00:04

Mutevelija wrote: 03 Apr 2020, 23:57 Screenshot_20200403-235556.png

Tuzla zdravo, Srebrenik zdravo pocrkajte.:mmm poruka federalnog nivoa

Dje je Chloe da joj se pohvalim kakvi smo mi karjsnici da ne bude da samo njih Sarajevo zanemaruje :D.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 04 Apr 2020, 00:06

SmokingMan wrote: 04 Apr 2020, 00:01
Mutevelija wrote: 03 Apr 2020, 21:27

Po mom misljenju ovo je gore i od smrti i od bolesti
Ljudski karakter, etika i moral na ispitu, mada se često zbog urođenih isnikta i situacija u kojiima se on zadesi, zna izmjeniti njegovo ponašanje do neprepoznatljivosti. Nije li čovjek po prirodi prevrtljivo biće?
Vjeruj mi da kad dodje 5 do 12 ljudsko se to gubi, ja sam takav bio kad je bila guzva u Belamionixu ne mozes izaci baba jedna sjela covjeku na leđa, puce mi film i ja se poce gurat vidis prestize te, a rulje je ko sardine se skupili, i ti gledas postenje gledas ti ali ne gledaju drugi, i onda snaga čopora prevlada.
Mogao bi svako, jednostavno sebi opravdaš, ali to je bezvezan primjer guranja u redu.
A zamisli da je hrana bila u pitanju opstanak preživljavanje, može se sve opravdati, samo treba nužda da pritisne.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 04 Apr 2020, 00:09

Mato Matijevć je iz HDZ-a a većina oboljelih na koronu iz Srebrenika su 13 Hrvata predsjednik njihove mjesne zajednice je član HDZ-a taj Mato, jedna je u Dubokom Potoku znaci medicinska sestra ukupno 14-

Da li je pomoc obustavljena sto je HDZ glavni u mjesnoj zajednici Srednja Špionica .
:hm ima mjesta za spekulacije.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Post by Trafalgar Law » 04 Apr 2020, 00:24

Mutevelija wrote: 04 Apr 2020, 00:06
SmokingMan wrote: 04 Apr 2020, 00:01

Vjeruj mi da kad dodje 5 do 12 ljudsko se to gubi, ja sam takav bio kad je bila guzva u Belamionixu ne mozes izaci baba jedna sjela covjeku na leđa, puce mi film i ja se poce gurat vidis prestize te, a rulje je ko sardine se skupili, i ti gledas postenje gledas ti ali ne gledaju drugi, i onda snaga čopora prevlada.
Mogao bi svako, jednostavno sebi opravdaš, ali to je bezvezan primjer guranja u redu.
A zamisli da je hrana bila u pitanju opstanak preživljavanje, može se sve opravdati, samo treba nužda da pritisne.
Ako se u bliskoj budućnosti dogode teža iskušenja kojima se društvo neće moći oduprijeti, onda je za provjerovati da će čovjek kreirat jedan haotični svijet, gdje će većina biti podložna vladavini zakona jačeg. Dok bi sa druge marginalizirana i svijesnija manjina bila nešto kao oprečni revolucionarni pokret, koji teži uspostavi normalnijeg i pravednijeg društvenog poretka. Istorija se ipak slabo pokazala kao dobra učiteljica i onaj koji opominje naraštaje da se ne vraćaju na ono na čemu su bili njihovi preci.

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 04 Apr 2020, 00:28

SmokingMan wrote: 04 Apr 2020, 00:24
Mutevelija wrote: 04 Apr 2020, 00:06

Ako se u bliskoj budućnosti dogode teža iskušenja kojima se društvo neće moći oduprijeti, onda je za provjerovati da će čovjek kreirat jedan haotični svijet, gdje će većina biti podložna vladavini zakona jačeg. Dok bi sa druge marginalizirana i svijesnija manjina bila nešto kao oprečni revolucionarni pokret, koji teži uspostavi normalnijeg i pravednijeg društvenog poretka. Istorija se ipak slabo pokazala kao dobra učiteljica i onaj koji opominje naraštaje da se ne vraćaju na ono na čemu su bili njihovi preci.
I dan danas imamo.klase, feudalce i kmetove, radnike.i.umjetnike, kler i politicare.
Sve je to.negdje isto.po.hijerarhijama.sa srednjim. Vijekom.pa cak i robovlasnickim srustvom.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 3 times

Post by Merlin246 » 04 Apr 2020, 00:36

Socrates wrote: 30 Mar 2020, 16:37 Premijer Ontarija rek'o da će se najebat' mile mame onima što dizu cijene dezinfekcijskim proizvodima.
I treba.. I za maske i za dezinfekcijske proizvode.
Zatvorila bi im biznise za vjeke vjekova. 😊

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 04 Apr 2020, 00:38

Socrates wrote: 30 Mar 2020, 16:37 Premijer Ontarija rek'o da će se najebat' mile mame onima što dizu cijene dezinfekcijskim proizvodima.
Kanada kasni za Bejha davno nasi rekli to 10 000 kazne
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 04 Apr 2020, 00:39

Merlin246 wrote: 04 Apr 2020, 00:36
Jest ti se ddrago prislepati na socratesov post 🙈🤗🤗
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

Merlin246
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 3 times

Post by Merlin246 » 04 Apr 2020, 00:41

Mutevelija wrote: 04 Apr 2020, 00:39
Merlin246 wrote: 04 Apr 2020, 00:36

Idi lezi 😊

Mutevelija
Selonačelnik
Selonačelnik

Post by Mutevelija » 04 Apr 2020, 00:49

Merlin246 wrote: 04 Apr 2020, 00:41
Mutevelija wrote: 04 Apr 2020, 00:39

Idi lezi 😊
Necu, hocu da ti ometam romantiku, da ti je biti sama.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav
🍉🍉🍉🍉

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 04 Apr 2020, 03:04

Francuski zavod zastatistiku usporedio cifre mrtvih po departmanima u periodu od 1-23 marta iz 2020 sa ciframa za isti period iz 2019 i 2018
U najteze pogodjenom departmanu brojka je veca za 84% nego za isti period u 2019 i ostali biljeze rast od po 40-30-20-10 % ali ukupna brojka je zanimljivija.
40.684 smrtnih slucajeva je registrovano u fr 2020 u periodu izmedju 1-23 marta (39.707 bez departmana Bouches-du-Rhône jer imaju neki informaticki problem pa ih nisu uvrstili)
U 2019-oj u istom periodu umrlo je 39.141 bez Bouches-du-Rhône.

U 2018-oj je u martu Francusku pogodila sezonska gripa tako da je preminulo 44.443 (osim Bouches-du- Rhône)
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 04 Apr 2020, 03:07

Karta je usporedba izmedju 2020-e i 2019-e
Image
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

rethna
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 2 times

Post by rethna » 04 Apr 2020, 04:10

Venera wrote: 03 Apr 2020, 13:54
Skin wrote: 03 Apr 2020, 13:05

:ok

jesmo ludi e, sta prezivljavamo.
zivimo u vremenu shut downa drzava...motaj kablove, pogasi sve.
jos samo internet da ugase.

nevjerovatno je kuda je svijet otisao i u sta se pretvorio u zadnjih par godina. trump, simbol apsolutnog razdora koji je nastao u svakom mogucem smislu, planeta je bukvalno popucala po savovima.
budale pobjedjuju pametne, imaju paznju i moc, dobili svoje minute pod suncem - katastrofa.
sistem vrijednosti ne postoji, sve je effing debatable u danasnjem svijetu... iskrivljene istine, mogucnosti posmatranja stvari iz vise uglova ccc, ludilo. pa kao fake news, postade zaebancija, covjece.
budale i zlobnici nadmudruju one manje iskvarene ljude, navlace na svoje uglove gledanja i dobijaju na iskustvo.
da hoce vise stati, nije smijesno.
pametnome ne treba svakome jedan Michael Moor, takva treba dijelu populacije koja je izabrala biti i ostati glupa :jutarnja

narod je intelektulano lijen, a pametuje :lud

radi takvog ponasnaj vecine, mi pametnija grupa ispstamo maltetiranje :123
Oprostite. :oo
Question everything.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 235 times
Been thanked: 153 times

Post by rocko » 04 Apr 2020, 05:55

jednonogi_jack wrote: 03 Apr 2020, 18:28 Berlinska policija naručila 200 000 zaštitnih maski kod firme 3M i sve uredno platila. Maske proizvedene u Kini i poslate u pravcu Njemačke. U Bangkoku pošiljka konficirana od strane USA i preusmjerena njima. :dole
Tako su swicarci otisli u 3M i pretresli prije dvije sedmice , kaze gdje su maske , odgovor poslali za USA , ako ne posaljemo ode dozvola za rad.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 04 Apr 2020, 06:04

Fuddo wrote: 03 Apr 2020, 22:16
rocko wrote: 03 Apr 2020, 22:10

Fuddo, FBI se sam od sebe razvalio , nije bilo problem kada se priskuskivalo mesdzide na osnovu reko" zasticeni svjedok" pa kad primjenise isto na prisluskivanje po Trump Tower naletise na ljude sa parama koji na sudu zatrazis ime i ispade to izmisli "svjedoka" uobicajena taktika.
Vojska nije vise para imala od Prvog Zaljevskog Rata , sudstvo pa on je izabran da se pobrine za Ustavni Sud.
Mediji provjeri kolika je plata onih po CNN , i za koga rade ti mediji?

Stvari idu savrseno , svaki je dan na TV a Biden i Bernie sjede u samoizolacijama u svojim podrumima neznas da su zivi.
De bolan rocko, dobar si lik al malo se uozbilji.
Sva mu kampanja u zatvoru a on kao ni luk jeo ni luk mirisao. Vojska nam je u qrcu, sljustri nam iran baze u on se usere, kao nisi nista pogodili, nije niko nastradao a ovamo ih dovlace da im lubanje stimaju.
I jos smrdo veli, et nismo imali municije dok on nije doso, ojebem mu melaniju.
Postavio one desnicarske frikove po sudovima, sve gledam kad cemo pocet vjestice spaljivat okolo.
Nahusko najgore smece drustva, naciste, rasiste, i sad misle da su docekali svojih pet minuta.
Da nije izbila korona, vec bi se pucali okolo.

Bizi, goni ga u pm, i njega i onog smrdu russian mitcha, sve najgore sto imamo je isplivalo i ne pusta.

Sta cnn?
Da nisu mozda oni lunatici sa foxa primjer kako treba?
Fuddo ja i ti cemo se slozit da su koje kakvi karakteri se oskolili da kazu naglas sto misle , i dalje ih ljudi gledaju ko idiote.
Kakvom zatvoru ko onaj mali grk sto je dobio 12 dana? To su sociopate koje su bile navikle da se zakon ne odnosi na njih ali se ugurali u prvi plan pa ih ujelo za guzicu jer oraha puni djepovi ali svaki je osudjen za nesto sto nema veze sa kampanjom zato ih je tako lako pustio niz vodu, samo problem je sto se ispostavilo da je sve bazirano na "zasticenom svjedoku " za kojeg je FBI prizno da ne postoji , plod otrovnog drveta.
Upravo par stoja pVT potrosna roba niko nastrado nije poceo rat svi dobri a to sto oni se zale ima vise veze sa novim PT standardom .
Znas ti kako hoda vojna penzija?
Moze smetat ko sjedi u Ustavno Sudu al vecina je glasal za covjeka koji ce da postaavi u Ustavni one koji njima odgovaraju.
Fox , CNN sve citaju vjesti a plata godisnja 2-5 miliona dollara, i onda joj nemoze Berni pobjedit jer ce onda biti plati milion poreza na zaradu.
Sve te medije posjeduje 10 ljudi koji suradjuju hljeba i igara.

To je ko kad Sanje Gupta izadje i kaze ima malo zapusen arterije predsjednik , a svaki covjek stariji od 40 godina ima isti problem manje ili vise. Jedino PBS je jos koliko toliko objektivan mediji.

Sto mislis da su direktori FBI potpustani ? Lagali unutrasnjoj kontroli.

On je samo povuko zavjesu i pokazao da je car go.
Last edited by rocko on 04 Apr 2020, 06:41, edited 2 times in total.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 04 Apr 2020, 06:24

Krokodil Behko wrote: 03 Apr 2020, 23:06
rocko wrote: 03 Apr 2020, 22:02

Nije nista on ukino jer nema tu moc,
Kakva ba Kina a za Rusiju je objasnio juce odmah :"Zabioli mene sta Rusija laze , nek oni sire propagandu a neka uzimaju opremu od svog naroda i salju nama"
Koji ba seljoberi za Trumpa glaso srednji i visi stalez za Hillary glasalo djece sa sasa fakultetima i bijeda iz getta i Crnog Pojasa ( 98% crnacka populacija i 97,8% zivi na socijali ili ti ispod granice siromastva)
Kinez htjeo da sakrije pare pa nakupovo dionica a to ti operacija na nivou Abdic Agro Komerc 1986

Dobro ti reče Fudo. De se malo uozbilji.
Jel to tebi cijela Kalifornija na socijali, pa glasali za Hillary?
I cijela istočna obala, bar ako govorimo o velikim gradovima?
Hillari je imala 3 mil glasova više, ne zaboravi. Nije predsjednica, samo zato što u Americi ima taj neki debilni sistem glasanja, kako mi se ne bi desio neki nepodoban kandidat, pa se predsjednik bira posredno, preko nekih delegata.
Trump je predsjednik, samo zato što ti elektorski glasovi nisu uštimani dobro i ne predstavljaju sve glasove u jednakom omjeru.

Jesul latinosi sa Floride svi zaposleni i nema nikog živog na socijali, pa glasali za Trumpa?
Trump je predsjednik, zahvlajujući fake newserima s Foxa, Rusima, milijarderima i poigravanjem s patriotskim osjećanjima stanovnika raznih Kanzasa, Oklahoma, itd.
Behko evo ti mapa po okruzima

Image

Opeti kazem pogledaj po zaradi gdje ko dobio glasove. Sve ce ti se samo reci.

To sto je imala vise glasova utjesna nagrada, dobije lizalo. Znala je ona kakav je sistem zadnjih 200 i kusur godina.
Tako ti je da nije bilo Ross Perot ni Bill nebi bio predsjednik
Latinosi su konzervativni , staromodni ljudi samo naivan covjek se moglo nadat da ce oni glasat za Hillary

Sta to rusi hodali i izvodili iz kuca i tjerali da se glasa za Trumpa.

Ma narodu bio pun kofer socijale i poreza na namet da se to pokrije.
Mogla je i ona igrat na kartu patriotizma.

Problem je sto Demokrati jos uvijek nisu naucili lekciju, Biden je povratak na staro a staro nije radilo za vecinu ljudi , liberalan agenda i neo liberalizam su dotukli Hillary.

ona pobjedila u 500 okurga on u 2600, pola okruga u kalifornij glasalo za trumpa ,

Overall Trump won approximately 2,600 counties to Clinton’s 500, or about 84% of the geographic United States. However, Clinton won 88 of of the 100 largest counties (including Washington D.C.). Without these 100 largest counties she would have lost by 11.5 million votes.
Last edited by rocko on 04 Apr 2020, 08:18, edited 2 times in total.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 04 Apr 2020, 06:33

Fuddo wrote: 03 Apr 2020, 19:11
storm wrote: 03 Apr 2020, 19:07

Ovdje se, čitam, dosta firmica bacilo na to... I pretežno maske za pranje i visekratnu upotrebu.....
Ma ovdje je to u malo vecem obimu.
GM i Ford su poceli stancat respiratore,
Naka firma je pocela stancat maske, stice se to.
Zateklo je sviju, jbg

Pojeli su govno sto su bas njima prebacili tu jeftinu industriju, moglo se naci kolko tolko sigurnije podrucje...
Juzna Amerika recimo...al kasno je sad naprdjivat, sta je tu je, spasavaj se kako znas i umijes.
E Fuddo to ti je to , odvedes u Kinu ukines 4 milion poslova i onda j... ga nije NAFT radila kako je bila zamisljena.

Post Reply

Return to “Zdravlje”