Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2689 times
- Been thanked: 8310 times
- Status: Offline
- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 213 times
- Been thanked: 147 times
Re: Korona virus
Ja rekoh ima 25 dana da je u zajednici od da smo otkrili da se prenosi disanjem i pricanjem.insomnia wrote: 04 Apr 2020, 22:22 Bgm Amerikanci a bome evo i Francuzi sve glasniji sa pricom kako je ovo cudo zaraznije nego sto se misli. Prema najnovijim istrazivanjima dovoljno je samo biti u blizini nekog zarazenog i eto te. Nema potrebe za kasljanjem i kihanjem. U Fr sve glasnije preporuke za nosenje maski pri bilo kakvom izlasku
Ljudi fasovali koronu a niti gdje putovali nit puno hodali ,
- rocko
- Inventar foruma
Kada jos prestanes sa sexom mozes komoton izabrat parcelu u mezarlucima i kupit cefine , nema covjek zasto zivjet nit jede, nit pije niti se ganja po krevetu, umro a dise.Fuddo wrote: 04 Apr 2020, 22:21Nemoj pit, nemoj pusit, nemoj slatko, a nemoj ni slano, nemoj masno, a nemoj ni da je nemasno...ma bizi, izludjuju narod bezveze.
Na kraju ce rec, et, malo sebi regala pokvasi i glabaj.
- rocko
- Inventar foruma
Dosla si do zadnjih ispita sad je to sto se kaze nizbrdo.Iskra wrote: 04 Apr 2020, 20:52rocko wrote: 04 Apr 2020, 20:40
Crknut od umora ali kao sto napisa Fuddi evo ne ureklo se nismo izgubili ni jednog pacijenta od corone u zadnjih 48 sati.
kako ide kod tebe , kako za predavanja, praksu?
Sve stoji. Čekamo. Ima.nekih naznaka da će nama sa 6 omogućiti polaganje diplomskog i zadnja 4vispita. Ako ikako bude.moguce.
Sad gledam...njemacku ljekari uveli u terapiju Tamiflu firme Rosch,, koji se inače koristi za influencu , A daju i antireumatike.
Tamiflu se daje samo u specificnim slucajevima pacijentu koji je bio izlozen gripi u zadnjih 48 sati, a Tamiflu je grozan lijek , bolje gripu odbolovat jer su popratni efekti grozni , u 50% slucajeva gripa je laksa za podnijet.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13894 times
- Been thanked: 22844 times
Lipi rocko, sto me ti i behko ohrabrite sa dobrim vijestima, to malo ko.rocko wrote: 05 Apr 2020, 05:17Ja rekoh ima 25 dana da je u zajednici od da smo otkrili da se prenosi disanjem i pricanjem.insomnia wrote: 04 Apr 2020, 22:22 Bgm Amerikanci a bome evo i Francuzi sve glasniji sa pricom kako je ovo cudo zaraznije nego sto se misli. Prema najnovijim istrazivanjima dovoljno je samo biti u blizini nekog zarazenog i eto te. Nema potrebe za kasljanjem i kihanjem. U Fr sve glasnije preporuke za nosenje maski pri bilo kakvom izlasku
Sta kazu, jesul sta efikasno smuckali?
Dozvolite da se obratimo
- rocko
- Inventar foruma
Jos se mucka, odobreno je da se pocne sa testrianjem za antibodies , da se vidi ko je imo korono , imaju li imunitet i koliko ostaju imuni. Okrenulo je na salamt samo ce uskoro brojevi umrlih poceti da rastu, nisi u opasnosti jer jos uvijek pusimo a i na forumu smo znaci mi ostajemo sto se kaze za rasploda.Fuddo wrote: 05 Apr 2020, 05:52Lipi rocko, sto me ti i behko ohrabrite sa dobrim vijestima, to malo ko.rocko wrote: 05 Apr 2020, 05:17
Ja rekoh ima 25 dana da je u zajednici od da smo otkrili da se prenosi disanjem i pricanjem.
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13894 times
- Been thanked: 22844 times
Mi se ovdje jos dobro drzimo, “samo” seSet slucajeva u kantonu, troje umrlo.rocko wrote: 05 Apr 2020, 06:15Jos se mucka, odobreno je da se pocne sa testrianjem za antibodies , da se vidi ko je imo korono , imaju li imunitet i koliko ostaju imuni. Okrenulo je na salamt samo ce uskoro brojevi umrlih poceti da rastu, nisi u opasnosti jer jos uvijek pusimo a i na forumu smo znaci mi ostajemo sto se kaze za rasploda.Fuddo wrote: 05 Apr 2020, 05:52
Lipi rocko, sto me ti i behko ohrabrite sa dobrim vijestima, to malo ko.
Priblizava se mamu mu dosadnu virusku.
Dozvolite da se obratimo
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9798 times
- Been thanked: 16474 times
Sta fali, nek pocrkamo.Vazda je bilo kolateralne stete, ne kvari ljudima veselje

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2770 times
- Been thanked: 22882 times
Vidis kako rocko zna.rocko wrote: 05 Apr 2020, 05:19Kada jos prestanes sa sexom mozes komoton izabrat parcelu u mezarlucima i kupit cefine , nema covjek zasto zivjet nit jede, nit pije niti se ganja po krevetu, umro a dise.Fuddo wrote: 04 Apr 2020, 22:21
Nemoj pit, nemoj pusit, nemoj slatko, a nemoj ni slano, nemoj masno, a nemoj ni da je nemasno...ma bizi, izludjuju narod bezveze.
Na kraju ce rec, et, malo sebi regala pokvasi i glabaj.
Zato fuddo jedi, pij, ganjaj po krevetu, kad ne mognemo ganjat nedje 2040 godine, kupicemo onih boba pa babu maltretirat po kuci de bona malkice... Sam da ovoj coroni jebemo mamu, bice to dobro.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2770 times
- Been thanked: 22882 times
rocko wrote: 05 Apr 2020, 05:23Dosla si do zadnjih ispita sad je to sto se kaze nizbrdo.Iskra wrote: 04 Apr 2020, 20:52
Sve stoji. Čekamo. Ima.nekih naznaka da će nama sa 6 omogućiti polaganje diplomskog i zadnja 4vispita. Ako ikako bude.moguce.
Sad gledam...njemacku ljekari uveli u terapiju Tamiflu firme Rosch,, koji se inače koristi za influencu , A daju i antireumatike.
Tamiflu se daje samo u specificnim slucajevima pacijentu koji je bio izlozen gripi u zadnjih 48 sati, a Tamiflu je grozan lijek , bolje gripu odbolovat jer su popratni efekti grozni , u 50% slucajeva gripa je laksa za podnijet.
Hvala ROcko.
Ja od sutra na prvu liniju...abd.
Ne mogu samo sjediti, dosadilo mi. Napadose me sinoć neki nemedicinari kad sam.rekla , da je nama.svima koji smo odabrali ovaj poziv ova korona veliki izazov ali i prilika, da vidimo sejtana izbliza

Nisam znala.da je Tamiflu tako jak. Baš ću ga kasnije malo.izguglati.

- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Cuj izgooglati. Ko curica. Marni odmah dva
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Nuspojave da Izguglam bolan. Šta će ti , čuješ sta kaze ROcko. Ne valja jista.
Sinoć doktor iz Njemačke kaže da ima.ljudi kojima.je dostupan i koji hidroksiklorokin uzimaju preventivno. Ja nisam.mogla da vjerujem. Ali to.je pokazatelj koliko su ljudi uplašeni.

- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Zajebavam se.Iskra wrote: 05 Apr 2020, 09:36
Sinoć doktor iz Njemačke kaže da ima.ljudi kojima.je dostupan i koji hidroksiklorokin uzimaju preventivno. Ja nisam.mogla da vjerujem. Ali to.je pokazatelj koliko su ljudi uplašeni.
Naravno da ima. U fr navodno ima i par mrtvih/na intenzivnoj od te “preventive”
Doduse vlada mozda izmislja ovo posto od pocetka nisu bas odusevljeni ovim lijekom
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9557 times
- Been thanked: 11293 times
Fuddo wrote: 05 Apr 2020, 05:52Lipi rocko, sto me ti i behko ohrabrite sa dobrim vijestima, to malo ko.rocko wrote: 05 Apr 2020, 05:17
Ja rekoh ima 25 dana da je u zajednici od da smo otkrili da se prenosi disanjem i pricanjem.
On je redneck populista. Ni ne obraćaj pažnju.
Prilikom čitanja vijesti, uvijek imaj na umu da sam ja zvanični rahmetolog, a ne on

Nema dobrih vijesti, samo loše i još lošije. U New Yorku danas, bit će i 1000 mrtvih.
Ako će ti šta značiti, Ameri imaju vakcinu i za koji dan moglo bi početi kliničko ispitivanje.
Sabura, bit će za pola godinice

- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
insomnia wrote: 05 Apr 2020, 09:53Zajebavam se.Iskra wrote: 05 Apr 2020, 09:36
Naravno da ima. U fr navodno ima i par mrtvih/na intenzivnoj od te “preventive”
Doduse vlada mozda izmislja ovo posto od pocetka nisu bas odusevljeni ovim lijekom
Ma ne znaju čime da liječe. Ja sinoć slušala farmakologa koji je 10 godina istraživao hidroksiklorokin, sve je ovo eksperiment, ne znaju. Ne mogu ni znati kad je sve novo.