https://www.bhdijaspora.net/broj-koji-s ... 8puQLT5ifU
zanimljivo izlaganje,pogledaj ....
a bom,nije ni losa ....

Moderator: Krokodil Behko
https://www.bhdijaspora.net/broj-koji-s ... 8puQLT5ifU
Mnogo desetina???Krokodil Behko wrote: 05 Apr 2020, 17:53Oko stotinu, čini mi se. Vučić kaže da je riječ o "mnogim desetinama"
Laser wrote: 05 Apr 2020, 17:55Mnogo desetina???Krokodil Behko wrote: 05 Apr 2020, 17:53
Oko stotinu, čini mi se. Vučić kaže da je riječ o "mnogim desetinama"
To može bit i 300.![]()
evo brt sad javise, 9 danas zarazenih u npLaser wrote: 05 Apr 2020, 17:55Mnogo desetina???Krokodil Behko wrote: 05 Apr 2020, 17:53
Oko stotinu, čini mi se. Vučić kaže da je riječ o "mnogim desetinama"
To može bit i 300.![]()
Nek niko od njih ne ide u Petnjicu. Ni za živu glavu.
Kakve veze imaju prodavnice s tim? Federalni štab CZ je naredio obavezu nošenja maske, rukavice nije spomenuo. Rukavice su odluka prodavnica. Misliš stvarno da su prodavnice mislile na diranje lica?MunDZi wrote: 05 Apr 2020, 15:44Da sam sebe ne copas po licu.Dorian wrote: 05 Apr 2020, 15:22
Maska i nekako, druge da ne zarazi onaj koji ima koronu a (još) nema simptome, ali čemu rukavice, ne kontam?
Staviš rukavice. Odeš u jednu prodavnicu. Pa u drugu, pa na pijacu, pa na šalter da platiš račune itd. I sve u istim rukavicama. Kakva korist od rukavica u tom slučaju?
Rukavice imaju smisla ako bi se svaki put kada negdje ulaziš ili ideš na pijačni štand itd skidao stari i oblačio novi par rukavica. A to znači da bi dnevno trebalo od 1 do 5 ili 10 pari, zavisi koliko "posla" neko obavi taj dan. Ko će toliko kupiti, em ih nema za kupiti dovoljno, em ih treba platiti.
Ako si cijeli dan u jednom paru rukavica, isto ti je kao da ih i ne nosiš.
A kada dođeš kući, dobro oprati ruke sapunom i vodom, svi kažu da je to dovoljna zaštita od korone.
Stvarno, još ne mogu da skontam, čemu rukavice služe u ovoj situaciji ako se ne mijenjaju stalno kada se negdje uđa![]()
Nije tesko za skontat.
Ne znam.
Joj jesi tezak tip.Dorian wrote: 05 Apr 2020, 18:13
Kakve veze imaju prodavnice s tim? Federalni štab CZ je naredio obavezu nošenja maske, rukavice nije spomenuo. Rukavice su odluka prodavnica. Misliš stvarno da su prodavnice mislile na diranje lica?
A ko ga dira, radiće to i u rukavicama. Više će maska spriječiti.
Baš te briga šta CZ kaže , TI kažeš... Onako skromno, komunistički.MunDZi wrote: 05 Apr 2020, 18:23Joj jesi tezak tip.Dorian wrote: 05 Apr 2020, 18:13
Kakve veze imaju prodavnice s tim? Federalni štab CZ je naredio obavezu nošenja maske, rukavice nije spomenuo. Rukavice su odluka prodavnica. Misliš stvarno da su prodavnice mislile na diranje lica?
A ko ga dira, radiće to i u rukavicama. Više će maska spriječiti.
Bas me briga sta prodavnica ili CZ kaze.
Ja kazem, covjek totalno u nesvjesnom stanju takne svoje lice, oci i usta cesto.
Pa ako imas rukavice, valjda ce te one podsjetiti da ne trljas oko ako te zasvrbi, itd.
Ono, krenes rukom automtski i onda skontas da imas rukavice i sta je razlog zasto ih imas.
I pustis oko da te svrbi i dalje.
Pa tek kad ruke dobro operes, e onda ga trljaj do mile volje.
Eto, i od svega ti samo to vidio.Dorian wrote: 05 Apr 2020, 18:57Baš te briga šta CZ kaže , TI kažeš... Onako skromno, komunistički.MunDZi wrote: 05 Apr 2020, 18:23
Joj jesi tezak tip.
Bas me briga sta prodavnica ili CZ kaze.
Ja kazem, covjek totalno u nesvjesnom stanju takne svoje lice, oci i usta cesto.
Pa ako imas rukavice, valjda ce te one podsjetiti da ne trljas oko ako te zasvrbi, itd.
Ono, krenes rukom automtski i onda skontas da imas rukavice i sta je razlog zasto ih imas.
I pustis oko da te svrbi i dalje.
Pa tek kad ruke dobro operes, e onda ga trljaj do mile volje.
A težak sam, ali kako ne radi gradski prevoz više se krećem pa sam smršao. Na brini, još malo i biću ti lagan.
![]()
Testiraju polako... Ruski testeri.Hannibal wrote: 05 Apr 2020, 19:36 jbt ja mislijo srbi nesta testiraju, a ono u evropi samo rumunija manje testirala naroda od njih. i ja naso da verujem vucicu
Da, još nije potvrđeno za ove sa severe simptomima. Od svih trenutnih koji se tesitraju, i uprkos utjecaju na embrion, one je trenutno najefikasniji i djeluje na širi spektar virusa za razliku od drugih, čak je i jednoj mjeri efikasan u tretmanu flavivirusa koje prenose komarci.Iskra wrote: 05 Apr 2020, 13:42SmokingMan wrote: 05 Apr 2020, 13:22 Dokazani su efekti i neizbježne nuspojave, samo što te nuspojave nisu prihvatljive, jer nisu američke.
Misliš na japanski favipiravir?
I on djeluje samo na osobe sa lakšim.i srednjeteskom kliničkom slikom. Za ove sa ozbiljnim problemima, ne djeluje ništa izgleda.
A meni je zanimljiva i gradacija kliničke slike. Nije kod svakog isto, ukoliko se ne pridržavaju nekih općih smjernica koje su eventualno dobili od WHO. Baš me to zanima![]()