Izgleda da je Italija konacno prelomila uspon. U zadnjih 5-6 dana imaju manje i zarazenih i mrtvih. To je vrlo dobar znak.Krokodil Behko wrote: 05 Apr 2020, 18:10 Italija - 525. Ovo je mnogo manje, nego prije nekoliko dana, kad je bilo 900+.
Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- 220volt
- Na probnom
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
"Najbolje mi je tamo gdje nisam" - moj dedo
- Zana
- Gospođetina
- Has thanked: 9245 times
- Been thanked: 9193 times
Ima malo. 15 dana bio loše. Jedan dan na ventilatoru. 61 god
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Zana
- Gospođetina
- 220volt
- Na probnom
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 2 times
Broj slučajeva i smrti u SAD-u trenutno izgleda zabrinjavajuće, ali moramo uzeti u obzir veličinu stanovništva. Na primjer:Krokodil Behko wrote: 05 Apr 2020, 17:20Fuddo wrote: 05 Apr 2020, 05:52
Lipi rocko, sto me ti i behko ohrabrite sa dobrim vijestima, to malo ko.
Sta kazu, jesul sta efikasno smuckali?
E evo, dobre vijesti, napokon ideš da šljakaš, kao i do sada, skupa s ostatkom Amerike, uključujući tu i New York
Amerika tuče sve rekorde zaraženosti i smrtnosti, Ali Trump napokon prelomio.
Trump je rekao: 'Moramo se vratiti na posao. Ne želimo da to radimo mjesecima i mjesecima i mjesecima. "
Predsjednik je rekao da će ponovno otvaranje biti "velika odluka".
U govoru u subotu, Trump je dodao: 'Ublažavanje djeluje, ali opet nećemo uništiti našu zemlju. Moramo se vratiti. Jer znate, u određenom trenutku, ovim gubimo više'
'Prošli smo ovo dodatno razdoblje, ali rekao sam to od početka da lijek ne može biti gori od samog problema. U određenom trenutku morat će se donijeti neke teške odluke. "
![]()
Španija ima 2.518 zaraženih na milion ljudi, SAD 805 na milion - sto je tri puta manje.
Španija ima 234 smrtnih slučajeva na milion, dok u SAD-u ima 21 smrtna slučaja na milion ljudi. Znaci Španija ima 10 puta više smrtnih slučajeva nego SAD.
Da bi SAD stigla Španiju po broju mrtvih u danu, morala be imati između 9000-11.000 mrtvih dnevno. To bi vec bila katastrofa.
Zapravo kad uporedimo, SAD nije ni u prvih 20 zemalja po broju smrtnih slučajeva i infekcija u odnosu na na velicinu stanovništva.
Druga stvar, više od polovine svih slučajeva i smrti u SAD-u je u NY i NJ, a 75% svih slučajeva i smrti su u samo 6 država (NY, NJ, CA, MI, PA, LA, FL) Dakle, grupiranje je po gustoći stanovništva ko svugdje u svijetu, tako se ponašaju svi virusi. Ništa čudno u tome. To znači socijalno distanca = manje infekcija i smrti.
"Najbolje mi je tamo gdje nisam" - moj dedo
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
I u fr je primjetan pad. 357 mrtvih u zadnjih 24h. Izgleda da izolacija pocinje djelovati220volt wrote: 05 Apr 2020, 20:12Izgleda da je Italija konacno prelomila uspon. U zadnjih 5-6 dana imaju manje i zarazenih i mrtvih. To je vrlo dobar znak.Krokodil Behko wrote: 05 Apr 2020, 18:10 Italija - 525. Ovo je mnogo manje, nego prije nekoliko dana, kad je bilo 900+.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Tako je iako jos nisu dostigli ni blizo 60% zaraze za imun copor tako da ce nastavit nesto laksim tempom.insomnia wrote: 05 Apr 2020, 19:59 Smanjuje se broj mrtvih u Spaniji i Italiji. Talijani vec razmatraju prelazak u drugu fazu. Fazu sazivota sa virusom. Mora se nesto i jesti
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Pa da al morace otvoriti neke manje pogodjene regije. I u Fr se glasnije prica o tome mada struka upozorava da je jos rano.rima wrote: 05 Apr 2020, 20:20Tako je iako jos nisu dostigli ni blizo 60% zaraze za imun copor tako da ce nastavit nesto laksim tempom.insomnia wrote: 05 Apr 2020, 19:59 Smanjuje se broj mrtvih u Spaniji i Italiji. Talijani vec razmatraju prelazak u drugu fazu. Fazu sazivota sa virusom. Mora se nesto i jesti
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Kakvih 60%. Ti zaista misliš da će neko dopustiti da mu se zarazi 60%populacije?rima wrote: 05 Apr 2020, 20:20Tako je iako jos nisu dostigli ni blizo 60% zaraze za imun copor tako da ce nastavit nesto laksim tempom.insomnia wrote: 05 Apr 2020, 19:59 Smanjuje se broj mrtvih u Spaniji i Italiji. Talijani vec razmatraju prelazak u drugu fazu. Fazu sazivota sa virusom. Mora se nesto i jesti

- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1390 times
Pa tako ce na kraju i biti. Ne moze se u karantinu do vjeka biti.
Svo vrijeme se i ide s namjerom da se ne zarazi toliki procent odjednom, nego da se vremenski rasporedi i rastegne.
Sve s ciljem da zdravstveni sistemi ne kolapsiraju.
Ali krajni rezultat ce biti toliki, ako ne i veci.
MunDZi wrote: 05 Apr 2020, 20:33Pa tako ce na kraju i biti. Ne moze se u karantinu do vjeka biti.Iskra wrote: 05 Apr 2020, 20:23
Kakvih 60%. Ti zaista misliš da će neko dopustiti da mu se zarazi 60%populacije?
Svo vrijeme se i ide s namjerom da se ne zarazi toliki procent odjednom, nego da se vremenski rasporedi i rastegne.
Nema.sanse. to što govoriš je scenario ravan apokalipsi i nešto što bi se desilo ani tada vrlo teško samo ako se ne bi radilo jista na tom planu sprječavanja. Što kod kineza nije bilo 60% zaraženih?

Sta imam ja misti to se jednostavno dogadja presunto al se dogadja i ne samo italija vec vecina EU zemalja, USA. Jedino svetska javno. Danska ministrica na upit novinara dali je to plan nije htjela odgovorit ni DA ni NE precutala je al jedan doktor je rekao da je to plan koji se sprovodi al da se neunisti sustav. Zar sve te drzave nisu mogle kao drzave jugoslavije ganjat zarazene i imati za mjesec dana manje ispod 100 mrtvih slucajeva? Nisu one su pustile virus da cirkulise zatvorili su drzavu da zaraza ide sto laksim tempom.
- Zana
- Gospođetina
Istina. I naš federalni ministar zdravstva je to rekao. Sve ove mjere su da se ne zarazi puno ljudi istovremeno.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
Eh, puste želje...MunDZi wrote: 05 Apr 2020, 19:07Eto, i od svega ti samo to vidio.Dorian wrote: 05 Apr 2020, 18:57
Baš te briga šta CZ kaže , TI kažeš... Onako skromno, komunistički.
A težak sam, ali kako ne radi gradski prevoz više se krećem pa sam smršao. Na brini, još malo i biću ti lagan.
![]()
Treba tepe preko koljena i isklofat.![]()

rima wrote: 05 Apr 2020, 20:36Sta imam ja misti to se jednostavno dogadja presunto al se dogadja i ne samo italija vec vecina EU zemalja, USA. Jedino svetska javno. Danska ministrica na upit novinara dali je to plan nije htjela odgovorit ni DA ni NE precutala je al jedan doktor je rekao da je to plan koji se sprovodi al da se neunisti sustav. Zar sve te drzave nisu mogle kao drzave jugoslavije ganjat zarazene i imati za mjesec dana manje ispod 100 mrtvih slucajeva? Nisu one su pustile virus da cirkulise zatvorili su drzavu da zaraza ide sto laksim tempom.Iskra wrote: 05 Apr 2020, 20:23
Kakvih 60%. Ti zaista misliš da će neko dopustiti da mu se zarazi 60%populacije?
Ne slušaš koga treba slušati i čitati u ovakvim situacijama, A to je struka i samo struka. Tvoje subjektivno mišljenje, ili moje, ili bilo čije je u nedostatku adekvatnih, istinitih i pouzdanih informacija je temeljeno na vlastitoj percepciji stvari, strahu i strepnji i a najviše na informacijama kojim nas bombarduju. Novinari nikada nisu imali toliko širok prostor za senzacionalizam kao sada. I oni to obilato koriste.
Ja i dalje mislim i tvrdim, niko neće dozvoliti tj sjediti skrstenih ruku i čekati da mu se zarazi 60% populacije. E tek tada bi ekonomija nepovratno bila uništena.

- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9792 times
- Been thanked: 16442 times
Upravo mi sestra pise, tamo gdje sam ja radila skoro cijeli odjel, sprat iznad mog odjela, bolestan, od 13 radnika samo dvoje nisu zarazeni. Jedan covjek, dobro ga znam, bas bolestan, lose je, 3 pacijenta umrla. Ovi radnici koji nemaju simptome dolaze na posao.
Katastrofa.
Kod sestre je jos sve uredu, jedan pacijent je testiran i negativan, srecom.
Katastrofa.
Kod sestre je jos sve uredu, jedan pacijent je testiran i negativan, srecom.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1390 times
Ma rano jos da se ista tacno zna.Iskra wrote: 05 Apr 2020, 20:35MunDZi wrote: 05 Apr 2020, 20:33
Pa tako ce na kraju i biti. Ne moze se u karantinu do vjeka biti.
Nema.sanse. to što govoriš je scenario ravan apokalipsi i nešto što bi se desilo ani tada vrlo teško samo ako se ne bi radilo jista na tom planu sprječavanja. Što kod kineza nije bilo 60% zaraženih?
Ali uzmi u obzir masu asimptomicnih ljudi koji su je prelezali, a da nisu ni svjesni.
Nije svako ni testiran, niti ce se svako testirati.
Za godinu i pol, ako bi nam svima pogledali pluca ne bih se iznenadila da kazu da je 60% pa i vise prebolovalo.
- Trafalgar Law
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 10 times
Treba se krenuti sa agresivnim tretmanom, jednostavno ne vidim drugog izbora. I dobro kolega forumaš reče, ne može se viječno pribjegavati karantinim, jer će se desiti do sada neviđeni neminovan ekonmski kolaps od kojeg se siromašne države neće dugo oporaviti.
E to nikad nećemo saznati. Nažalost. A bilo bi jako zanimljivo što kažeš, baš da vidimo kakve su nam.brojke. Moje lično.misljenje je da velika većina ovih sa simptomima a koji su u kućnoj izolaciji, i nisu testirani a oporave se, imaju influencu A ili B tipa, ili čak atipičnu upalu pluća , to su ti ove izazvane virusom koje su harala.prosle godine po Sarajevu. Da je sve od korone, ne vjerujem. Da je ima , o itekako ima. Da ćemo ikada znati tacan uzrok smrti svih preminulih, nećemo. Nikada. Za to bi trebalo raditi obdukcije na svakom kavaderu.MunDZi wrote: 05 Apr 2020, 20:45Ma rano jos da se ista tacno zna.Iskra wrote: 05 Apr 2020, 20:35
Ali uzmi u obzir masu asimptomicnih ljudi koji su je prelezali, a da nisu ni svjesni.
Nije svako ni testiran, niti ce se svako testirati.
Za godinu i pol, ako bi nam svima pogledali pluca ne bih se iznenadila da kazu da je 60% pa i vise prebolovalo.
Last edited by Iskra on 05 Apr 2020, 20:53, edited 2 times in total.

SmokingMan wrote: 05 Apr 2020, 20:49 Treba se krenuti sa agresivnim tretmanom, jednostavno ne vidim drugog izbora. I dobro kolega forumaš reče, ne može se viječno pribjegavati karantinim, jer će se desiti do sada neviđeni neminovan ekonmski kolaps od kojeg se siromašne države neće dugo oporaviti.
Šta podrazumjevas pod agresivno?