Primjena onoga o čemu smo ranije govorili. Čekati da nešto samo od sebe prođe je ne baš najbolji način izbjgavanja većeg broja žrtava, to je zapravo samno usporavanje smrtnosti, koja bi sam mola doi u valovima. To ti je isto kada rupu u brodu pokušavaš da začepiš komadom gaze, ali brod i opet dalje tone polahko.Iskra wrote: 05 Apr 2020, 20:51SmokingMan wrote: 05 Apr 2020, 20:49 Treba se krenuti sa agresivnim tretmanom, jednostavno ne vidim drugog izbora. I dobro kolega forumaš reče, ne može se viječno pribjegavati karantinim, jer će se desiti do sada neviđeni neminovan ekonmski kolaps od kojeg se siromašne države neće dugo oporaviti.
Šta podrazumjevas pod agresivno?
Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Trafalgar Law
- Osvježenje foruma

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 10 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Jednostavno, naucit da se zivi sa koronom.Iskra wrote: 05 Apr 2020, 20:51
E to nikad nećemo saznati. Nažalost. A bilo bi jako zanimljivo što kažeš, baš da vidimo kakve su nam.brojke. Moje lično.misljenje je da velika većina ovih sa simptomima a koji su u kućnoj izolaciji, i nisu testirani a oporave se, imaju influencu A ili B tipa, ili čak atipičnu upalu pluća , to su ti ove izazvane virusom koje su harala.prosle godine po Sarajevu. Da je sve od korone, ne vjerujem. Da je ima , o itekako ima. Da ćemo ikada znati ravan uzrok smrti svih preminulih, nećemo. Nikada. Za to bi trebalo raditi obdukcije na svakom kavaderu.
Socijalno distanciranje ce postati norma.
Vecina ljudi ce raditi od kuce, osim onih kojima je posao takav da to ne mogu.
I sve tako dok se ne nadje lijek.
Ali hapit se mora.
Da bi se hapilo, ekonomija mora da pliva makar malo iznad vode.
- Trafalgar Law
- Osvježenje foruma

Ne mora te niko goniti, sama otvoriš vrata i izađeš. Samoizolacija spriječava crniji scenariji, ali ne nudi nikakva dugoročna riješenja.
- vila
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Jesi ti sigurna da studiras to sto studiras?
Pa zaboga iskra upravo se to dogada u svedskoj a vrlo brzo ce i drugdje
Stalno ti se vrte izjave da je cilj izolacije i karantene da se ne zarazi previse ljudi odjednom i da se rastereti zdr.sustav...
Ili mislis da cemo svi sjedit doma dvi tri godine dok virusu ne dosadi?
Ne moze karantena iskorijeniti virus...
- vila
- Forum [Bot]
Edit:
Stalno pilas ovuda...slusajte struku...struka ovo struka ono
E pa struka ti se i uzda u imunitet krda...a ovim mjerama samo ravna krivulju iz razloga 658 puta spomenutih na ovoj temi
Stalno pilas ovuda...slusajte struku...struka ovo struka ono
E pa struka ti se i uzda u imunitet krda...a ovim mjerama samo ravna krivulju iz razloga 658 puta spomenutih na ovoj temi
- Trafalgar Law
- Osvježenje foruma

Pa čak se i ovi pastori, kojima je novac postao i Bog a i životni cilj, poigravaju sa zdravim razumom....
vila wrote: 05 Apr 2020, 21:03Jesi ti sigurna da studiras to sto studiras?Iskra wrote: 05 Apr 2020, 20:23
Kakvih 60%. Ti zaista misliš da će neko dopustiti da mu se zarazi 60%populacije?
Stalno ti se vrte izjave da je cilj izolacije i karantene da se ne zarazi previse ljudi odjednom i da se rastereti zdr.sustav...
De polako. Gdje su ti pročitala da se ja zalažem za vječiti karanten? Karanteni je neophodna mjera za usporavanje širenja virusa , da dobijemo malo na vremenu i damo ga naucnicima . To što je Leung izjavio o MOGUCEM procentu zaraze u 60% SVJETSKE populacije , A propisala Angela Market pozivajući se na njega, pa.od nje izjavu copy Vili Beros i rekao da on intimno vjeruje u to , to ne znači da će se to i dogoditi. I takve izjave i jesu izrečene pod imperativno " ako ne radimo nista" . Stoga se i sprovode masovna testiranja. Odvajaju zdravi od zaraženih, u Austriji, priča mi kolegica koja specijalizira u Beču, svi radnici jedne firme testirani. Negativni. Sutra na posao, uz strogi nadzor i kontrolu i provodjenje mjera. I tako će nastaviti testirati ljude po grupama i razdvajati ih, stvarati zdravu jezgru radno sposobnih ljudi, druge će liječiti. Znači radi se nešto. Neće se čekati da se svi zaraze ili umru.
- vila
- Forum [Bot]
Sve se to radi samo s jednim ciljemIskra wrote: 05 Apr 2020, 21:17vila wrote: 05 Apr 2020, 21:03
Jesi ti sigurna da studiras to sto studiras?
De polako. Gdje su ti pročitala da se ja zalažem za vječiti karanten? Karanteni je neophodna mjera za usporavanje širenja virusa , da dobijemo malo na vremenu i damo ga naucnicima . To što je Leung izjavio o MOGUCEM procentu zaraze u 60% SVJETSKE populacije , A propisala Angela Market pozivajući se na njega, pa.od nje izjavu copy Vili Beros i rekao da on intimno vjeruje u to , to ne znači da će se to i dogoditi. I takve izjave i jesu izrečene pod imperativno " ako ne radimo nista" . Stoga se i sprovode masovna testiranja. Odvajaju zdravi od zaraženih, u Austriji, priča mi kolegica koja specijalizira u Beču, svi radnici jedne firme testirani. Negativni. Sutra na posao, uz strogi nadzor i kontrolu i provodjenje mjera. I tako će nastaviti testirati ljude po grupama i razdvajati ih, stvarati zdravu jezgru radno sposobnih ljudi, druge će liječiti. Znači radi se nešto. Neće se čekati da se svi zaraze ili umru.
Rasteretiti zdr.sustav i sto bezb9lnije cekati neko cjepivo ili lijek
Ali to opet ne znaci da se nece zaraziti 60 posto svj.populacije...cak i ako radimo "nesto"
Neki dan si sva u cudu izjavila kako je moguce da je virus usao u sarajevsku bolnicu a postoje trijazni punktovi?
Pa to ni laik najobicniji ne bi izjavio
Eto tako kako je usao ...isto tako je moguca i vrlo izgledna zarazenost 60 posto populacije
- Trafalgar Law
- Osvježenje foruma

- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 24571 times
- Been thanked: 6394 times
...Rima, ajmo mi spavat' 
...a tek sad pocinje
...a tek sad pocinje
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
vila wrote: 05 Apr 2020, 21:24Sve se to radi samo s jednim ciljemIskra wrote: 05 Apr 2020, 21:17
De polako. Gdje su ti pročitala da se ja zalažem za vječiti karanten? Karanteni je neophodna mjera za usporavanje širenja virusa , da dobijemo malo na vremenu i damo ga naucnicima . To što je Leung izjavio o MOGUCEM procentu zaraze u 60% SVJETSKE populacije , A propisala Angela Merkel pozivajući se na njega, pa.od nje izjavu copy Vili Beros i rekao da on intimno vjeruje u to , to ne znači da će se to i dogoditi. I takve izjave i jesu izrečene pod imperativno " ako ne radimo nista" . Stoga se i sprovode masovna testiranja. Odvajaju zdravi od zaraženih, u Austriji, priča mi kolegica koja specijalizira u Beču, svi radnici jedne firme testirani. Negativni. Sutra na posao, uz strogi nadzor i kontrolu i provodjenje mjera. I tako će nastaviti testirati ljude po grupama i razdvajati ih, stvarati zdravu jezgru radno sposobnih ljudi, druge će liječiti. Znači radi se nešto. Neće se čekati da se svi zaraze ili umru.
Ali to opet ne znaci da se nece zaraziti 60 posto svj.populacije...cak i ako radimo "nesto"
Neki dan si sva u cudu izjavila kako je moguce da je virus usao u sarajevsku bolnicu a postoje trijazni punktovi?
Eto tako kako je usao ...isto tako je moguca i vrlo izgledna zarazenost 60 posto populacije
Obzirom da je KCUS zatvoren za pacijente , A djelatnici se provjeravaju, a i sami su svjesni ozbiljnosti, jesam iznenađena. I sada. Pokušaj uci u KCUS pa će ti biti jasnije.
Ako ćemo vjerovati u apokalipticnu cifru 60%, hajde da odmah svi u mezar zalegnemo i čekamo. Pa.ovi što.prezive nek nas zatrpani i ćao.
Last edited by Iskra on 05 Apr 2020, 21:31, edited 1 time in total.
- vila
- Forum [Bot]
Oooo sad me gonis da tipkam opetIskra wrote: 05 Apr 2020, 21:29vila wrote: 05 Apr 2020, 21:24
Sve se to radi samo s jednim ciljem
Obzirom da je KCUS zatvoren za pacijente , A djelatnici se provjeravaju, a i sami su svjesni ozbiljnosti, jesam iznenađena. I sada. Pokušaj uci u KCUS pa će ti biti jasnije.
Ako ćemo vjerovati u apokalipticnu cifru 60%, hajde da odmah svi u mezar zalegnemo i čekamo. Pa.ovi što.prezive nek nas zatrpani i ćao.
Dakle oko 50 posto zarazenih nema nikakve simptome
Vec imas lokalnu transmisiju i gotovo je nemoguce otkriti tko se gdje zarazio
I dode ti pacijent s temp.(Bolnica ne moze biti zatvorena za pacijente!!mote se reducirati ali ne i zatvoriti) Na trijazi ga ispitaju sva ona pitanja koja se ispituju i procjene da nije rizican
Ude u bolnicu...pregled tamo pregled vamo..vrlo cesto..propise se terapija..ajd kuci
7 dana pogorsanje...puf korona
Koliko je ljudi zarazeno do tad?
Trijaza malo pomaze ali je nemoguce zaustaviti visoko zarazan virus
Evo sad lezimo i cekamo a to ne moze dugo
Pa i pod cijenu 60 posto zarazenih
Last edited by vila on 05 Apr 2020, 21:42, edited 1 time in total.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
ja bijo na kumu prije neki dan, uso saavim normalnoIskra wrote: 05 Apr 2020, 21:29vila wrote: 05 Apr 2020, 21:24
Sve se to radi samo s jednim ciljem
🐽
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 4137 times
- Been thanked: 4262 times
Ne znam za vas, ja radim i vodim računa ali svakodnevno smo u kontaktu i volonteri i ja sa velikim brojem ljudi, jednostavno tako mora, u poslednje vreme je problem što se i neki od volontera javljaju da su im roditelji koji isto rade, bili u kontaktu sa nekim kolegama koji su zaraženi...
Imam i utisak da što više ljudima nešto ograničavaš, to im je veći izazov da to na neki način prekrše. Tako smo imali žurke u hodnicima zgrada, roštiljanje i piknike kao u vreme praznika.
Mnogo toga je do odgovornosti, ne možemo svi ni stati, šta će biti sa ljudima kojima ovo nije jedina nevolja?
Imam i utisak da što više ljudima nešto ograničavaš, to im je veći izazov da to na neki način prekrše. Tako smo imali žurke u hodnicima zgrada, roštiljanje i piknike kao u vreme praznika.
Mnogo toga je do odgovornosti, ne možemo svi ni stati, šta će biti sa ljudima kojima ovo nije jedina nevolja?
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
Hannibal wrote: 05 Apr 2020, 21:41ja bijo na kumu prije neki dan, uso saavim normalnoIskra wrote: 05 Apr 2020, 21:29
Ti si miljenik.
vila wrote: 05 Apr 2020, 21:41Oooo sad me gonis da tipkam opetIskra wrote: 05 Apr 2020, 21:29
Dakle oko 50 posto zarazenih nema nikakve simptome
Vec imas lokalnu transmisiju i gotovo je nemoguce otkriti tko se gdje zarazio
I dode ti pacijent s temp.(Bolnica ne moze biti zatvorena za pacijente!!mote se reducirati ali ne i zatvoriti) Na trijazi ga ispitaju sva ona pitanja koja se ispituju i procjene da nije rizican
Ude u bolnicu...pregled tamo pregled vamo..vrlo cesto..propise se terapija..ajd kuci
7 dana pogorsanje...puf korona
Koliko je ljudi zarazeno do tad?
Trijaza malo pomaze ali je nemoguce zaustaviti visoko zarazan virus
Evo sad lezimo i cekamo a to ne moze dugo
Pa i pod cijenu 60 posto zarazenih
Po toj logici ispada da nam spasa nema.. Ne slažem.se.
" Postojeći dokazi upućuju na to da u aktualnoj pandemiji jedna zaražena osoba zarazi dvije do tri druge. To znači da bi, kad se ne bi poduzimale nikakve druge mjere, imunitet krda nastupio u trenutku kada između 50 i 70 posto populacije postane imuno.
"No to ne mora i neće biti tako u ovom slučaju", kaže Matthew Baylis, profesor infektologije na Sveučilištu u Liverpoolu.
Smanjenjem broja ljudi koje jedna zaražena osoba zarazi dalje, a to se postiže socijalnim distanciranjem, zatvaranjem škola, radom od kuće i pranjem ruku, imunitet krda nastupa ranije, pojasnio je. "
Što će reći da mjera socijalnog distanciranja i izolacije ne služi samo da se "razvuce" i odgodi zaraza.
Last edited by Iskra on 05 Apr 2020, 21:53, edited 1 time in total.