Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3903 times
- Been thanked: 2938 times
- Status: Online
Re: Korona virus
Nordijci su utvrdili,da test nije pouzdan ...

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Nosenje maski uopste nije debilizam. Virus se najvjerovatnije prenosi zrakom.
Pogledaj koliko se doktora opste prakse zarazilo. A oni bas izbjegavaju svaki kontak
Pogledaj koliko se doktora opste prakse zarazilo. A oni bas izbjegavaju svaki kontak
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- insomnia
- Rđav kurac
Nisu samo Nordijci. Na pet pozitivnih pokaze dva negativna. Ako i to
Dosta ljudi koji su kasnije preminuli su po dva-tri puta bili negativni unatoc simptomima
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
pa jeste bespotrbno, izadjes van , kako ce prenjeti na nekog virus sa metar ili dva metra distancevila wrote: 07 Apr 2020, 17:02Ali ja pisem o bih jer tu zakon znamVenera wrote: 07 Apr 2020, 17:00
pa to nije iskljucivo primjer sa BiH o obaveznom nosenju maski i ruakvica vani ( ne u javnim objetkima) debilizam![]()
zakoni se tokom pandemije modificiraju , ali pojedina pravila su doslovno bespotrebna![]()
Lipo ti rekoh...idi pisi zakonodavcima pa im obrazlozi zasto je bespotrebno (ako jest),jer ni znanstvenici nisu jos sigurni je li ili nije

koncetracija virusa na otovrenom je znatno manja
nema guzvi
pustos vani

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2275 times
- Been thanked: 5461 times
Pa u BiH nije isti zakon, evo uzmi npr. Zabranjeno kretanje mladima od 18 i starijima od 65 godina, mislim da to u RS-u nema.vila wrote: 07 Apr 2020, 17:02Ali ja pisem o bih jer tu zakon znamVenera wrote: 07 Apr 2020, 17:00
pa to nije iskljucivo primjer sa BiH o obaveznom nosenju maski i ruakvica vani ( ne u javnim objetkima) debilizam![]()
zakoni se tokom pandemije modificiraju , ali pojedina pravila su doslovno bespotrebna![]()
Lipo ti rekoh...idi pisi zakonodavcima pa im obrazlozi zasto je bespotrebno (ako jest),jer ni znanstvenici nisu jos sigurni je li ili nije
Fuck you a friendly note to start the day
- insomnia
- Rđav kurac
Pa kako se ovaj narod toliko zarazi?Venera wrote: 07 Apr 2020, 17:07pa jeste bespotrbno, izadjes van , kako ce prenjeti na nekog virus sa metar ili dva metra distancevila wrote: 07 Apr 2020, 17:02
Ali ja pisem o bih jer tu zakon znam
Lipo ti rekoh...idi pisi zakonodavcima pa im obrazlozi zasto je bespotrebno (ako jest),jer ni znanstvenici nisu jos sigurni je li ili nije![]()
koncetracija virusa na otovrenom je znatno manja
nema guzvi
pustos vani![]()
- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
Tocno tako!insomnia wrote: 07 Apr 2020, 17:05 Nosenje maski uopste nije debilizam. Virus se najvjerovatnije prenosi zrakom.
Virus se prelako prenosi i svaka barijera je nekakva pomoc
-
- Seksologinja
nosenje maski vani jeste debilizaminsomnia wrote: 07 Apr 2020, 17:05 Nosenje maski uopste nije debilizam. Virus se najvjerovatnije prenosi zrakom.
virus se prenosi u zraku ali ako je isti jako koncetriran

- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
E jbg sad...nemoj me pilat s timBeni_dvosekundas wrote: 07 Apr 2020, 17:07Pa u BiH nije isti zakon, evo uzmi npr. Zabranjeno kretanje mladima od 18 i starijima od 65 godina, mislim da to u RS-u nema.vila wrote: 07 Apr 2020, 17:02
Ali ja pisem o bih jer tu zakon znam

Nisam ja diplomat...
Ispravak netocnog navoda "u federaciji je takav zakon"
-
- Seksologinja
dodir, higijena

Japanci nose maske decenijama, pa ih iste nisu spasile pandemije
maska najmanje pomaze vani

- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2275 times
- Been thanked: 5461 times
JA samo citam sta si ti napisalavila wrote: 07 Apr 2020, 17:09E jbg sad...nemoj me pilat s timBeni_dvosekundas wrote: 07 Apr 2020, 17:07
Pa u BiH nije isti zakon, evo uzmi npr. Zabranjeno kretanje mladima od 18 i starijima od 65 godina, mislim da to u RS-u nema.
Nisam ja diplomat...
Ispravak netocnog navoda "u federaciji je takav zakon"

Fuck you a friendly note to start the day
Venera wrote: 07 Apr 2020, 17:09nosenje maski vani jeste debilizaminsomnia wrote: 07 Apr 2020, 17:05 Nosenje maski uopste nije debilizam. Virus se najvjerovatnije prenosi zrakom.
![]()
To o.koncentraciji ne znamo. Ovoliko broj oboljelih jasno kazuje da je.mjogo infektivniji nego se mislilo i da se prenosi na više načina. Zato jnosi masku i nemoj me.nervirati.
I nemoj mi sad početi nikakve studije, zeludavmc mi je prazan, nervozna sam :asa
Jesi dobro? Kako si?

- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 9668 times
- Been thanked: 8342 times
Znači li to da bi onda trebalo testirati svaki dan ili barem jednom sedmično zdravstvene radnike koji su izloženi, a da bi spriječili da se od njih dalje širi zaraza?
Pa definitivno, one u direktnom susretu sa inficiranima, svaki dan...Zizi wrote: 07 Apr 2020, 17:15Znači li to da bi onda trebalo testirati svaki dan ili barem jednom sedmično zdravstvene radnike koji su izloženi, a da bi spriječili da se od njih dalje širi zaraza?storm wrote: 07 Apr 2020, 16:15
Pa vrijedi za period iza tebe...
Na izlasku iz ambulante, možeš ga pokupiti![]()
Ovdje od 30 mrtvih u sloveniji, 27 je iz staračkih domova, gdje je putem medicinskog osoblja ušao virus u ustanove.
Isti je scenarij bio i u Italiji, kako se piše.
Habibti, ya nour el - ain... 

- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 220 times
- Been thanked: 149 times
Kazu cuvaju ih za pripadnike zrakoplovstvaVenera wrote: 07 Apr 2020, 17:02pa vi ste kosntatno u rizicnom kontaktu , ali nemaju dovoljno testova , zato se stedi upotreba isih, cak i na medicniskim radnicimavila wrote: 07 Apr 2020, 16:59
Ne
Deseti dan od kontakta sa oboljelim pacijentom k9ji je primljen u tada nerizicnim okolnostima (presutio tj.slagao da nije bio u kontaktu sa nekim tko je doputovao u bih..tocnije talijanima) ,pokazalo se da je pozitivan
Odmah meni obavjest od doktora da idem u izolaciju jos 4 dana (10 dana prije toga igrom slucaja me kacila pripravnost kod kuce pa ionako nisam radila)
Testiranje -ne
U slucaju da su mi se u roku tih 14 dana pojavili neki od simptoma..tada bi testirali
I tako je svima
Znaci-rizican kontakt-14 dnevna samo izolacija a test samo u slucaju pojave simptoma![]()
- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 220 times
- Been thanked: 149 times
Na mladu je .Venera wrote: 07 Apr 2020, 16:11 razgovaral sma sa prijateljicom ( pilotkinja) prezivjela je coronu kod kuce ( 11godisnji sin i surpug nemaju simptome)
nakon dva tijedna, jos uvijek ima problem sa povratkom cula okusa/mirisa ( razumljivo, povezani su) , i jos pvremeno kaslje
tokom prve sedmice joj je bilo grozno , odbili su je testirati , a za bolnicu su joj rekli , ako nije tezak slucaj, da jednsotavno ni ne dolazi ; plus nema doktora ili medicniske sluzbe koja moze posjetiti pacijenta kuci, mejsto radnje US
tokom dvije sedmice najvaznije je bilo odrzavati snizavanj temperatur, hidriranje organizma, i 10 puta povisen doza C , plus D3 i Cink
![]()
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9848 times
- Been thanked: 16596 times
Kad porastem zelim biti venera. Strucnjak za sveVenera wrote: 07 Apr 2020, 17:09nosenje maski vani jeste debilizaminsomnia wrote: 07 Apr 2020, 17:05 Nosenje maski uopste nije debilizam. Virus se najvjerovatnije prenosi zrakom.
![]()

Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.