Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
- Been thanked: 26 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
pa nosenje rukaica vani je deiblnoMunDZi wrote: 07 Apr 2020, 21:11Sta ja imam s Ceskom? Nista.
I nisam komentarisala doticni primjer.
Komentarisala sam sve nas ljude koji kakimo, pa kazimo, a sto ovaka, a zasto ne onako, te nema se maski, te nema se rukavica, a kad ih ima e sto da ih nosim, hocu, necu, hocu, necu, itd.
E to sam komentarisala.
Nije se rodio ko je svijetu ugodio.
I jesmo krdo.
I kao takvo nas i treba tretirati.
Pustiti na pasu i nek svako sebi pase s maskom ili bez maske.
I nema poslije da ikoga drugog krivimo.
![]()
Ne znam. mozda je i do PMSa.

nosenje maski vani je rezultat pandmeijske paranoje sa ciljem da se uspori zaraza populacije, kao da ce masaka jako pomoci

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
-
- Seksologinja
poptuno glup tekst, moja prijatlejica kaze da nije isto , prezivjela rat u Sarajevu

- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 1139 times
Pitanje da li bismo ista uspjeli kada bismo pustili da se pandemija širi slobodno (koncept imuniteta krda), pa kom' opanci, a kom' obojci. Jer bi to moglo ubrzati mutaciju SARS-CoV-19 pa dovesti do drugog talasa koji ce nas tek tada potrati...Tokom pandemije Španske gripe prvi talas (trajao 6-7 mjeseci) je uzimao žrtve kao i korona: starije i one načetog zdravlja. Drugi, smrtonosni talas, uzimao je najviše one s najjačim imunitetom, mlade osobe, dok je poštedio djecu i starije ljude, jer je kod onih s najjačim imunitetom dolazilo do presnažne rekacije organizma pa je zaražene ubijalo vlastito tijelo, stradavali su od citokinske oluje, izlučevine imunloških ćelija koje su, napadajući virus, napadale i razarale ćelije domaćina.
Nije se s virusom zajebavat, to je nama rekla još nastavnica biologije u srednjoj:"Virusi i bakterije će vladati sviijeEEeeEtoOoOOOom!"

Nije se s virusom zajebavat, to je nama rekla još nastavnica biologije u srednjoj:"Virusi i bakterije će vladati sviijeEEeeEtoOoOOOom!"

Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1390 times
Ne bih se slozila.Venera wrote: 07 Apr 2020, 21:18
pa nosenje rukaica vani je deiblnodebilnije od nosenja maski
![]()
nosenje maski vani je rezultat pandmeijske paranoje sa ciljem da se uspori zaraza populacije, kao da ce masaka jako pomoci![]()
Zavisi gdje si posao vani.
Ako planiras svratiti do neke prodavnice ili slicno, onda itekako ima smisla i maska i rukavice.
-
- Seksologinja
ovo je treca vrezija virusa , bile su pandemije , duge godinu dana, sa SARS CoV, i sa SARSCov-1, ovo je SARSCov-2arzuhal wrote: 07 Apr 2020, 21:23 Pitanje da li bismo ista uspjeli kada bismo pustili da se pandemija širi slobodno (koncept imuniteta krda), pa kom' opanci, a kom' obojci. Jer bi to moglo ubrzati mutaciju SARS-CoV-19 pa dovesti do drugog talasa koji ce nas tek tada potrati...Tokom pandemije Španske gripe prvi talas (trajao 6-7 mjeseci) je uzimao žrtve kao i korona: starije i one načetog zdravlja. Drugi, smrtonosni talas, uzimao je najviše one s najjačim imunitetom, mlade osobe, dok je poštedio djecu i starije ljude, jer je kod onih s najjačim imunitetom dolazilo do presnažne rekacije organizma pa je zaražene ubijalo vlastito tijelo, stradavali su od citokinske oluje, izlučevine imunloških ćelija koje su, napadajući virus, napadale i razarale ćelije domaćina.
![]()
a sto je sa drugim pandemijama sa ponovljenim fazama

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14388 times
- Been thanked: 9960 times
Czech MPs have approved prolonging the current state of emergency only through April 30, despite a request from the Prime Minister to prolong it through May 11.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

-
- Seksologinja
pa stavi masku pred ulazak u prodavnicu ,a rukavice su i dalje nesto najgliplje sto sam vidjeelaMunDZi wrote: 07 Apr 2020, 21:26Ne bih se slozila.Venera wrote: 07 Apr 2020, 21:18
pa nosenje rukaica vani je deiblnodebilnije od nosenja maski
![]()
nosenje maski vani je rezultat pandmeijske paranoje sa ciljem da se uspori zaraza populacije, kao da ce masaka jako pomoci![]()
Zavisi gdje si posao vani.
Ako planiras svratiti do neke prodavnice ili slicno, onda itekako ima smisla i maska i rukavice.

Zašto rukavice?MunDZi wrote: 07 Apr 2020, 21:26 Ako planiras svratiti do neke prodavnice ili slicno, onda itekako ima smisla i maska i rukavice.
- MunDzi
- Svadjalica
Sto se mene tice ti ne moras nikako i nista.Venera wrote: 07 Apr 2020, 21:29
pa stavi masku pred ulazak u prodavnicu ,a rukavice su i dalje nesto najgliplje sto sam vidjeela![]()
Ugodi sebi kako ti pase.
Objasnjavalo se milion puta zasto i kako.
Ne mere vise.
Promukla tastatura.
-
- Seksologinja
kondom na pocetku veze

-
- Seksologinja
pa obasnjenje nisam dobilaMunDZi wrote: 07 Apr 2020, 21:36Sto se mene tice ti ne moras nikako i nista.Venera wrote: 07 Apr 2020, 21:29
pa stavi masku pred ulazak u prodavnicu ,a rukavice su i dalje nesto najgliplje sto sam vidjeela![]()
Ugodi sebi kako ti pase.
Objasnjavalo se milion puta zasto i kako.
Ne mere vise.
Promukla tastatura.

- MunDzi
- Svadjalica
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14388 times
- Been thanked: 9960 times
Draga moja Venero, da pokusam nacrtati zasto ni rukavice ni maska nisu debelizam. (znam da je uzalud, ali de, da probam)
Period inkubacije traje DO 28 dana. Znaci, ti se sad razbolis i nemas simptome do za 20 dana. U tom periodu susreces ljude, pricate, ljubite se, sexate se, sjedite blizu... Ti kao kliconosa pojma nemas da to jesi, a i boli te djon, jer ti neces da nosis masku, pa ti je svejedno sto sve te baje kapljicno prenosis ljudima oko sebe, na cvrste povrsine, koje drugi dodiruju, pa dodiruju oci, nos, usta...
naidje neka fina bakica, ti joj se obradujes, i ne znas da jenekad imala rak ili ima dijabetes, astmu, uglavnom ostecen imunoloski sistem, jer, boli tebe djon, ti neces da nosis masku. Bakica pokupi virus, razboli se, pati na respiratoru i ostalim masinama jer TI NE ZELIS NOSITI MASKU.
Razumijes li zasto nije nosenje maski debilizam nego tvoj stav je vise nego debilan?
Ne dezinficiraju se ustanove dzaba, kao ni prodavnice, ne odredjuju se zabrane kretanja starijima "nako", ne opominje se sastajanje starijih sa djecom jer su djeca prenosnici baja - kontas?
Po tvojoj teoriji nema potrebe da ih iko nosi, jel tako?
de se nekad suzdrzi od svojih gluposti, znam da ti je dosadno, i izvini sto ti moram ovako reci, ali de jednom otidji s foruma da ne bi pricala budalastine. Hajd makar u ovom peroidu, kada svi strepimo za svoje najblize.
MOLIM TE!
Period inkubacije traje DO 28 dana. Znaci, ti se sad razbolis i nemas simptome do za 20 dana. U tom periodu susreces ljude, pricate, ljubite se, sexate se, sjedite blizu... Ti kao kliconosa pojma nemas da to jesi, a i boli te djon, jer ti neces da nosis masku, pa ti je svejedno sto sve te baje kapljicno prenosis ljudima oko sebe, na cvrste povrsine, koje drugi dodiruju, pa dodiruju oci, nos, usta...
naidje neka fina bakica, ti joj se obradujes, i ne znas da jenekad imala rak ili ima dijabetes, astmu, uglavnom ostecen imunoloski sistem, jer, boli tebe djon, ti neces da nosis masku. Bakica pokupi virus, razboli se, pati na respiratoru i ostalim masinama jer TI NE ZELIS NOSITI MASKU.
Razumijes li zasto nije nosenje maski debilizam nego tvoj stav je vise nego debilan?
Ne dezinficiraju se ustanove dzaba, kao ni prodavnice, ne odredjuju se zabrane kretanja starijima "nako", ne opominje se sastajanje starijih sa djecom jer su djeca prenosnici baja - kontas?
Po tvojoj teoriji nema potrebe da ih iko nosi, jel tako?
de se nekad suzdrzi od svojih gluposti, znam da ti je dosadno, i izvini sto ti moram ovako reci, ali de jednom otidji s foruma da ne bi pricala budalastine. Hajd makar u ovom peroidu, kada svi strepimo za svoje najblize.
MOLIM TE!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- MunDzi
- Svadjalica
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13922 times
- Been thanked: 22912 times
Prije dva-tri dana sam pročitao da je negdje porastao broj zaraženih, ali da je drastično pao broj umrlih. Kao da je virus mutirao "shvativši" da mu se ne isplati da ubija domaćina jer će i sam umrijeti.Venera wrote: 07 Apr 2020, 21:28ovo je treca vrezija virusa , bile su pandemije , duge godinu dana, sa SARS CoV, i sa SARSCov-1, ovo je SARSCov-2arzuhal wrote: 07 Apr 2020, 21:23 Pitanje da li bismo ista uspjeli kada bismo pustili da se pandemija širi slobodno (koncept imuniteta krda), pa kom' opanci, a kom' obojci. Jer bi to moglo ubrzati mutaciju SARS-CoV-19 pa dovesti do drugog talasa koji ce nas tek tada potrati...Tokom pandemije Španske gripe prvi talas (trajao 6-7 mjeseci) je uzimao žrtve kao i korona: starije i one načetog zdravlja. Drugi, smrtonosni talas, uzimao je najviše one s najjačim imunitetom, mlade osobe, dok je poštedio djecu i starije ljude, jer je kod onih s najjačim imunitetom dolazilo do presnažne rekacije organizma pa je zaražene ubijalo vlastito tijelo, stradavali su od citokinske oluje, izlučevine imunloških ćelija koje su, napadajući virus, napadale i razarale ćelije domaćina.
![]()
a sto je sa drugim pandemijama sa ponovljenim fazama![]()
Ne znam da li je to istina, ali čini mi se da je baš Ivan Đikić o tome govorio, da bi virus mogao "doći pameti", pa ostati veoma virulentan, ali ne i smrtonosan, ili u mnogo manjoj mjeri smrtonosan. Da je to prirodna i "pametna" strategija samom virusu za preživljavanje.