JK, sve sto si napisala znam , aliJulia-Klara wrote: 07 Apr 2020, 21:38 Draga moja Venero, da pokusam nacrtati zasto ni rukavice ni maska nisu debelizam. (znam da je uzalud, ali de, da probam)
Period inkubacije traje DO 28 dana. Znaci, ti se sad razbolis i nemas simptome do za 20 dana. U tom periodu susreces ljude, pricate, ljubite se, sexate se, sjedite blizu... Ti kao kliconosa pojma nemas da to jesi, a i boli te djon, jer ti neces da nosis masku, pa ti je svejedno sto sve te baje kapljicno prenosis ljudima oko sebe, na cvrste povrsine, koje drugi dodiruju, pa dodiruju oci, nos, usta...
naidje neka fina bakica, ti joj se obradujes, i ne znas da jenekad imala rak ili ima dijabetes, astmu, uglavnom ostecen imunoloski sistem, jer, boli tebe djon, ti neces da nosis masku. Bakica pokupi virus, razboli se, pati na respiratoru i ostalim masinama jer TI NE ZELIS NOSITI MASKU.
Razumijes li zasto nije nosenje maski debilizam nego tvoj stav je vise nego debilan?
Ne dezinficiraju se ustanove dzaba, kao ni prodavnice, ne odredjuju se zabrane kretanja starijima "nako", ne opominje se sastajanje starijih sa djecom jer su djeca prenosnici baja - kontas?
Po tvojoj teoriji nema potrebe da ih iko nosi, jel tako?
de se nekad suzdrzi od svojih gluposti, znam da ti je dosadno, i izvini sto ti moram ovako reci, ali de jednom otidji s foruma da ne bi pricala budalastine. Hajd makar u ovom peroidu, kada svi strepimo za svoje najblize.
MOLIM TE!
nosenje maske VANI jest debilno , kao i rukavice , jer je sad pandemija, ljudi se drugacije ponasaju, niko ne prilazi, postoji distnaciranje , nema ljubljenja, grlenja
osobe sa narusenim imuntetom ne hodaju vani
gdje sam pisala protiv nosenja maski u zatvorenim prostorijama
zabrana kreatanja osobama oderedjen dobi nije ni bila dilema ni tema mojih izjava

ti ne razumijes o cemu pisem