Ja bih nešto da vam kažem, jednu moju neugodnu situaciju. Nisam baš siguran sto posto kako danas stvari idu. Kažete kako imam oprečne stavove prema današnjim djevojkama. Ali u svakvim situacijama sam bio, ili bio svjedok. Vjerovatno zbog toga i nisam nikad ni bio u ljubavnoj vezi.
Naime, radi se o tome da sam prije jedno tri mjeseca posudio jednu knjigu nekoj djevojci (poznanica) za fakulteta. Bila je kod nje dva tri mjeseca knjiga dok nije položila. Završila je ispit, vraća mi knjigu u kesi i sa tom knjigom paklo (ona žuta ambalaža, kartonska sa uslikanim majmunom) bananica. Mislim oko desetak bananica dođe u tome. Hajd fino rekoh, fina, zahvalna djevojka, nema šta. Ali to je bilo skoro, prije možda mjesec. Uzmem da otvorim te bananice prvo što primjetih nema, izguljen, rok upotrebe. Hajd nema veze, ne mora to ništa značiti. Otvorim ih, i imam šta vidjeti, popaukane bananice, safatala se buđ. Yebem ti i bo i sunce. Šta ću... bacim ih.
Ne mogu da vjerujem da se ljudi time bave. Uvijek mene te gluposti strefe, valjda jer sam dobrica, šta li. Posudiš joj knjigu, a ona ti kao zahvalu pokloni ubuđane bananice. Bolje da mi je na cjeduljicu napisala 'Hvala ti' i stavila u knjigu. Nego što na takav način uputila zahvalu.
Uh što se iznervirah.