Jah u manjoj mjeri to pokopano 1 milion , vidi se da si informiran. Vazda se tu tako kopalo , kad nestane mjesta u zamrzivacima dovedes zatvorenike sa Rikers Island da iskopaju masovnu grobnicu i oslobodis mjesta u mrtvacnici.Krokodil Behko wrote: 11 Apr 2020, 09:30rocko wrote: 11 Apr 2020, 09:19
Behko na tom ostrvu je do sada ukopano oko 1 milion ljudi , tu ti se kopaju beskucnici, oni za koje se nezna ili se ne oglasi familija. Nedo dragi Allah zavrsit tu.
Ne širi fake news. Informiran sam. Istina je da se tamo sahranjuju beskućnici, ali istina je i da je to bilo u mnogo manjoj mjeri, nego što je sada slučaj s masovnim ukopima.
Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 213 times
- Been thanked: 147 times
- Status: Offline
Re: Korona virus
Last edited by rocko on 11 Apr 2020, 10:42, edited 1 time in total.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Narod je ovakvu državu i zaslužio. Mislim na sistem.Čupava wrote: 11 Apr 2020, 10:37Ne znam više šta da mislim, a još manje šta da kažem... Jer vidim i vani rad doktora i m. sestri.. i onda dođe čovjeku da plače kakvu državu narod u BIH ima....Iskra wrote: 11 Apr 2020, 10:25
Mene sinoć zove tatina profesorica, pita jesu li me "digli". Kažem nisu, ja se sama prijavila na apel da trebamo da se angazujemo , napade me žena.kaže kod nje u haustoru dvije sestre i jedna dr. Svi na bolovanju. Kontam možda stvarno slučajnost. Ja nekako teško vjerujem u to da će jedan ljekar ili sestra, iz "hira" otići na bolovanje.
![]()
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Ja sam se dopisivao sa jednom med sestrom, prije jedno dvadesetak dana. Poznanica mi, radi u bolnici u Sarajevu. Pitam je kako se nosite sa Koronom. Ona meni odgovara "biće onako kako je bog odredio". Zamalo joj nisam opsovao i boga, i doktore, i državu i sve, preko poruka. Pa koji klinac postojite i uzimate pare ako je sve bog odredio...
Haću reci da jednim takvim stavom zdravstvenog sistema ne može se ni očekivati boljitak. Nije ona jedina s takvim stavom, nazalost. 90% njih i doktora se s tim stavom nose. I ne možeš ni očekivati ništa bolje od ovoga sto imamo.
Haću reci da jednim takvim stavom zdravstvenog sistema ne može se ni očekivati boljitak. Nije ona jedina s takvim stavom, nazalost. 90% njih i doktora se s tim stavom nose. I ne možeš ni očekivati ništa bolje od ovoga sto imamo.
A šta može jedna sestra, ili jedan doktor, ako moraju da rade po direktivi, protokolu i da sprovode te glupe algoritme koje im.je neko nametnuo, naredio? Mogu samo dati sve od sebe da taj dio.posla koji im.je odredjen krade najbolje što znaju i umiju. I to je sve. Misliš da nema.onhih koji se ne slazu s ovakvim nacinom postupanja i u ovoj situaciji a i prema.pacihentima. ima ih mnogo. Bune se. Ali ruke su im vezane...naredbom.ODOZGO. Težak je taj osjećaj bespomocnosti osobama.koje su za svoj poziv odabrala pomoć ljudima...možda ti je zato to i rekla.Podrinjac wrote: 11 Apr 2020, 10:48 Ja sam se dopisivao sa jednom med sestrom, prije jedno dvadesetak dana. Poznanica mi, radi u bolnici u Sarajevu. Pitam je kako se nosite sa Koronom. Ona meni odgovara "biće onako kako je bog odredio". Zamalo joj nisam opsovao i boga, i doktore, i državu i sve, preko poruka. Pa koji klinac postojite i uzimate pare ako je sve bog odredio...

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9568 times
- Been thanked: 11306 times
- Status: Online
Podrinjac wrote: 11 Apr 2020, 10:48 Ja sam se dopisivao sa jednom med sestrom, prije jedno dvadesetak dana. Poznanica mi, radi u bolnici u Sarajevu. Pitam je kako se nosite sa Koronom. Ona meni odgovara "biće onako kako je bog odredio". Zamalo joj nisam opsovao i boga, i doktore, i državu i sve, preko poruka. Pa koji klinac postojite i uzimate pare ako je sve bog odredio...
Nek si se ti naljutio zbog boga

Šta ako je htjela nešto drugo reći, pa se simbolički izrazila?
Ono što Muhamed Filipović davno reče "Bog je kulturna činjenica"
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Može toliko da ograniče boga i njegovu struku. Nije primjereno da jedna osoba koja radi u zdravstvenoj ustanovi to izjavi. Koja je onda svrha vas doktora?Iskra wrote: 11 Apr 2020, 10:53A šta može jedna sestra, ili jedan doktor, ako moraju da rade po direktivi, protokolu i da sprovode te glupe algoritme koje im.je neko nametnuo, naredio? Mogu samo dati sve od sebe da taj dio.posla koji im.je odredjen krade najbolje što znaju i umiju. I to je sve. Misliš da nema.onhih koji se ne slazu s ovakvim nacinom postupanja i u ovoj situaciji a i prema.pacihentima. ima ih mnogo. Bune se. Ali ruke su im vezane...naredbom.ODOZGO. Težak je taj osjećaj bespomocnosti osobama.koje su za svoj poziv odabrala pomoć ljudima...možda ti je zato to i rekla.Podrinjac wrote: 11 Apr 2020, 10:48 Ja sam se dopisivao sa jednom med sestrom, prije jedno dvadesetak dana. Poznanica mi, radi u bolnici u Sarajevu. Pitam je kako se nosite sa Koronom. Ona meni odgovara "biće onako kako je bog odredio". Zamalo joj nisam opsovao i boga, i doktore, i državu i sve, preko poruka. Pa koji klinac postojite i uzimate pare ako je sve bog odredio...
Tada nije bio nijedan slučaj zabilježen u Sarajevu. Korone.
Last edited by Podrinjac on 11 Apr 2020, 11:06, edited 1 time in total.
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Bog se petlja u sve pore života i sistema na ovom Balkanu. Trebalo bi ga malo ograničiti.Krokodil Behko wrote: 11 Apr 2020, 11:00Podrinjac wrote: 11 Apr 2020, 10:48 Ja sam se dopisivao sa jednom med sestrom, prije jedno dvadesetak dana. Poznanica mi, radi u bolnici u Sarajevu. Pitam je kako se nosite sa Koronom. Ona meni odgovara "biće onako kako je bog odredio". Zamalo joj nisam opsovao i boga, i doktore, i državu i sve, preko poruka. Pa koji klinac postojite i uzimate pare ako je sve bog odredio...
Nek si se ti naljutio zbog boga
Šta ako je htjela nešto drugo reći, pa se simbolički izrazila?
Ono što Muhamed Filipović davno reče "Bog je kulturna činjenica"
Kamo srece da je policiski sat uveden 1 februara u cijelom svijetu, danas bi mi mogli piti kafu u kaficu sa prijateljima i pricati najmanje o koroni jer bi zaraza a samim i tim smrtnost bila daleko daleko manja. Ovo sto sad imamo u svijetu je genocid nad samim sobom. U ovoj prici covjek je virus i njega treba obuzdat, sprjecit.Krokodil Behko wrote: 11 Apr 2020, 10:02 Danas će u Srbiji, virus biti pobijeđen. Jer je policijski sat non-stop, pa kako bi ljudi sa simptomima i mogli otići doktoru? Ono baš, ubij kurira koji donosi loše vijesti.
- Trafalgar Law
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 10 times
Ja ne znam, niti sam čuo za nikoga, u svom okruženju barem.
Habibti, ya nour el - ain... 

Jedno je imati predrasude prema meni, drugo je ovako isticati moj nick u nekim glupostima koje uopšte nisam napisala.Krokodil Behko wrote: 11 Apr 2020, 07:52carobnjak N wrote: 11 Apr 2020, 07:44
mislim da je ekonomija već bila krenula u tom pravcu recesije
korona će im biti vadiona
Sigurno je virus izmišljen, da bi se imalo opravdanje za recesiju.
2000+ mrtvih, u USA. Plašim se i otvoriti sajtove, nema nade da se ukine izolacija, osim kao pitaš Nice Try.
Ispeci, pa reci idući put.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Ja sam tek juce prvi put u zivotu procitao sazetak o spanskoj gripi neki mediji je objavio taj clanak. A o karlesu sve znam skim se seksa i kad u minutu, kakve gacice danas nosi ako ih nosi, evo znam da je i djekina zena trudna. Sad sam ljut na zdravstveni sistem jer vidim puno ljudi mrtvih koji su u vecini znali sve o mesiju, o facebook-u vecina umrlih i koji ce jos umrjet isto kao i ja nista nisu znali o spanskoj gripi. Sars je bio samo prije par godina al nije me zanimalo bilo je to tamo negdje daleko. Mozda bi i procitao al et nije bilo nekom novinaru pisati o tom jer nebi se nesto citalo lajkalo saralo ma nebi se pojavilo na drustvenim mrezama. Meni je to OK jebes grip i viruse, mene to nece.
Znam dosta ljudi koji ne rade već mjesec i ko zna kada će početi s poslom i da li će uopšte više raditi na starom mjestu.SmokingMan wrote: 11 Apr 2020, 11:51 Koliko vas ovdje je epidemija koštala gubitka radnog mjesta, čisto informativno?
To što se tiče ljudi koji su radili i ovdje u domaćim firmama, a tako isto i radnika koji su radili vani. Doduše, ovih potonjih je više svakako.
Da li će u Evropi biti bolja slika nego ovdje, ne znam.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Rep epidemije, novi je izraz koji smo čuli, a od kada traje borba protiv korona virusa. Jučer ga je u Srbiji upotrijebio epidemiolog iz Niša, dr Branislav Tiodorović, a zatim je to detaljnije objasnio i epidemiolog Predrag Kon.
https://www.google.com/amp/s/www.klix.ba/amp/200411007
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Evo jos malo svijetla u ovom nasem mraku.
Tim istraživača sa Univerziteta u Oxfordu radi na vakcini protiv koronavirusa
Tim istraživača sa Univerziteta Oxford u Velikoj Britaniji radi na koronavirusnoj vakcini. A možda će biti spremne već u septembru, kaže Sarah Gilbert, profesorica vakcinologije na Univerzitetu Oxford, koja stoji iza razvoja. Prema pisanju The Timesa, koji ima priču, riječ je o jednom od najnaprednijih napora.
Sarah Gilbert je 80 posto sigurna da cjepivo djeluje.
Tim istraživača sa Univerziteta Oxford u Velikoj Britaniji radi na koronavirusnoj vakcini. A možda će biti spremne već u septembru, kaže Sarah Gilbert, profesorica vakcinologije na Univerzitetu Oxford, koja stoji iza razvoja. Prema pisanju The Timesa, koji ima priču, riječ je o jednom od najnaprednijih napora.
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Nece.Nice try wrote: 11 Apr 2020, 12:28Znam dosta ljudi koji ne rade već mjesec i ko zna kada će početi s poslom i da li će uopšte više raditi na starom mjestu.SmokingMan wrote: 11 Apr 2020, 11:51 Koliko vas ovdje je epidemija koštala gubitka radnog mjesta, čisto informativno?
To što se tiče ljudi koji su radili i ovdje u domaćim firmama, a tako isto i radnika koji su radili vani. Doduše, ovih potonjih je više svakako.
rima wrote: 11 Apr 2020, 12:39 Evo jos malo svijetla u ovom nasem mraku.
Svaka izjava je relativna tako da ja sve o vakcini ili razvoju epidemije kao i o posljedicama koje će virus ostaviti na zdravlje rekonvalescenata, uzimam s rezervom. Da su naucnici u utrci s vremenom, zaista jesu, ali svi se slažu da bar još godinu najmanje nećemo doći do nje.
Ostaje da se nadamo slabljenju tj smanjenju virulencije.

Pa pretpostavljam.Mirelam wrote: 11 Apr 2020, 12:39Nece.Nice try wrote: 11 Apr 2020, 12:28
Znam dosta ljudi koji ne rade već mjesec i ko zna kada će početi s poslom i da li će uopšte više raditi na starom mjestu.
Nadajmo se samo da će oporavak ekonomije biti brži nego sada djeluje. Naravno, prvo da preživimo epidemiju i ostanemo živi, a poslije... Naravno, treba uzeti u obzir i da neke države tek imaju na pragu prve slučajeve...a na svijetu smo svi vezani. Ne može negdje ići ka normalizaciji, a negdje borba za goli život.
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Bas evo ovih sedmica smo se mogli naslusat gluposti i od tih doktora, naucnika a i ovo je jedna od njih. Sve samo neke pretpostavke, nagadjanja i nakraju kaze najbolje da sacekamo vakcinu.Nice try wrote: 11 Apr 2020, 12:32 Rep epidemije, novi je izraz koji smo čuli, a od kada traje borba protiv korona virusa. Jučer ga je u Srbiji upotrijebio epidemiolog iz Niša, dr Branislav Tiodorović, a zatim je to detaljnije objasnio i epidemiolog Predrag Kon.