Kamo pare?
Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 50117 times
- Been thanked: 8901 times
- Status: Offline
Re: Jos nesto o stanju u svijetu ?
Nisam pogledo ali kae desetak miliona amera ostalo bez posla. I u nas je plaho raje tako.
Kamo pare?
Kamo pare?
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2703 times
- Been thanked: 8375 times
Re: Korona virus
Kad se kaze da je u bozijim rukama, ko da si mu reko "ja ti halalim". Ubijes mu ono Malo morala i nade u njemu sto Ima za oporavak. Ta nada i vjera u oporavak/optimizam, pozitivne misli su cesto kljucni Faktori kod nekih oboljenja.
Prepustanje pacijenta bogu znaci i gubljenje pancijetovog povjerenja u doktora. Onda se stvara panika kod pacijenta.
Jedini bog u bolnici je doktor
Prepustanje pacijenta bogu znaci i gubljenje pancijetovog povjerenja u doktora. Onda se stvara panika kod pacijenta.
- Vrag
- Forum [Bot]
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Imaju i Djevičanska ostrva. Tu su sve djevice.Hannibal wrote: 11 Apr 2020, 20:08ja sam dosta novih drzava naucio kako je pocela ova korona. ima i sveta lucijaKrokodil Behko wrote: 11 Apr 2020, 18:07 Listam statistiku i odjednom, među državama nađem i neku princezu,
Pa ovi na brodu nisu ničiji i pomrijeće sve
![]()
![]()
- Podrinjac
- Forum [Bot]
Eee hvala što se bar neko slaže sa mnom.Merlin246 wrote: 11 Apr 2020, 20:54Vjera se ne spominje pacijentima..Jednostavno nije profesionalno.Iskra wrote: 11 Apr 2020, 16:20 Do doktora je da od sebe da 150% da spasi neciji život, ili liječi nekoga . Ostalo je Njegova volja i odredjenje. Ne vidim zašto bi se nauka tj medicina i u čemu kosila s vjerom pojedinca pa.makar on bio i doktor.
Sta ima jedan doktor govoriti pacijentu sad je u Bozijim rukama sve npr ili moli se Bogu nek ti pomogne.. Doktor si nisi svecenik..Glupo je iskreno. Pacijent moze biti ateist, moze vjerovati u ko zna sta i nemas sta spominjati Boga osim u slucaju da znas da je ta osoba veliki vjernik i da joj to znaci.. I sestre i doktori bi to trebali izbjegavati koliko mogu.

Tako jeeDuminjo wrote: 11 Apr 2020, 21:32 Kad se kaze da je u bozijim rukama, ko da si mu reko "ja ti halalim". Ubijes mu ono Malo morala i nade u njemu sto Ima za oporavak. Ta nada i vjera u oporavak/optimizam, pozitivne misli su cesto kljucni Faktori kod nekih oboljenja.

- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Merlin246 wrote: 11 Apr 2020, 20:54Vjera se ne spominje pacijentima..Jednostavno nije profesionalno.Iskra wrote: 11 Apr 2020, 16:20 Do doktora je da od sebe da 150% da spasi neciji život, ili liječi nekoga . Ostalo je Njegova volja i odredjenje. Ne vidim zašto bi se nauka tj medicina i u čemu kosila s vjerom pojedinca pa.makar on bio i doktor.
Sta ima jedan doktor govoriti pacijentu sad je u Bozijim rukama sve npr ili moli se Bogu nek ti pomogne.. Doktor si nisi svecenik..Glupo je iskreno. Pacijent moze biti ateist, moze vjerovati u ko zna sta i nemas sta spominjati Boga osim u slucaju da znas da je ta osoba veliki vjernik i da joj to znaci.. I sestre i doktori bi to trebali izbjegavati koliko mogu.
Gdje sam.jaa rekla da treba vjeru spominjati pacijentima? Koliko znam taj primjer je naveo neko drugi, nebitno. Ja samo kažem da svaki čovjek pa.i doktor ima pravo na.iman. Nisam.zagovorjik toga da se pacijentu saopstava da njegovo zdravlje zavisi od Svevisnjeg( pod imperativom da to podrazumijeva odsustvo angažiranja lijecnika, a to se ovdje izgleda misli) .
A uostalom, naučno istraživačka.psiholohija sve više zagovara religioznosti kao komponentu za lakše i cjelovitije očuvanje mentalnog zdravlja , a poznati su i benefiti koje religiozni ljudi imaju pri suočavanju sa stresnim situacijama.i dogadjajima.

- Podrinjac
- Forum [Bot]
Ama niko ne govori da doktor nema pravo na vjeru u boga. Aaaaaa
Treba ograničiti. Hirurg koji operiše, on je fokusiran na pacijenta. Ne čeka na boga da on odlučuje. Petljamo boga gdje treba i gdje ne treba. To svo vrijeme se govori.
O religiji nismo pričali. Pusti to sad.
Treba ograničiti. Hirurg koji operiše, on je fokusiran na pacijenta. Ne čeka na boga da on odlučuje. Petljamo boga gdje treba i gdje ne treba. To svo vrijeme se govori.
Podrinjac wrote: 11 Apr 2020, 22:33 Ama niko ne govori da doktor nema pravo na vjeru u boga. Aaaaaa
Pa svaki ljekar je fokusiran na pacijenta. Na sta ce drugo biti, Boga ti?

- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23561 times
- Been thanked: 6197 times
...sto se mene tice, prije neke operacije ili ako sam, nedo bogo u teskom stanju, nemam nista protiv da me Dr. vjernik operira i za me pomoli, ali molim u sebi! 

Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kazes svaki covjek pa i doktor ima pravo na iman.. Od kud dodjosmo na ljudska prava de samo mi reci

Upravo tako.. Moze u sebi on reci Boze pomozi da ovo uspije npr al kad bi reko to naglaasVeca wrote: 11 Apr 2020, 22:37 ...sto se mene tice, prije neke operacije ili ako sam, nedo bogo u teskom stanju, nemam nista protiv da me Dr. vjernik operira i za me pomoli, ali molim u sebi!![]()

To je onda show program

I cuj IMAN jedva nadje sta znaci to.. pa mani se tih arapskih rijeci zivota ti kad pricas o necemu pogotovo o medicini..
Merlin246 wrote: 11 Apr 2020, 22:41 Kazes svaki covjek pa i doktor ima pravo na iman.. Od kud dodjosmo na ljudska prava de samo mi reci
![]()
Otud da se Doktor ima zamjera spominjanje Boga. Da razjasnim...ne vjerujem da će ijedan liječnik.ikada reći pacijentu, Do Boga je, u smislu da diže ruke.od.njega. Nikada.
Ako ne razumiješ sta je Iman, guglaj. To je moj vokabular, i neću ga mjenjati ni radi koga

Ako ćemo izvlačiti iz konteksta....sad bih ti mohmgla reći
A šta tebi smeta moj iman? Ha?

Drži se teme.

- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23561 times
- Been thanked: 6197 times
Merlin246 wrote: 11 Apr 2020, 22:43Upravo tako.. Moze u sebi on reci Boze pomozi da ovo uspije npr al kad bi reko to naglaasVeca wrote: 11 Apr 2020, 22:37 ...sto se mene tice, prije neke operacije ili ako sam, nedo bogo u teskom stanju, nemam nista protiv da me Dr. vjernik operira i za me pomoli, ali molim u sebi!![]()
![]()
To je onda show program![]()
...zamisli ja na op. stolu i on krene "u ime oca i sina..................ili insala, probudit ces se

Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.