Off je, ali prve ste počele
Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
Re: Korona virus
Elhamdullilah, ja razumijem kad kaže, tako mi dina i imana
... I nastavi, kucesto tako sređen... Vracaj se 
Habibti, ya nour el - ain... 
Pa na poslu si profesionalac - doktor a ne hodzaIskra wrote: 11 Apr 2020, 22:48Merlin246 wrote: 11 Apr 2020, 22:41 Kazes svaki covjek pa i doktor ima pravo na iman.. Od kud dodjosmo na ljudska prava de samo mi reci
![]()
Otud da se Doktor ima zamjera spominjanje Boga. Da razjasnim...ne vjerujem da će ijedan liječnik.ikada reći pacijentu, Do Boga je, u smislu da diže ruke.od.njega. Nikada.
Ako ne razumiješ sta je Iman, guglaj. To je moj vokabular, i neću ga mjenjati ni radi koga
Ako ćemo izvlačiti iz konteksta....sad bih ti mohmgla reći
A šta tebi smeta moj iman? Ha?![]()
Drži se teme.
Iskra wrote: 11 Apr 2020, 22:48Merlin246 wrote: 11 Apr 2020, 22:41 Kazes svaki covjek pa i doktor ima pravo na iman.. Od kud dodjosmo na ljudska prava de samo mi reci
![]()
Otud da se Doktor ima zamjera spominjanje Boga. Da razjasnim...ne vjerujem da će ijedan liječnik.ikada reći pacijentu, Do Boga je, u smislu da diže ruke.od.njega. Nikada.
Ako ne razumiješ sta je Iman, guglaj. To je moj vokabular, i neću ga mjenjati ni radi koga
Drži se teme.
Ma i ja vjerujem u Boga al kad bih to cula momentalno bi u komu palaVeca wrote: 11 Apr 2020, 22:49Merlin246 wrote: 11 Apr 2020, 22:43
Upravo tako.. Moze u sebi on reci Boze pomozi da ovo uspije npr al kad bi reko to naglaas![]()
To je onda show program![]()
...zamisli ja na op. stolu i on krene "u ime oca i sina..................ili insala, probudit ces se![]()
ja bih namah skocila sa onog stola i pobjegla!
...tek bih onda sebi rekla, pa Veco draga, kako ti onaj gore odredi!
![]()
Merlin246 wrote: 11 Apr 2020, 22:54Pa na poslu si profesionalac - doktor a ne hodzaIskra wrote: 11 Apr 2020, 22:48
Drži se teme.(a medicinski jezik nije arapski nego latinski) .. Valjda bi smisao razgovora trebao biti da te kolega, sugovornik, shvati a ne da ti pokazes svoj arapski vokabular
![]()
Ko ne shvati,lijepo.puta i lijepo mu objasnim. A Bogu hvala u Bosni me svi razumiju. Aoo.promjenim prebivalište, logično mi je da se ja prilagodim sugovornik i jezičnom području ali za sada to ne moram i ne praktikujem.
Slijedeći?
Last edited by Iskra on 11 Apr 2020, 23:00, edited 1 time in total.
storm wrote: 11 Apr 2020, 22:53 Elhamdullilah, ja razumijem kad kaže, tako mi dina i imana... I nastavi, kucesto tako sređen... Vracaj se
Off je, ali prve ste počele![]()
Za večeras da nabubas Elham, Havana će te ujutro ispitati, ja ne mogu moram.ici na obuku iz sijanja krompira by Ibrahim ..
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23945 times
- Been thanked: 6246 times
- Status: Offline
Merlin246 wrote: 11 Apr 2020, 22:56Ma i ja vjerujem u Boga al kad bih to cula momentalno bi u komu palaVeca wrote: 11 Apr 2020, 22:49
...zamisli ja na op. stolu i on krene "u ime oca i sina..................ili insala, probudit ces se![]()
![]()
![]()
...tobe jarabi!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
TbjrbIskra wrote: 11 Apr 2020, 22:59storm wrote: 11 Apr 2020, 22:53 Elhamdullilah, ja razumijem kad kaže, tako mi dina i imana... I nastavi, kucesto tako sređen... Vracaj se
Za večeras da nabubas Elham, Havana će te ujutro ispitati, ja ne mogu moram.ici na obuku iz sijanja krompira by Ibrahim ..
![]()
Na viber ćemo, haj Kible ti, imamo tehničke mogućnosti masallah
Bude li me Havana ispitivao, ništa od toga
Hajde ne mucaj, disi duboko..samo langzam.Iskra wrote: 11 Apr 2020, 22:58Merlin246 wrote: 11 Apr 2020, 22:54
Pa na poslu si profesionalac - doktor a ne hodza(a medicinski jezik nije arapski nego latinski) .. Valjda bi smisao razgovora trebao biti da te kolega, sugovornik, shvati a ne da ti pokazes svoj arapski vokabular
![]()
Ko ne shvati,lijepo.puta i lijepo mu objasnim. A Bogu hvala u Bosni me svi razumiju. Aoo.promjenim prebivalište, logično mi je da se ja prilagodim sugovornik i jezičnom području ali za sada to ne moram i ne praktikujem.
Slijedeći?
I u Bosni se kaze SLJEDECI ako postavljas pitanje koji je iduci.
Završit ćemo na trosjedu. Bjez vamo
NEk vam.Fudo organizira online ispit
Merlin246 wrote: 11 Apr 2020, 23:03Hajde ne mucaj, disi duboko..samo langzam.Iskra wrote: 11 Apr 2020, 22:58
Slijedeći?
I u Bosni se kaze SLJEDECI ako postavljas pitanje koji je iduci.jok SLIIIJEDECI
![]()
Eto vidiš kako možeš biti fina. Hvala za objašnjenje.
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2829 times
- Been thanked: 23341 times
De zasij to stare ti a kad zavrsis ganjaj i oca i sina do mile volje.Veca wrote: 11 Apr 2020, 22:49Merlin246 wrote: 11 Apr 2020, 22:43
Upravo tako.. Moze u sebi on reci Boze pomozi da ovo uspije npr al kad bi reko to naglaas![]()
To je onda show program![]()
![]()
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Čupava
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 10 times
Je li savladao sure El-Ihlas, El-Felek i En-Nas. ?Iskra wrote: 11 Apr 2020, 22:59storm wrote: 11 Apr 2020, 22:53 Elhamdullilah, ja razumijem kad kaže, tako mi dina i imana... I nastavi, kucesto tako sređen... Vracaj se
![]()
.
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2829 times
- Been thanked: 23341 times
Bjezmo, sve doktora i lingvisticara, zbilja smo off...
Dakle u deželi 50 mrtvih...
Ali ostalo sve odlični trendovi.
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23945 times
- Been thanked: 6246 times
Merlin246 wrote: 11 Apr 2020, 23:03Hajde ne mucaj, disi duboko..samo langzam.Iskra wrote: 11 Apr 2020, 22:58
Slijedeći?
I u Bosni se kaze SLJEDECI ako postavljas pitanje koji je iduci.jok SLIIIJEDECI
![]()
...langsam aber sicher
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Ma.kakvi...sad ga Fudo uci
Ja lego, Bissmilahi
Ako ustadoh Elhamdullilahi
Il u stadoh
il ne ustadoh
Ešhedu en la illahe illallah ve ešhedu enne Muhammeden 'abduhu ve resuluhu.
- Hannibal
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times