Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Merlin246 wrote: 11 Apr 2020, 22:41
Kazes svaki covjek pa i doktor ima pravo na iman.. Od kud dodjosmo na ljudska prava de samo mi reci
Otud da se Doktor ima zamjera spominjanje Boga. Da razjasnim...ne vjerujem da će ijedan liječnik.ikada reći pacijentu, Do Boga je, u smislu da diže ruke.od.njega. Nikada.
Ako ne razumiješ sta je Iman, guglaj. To je moj vokabular, i neću ga mjenjati ni radi koga
Ako ćemo izvlačiti iz konteksta....sad bih ti mohmgla reći
A šta tebi smeta moj iman? Ha?
Drži se teme.
Pa na poslu si profesionalac - doktor a ne hodza (a medicinski jezik nije arapski nego latinski) .. Valjda bi smisao razgovora trebao biti da te kolega, sugovornik, shvati a ne da ti pokazes svoj arapski vokabular
Merlin246 wrote: 11 Apr 2020, 22:41
Kazes svaki covjek pa i doktor ima pravo na iman.. Od kud dodjosmo na ljudska prava de samo mi reci
Otud da se Doktor ima zamjera spominjanje Boga. Da razjasnim...ne vjerujem da će ijedan liječnik.ikada reći pacijentu, Do Boga je, u smislu da diže ruke.od.njega. Nikada.
Ako ne razumiješ sta je Iman, guglaj. To je moj vokabular, i neću ga mjenjati ni radi koga
Upravo tako.. Moze u sebi on reci Boze pomozi da ovo uspije npr al kad bi reko to naglaas
To je onda show program
...zamisli ja na op. stolu i on krene "u ime oca i sina..................ili insala, probudit ces se ja bih namah skocila sa onog stola i pobjegla! ...tek bih onda sebi rekla, pa Veco draga, kako ti onaj gore odredi!
Ma i ja vjerujem u Boga al kad bih to cula momentalno bi u komu pala
A šta tebi smeta moj iman? Ha?
Drži se teme.
Pa na poslu si profesionalac - doktor a ne hodza (a medicinski jezik nije arapski nego latinski) .. Valjda bi smisao razgovora trebao biti da te kolega, sugovornik, shvati a ne da ti pokazes svoj arapski vokabular
Ko ne shvati,lijepo.puta i lijepo mu objasnim. A Bogu hvala u Bosni me svi razumiju. Aoo.promjenim prebivalište, logično mi je da se ja prilagodim sugovornik i jezičnom području ali za sada to ne moram i ne praktikujem.
Slijedeći?
Last edited by Iskra on 11 Apr 2020, 23:00, edited 1 time in total.
...zamisli ja na op. stolu i on krene "u ime oca i sina..................ili insala, probudit ces se ja bih namah skocila sa onog stola i pobjegla! ...tek bih onda sebi rekla, pa Veco draga, kako ti onaj gore odredi!
Ma i ja vjerujem u Boga al kad bih to cula momentalno bi u komu pala
...tobe jarabi!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Ko ne shvati,lijepo.puta i lijepo mu objasnim. A Bogu hvala u Bosni me svi razumiju. Aoo.promjenim prebivalište, logično mi je da se ja prilagodim sugovornik i jezičnom području ali za sada to ne moram i ne praktikujem.
Slijedeći?
Hajde ne mucaj, disi duboko..samo langzam.
I u Bosni se kaze SLJEDECI ako postavljas pitanje koji je iduci. jok SLIIIJEDECI
Slijedeći?
I u Bosni se kaze SLJEDECI ako postavljas pitanje koji je iduci. jok SLIIIJEDECI
Eto vidiš kako možeš biti fina. Hvala za objašnjenje.
Upravo tako.. Moze u sebi on reci Boze pomozi da ovo uspije npr al kad bi reko to naglaas
To je onda show program
De zasij to stare ti a kad zavrsis ganjaj i oca i sina do mile volje.
Slijedeći?
...langsam aber sicher
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.