pa cuj,ako se odluce tako
oboje idu svjesno u jednu nerjesenu sit.
Moderator: spacebound
pa cuj,ako se odluce tako
Da mi je docekat dan kad ces ti lijepo objasnit sta mislis.
Osim što je zaključeno da su parovi koji su živjeli zajedno prije braka u prvoj godini braka rjeđe i manje uživali u seksu, otkriveno je i da duže zabavljanje također negativno utječe na seks u prvoj godini bračne zajednice. S druge strane, djeca nisu značajno negativno utjecala na seksualni život parova.
Šta ja znam, meni da neka predloži da živimo zajedno a da se ne vjenčamo, nekako bi mi prvo kroz glavu prošlo da se ona baš i ne vidi sa mnom na duže staze, već eto tu sam trenutno dok ne naiđe neka bolja opcija. Ako i naiđe neka bolja opcija nema zajebancije oko razvoda i tako to, već samo produži dalje. A ako ne naiđe, onda jednog dana hajmo se vjenčati. Da ponovim, to je samo moje viđenje situacije.Pasaga wrote: 12 Apr 2020, 08:01 Vrlo je upitno kako ovo djeluje na mladi svjet?
Cesto,moze biti mamac,do destruktivnosti
Clanak nisam procitao,....danas je previse toga
skorom sve na isti kalup ...
Nebih im preporucio... sta znam....
Pa to si u pravu, definitivno. Ali zašto gubiti vrijeme na nekoga, ako nam od početka ta osoba nije neko s kime se vidimo dugoročno? I zašto tratiti nečije vrijeme ako se ta osoba trudi oko nas, a mi se ne osjećamo isto kao i oni? Dođe li ovo kao iskorištavanje nekoga?lejlamo wrote: 12 Apr 2020, 09:11 vezati nekoga za sebe ne možemo, tako da, ha bio - ha ne bio papir od države...ništa ne mijenja.
ma pusti nek traje, dok traje, dobro je
https://youtu.be/mHZ1dgEUCJs
![]()
Ja tako ne gledam na romantične odnose, pa ne mogu odgovoriti na to pitanje.almir90 wrote: 12 Apr 2020, 09:15Pa to si u pravu, definitivno. Ali zašto gubiti vrijeme na nekoga, ako nam od početka ta osoba nije neko s kime se vidimo dugoročno? I zašto tratiti nečije vrijeme ako se ta osoba trudi oko nas, a mi se ne osjećamo isto kao i oni? Dođe li ovo kao iskorištavanje nekoga?lejlamo wrote: 12 Apr 2020, 09:11 vezati nekoga za sebe ne možemo, tako da, ha bio - ha ne bio papir od države...ništa ne mijenja.
ma pusti nek traje, dok traje, dobro je
https://youtu.be/mHZ1dgEUCJs
![]()
Znaš šta sam pitao, al' nema veze.lejlamo wrote: 12 Apr 2020, 09:21
Ja tako ne gledam na romantične odnose, pa ne mogu odgovoriti na to pitanje.
Meni nije traćenje vremena jedan period života u kojem volim, voljena sam, osjećam se super i živom...
Kada završi, završilo je, ali je vrijedilo![]()
Ako ne uspije potrajati za cijeli život, pa bože moj...nema garanta svakako.
SmokingMan wrote: 12 Apr 2020, 09:25 Možda će zvučati grubo, ali to ostajanje sa jednim partnerom "do kraja života" više prerasta u prijateljski odnos. Kod mene koleginica živi u vanbračnoj zajedinici, i kaže mi je mnogo toga između supruga i nje splasnulo nakon dužeg niza godina, i da jedno drugo više vidi kao prijatelja nego kao supružnika.
Ljubav ima svoje faze .
Iskra wrote: 12 Apr 2020, 09:27Preoporučujem ti knjigu od Antoni de mela "Put ljubavi".SmokingMan wrote: 12 Apr 2020, 09:25 Možda će zvučati grubo, ali to ostajanje sa jednim partnerom "do kraja života" više prerasta u prijateljski odnos. Kod mene koleginica živi u vanbračnoj zajedinici, i kaže mi je mnogo toga između supruga i nje splasnulo nakon dužeg niza godina, i da jedno drugo više vidi kao prijatelja nego kao supružnika.
Ljubav ima svoje faze .![]()