ma niste vi meni svak

jedva cekam novi....zar nije oduran....a eto ....sluso me sve ove godine....
ja sto sam se pomamila sa slikanjem...
Moderator: Krokodil Behko
Slično tako,imam neki,sa par pregrada,kao mala torbica,a u njega mi stane i mobitel i sve što mi može zatrebati.Mislim od sitnica.Samo da ne vucam torbu svaki put kad idem u grad.Mala_Mu wrote: 20 Jul 2018, 22:16 U zadnje vrijeme samo njega i nosim. One vece, pa mi i mobitel moze stati.
Torbu samo kad moram.
Mi u Bg, prije 3-4 god, kad mužu povuče neko iz mase iz džepa. Zapeo, plitak džep, okrenu se ne vidi nikog.Bla wrote: 29 Apr 2016, 11:07 Nije to strah nego razum, niko s tri čiste ga ovdje neće nositi u zadnjem džepu, pogotovo gdje ima iole gužve. A niko nikom ne brani da izigrava levata.![]()
U mene onijeh izvjestaja sa bankomata kolko hosDuminjo wrote: 12 Apr 2020, 13:33 MA najmanje para u njemu. Pogotovo sitnih. Sicu nisam nikad drzo u novcaniku. Razvale ga i napusu.
Million nekih papirica, podsjednika, kartica..
Čim dođe izvještaj iz banke i uvjerim se da je sve uredu, pobacam.ElTriconi wrote: 12 Apr 2020, 15:04U mene onijeh izvjestaja sa bankomata kolko hosDuminjo wrote: 12 Apr 2020, 13:33 MA najmanje para u njemu. Pogotovo sitnih. Sicu nisam nikad drzo u novcaniku. Razvale ga i napusu.
Million nekih papirica, podsjednika, kartica..![]()
Tako svako nekolko kad mi vise pocme smetat uzmem upaljac i popalim, ha ja![]()
Eh, da vidimo sta se promijeniloMaja wrote: 06 May 2011, 18:51sad si me natjerala da zavirivam :lolgejsha wrote:Šta nosite u novčaniku osim novca,ili vam služi samo za novac?
osim novca tu su i:
igla
malo konca (nikad ne znaš šta će ti gdje pući al je to skriveno u jedan mali džepić)
spajalica
male makazicešta ja znam gdje ću svečanu vrpcu presjecat
šalim se. imam stvarno makaze, al toliko su male i tanke da ih jedva obuhvatim kad nešto hoću presjeći
lična karta
vizitka koju smo uradili svi iz razreda kad smo trebali maturirati
kalendar od Violete za praćenje mjesečnog ciklusa
slika od sestrinog sina-inače mi je smiješno kad se nosaju slike u novčaniku ali ta je tako nevjerovatna da sam je morala staviti (slikao se za pasoš kad je bio mala beba)
nije mi nikad niko ukrao ništa, pa ni novčanik![]()
e takoje, bas !Zagorka wrote: 07 Mar 2015, 14:08 .....sad zadnji put kad smo bili u Bg....šetamo i mm se trznu nazad i uhvati za novčanik.........rekoh šta ti je kaže povuče ga neko.......to nam je prvi put bilo..........rekoh prebaci ti njega naprijed........
Krokodil Behko wrote: 06 May 2011, 20:15 E sta sve ova Maja nosa po novcanikuuuu.. ccc!
ja sam standardan sto se toga tice..
Nesto kesa,dvije bankovne kartice (obje u limitu)
licna,vozacka,par vizitki i dvije-tri cjeduljice.. i to bi bilo sve..
Nisam nikada izgubio novcanik niti mi ga je ko ukrao...![]()
bagra wrote: 12 Apr 2020, 17:46e takoje, bas !Zagorka wrote: 07 Mar 2015, 14:08 .....sad zadnji put kad smo bili u Bg....šetamo i mm se trznu nazad i uhvati za novčanik.........rekoh šta ti je kaže povuče ga neko.......to nam je prvi put bilo..........rekoh prebaci ti njega naprijed........![]()
jaGa uvjek prebacim - naprijed.
novcanik, jel, to je tema...![]()
Jos malo pa ce nam tako bit svima. Htjeli, ne htjeli.Sheval wrote: 13 Apr 2020, 00:19 Propuh.
Jedva se nekako navikao na ovaj zivot bez opipljivih novca.
Nemam marke, krune, eura u novcaniku...sve neki virtualni novac po karticama.
Ustvari, nemam vise ni novcanik.
Users browsing this forum: No registered users and 2 guests