Bol u leđima
Moderator: Krokodil Behko
- Mutevelija
- Selonačelnik

- Has thanked: 1677 times
- Been thanked: 3195 times
- Status: Offline
Re: Bol u leđima
Ja vjezbam.samo pumbalni dio a ono gor za skoliozu jok
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Ja nista bolje nisam metn'o na ledja
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Samo sabura
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Ima u našim apotekama?greeneyes wrote: 26 Jan 2020, 14:09 Ja nista bolje nisam metn'o na ledja
alpenkrauter-emulsion-krema-alpskih-trava-alpen-krauter-slika-94019672.jpg
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9978 times
- Been thanked: 11847 times
- Status: Online
Provjerio. Ima je za kupiti po oko 20 maraka, ali postoje i kopije, koje se prodaju po 5-7 maraka.
Svi su puni hvale
http://alpenkrauter.ba/index.php/proizv ... er-emulsie
- greeneyes
- Hadžija

Vjeruj da ne znam. Ovo mi poklonila sestrina svekrva. Dala mi kad su me ledja razvaljivala i pomoglo mi ocas posla, a dotad mazao nakih gelova od konjskog do onih nakih ljutih i nista
Samo sabura
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica

- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 626 times
Krokodil Behko wrote: 26 Jan 2020, 16:59
Provjerio. Ima je za kupiti po oko 20 maraka, ali postoje i kopije, koje se prodaju po 5-7 maraka.
Svi su puni hvale
http://alpenkrauter.ba/index.php/proizv ... er-emulsie
Šta bih ja bez tebe. Hvala ti.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Divlja_u_srcu
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Been thanked: 1 time
de mi uzmi pa pošaljigreeneyes wrote: 26 Jan 2020, 14:09 Ja nista bolje nisam metn'o na ledja
alpenkrauter-emulsion-krema-alpskih-trava-alpen-krauter-slika-94019672.jpg
❤️ Majka❤️
Jedina osoba koja može svačije mjesto da zamjeni a njeno niko nemože. ❤️
- greeneyes
- Hadžija

Posalji adresuDivlja_u_srcu wrote: 27 Jan 2020, 09:13de mi uzmi pa pošaljigreeneyes wrote: 26 Jan 2020, 14:09 Ja nista bolje nisam metn'o na ledja
alpenkrauter-emulsion-krema-alpskih-trava-alpen-krauter-slika-94019672.jpg![]()
![]()
Samo sabura
Ja ne mogu dugo stajati, na koncertima npr. nema sanse da stojim dolje u parteru, jedina opcija tribine sa sjedistima, nakon 5 minuta me ledja pocnu boliti uzas. Kad sam isla u srednju i na fakultet bila mi je patnja ziva dok bi cekala trolejbus. Sad srecom idem autom na posao
- Divlja_u_srcu
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Been thanked: 1 time
❤️ Majka❤️
- Tasmanijski tigar
- Poneki mu pročitamo

- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 16 times
Ako ti nije daleko posao, bolje da pješačiš.Snowie wrote: 27 Jan 2020, 10:39 Ja ne mogu dugo stajati, na koncertima npr. nema sanse da stojim dolje u parteru, jedina opcija tribine sa sjedistima, nakon 5 minuta me ledja pocnu boliti uzas. Kad sam isla u srednju i na fakultet bila mi je patnja ziva dok bi cekala trolejbus. Sad srecom idem autom na posao
Vidio sam ti struk, i primjetio sam da su ti se bočni mišići istopili/atrofirali. Imam sličan problem, i ja bih sada radio vježbe, ali sam zakasnio. Ti si mlada i imaš još vremena da ojačaš mišiće.
Trenutno ne mogu ici pjeske jer kolegica mi zavisi od mene da je vozam na posao i nazad s posla kuci. Ona zivi u Hrasnici, a prevoz ne radi. Ali definitvno cu gledati da kad ovo stanje prodje da idem cesce na posao pjeske. Vjezbe sam pocela raditiTasmanijski tigar wrote: 12 Apr 2020, 20:13Ako ti nije daleko posao, bolje da pješačiš.Snowie wrote: 27 Jan 2020, 10:39 Ja ne mogu dugo stajati, na koncertima npr. nema sanse da stojim dolje u parteru, jedina opcija tribine sa sjedistima, nakon 5 minuta me ledja pocnu boliti uzas. Kad sam isla u srednju i na fakultet bila mi je patnja ziva dok bi cekala trolejbus. Sad srecom idem autom na posao
Vidio sam ti struk, i primjetio sam da su ti se bočni mišići istopili/atrofirali. Imam sličan problem, i ja bih sada radio vježbe, ali sam zakasnio. Ti si mlada i imaš još vremena da ojačaš mišiće.
- Odraz
- Inventar foruma

- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 268 times
Pjesacenje nije dobro za ledja ... brzo hodanje ili trcanje su pozeljni, ali najbolje su vjezbe na podu.Tasmanijski tigar wrote: 12 Apr 2020, 20:13Ako ti nije daleko posao, bolje da pješačiš.Snowie wrote: 27 Jan 2020, 10:39 Ja ne mogu dugo stajati, na koncertima npr. nema sanse da stojim dolje u parteru, jedina opcija tribine sa sjedistima, nakon 5 minuta me ledja pocnu boliti uzas. Kad sam isla u srednju i na fakultet bila mi je patnja ziva dok bi cekala trolejbus. Sad srecom idem autom na posao
I nikad nije kasno poceti sa vjezbanjem.
Sjedenje i lezanje su smrt za ledja jer ledjni misici atrofiraju pa se svo opterecenje prenosi na kicmu, misice ledja, donji pojas, kao i trbusne misice treba ojacati tako da oni preuzmu dio opterecenja i rasterete kicmu.
Samo iz stanja neaktivnosti, bolje prvo početi hodati, pa sve brže i brže, do laganog trka. Pogotovo hodanje šumom, gdje je neravan teren, pa mišićima stalno moraš balansirati tijelo, ima efekta itekako...Odraz wrote: 13 Apr 2020, 12:48Pjesacenje nije dobro za ledja ... brzo hodanje ili trcanje su pozeljni, ali najbolje su vjezbe na podu.Tasmanijski tigar wrote: 12 Apr 2020, 20:13
Ako ti nije daleko posao, bolje da pješačiš.
I nikad nije kasno poceti sa vjezbanjem.
Sjedenje i lezanje su smrt za ledja jer ledjni misici atrofiraju pa se svo opterecenje prenosi na kicmu, misice ledja, donji pojas, kao i trbusne misice treba ojacati tako da oni preuzmu dio opterecenja i rasterete kicmu.
Najgore asfaltom landarat, udar na zglobove, diskove...
Habibti, ya nour el - ain... 
- Odraz
- Inventar foruma

- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 268 times
I to ubija ... ali asfalt je najgori.storm wrote: 13 Apr 2020, 12:55 Samo iz stanja neaktivnosti, bolje prvo početi hodati, pa sve brže i brže, do laganog trka. Pogotovo hodanje šumom, gdje je neravan teren, pa mišićima stalno moraš balansirati tijelo, ima efekta itekako...
Najgore asfaltom landarat, udar na zglobove, diskove...
Najbolja vjezba je leci na ledja, saviti koljena - privuci stopala sebi, pa izdici kuk u zrak i drzati se u tom polozaju stegnutih guzova jedno vrijeme, pa pa spustis kuk da malo odmoris pa to ponavljas.
Druga vjezba je lezis u istom polozaju, i grcis trbusne misice ali prema unutra, prema kicmi, kao da guras trbuh unutra, to rasterecuje ukljestene nerve.
Ima jos tih vjezbi ... ovo su osnovne:

- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9691 times
- Been thanked: 9890 times
Čuj pješaćenje nije dobro za leđa 
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"