Hajde sto guzvu napravis nego nered iza tebe mora troje ljudi cistiti. Jadna sultanija.

Hajde sto guzvu napravis nego nered iza tebe mora troje ljudi cistiti. Jadna sultanija.
MozeCatabrt wrote: 12 Apr 2020, 20:44 Najsigurnije je da ga odledis u frizideru, lagano. Onda izvadi i nek dode na sobnu temperaturu. Barem za lisnato tijesto se tako radi, ako za njega moze, moze sigurno i za vuceno
Možeš staviti u neku polaganu pitu ili uljevak.Iskra wrote: 14 Apr 2020, 12:33 Ja ću ko Salko juče...
Imam.pununkanticu pavlak, nemasne, 12 %. Ne znam šta ću s njom A stoji mi već dugo.
Savjet?
Zizi wrote: 14 Apr 2020, 12:36Možeš staviti u neku polaganu pitu ili uljevak.Iskra wrote: 14 Apr 2020, 12:33 Ja ću ko Salko juče...
Imam.pununkanticu pavlak, nemasne, 12 %. Ne znam šta ću s njom A stoji mi već dugo.
Savjet?
Ili napravi ćušpajz od špinata, pa umjesto mlijeka stavi pavlaku.
I još kao prilog špinatu napraviš jaja na oko u pavlaci.
Napravi jogurt, ako imaš mlijeka...Iskra wrote: 14 Apr 2020, 12:33 Ja ću ko Salko juče...
Savjet?
Maslenica, umjesto vrhnja za kuhanje, ako ti je to furka umak za cips/nacoseIskra wrote: 14 Apr 2020, 12:33 Ja ću ko Salko juče...
Savjet?
DaIskra wrote: 14 Apr 2020, 12:38Zizi wrote: 14 Apr 2020, 12:36
Možeš staviti u neku polaganu pitu ili uljevak.
Ili napravi ćušpajz od špinata, pa umjesto mlijeka stavi pavlaku.
I još kao prilog špinatu napraviš jaja na oko u pavlaci.
Kao maslenica? A hoće li se ono pretvoriti u širi kad se bude peklo? Smeta li to?
Ko sam.oici kuhati, to mi prija kad sam zivcana
Hvala ti
Uh volim maslanicu od ovog.Iskra wrote: 14 Apr 2020, 13:00 Bit će pita , crna...valjda će uspjeti nisam nikad od crnog brašna radila.
20200414_125807.jpg
uvijek_kontra wrote: 15 Apr 2020, 02:32Uh volim maslanicu od ovog.Iskra wrote: 14 Apr 2020, 13:00 Bit će pita , crna...valjda će uspjeti nisam nikad od crnog brašna radila.
20200414_125807.jpg![]()
Prekrij ga onim kuhinjskim najlonom i ostavi u frižider. Moze prenoćiti, ali prije upotrebe ga iznesi na sobnu temperaturu, izbaci zrak iz njega i neka nadode opet malo.
mora par puta da propadne, dok se ne ufrstuljisSheval wrote: 20 Apr 2020, 21:55 Skužio sam da volim kuhati.
Ne da volim, nego pratim na yt veliku većinu ovih sto kuhaju i to prenose na virtualno platno:)
Ocajan sam, vise od pola toga sto napravim, pojede ćuko.
Nebitno...kako stari kažu, ne valja bacati hranu. I ne bacam, ćuko se hrani u ovim nerijetkim momentima kad jelo ne uspije.
Ali je fora, nekako mi je draž, pratiti sve to, pripremati, čekati finalni proizvod.
A i upoznaješ određene kulture, nacije, narode...puno toga se može shvatiti kroz obično jelo.
Sad sam u Iranu:)
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests