Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Pa moderno je, sta...
Nedobog da je umlatio zenu macolom ko onaj englez
Il zvekno magnumom zenu pa sebe ko onaj amer,
Vazda ima neki hudi Bosnjo sto je nekom reko odaBij od mene, kisi materi svojoj.
cuj, moderno je
ne mozete boni na sve odgovarati sa dvije-tri floskule: evo ih pljuju po svom narodu, evo ovoga ne voli srbe, evo onoga pedercina vidi mu torbice, evo onih-evo onih. uzasno ste crno-bijeli.
Pa je,
Al ti mozes na jednom primjeru citav kolektiv proglasit govnima.
NeJde to tako mlada damo.
Fuddo wrote: 15 Apr 2020, 11:39
A sto sad ovo?
Pa mi jesmo dobar narod,
Ako realno i bez predrasuda uporedis sa drugima.
A ima dobrih ljudi svuda, nevezano za naciju.
Jos sam kod nas ljudi odvajaju od usta da saberu nekom za ljecenje, nema to rocko plaho po finom zapadu i istoku.
Meni taj autosovinizam bez razloga nikad nece uNic u glavu.
Ostalo iz tamnice naroda. Milan cita knjigu, Ivan vozi avion a Dzevad krade drva iz šume
Nemoj tako. Ima i boljih primjera.
Ne zaboravi Orhana, koji se bezbrižno igrao, a ruke nikad nije prao.
arzuhal wrote: 15 Apr 2020, 11:33
Ivo Andrić je mrzitelj muslimana, Bošnjaka, "govori sa ne/skrivenom mržnjom, opisujući muslimane kao zlice, bolesne duhom, prevrtljive", drž-nedaj...
Pa nam krivo na laganje i to...
A mi sve melaićad, dobar narod, merhemtli i sve konta Ivinih laži, aman.
A sto sad ovo?
Pa mi jesmo dobar narod,
Jos sam kod nas ljudi odvajaju od usta da saberu nekom za ljecenje, nema to rocko plaho po finom zapadu i istoku.
Nije autošovonizam nego nam ne bi pala kruna s glave da budemo malo objektivniji, odnosno samosvjesniji i samokritičniji. Ovo ne govorim poredeći naš narod s drugim, nego govorim o onome što sami volimo misliti o sebi.
A sto sad ovo?
Pa mi jesmo dobar narod,
Nije autošovonizam nego nam ne bi pala kruna s glave da budemo malo objektivniji, odnosno samosvjesniji i samokritičniji. Ovo ne govorim poredeći naš narod s drugim, nego govorim o onome što sami volimo misliti o sebi.
Rocko, pola njujorka bi sad s tobom stan mijenjalo.
Nemoj se omalovazavat bez potrebe.
Fin si, uljudan, pametan, dadni sebi bolan nekad i kredit kad zasluzis, nece ti kruna s glave spast.
Ako neko sad kaže: pa ja i ne kažem da smo mi sad najbolji, nego..., reći ću da me boli qratz, jer ni ja ne kažem da smo najgori. Ćao, ćao, vozdrica, čičkovo ulje, kosica
Fin si, uljudan, pametan, dadni sebi bolan nekad i kredit kad zasluzis, nece ti kruna s glave spast.
Ja opet kažem, Fudo: ne poredim naš narod s nekim, nego govorim o svom narodu, čiji sam i ja pripadnik.
Ja opet kažem, Fudo: ne poredim naš narod s nekim, nego govorim o svom narodu, čiji sam i ja pripadnik.
Ja samo mogu zakljuciti da ti nisi vidio svijeta.
Ovo, naravno, nije nista negativno.
arzuhal wrote: 15 Apr 2020, 12:06
A mi smo najbolji narod na svijetu.
Ako neko sad kaže: pa ja i ne kažem da smo mi sad najbolji, nego..., reći ću da me boli qratz, jer ni ja ne kažem da smo najgori. Ćao, ćao, vozdrica, čičkovo ulje, kosica
Ukoliko se dokažu benefiti BCG vakcine i u slučaju korona virusa, mislim da će to pokazati koliko treba ulagati u nauku, materijalno ali i entuzijazmom, svi onih kojima je ponestalo motiva iz ovih ili onih razloga.