Iskra wrote: 16 Apr 2020, 09:13
Kod nas 49 novih. Što ja imam osjećaj da mi demo konstantno i brzo a to nam se predstavlja kao prihvatljivo i skoro normalno?
Možda bude još, tokom dana.
vila wrote: 16 Apr 2020, 09:23
Pa nije taj broj toliko los
A cuj...prihvatljivo i normalno ce nam biti zivjeti sa koronom
Dok se ne otkrije cjepivo
Ne znam sta bi drzava vise mogla napraviti od ovog sad
Jedino ici po primjeru svedske
Njima je to isto prihvatljivo i normalno
Tako nekako.
Ne može država, mnogo više od ovog što se radi sada.
Eto stigli smo i taj zaostatak. Stiglo je sinoć 2.000.000 maski iz Malezije i ne znam koliko odijela, danas iz Mađarske još 200.000 maski. Testova ima dovoljno - zasad. Očekujemo i tih 100 respiratora za FBiH, ako nisu i stigli. To bi bilo sve. Ostalo je na građanima, da se ne glupiraju i čekaju vakcinu.
Država bi još mogla da podupire opstanak radnih mjesta, ali poslodavci bi trebali biti manje pohlepni.
Sad baš čitam, samo desetak vodećih firmi u FBiH, prijavili od početka godine oko 500 miliona dobiti, a zajagmili se svi za pomoć od države, ko da su jadni i siroti i ko da nikad ništa u tim svojim biznisima nisu zaradili.
Evo kako je to uradio bugarski premijer.
Bugarski premijer Bojko Borisov predložio je bugarskim biznismenima, koji su "navalili" na vladin novac za spašavanje radnih mjesta, da najprije prodaju svoje skupe limuzine, pa da mu se tek onda obrate za pomoć, piše "Slobodna Dalmacija".
- U "bijednoj“ i "siromašnoj“ Bugarskoj trenutno su, prema policijskim statistikama, registrirana tri Bugattija kakve vozi nogometna zvijezda Ronaldo. Postoji i 241 automobil marke Bentley, 123 Ferrarija, 54 Maybacha, 22 McLarena, 87 Lamborghinija, 311 Maserattija. Registrirana su također i 84 Rolls-Roycea, 280 Hummera, oko 4000 Jaguara i više od pet hiljada Porschea. Umjesto otpuštanja radnika i smanjivanja njihovih plata, vlasnici ovih limuzina mogu se u ovoj krizi uslijed epidemije barem odreći dijela svog skupocjenog voznog parka - poručio je bugarski premijer, prenosi "Slobodna Dalmacija".
Borisov je dodao kako su glamurozni automobili tek mali dio njihovog akumuliranog bogatstva