Pa dobro, slazem se da ne znamo.
Bice sta ce bit.
I sta me odmah napadas bezveze, ko da je meni drago sto ne znamo.
Moderator: Krokodil Behko
Pa dobro, slazem se da ne znamo.
Morao sam se braniti kada si počeo da pucaš iz sveg oružja, ne smije se ni iznijeti svoje mišljenje...Fuddo wrote: 16 Apr 2020, 20:53Pa dobro, slazem se da ne znamo.arzuhal wrote: 16 Apr 2020, 20:49
I to je ono sto je covjek rekao u zadnjoj recenici: nista ne znamo dok ne bude kraj. Dosad su naucnici potvrdili da dosta znamo, ali haman da vise ne znamo o ovom virusu.
Bice sta ce bit.
I sta me odmah napadas bezveze, ko da je meni drago sto ne znamo.
Ama nije moje misljenje, gledo vijesti.
Pa da. Nema nama bez vakcine nista. Jos neznamo koliko ce trajat imunitet, ali tesko da ce iko bolovat od korone za mjesec dana ako je vec prebolovo. Mozda jos u njemu ima virus ali jos nijedan slucaj nije zabiljezen da je covjek dva puta bolestan od istog virusa u kratkom roku.insomnia wrote: 16 Apr 2020, 20:31Niko u stvari ne zna o mogucem imunitetu. Danas sam spominjo sta sam cito. Npr kod onog sarsa iz 2008 ljudi koji su ga preboljeli su gubili steceni imunitet nakon dvije-tri godine220volt wrote: 16 Apr 2020, 20:05
Pozitivan neznaci da je ponovo bolestan. Mozda moze jos uvijek prenjet virus ali tesko da se iko ponovo razboli ako je vec jednom prebolovo. Vec je pokazano da ovaj virus nije mnogo mutiro od kad se pojavio. A plus tu ima mnogo false-pozitivnih testova. Nista se nece znati dok se sve ne zavrsi.
Moze on mutirat sto puta, ali bitno je koliko je procentualno mutiro od onog virusa prije par mjeseci. Kazu da je 96% jos uvijek isti. Jedan od nasih najaboljih virologa Ana Glibic je rekla da kad virus mutira, vecinom ide na manje opasnu stranu. Tako da je drugi talas blazi, treci jos blazi a cetvrti da i ne primjetimo.
Jest rocko.
Ma svaka budala ima top,
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests