Da, ovo razumijem, u različitim smo životnom periodu i ne možemo se porediti po pitanju dosta stvari.Odraz wrote: 18 Apr 2020, 17:18
A ozbiljno sada, imam i godina i veza iza sebe, ne mogu ocekivati od dame u kasnim tridesetim, cetrdesetim da je nevina ili da je imala vezu- dvije. To ostavljam mladjim osobama. Ne znaci mi kao prepreka ni ako je bila u braku jednom ili vise puta. I ja sam bio u braku i savrseno razumijem kako je kad si bio/bila sa pogresnom osobom.
Treba li sadašnja ljubav znati sve o bivšim?
Moderator: spacebound
- Grom
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 23 times
- Status: Offline
Re: Treba li sadašnja ljubav znati sve o bivšim?
- Grom
- Inventar foruma

- Mood:
Evo objasnio čovjek dobro u drugom postu sve.Remzija wrote: 18 Apr 2020, 17:19
A bgt što bi dijelio? I šta? To šta je bilo između dvoje ljudi najbolje znaju upravo oni. A i njih dvoje nerjetko imaju svako svoju verziju.
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5338 times
- Been thanked: 7572 times
Tebi izgleda nije jasno da uopste i ne mora biti nesto za sakriti.. Nego jednostavno ljude moze i da ne zanima bas bas sve znati o bisvim.. aktuelnog partnera.
Svijest ima sidrište.
- Grom
- Inventar foruma

- Mood:
Napisao sam negdje već u nekom od prethodnih komentara, ja nemam problema kakve izbore drugi rade u životu, moje je da to poštujem. Isto tako očekujem ako se moje mišljenje razlikuje od nečijeg da se onda i moje ispoštuje.ina wrote: 18 Apr 2020, 17:22 Tebi izgleda nije jasno da uopste i ne mora biti nesto za sakriti.. Nego jednostavno ljude moze i da ne zanima bas bas sve znati o bisvim.. aktuelnog partnera.
- Odraz
- Inventar foruma

- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 268 times
Remzija wrote: 18 Apr 2020, 17:19 A bgt što bi dijelio? I šta? To šta je bilo između dvoje ljudi najbolje znaju upravo oni. A i njih dvoje nerjetko imaju svako svoju verziju.
To je to ... svako ima svoju verziju dogadjaja. O ovome bi mogli danima pisati, ne gledamo svi na isti nacin, a nevoljko priznajemo svoje greske.
Po meni, to je obostrana odluka...
Onaj ko želi detalje o partnerovim prethodnim vezama, mora biti i sam spreman pričati o vlastitim...
A može imati i tu olakšavajuću okolnost da, ukoliko živi u maloj čaršiji, sazna sve bez da mora i pitati
Onaj ko želi detalje o partnerovim prethodnim vezama, mora biti i sam spreman pričati o vlastitim...
A može imati i tu olakšavajuću okolnost da, ukoliko živi u maloj čaršiji, sazna sve bez da mora i pitati
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesretan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom, a zemlja obnavlja proljećem...
- vrhbosnica
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 26 times
Sto manje znam to bolje..
Sto manje ispricam to bolje...
Sto manje ispricam to bolje...
Svima nama, kadli-tadli, valja krenuti na "finalno putovanje", u Dženet ili Džehenem, Raj ili Pakao, svejedno. Gdje ću ja završiti nije mi dostupno znati, ali znam jedno: poći ću iz Sarajeva...
- Zana
- Gospođetina

- Has thanked: 9922 times
- Been thanked: 10135 times
A mahalska priča je treća verzija pričeUmihana wrote: 18 Apr 2020, 17:31 Po meni, to je obostrana odluka...
A može imati i tu olakšavajuću okolnost da, ukoliko živi u maloj čaršiji, sazna sve bez da mora i pitati![]()
Kažem ja, mosa tišu i ne tajpi
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
Kad bih ja mogla šutiti, to bi bilo...Remzija wrote: 18 Apr 2020, 17:33A mahalska priča je treća verzija pričeUmihana wrote: 18 Apr 2020, 17:31 Po meni, to je obostrana odluka...
A može imati i tu olakšavajuću okolnost da, ukoliko živi u maloj čaršiji, sazna sve bez da mora i pitati![]()
![]()
Kažem ja, mosa tišu i ne tajpi![]()
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesretan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom, a zemlja obnavlja proljećem...
Misljenja sam da netreba, cak ce negativno djelovat na sadasnju vezu.
-
medvjed23
- Aktivni forumaš

- Has thanked: 1079 times
- Been thanked: 966 times
- Status: Online
ne treba sve.. postoji nešto što se zove intima, a postoji i nešto što se zove povjerenje.. ako mi neko dio svoje intime povjeri, nije moje da to širim dalje - to bi bilo nisko.. znao sam pasti u tu niskost, al to je baška, jer pitanje je treba li, a ne jesi li..
odgovor je: ne treba..
too dark for finding my ground.. and trees.. shiver and sway..
rima wrote: 18 Apr 2020, 17:43 Misljenja sam da netreba, cak ce negativno djelovat na sadasnju vezu.
Ukoliko je osoba nesigurna u sebe onda bi to tako moglo da bude.
- Odraz
- Inventar foruma

Opet se slazem sa tobom, ljudi znaju bez razmisljanja zasrat nekom zivot.Remzija wrote: 18 Apr 2020, 17:33A mahalska priča je treća verzija pričeUmihana wrote: 18 Apr 2020, 17:31 Po meni, to je obostrana odluka...
![]()
Kažem ja, mosa tišu i ne tajpi![]()
Imao sam bas takvu situaciju da mi je prijatelj za kojeg sam znao da je bio sa djevojkom sa kojom sam bio, prisao pred drugim poznanicima i poceo pricu kao i ja sam je ... i tu sam ga prekinuo i odrzao mu lekciju, da to treba zadrzati za sebe, da mu je bilo dobro sa njom i da je djevojka postena i da je ne predstavlja nikako drugacije jer ce nekome sigurno biti dobra zena i majka. I slozio se sa tim. Ljudi olako naprave losu pricu o nekome samo da bi bilo sta rekli, posebno u ovom poratnom drustvu gdje su se izgubile prave ljudske vrijednosti. Ja sam srecom sazrio u generaciji koja se ponasala i mangupski i gospodski, postovanje prema bivsima i mani se ogovaranja.
Last edited by Odraz on 18 Apr 2020, 17:53, edited 2 times in total.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2904 times
- Been thanked: 5161 times
Što ne bi trebalo.
Hoću da znam recimo zašto im se veza završila.
Ako je veza završila tako što je on nju prevario, onda ja nemam šta radit s njim.
Ako je veza završila tako što je on nju prevario, onda ja nemam šta radit s njim.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Odraz
- Inventar foruma

A ko ce ti reci da je on bio razlogom?Nora Ibsenova wrote: 18 Apr 2020, 17:49 Što ne bi trebalo.
Pa ispovjesti nema krajaNora Ibsenova wrote: 18 Apr 2020, 17:49 Što ne bi trebalo.
Ne vjerujem da bi iko pričao o intimnim detaljima, ali ovo, npr mi je ok pitati...Nora Ibsenova wrote: 18 Apr 2020, 17:49
I to treba biti čisto informativno, u kratkim crtama...
Možda neće reći istinu, mada, neko i hoće, posebno ako se radi o ozbiljnoj vezi...
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2904 times
- Been thanked: 5161 times
Ima uvijek manipulativnih i lažljivih ljudi.Odraz wrote: 18 Apr 2020, 17:53A ko ce ti reci da je on bio razlogom?Nora Ibsenova wrote: 18 Apr 2020, 17:49 Što ne bi trebalo.
Ako je veza završila tako što je on nju prevario, onda ja nemam šta radit s njim.![]()
Isto tako ima suviše arogantnih i samoživih koji će reći tako nešto jer žive u uvjerenju da nisu ništa loše u radili.
To me podsjeti na jedan yt serijal koji sam pratila.
Dovedu jednu osobu i 3 bivša partnera te postavljaju pitanja. Ne bi vjerovao koliko je procenat ljudi koji otvoreno priznaju da su varali.
Nevezano za to, interesuje me zašto su mu bivše veze prestale, iz načina na kojem govori o raskidu se može dosta saznati o osobi.
Svaki put kad neko tvrdi da nije kriv za raskid, da je on sve kako treba uradio, tu nešto smrdi. Za vezu i za raskid je potrebno dvoje. Ako neko neće da bude svjestan svoje krivice i svog udjela, onda i to mnogo govori o osobi.
Ne interesuje me šta su jedno drugom poklanjali, niti koja je njihova pjesma, ni gdje su izlazili.
Interesuje me kako je ta veza počela, koliko dugo je trajala, zašto su se rastali, kakve su to razlike njih spojile i razdvojile.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Odraz
- Inventar foruma

Apsolutno se slazem.Nora Ibsenova wrote: 18 Apr 2020, 17:58Ima uvijek manipulativnih i lažljivih ljudi.
Isto tako ima suviše arogantnih i samoživih koji će reći tako nešto jer žive u uvjerenju da nisu ništa loše u radili.
To me podsjeti na jedan yt serijal koji sam pratila.
Dovedu jednu osobu i 3 bivša partnera te postavljaju pitanja. Ne bi vjerovao koliko je procenat ljudi koji otvoreno priznaju da su varali.
Nevezano za to, interesuje me zašto su mu bivše veze prestale, iz načina na kojem govori o raskidu se može dosta saznati o osobi.
Svaki put kad neko tvrdi da nije kriv za raskid, da je on sve kako treba uradio, tu nešto smrdi. Za vezu i za raskid je potrebno dvoje. Ako neko neće da bude svjestan svoje krivice i svog udjela, onda i to mnogo govori o osobi.
Ne interesuje me šta su jedno drugom poklanjali, niti koja je njihova pjesma, ni gdje su izlazili.
Interesuje me kako je ta veza počela, koliko dugo je trajala, zašto su se rastali, kakve su to razlike njih spojile i razdvojile.
Neki ljudi ne misle da to nije velika stvar i zive taj takav svoj zivot ne misleci da ce drugoga slomiti, cak ti se cude ako kazes da to tebi predstavlja problem ...
Slazem se, al ipak losa saznanja bi vremenom nagrizala sigurnost. To je kao i ljubomora nepostoji sve dok je partner neaktivira.