zvrk wrote: 21 Apr 2020, 03:16 Kupujmo domaće | BiH proizvodi
https://www.bosanskehistorije.com/kupujmo-domace
Pa domaću vodu i kupujem. Ima ih trista i ne vidim razlog, zašto bih uzeo neku uvoznu

Moderator: Krokodil Behko

zvrk wrote: 21 Apr 2020, 03:16 Kupujmo domaće | BiH proizvodi

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
kada vidim janu na cjenovniku u kaficimaKrokodil Behko wrote: 21 Apr 2020, 09:45
Pa domaću vodu i kupujem. Ima ih trista i ne vidim razlog, zašto bih uzeo neku uvoznu

vrhbosnica wrote: 21 Apr 2020, 10:12kada vidim janu na cjenovniku u kaficimaKrokodil Behko wrote: 21 Apr 2020, 09:45
![]()
otisao joj vid garant u tim godinama, inace nebi ona pored 300 bosanskih kupovala tudjinske vode..Krokodil Behko wrote: 21 Apr 2020, 10:15
Hajd to, nego nekidan vidim, neka žena natovarila u kolica dvije kište jane
I to baš jedna, ima joj i 60 banki, a jebozovnija nego neke od 30.
Nek zna da je sad uzinad, nikad neću kresnuti![]()

Odlicna voda.Krokodil Behko wrote: 21 Apr 2020, 09:45zvrk wrote: 21 Apr 2020, 03:16 Kupujmo domaće | BiH proizvodi
![]()

Ja janu kupujem samo radi porukevrhbosnica wrote: 21 Apr 2020, 10:12kada vidim janu na cjenovniku u kaficimaKrokodil Behko wrote: 21 Apr 2020, 09:45
![]()
vidi kupio uvoznu vodu

Ma to ja nasuo OAZU u Januvrhbosnica wrote: 21 Apr 2020, 13:16vidi kupio uvoznu vodu![]()
od sada smatraj da je jedina poruka na jani : kupujmo koristimo domace![]()

Ja stalno vidim hrvate iz bih da piju januMister No wrote: 21 Apr 2020, 19:09 Dal ste ikad vidjeli Hrvata u Hrvatskoj (a i u BiH), Slovenca u Sloveniji ili Srbina u Srbiji da pije vodu, sok ili gaziranu vodu koja nije iz njegove drzave?
Ajmo se sad i dalje zajebavat...

vila wrote: 21 Apr 2020, 19:20Ja stalno vidim hrvate iz bih da piju januMister No wrote: 21 Apr 2020, 19:09 Dal ste ikad vidjeli Hrvata u Hrvatskoj (a i u BiH), Slovenca u Sloveniji ili Srbina u Srbiji da pije vodu, sok ili gaziranu vodu koja nije iz njegove drzave?
Ajmo se sad i dalje zajebavat...![]()

vila wrote: 21 Apr 2020, 19:22 A sad zaozbiljno
Jana je meni skoro pa najbolja voda
Al ne kupujem ..cak ni u kaficu
Jer imamo dosta dobre vode i kod nas
Leda mi je odlicna!
I cak i kafici sve vise imaju u ponudi neku lokalnu vodu
Najcesce ledu
Sol iz tuzle kupujem..ali samo za solnice jer tuzlanska nece upiti vlaguKrokodil Behko wrote: 21 Apr 2020, 19:27vila wrote: 21 Apr 2020, 19:22 A sad zaozbiljno
Jana je meni skoro pa najbolja voda
Al ne kupujem ..cak ni u kaficu
Jer imamo dosta dobre vode i kod nas
Leda mi je odlicna!
I cak i kafici sve vise imaju u ponudi neku lokalnu vodu
Najcesce ledu
Jel ima ko kod vas, da pije Lejlu, puši Drinu, kupuje u Bingu, jede pureću šunku iz Tuzle, ili makar Sol, pije megle iz Bihaća, išta?

vila wrote: 21 Apr 2020, 19:31Sol iz tuzle kupujem..ali samo za solnice jer tuzlanska nece upiti vlaguKrokodil Behko wrote: 21 Apr 2020, 19:27
Jel ima ko kod vas, da pije Lejlu, puši Drinu, kupuje u Bingu, jede pureću šunku iz Tuzle, ili makar Sol, pije megle iz Bihaća, išta?
Morska je zdravija pa nju koristim za sve ostalo
Meggle je skoro pa nasa domaca firma...kupujem jogurte..vrhnje..slatko vrhnje
Mlijeko ne!
Tu i tamo kupim nesto u bingu kad odem u mostar
Binga nema u mojoj zupaniji
Kupujem kiseljak
I tu i tamo nesto od dite

Razumna zena.vila wrote: 21 Apr 2020, 19:31Sol iz tuzle kupujem..ali samo za solnice jer tuzlanska nece upiti vlaguKrokodil Behko wrote: 21 Apr 2020, 19:27
Mlijeko ne!
Kupujem kiseljak
Ta jebozovnost je od Jane.Krokodil Behko wrote: 21 Apr 2020, 10:15
Hajd to, nego nekidan vidim, neka žena natovarila u kolica dvije kište jane
I to baš jedna, ima joj i 60 banki, a jebozovnija nego neke od 30.
Nek zna da je sad uzinad, nikad neću kresnuti![]()
E da...livanjski isto kupujemKrokodil Behko wrote: 21 Apr 2020, 19:40vila wrote: 21 Apr 2020, 19:31
Sol iz tuzle kupujem..ali samo za solnice jer tuzlanska nece upiti vlagu
Mlijeko ne!
Kupujem kiseljak
Fino.
I ja kupujem Violetu i kiseljak, ali da me ubiješ, ne susrećem se s proizvodima iz tog dijela Herc. Možda ne znam koji su. Možda i uzimam, samo što ne znam. Ne uzimam livanjski sir, jer je skup, a dok je bilo Lijanovića proizvoda, to se uzimalo redovno.
Od ovih iz Hr, to sam govorio. Jadro, koestlin, karlovačko, katkad ožujsko, ako ima na akciji, ali najčešće uzmem Laško. Eva proizvodi, na žalost, najamnje su 50% skuplji, od ostalih. Tuna u komadićima preko dvije marke
Violeta radi kvalitetno. Znam da su im pelene za odrasle, najbolje na našem tržištu, s tim da ima par uvoznih koje su bolje, ali njih nema u prodaji, nego se dobiju iz zdravstvenog - besplatno.
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests