Na bosanski forum svi unose radost. Neko svojim dolaskom, a neko odlaskom. Vraćamo kredite, priređujemo šokiranja i ibrete. Sve znamo, sve umijemo, pomoći hocemo, a možda i nećemo. Spoznajte istinsku draž opcije "quote".
Odraz wrote: 25 Apr 2020, 17:17
Nafata me jednom direktorica ljudskih resursa u banci, kaze "Hej dolazi vamo moras ovo vidjeti ..." - i pokaze mi aplikaciju za posao, poslala neka macka NISTA, samo sliku sa dekolteom.
Kaze gledaj kraljice, dobro se informirala kako se u bankama dobiva posao.
i ...sta kaze ..
bil je ona liznula .....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Heidi wrote: 25 Apr 2020, 17:27
Prolaze lijepe I dobro obucene. Dobiju posao prije, u redu za kupovinu brze idu do kase, prodavaci im se obracaju puno prijatnije, ma svejedno sta.
Ljepota, outfit, ponasanje, sve to prvim (a mozda I drugim) dodirom sa svijetom uglavnom super prolazi.
Ovo boldano, kako?
Stojis u redu i pridje ti neko i kaze vi ste mnogo lijepi, napustite red i hodite odmah na kasu?
Heidi wrote: 25 Apr 2020, 17:27
Prolaze lijepe I dobro obucene. Dobiju posao prije, u redu za kupovinu brze idu do kase, prodavaci im se obracaju puno prijatnije, ma svejedno sta.
Ljepota, outfit, ponasanje, sve to prvim (a mozda I drugim) dodirom sa svijetom uglavnom super prolazi.
Ovo boldano, kako?
Stojis u redu i pridje ti neko i kaze vi ste mnogo lijepi, napustite red i hodite odmah na kasu?
Inace, da se ne lazemo - isplati se biti lijep.
Ne kazu ni na razgovoru za posao vi ste mnogo lijepi I uzecemo vas, hodite odmah raditi
Na primjer, osoba ispred ima puna kolica, a osoba iza samo dva proizvoda u ruci. Lijepu osobu ce prije propustiti da ne ceka.
Last edited by Heidi on 25 Apr 2020, 17:47, edited 1 time in total.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Julia-Klara wrote: 25 Apr 2020, 17:47
Ja se citav zivot patim...Pametnom dosta
Pisem o prvom utisku, vecina ljudi tako razmislja na prvi pogled I jednostavnije je. Nisam se osvrnula na nesto dublje, sto se stvara kroz poznavanje, stice povjerenje I zatim se ljudi istinski otvaraju I pokazuju ljepotu duse koja onda djeluje I na izgled, ali drugacijim sjajem. Ko k tome strepi on ce I naci ili zivjeti takav tip ljepote, gospodjice Klaro.
Ne slazem se. Ili ja ne bih (ni zensko, ni musko) ako uz to ne ide i blag osmjeh a ne ono kao: Duzna si mi..
Znaci moraju postojati i neke druge niti. Inace nizba.
Cekaj u redu i divi se sam/a sebi..
Last edited by ina on 25 Apr 2020, 18:12, edited 1 time in total.
Jok. Korisno znanje je ono što se unovčava na duge staze tj uvijek.
Ljepota, možda, onako trenutno, poluči neki rezultat.
Doduše, i mi samo nagađamo.
Treba upitati te lijepe osobe.
ina wrote: 25 Apr 2020, 18:12
Ne slazem se. Ili ja ne bih ako uz to ne ide i blag osmjeh a ne ono kao: Duzna si mi..
Znaci moraju postojati i neke druge niti. Inace nizba.
Cekaj u redu i divi se sam/a sebi..
Osoba ne mora biti umisljena I narcisoidna, jednostavno je lijepa, harizmaticna, vedrih crta lica, i automatski se smijesi I onaj koji propusta.
Ako osoba svjesno koristi svoju ljepotu plus ako ima onu dozu bezobzirnosti, daa, može imati neku korist...
Samo, ljepota je stvar ukusa, nije svima ista osoba lijepa, a znam i dosta ljudi koji nisu ni svjesni koliko su lijepi...
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesretan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom, a zemlja obnavlja proljećem...