Odraz wrote: 27 Apr 2020, 11:09
Imao sam jednog komsiju, decko nevin, vjernik, cuvao se za braka dok ne nadje neku finu vjernicu, nevinu svakako.
I nasao je bas takvu i zivjeli su sretni i zadovoljni u ibadetu i hairu do ... stajaznam, nisam ih odavno vidjeo, garant su odselili negdje.
Ovo je isto jedan od primjera koji se ne dešava često, da su oboje tako odgojeni i nađu se. Može biti i da nije brak, ali imaju redovan seksualni odnos jer su se našli i odgovaraju jedno drugom, a oboje bili nevini.
Ja sam stao u odbranu nevinih jer mi ide na živce da stigmatizacija kao da su to osobe koje nemaju pojma ni o čemu, ne mogu da se nauče; te se u većini predstavljaju kao "oštećeni" jer sigurno nešto nije uredu sa njima, da su spaćni seksali bi se. Postoje osobe koje su izbirljive i žele nešto više od partnera od samo jebačine, mada rijetkost u današnje vrijeme. Postoji niz životnih okolnosti koje neko doživi i desi mu/joj se da ne nađe nekoga ko mu/joj odgovara; mogu biti preveliki stadardi, može biti da su doživili previše odbijanja itd. Šta god da je u pitanju nema smisla te osobe ubijati dodatno u pojam postavljajući ih u inferioran položaj, ismijavati - a ovo se često dešava kada se prate online diskusije, ili u životu.
Zbog ovakvih pogleda danas dosta mladih naprave glupe i nepromiśljene poteze koje kasnije ne mogu ispraviti, jer nam se govori da smo oštećeni jer se ne seksamo redovno. A onda kada treba cijena da se plati zbog posljedica nepromišljenog ponašanja, većina se prave ludi. Sve se u životu samo svodi na seks izgleda, tačno se sve više ponašamo k'o životinje. S jedne strane muškarci se borili da se žene seksualno oslobode u nadi da će biti lakše do hevine doći, zajebali se jer sada imaju manje seksa nego ikada prije. S druge strane žene mrzile što su ih muškarci seksualno kontrolisali i nisu mogle da isprobaju sve svoje fantazije; sada su došle u poziciju da budu gore od muškaraca, sve mogu probati i opet ih većina završi u nesretnim vezama i brakovima, ili same, na antidepresivima, kuka i motika na muškarce.
I ima veze sa temom, jer je ovo sve povezano.