Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
- Status: Offline
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2792 times
- Been thanked: 23075 times
Re: Korona virus
Moj ti. A ja se vratio dje je poso, kuca, dzamija. A ljubitelj para, gujica, grudi, vagina, pare.

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Odraz
- Inventar foruma
- Has thanked: 270 times
- Been thanked: 266 times
Ima ih i nekoliko dobrih na OLX-u, ja mislio kupit jedan ...Iskra wrote: 28 Apr 2020, 03:41rocko wrote: 28 Apr 2020, 03:38
Kawasaki vecinom pogadja azijce, jezik se crveni ko jagoda a koza se guli sa tabana i dlanova, rijetko djeca umru u akutnoj fazi ,smrt ka ishod se javlja u jednom broju slucajeva ali najcesce godinama poslije,
Tretman je IVIG ( immunoglobulin) i ako terapija pocne u prvih 10 dana, prognoza je jako dobra u 99% slucajeva uklone se simptomi i ne dodje do CAD
Ma.evo baš sad malo.obnavljam.znanje o kawasakiju Ali vidiš gdje se sad javlja...spahija, italija, portugal...![]()

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9650 times
- Been thanked: 11389 times
Idemo od samog početka. Šta je definicja diktature, ko je prvi zvanični diktator u historiji, kako je sama riječ nastala itd.. Nema potrebe da diskutujemo, dok se ovo ne utvrdi.rocko wrote: 28 Apr 2020, 03:04A ti to komentarises na osnovu svog vise decenijskog rada i zivota u SAD ili na osnovu onog sto prica raja u brijacnici?Krokodil Behko wrote: 27 Apr 2020, 19:48
A on ko fol zna prepoznati pragmatičnog čovjeka, pa čak i zna šta ta riječ znači?
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Pročitao sam izjavu, ovih iz Srebrne maline.
Ljudi kažu da su sve uradili transparentno i u suradnji s raznim stranim ambasadama i agencijama.
kažu i da nisu poljoprivredno dobro.
Pretpostavljam da ću biti kamenovan, ali ako su stvarno sve uradili po zakonu, koji je klinac bitno, koja je njihova temeljna profesija?
Ljudi kažu da su sve uradili transparentno i u suradnji s raznim stranim ambasadama i agencijama.
Pretpostavljam da ću biti kamenovan, ali ako su stvarno sve uradili po zakonu, koji je klinac bitno, koja je njihova temeljna profesija?
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
procitah brt da najskuplji respiratori kostaju 70 do 80 hiljada maraka po komadu, a fikret je neke kineske placo 100 tisuca... ako je to istina ukro je bar 3 miliona j.... ga ustaKrokodil Behko wrote: 28 Apr 2020, 10:22 Pročitao sam izjavu, ovih iz Srebrne maline.
🐽
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Hannibal wrote: 28 Apr 2020, 10:34procitah brt da najskuplji respiratori kostaju 70 do 80 hiljada maraka po komadu, a fikret je neke kineske placo 100 tisuca... ako je to istina ukro je bar 3 miliona j.... ga ustaKrokodil Behko wrote: 28 Apr 2020, 10:22 Pročitao sam izjavu, ovih iz Srebrne maline.
Zavisi kad si pročitao, na početku pandemije, koštali su do 150.000, Ak osi pročitao zadnjih par dana, u našim medijima, nije to ništa, sad neki tvrde, da takvi respiratori koštaju svega 3000.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- HAVANA
- Forumaš godine
20 godina imam firmu doo.Sve moguce imao i carinska skladista,rjesenje na jako puno djelatnosti.Registrovana djelatnost je jedna.Sada moja firma vlastita,iz vlastitih sredstava pravi stambeni objekat.Ne moze na to rjesenje.Registruj poslovnu djelatnost,jedinicu,izmjene,pm...Traje to jos.E sad kako on to brzo tako uradi,za koga i sa kim? Kako uopste dodje do toga? I za koga? Ako cemo o vezama u kini zasto recimo peny nije to uradio,fis...Ako iko ima veze i dobavljace,imaju oni.Mada ni oni nisu registrovani za uvoz medicinske opreme.Ne znam da li uopste mogu.Ni restoran vise ne mozes otvoriti bez skolovanog kuhara.Zamisli ovo.I pored svega poljoprivredno dobro i on sa vezama u kini?Krokodil Behko wrote: 28 Apr 2020, 10:22 Pročitao sam izjavu, ovih iz Srebrne maline.

- HAVANA
- Forumaš godine
Pa vrlo lako je rijesiti to.Dokaz ino placanja,nabavna faktura,troskovi transporta i specifikacija robe,usporedba cijene sa drugim dobavljacima,kvalitet,proizvodjac,garancija...Krokodil Behko wrote: 28 Apr 2020, 10:42Hannibal wrote: 28 Apr 2020, 10:34
procitah brt da najskuplji respiratori kostaju 70 do 80 hiljada maraka po komadu, a fikret je neke kineske placo 100 tisuca... ako je to istina ukro je bar 3 miliona j.... ga usta
Zavisi kad si pročitao, na početku pandemije, koštali su do 150.000, Ak osi pročitao zadnjih par dana, u našim medijima, nije to ništa, sad neki tvrde, da takvi respiratori koštaju svega 3000.

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
HAVANA wrote: 28 Apr 2020, 10:50Pa vrlo lako je rijesiti to.Dokaz ino placanja,nabavna faktura,troskovi transporta i specifikacija robe,usporedba cijene sa drugim dobavljacima,kvalitet,proizvodjac,garancija...Krokodil Behko wrote: 28 Apr 2020, 10:42
Zavisi kad si pročitao, na početku pandemije, koštali su do 150.000, Ak osi pročitao zadnjih par dana, u našim medijima, nije to ništa, sad neki tvrde, da takvi respiratori koštaju svega 3000.![]()
Ja samo ne volim pucati, prije nego vidim šta je meta.
Npr, sve što konkretno zna mo o ovom slučaju, da je firma Srebrna malina, iz Srebrenice, Uvezla te respiratore. Evo, hajmo istresti još neki informaciju, za koju smo sigurni da je provjerena i tačna.
Tako sam se zaletio, kad je onaj debil ( N. Travnik, ili nešto oko njega) šarao po kolima "nož-žica-Srebrenica" i na kraju se ispostavilo da je neki Bošnjak.
Isto to i u vezi respiratora iz Gradačca. Samo znamo da su ga napravili i da su navodno uspješno završili neke testove.
Zamisli da si sudija i da trebaš presuditi o ovim slučajevima?
Opozicija tvrdi da nije bilo tendera, a ni to ne znamo, kao ni to da li se tenderi prave u vanrednim situacijama.
Općenito, filozofski sam nastrojen i prije nego budem imao činjenicu, ne mogu ni osuditi nikoga

- HAVANA
- Forumaš godine
HAVANA wrote: 28 Apr 2020, 10:50
Pa vrlo lako je rijesiti to.Dokaz ino placanja,nabavna faktura,troskovi transporta i specifikacija robe,usporedba cijene sa drugim dobavljacima,kvalitet,proizvodjac,garancija,rjesenje firme o registrovanoj djelatnosti itditd...![]()
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Doznaćemo za koji dan.
Da sam na mjestu Vlade FBiH i imam namjeru da nešto izmalveriziram, ja bih to mnogo bolje prikrio, pa tako da mi je malo nevjerovatno ovo sve.
Što se tiče ove Jelke, nju zanemari. da se nju pitalo, ovaj bi posao vjerovatno trebala uraditi kladionica Premier.
- Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) vrši provjere iz svoje nadležnosti u skladu sa Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti - potvrdio je za Faktor glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.
Kako saznajemo, radi se o samostalnim aktivnostima ove policijske agencije, dakle ne radi se po nalogu nekog od tužilaštava.
Podsjećamo, nakon nabavke respiratora koji su firmi Srebrena malina plaćeni 10,5 miliona KM, oglasila se Jelka Milićević, ministrica finansija i predsjedavajuća štaba Federalne uprave civilne zaštite, sa tvrdnjom da nije ispoštovana procedura prilikom provođenja ove nabavke.
U sve se uključilo Tužilaštvo Kantona Sarajevo koje je formiralo predmet s ciljem provjera nabavki respiratora i testova za koronavirus Vlade Federacije BiH, kao i Agencija za javne nabavke BiH.
Da sam na mjestu Vlade FBiH i imam namjeru da nešto izmalveriziram, ja bih to mnogo bolje prikrio, pa tako da mi je malo nevjerovatno ovo sve.
Što se tiče ove Jelke, nju zanemari. da se nju pitalo, ovaj bi posao vjerovatno trebala uraditi kladionica Premier.
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1216 times
- Been thanked: 3852 times
To i jest temelj cijele frke oko respiratora kao što je bilo i oko testova.Krokodil Behko wrote: 28 Apr 2020, 11:24
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- HAVANA
- Forumaš godine
Ma ja,jelke i miloradi su za sve krivi.Standardno.
Hajd evo imam ja doo,haj da kupimo i uvezemo respirator,ekg,bilo sta od medicinske opreme i da vrsimo dalju prodaju.Kako?
Hajd evo imam ja doo,haj da kupimo i uvezemo respirator,ekg,bilo sta od medicinske opreme i da vrsimo dalju prodaju.Kako?
- HAVANA
- Forumaš godine
Na primjer, vlasnik kompanije „Violeta“ Petar Ćorluka nedavno je nabavio medicinske opreme u vrijednosti od 400.000 KM. Za to je dobio: 6 respiratora, 100.000 komada troslojnih zaštitnih maski, 5.000 kom KN95 maski za liječnike, 15.000 kom zaštitnih odijela za bolničku upotrebu, 200.000 pari zaštitnih rukavica, 200.000 pari zaštitnih navlaka za obuću, zaštitne naočale, štitnici za lice.
Inače, cijene respiratora kreću se od 20.000 do 30.000 dolara. To nam je potvrdilo nekoliko privrednika koji su se nudili da uvezu respiratore po znatno nižim cijenama, manjim i od 40.000 KM sa plaćenim PDV-om.
Također, Hodžić je za prijevoz respiratora platio avion FlyBosnie 150.000 KM.
Međutim, pored svih ovih, upitno je i šta su “Srebrena malina” uvezla u BiH!n Sudeći prema onome što je stiglo na Međunarodni aerodrom Sarajevo, a što se može vidjeti na fotografiji iz šifre koja se nalazi na paketima, nisu čak nabavljeni ni pravi respiratori nego portable verzije respiratora za hitne slučajeve?!
Takvi respiratori, prema onome što je Raport našao na internetu na sumnjivim stranicama, koštaju od 3.000 do 35.000 dolara u zavisnosti imaju li CE certifikat i invazivnog su tipa.
Inače, cijene respiratora kreću se od 20.000 do 30.000 dolara. To nam je potvrdilo nekoliko privrednika koji su se nudili da uvezu respiratore po znatno nižim cijenama, manjim i od 40.000 KM sa plaćenim PDV-om.
Također, Hodžić je za prijevoz respiratora platio avion FlyBosnie 150.000 KM.
Međutim, pored svih ovih, upitno je i šta su “Srebrena malina” uvezla u BiH!n Sudeći prema onome što je stiglo na Međunarodni aerodrom Sarajevo, a što se može vidjeti na fotografiji iz šifre koja se nalazi na paketima, nisu čak nabavljeni ni pravi respiratori nego portable verzije respiratora za hitne slučajeve?!
Takvi respiratori, prema onome što je Raport našao na internetu na sumnjivim stranicama, koštaju od 3.000 do 35.000 dolara u zavisnosti imaju li CE certifikat i invazivnog su tipa.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
mene jednom babo poslo da kupim uticnicu i ja mu reko da je kostala 5 maraka a kostala 4. mogul u sda
🐽
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9837 times
- Been thanked: 16582 times
Eh, kad sam ja na temi 3 forumasa napisala da je inteligentan i pismen. Samo tu je da se zeza i opusti, ne hvata se puno teskih tema, nema potrebu ikom se dokazivati i sve okrece na salu, pa se neko ovako iznenadi.MunDZi wrote: 28 Apr 2020, 03:38 Prosto ne prepoznajem Fudu.
Ko je Fudi ukrao nick?
Lijepo i pametno zbori.
![]()
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.