Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by MunDzi »

Tacno vidim Fudu kako uranja medju njih i vice brrrrrrrrrrrrrrrrrr
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 218 times
Been thanked: 149 times

Post by rocko »

MunDZi wrote: 28 Apr 2020, 04:25 Tacno vidim Fudu kako uranja medju njih i vice brrrrrrrrrrrrrrrrrr
Image
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2792 times
Been thanked: 23075 times

Post by HAVANA »

rocko wrote: 28 Apr 2020, 04:15
MunDZi wrote: 28 Apr 2020, 03:44
Nek samo tako nastavi. :ok
Ima on dosta pametnog reci,
i lijepo je za procitati.
A ne sisa, sisa, guzica, sisa.
To ti je osnovna tematika u SAD, pare, gujica, grudi, vagina, pare.
Moj ti. A ja se vratio dje je poso, kuca, dzamija. A ljubitelj para, gujica, grudi, vagina, pare. :zid
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Odraz
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 270 times
Been thanked: 266 times

Post by Odraz »

Iskra wrote: 28 Apr 2020, 03:41
rocko wrote: 28 Apr 2020, 03:38

Kawasaki vecinom pogadja azijce, jezik se crveni ko jagoda a koza se guli sa tabana i dlanova, rijetko djeca umru u akutnoj fazi ,smrt ka ishod se javlja u jednom broju slucajeva ali najcesce godinama poslije,
Tretman je IVIG ( immunoglobulin) i ako terapija pocne u prvih 10 dana, prognoza je jako dobra u 99% slucajeva uklone se simptomi i ne dodje do CAD

Ma.evo baš sad malo.obnavljam.znanje o kawasakiju Ali vidiš gdje se sad javlja...spahija, italija, portugal...:hm
Ima ih i nekoliko dobrih na OLX-u, ja mislio kupit jedan ... :lupa
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9650 times
Been thanked: 11389 times

Post by Krokodil Behko »

rocko wrote: 28 Apr 2020, 03:04
Krokodil Behko wrote: 27 Apr 2020, 19:48

A on ko fol zna prepoznati pragmatičnog čovjeka, pa čak i zna šta ta riječ znači?
A ti to komentarises na osnovu svog vise decenijskog rada i zivota u SAD ili na osnovu onog sto prica raja u brijacnici?
Idemo od samog početka. Šta je definicja diktature, ko je prvi zvanični diktator u historiji, kako je sama riječ nastala itd.. Nema potrebe da diskutujemo, dok se ovo ne utvrdi.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Pročitao sam izjavu, ovih iz Srebrne maline.
Ljudi kažu da su sve uradili transparentno i u suradnji s raznim stranim ambasadama i agencijama.
kažu i da nisu poljoprivredno dobro.

Pretpostavljam da ću biti kamenovan, ali ako su stvarno sve uradili po zakonu, koji je klinac bitno, koja je njihova temeljna profesija?
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

Krokodil Behko wrote: 28 Apr 2020, 10:22 Pročitao sam izjavu, ovih iz Srebrne maline.
Ljudi kažu da su sve uradili transparentno i u suradnji s raznim stranim ambasadama i agencijama.

Pretpostavljam da ću biti kamenovan, ali ako su stvarno sve uradili po zakonu, koji je klinac bitno, koja je njihova temeljna profesija?
procitah brt da najskuplji respiratori kostaju 70 do 80 hiljada maraka po komadu, a fikret je neke kineske placo 100 tisuca... ako je to istina ukro je bar 3 miliona j.... ga usta
🐽
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Hannibal wrote: 28 Apr 2020, 10:34
Krokodil Behko wrote: 28 Apr 2020, 10:22 Pročitao sam izjavu, ovih iz Srebrne maline.

procitah brt da najskuplji respiratori kostaju 70 do 80 hiljada maraka po komadu, a fikret je neke kineske placo 100 tisuca... ako je to istina ukro je bar 3 miliona j.... ga usta

Zavisi kad si pročitao, na početku pandemije, koštali su do 150.000, Ak osi pročitao zadnjih par dana, u našim medijima, nije to ništa, sad neki tvrde, da takvi respiratori koštaju svega 3000.
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Čovjek šeta ljubimca

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

20 godina imam firmu doo.Sve moguce imao i carinska skladista,rjesenje na jako puno djelatnosti.Registrovana djelatnost je jedna.Sada moja firma vlastita,iz vlastitih sredstava pravi stambeni objekat.Ne moze na to rjesenje.Registruj poslovnu djelatnost,jedinicu,izmjene,pm...Traje to jos.E sad kako on to brzo tako uradi,za koga i sa kim? Kako uopste dodje do toga? I za koga? Ako cemo o vezama u kini zasto recimo peny nije to uradio,fis...Ako iko ima veze i dobavljace,imaju oni.Mada ni oni nisu registrovani za uvoz medicinske opreme.Ne znam da li uopste mogu.Ni restoran vise ne mozes otvoriti bez skolovanog kuhara.Zamisli ovo.I pored svega poljoprivredno dobro i on sa vezama u kini? :plavi Zna se sta je on ovde,istureni igrac koji ce dobiti dio a babi i babinim ide glavno.Da ne idemo dalje,uvoz specificne robe,sa garantnim rokom,servisiranjem,strucnim kadrom,referencama...Mozda ce mi sutra mater disat ili ja na to.A vjerujem da je bolji onaj iz gradaca sto su napravili nego ovo.Nebitno.Navikli smo.I ne ocekujem od njih nista bolje al ovo je bas drskost i pisanje po glupom i neukom narodu koji veze nema sta je poslovna djelatnost i ko sta moze raditi i kako.Ili zna pa suti,ili im ne moze nista...Elem,nista novo.Dabogda svi disali na njega.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Krokodil Behko wrote: 28 Apr 2020, 10:42
Hannibal wrote: 28 Apr 2020, 10:34

Zavisi kad si pročitao, na početku pandemije, koštali su do 150.000, Ak osi pročitao zadnjih par dana, u našim medijima, nije to ništa, sad neki tvrde, da takvi respiratori koštaju svega 3000.
Pa vrlo lako je rijesiti to.Dokaz ino placanja,nabavna faktura,troskovi transporta i specifikacija robe,usporedba cijene sa drugim dobavljacima,kvalitet,proizvodjac,garancija... :cudi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

HAVANA wrote: 28 Apr 2020, 10:50
Krokodil Behko wrote: 28 Apr 2020, 10:42

Pa vrlo lako je rijesiti to.Dokaz ino placanja,nabavna faktura,troskovi transporta i specifikacija robe,usporedba cijene sa drugim dobavljacima,kvalitet,proizvodjac,garancija... :cudi

Ja samo ne volim pucati, prije nego vidim šta je meta.
Npr, sve što konkretno zna mo o ovom slučaju, da je firma Srebrna malina, iz Srebrenice, Uvezla te respiratore. Evo, hajmo istresti još neki informaciju, za koju smo sigurni da je provjerena i tačna.

Tako sam se zaletio, kad je onaj debil ( N. Travnik, ili nešto oko njega) šarao po kolima "nož-žica-Srebrenica" i na kraju se ispostavilo da je neki Bošnjak.

Isto to i u vezi respiratora iz Gradačca. Samo znamo da su ga napravili i da su navodno uspješno završili neke testove.

Zamisli da si sudija i da trebaš presuditi o ovim slučajevima?

Opozicija tvrdi da nije bilo tendera, a ni to ne znamo, kao ni to da li se tenderi prave u vanrednim situacijama.

Općenito, filozofski sam nastrojen i prije nego budem imao činjenicu, ne mogu ni osuditi nikoga :cudi
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

HAVANA wrote: 28 Apr 2020, 10:50

Pa vrlo lako je rijesiti to.Dokaz ino placanja,nabavna faktura,troskovi transporta i specifikacija robe,usporedba cijene sa drugim dobavljacima,kvalitet,proizvodjac,garancija,rjesenje firme o registrovanoj djelatnosti itditd... :cudi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko »

Doznaćemo za koji dan.

- Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) vrši provjere iz svoje nadležnosti u skladu sa Zakonom o sprečavanju pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti - potvrdio je za Faktor glasnogovornik SIPA-e Luka Miladinović.

Kako saznajemo, radi se o samostalnim aktivnostima ove policijske agencije, dakle ne radi se po nalogu nekog od tužilaštava.

Podsjećamo, nakon nabavke respiratora koji su firmi Srebrena malina plaćeni 10,5 miliona KM, oglasila se Jelka Milićević, ministrica finansija i predsjedavajuća štaba Federalne uprave civilne zaštite, sa tvrdnjom da nije ispoštovana procedura prilikom provođenja ove nabavke.

U sve se uključilo Tužilaštvo Kantona Sarajevo koje je formiralo predmet s ciljem provjera nabavki respiratora i testova za koronavirus Vlade Federacije BiH, kao i Agencija za javne nabavke BiH.

Da sam na mjestu Vlade FBiH i imam namjeru da nešto izmalveriziram, ja bih to mnogo bolje prikrio, pa tako da mi je malo nevjerovatno ovo sve.
Što se tiče ove Jelke, nju zanemari. da se nju pitalo, ovaj bi posao vjerovatno trebala uraditi kladionica Premier.
Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1216 times
Been thanked: 3852 times

Post by Laser »

Krokodil Behko wrote: 28 Apr 2020, 11:24
Što se tiče ove Jelke, nju zanemari. da se nju pitalo, ovaj bi posao vjerovatno trebala uraditi kladionica Premier.
To i jest temelj cijele frke oko respiratora kao što je bilo i oko testova.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Ma ja,jelke i miloradi su za sve krivi.Standardno.
Hajd evo imam ja doo,haj da kupimo i uvezemo respirator,ekg,bilo sta od medicinske opreme i da vrsimo dalju prodaju.Kako?
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Na primjer, vlasnik kompanije „Violeta“ Petar Ćorluka nedavno je nabavio medicinske opreme u vrijednosti od 400.000 KM. Za to je dobio: 6 respiratora, 100.000 komada troslojnih zaštitnih maski, 5.000 kom KN95 maski za liječnike, 15.000 kom zaštitnih odijela za bolničku upotrebu, 200.000 pari zaštitnih rukavica, 200.000 pari zaštitnih navlaka za obuću, zaštitne naočale, štitnici za lice.

Inače, cijene respiratora kreću se od 20.000 do 30.000 dolara. To nam je potvrdilo nekoliko privrednika koji su se nudili da uvezu respiratore po znatno nižim cijenama, manjim i od 40.000 KM sa plaćenim PDV-om.

Također, Hodžić je za prijevoz respiratora platio avion FlyBosnie 150.000 KM.

Međutim, pored svih ovih, upitno je i šta su “Srebrena malina” uvezla u BiH!n Sudeći prema onome što je stiglo na Međunarodni aerodrom Sarajevo, a što se može vidjeti na fotografiji iz šifre koja se nalazi na paketima, nisu čak nabavljeni ni pravi respiratori nego portable verzije respiratora za hitne slučajeve?!

Takvi respiratori, prema onome što je Raport našao na internetu na sumnjivim stranicama, koštaju od 3.000 do 35.000 dolara u zavisnosti imaju li CE certifikat i invazivnog su tipa.
Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal »

mene jednom babo poslo da kupim uticnicu i ja mu reko da je kostala 5 maraka a kostala 4. mogul u sda
🐽
spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9837 times
Been thanked: 16582 times

Post by spacebound »

MunDZi wrote: 28 Apr 2020, 03:38 Prosto ne prepoznajem Fudu.
Ko je Fudi ukrao nick?
Lijepo i pametno zbori.
:inasab
Eh, kad sam ja na temi 3 forumasa napisala da je inteligentan i pismen. Samo tu je da se zeza i opusti, ne hvata se puno teskih tema, nema potrebu ikom se dokazivati i sve okrece na salu, pa se neko ovako iznenadi.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Post Reply

Return to “Zdravlje”