Korona virus
Moderator: Krokodil Behko
Re: Korona virus
NOVO UBLAŽAVANJE MJERA 247
Otvaraju se cvjećare, frizerski i kozmetički saloni u HNK, dozvoljeno okupljanje više osoba
https://www.klix.ba/vijesti/bih/otvaraj ... /200428103
Otvaraju se cvjećare, frizerski i kozmetički saloni u HNK, dozvoljeno okupljanje više osoba
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Osnovni zaključak Predsjedništva je da ne postoji dovoljno koordinacije unutar BiH oko provedbe mjere borbe protiv pandemije te smo naložili Vijeću ministara BiH da zajedno s entitetskim vlastima i vlastima Brčko Distrikta odrede konzistentne i harmonizirane mjere na području cijele Bosne i Hercegovine", izjavio je.
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dzafero ... /200428125
https://www.klix.ba/vijesti/bih/dzafero ... /200428125
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Salko
- Forum [Bot]
- Mood:
- Status: Offline
ja sam vako fuddu jedne prilike na klixu ufatio nešta.. (nemam pojma o čemu je rječ bila, al je baš neka uža struka nečega) tri puta se vratio da vidim jel ono on stvarno napisao...spacebound wrote: 28 Apr 2020, 12:42Eh, kad sam ja na temi 3 forumasa napisala da je inteligentan i pismen. Samo tu je da se zeza i opusti, ne hvata se puno teskih tema, nema potrebu ikom se dokazivati i sve okrece na salu, pa se neko ovako iznenadi.MunDZi wrote: 28 Apr 2020, 03:38 Prosto ne prepoznajem Fudu.
Ko je Fudi ukrao nick?
Lijepo i pametno zbori.
![]()
"ignorance is bliss"
Nice try wrote: 28 Apr 2020, 15:55 NOVO UBLAŽAVANJE MJERA 247
Joj jesu požurili...

Džaba, nekome je pregorilo već čekajući, neko može još da čeka...šta da se radi.Iskra wrote: 28 Apr 2020, 16:23Nice try wrote: 28 Apr 2020, 15:55 NOVO UBLAŽAVANJE MJERA 247
Joj jesu požurili...
Mora se od nečega i živjeti.
Svakako treba držati se preporuka i idemo dalje, s virusom ruku pod ruku.
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Ne znam.
Vidjećemo.
Vidjećemo.
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2275 times
- Been thanked: 5456 times
Da se hoce kod nas malo trznut, ebala ih vise koronaIskra wrote: 28 Apr 2020, 16:23Nice try wrote: 28 Apr 2020, 15:55 NOVO UBLAŽAVANJE MJERA 247
Joj jesu požurili...
Fuck you a friendly note to start the day
- rocko
- Inventar foruma
- Has thanked: 218 times
- Been thanked: 149 times
Ne, Behko ne idemo, nismo u ucionici niti cemo potezat taktiku distrakcije.Krokodil Behko wrote: 28 Apr 2020, 09:57Idemo od samog početka. Šta je definicja diktature, ko je prvi zvanični diktator u historiji, kako je sama riječ nastala itd.. Nema potrebe da diskutujemo, dok se ovo ne utvrdi.rocko wrote: 28 Apr 2020, 03:04
A ti to komentarises na osnovu svog vise decenijskog rada i zivota u SAD ili na osnovu onog sto prica raja u brijacnici?
Nego Behko moje pitanje je vrlo jednostavno daj broj godina/decenija zivota i rada provedenih u USA? Mani te suplje , de da mi pricamo jel nebo plavo.
Broj godina provedenih u SAD?
I vjerovo ili ne ali Trump nije diktator.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9654 times
- Been thanked: 11392 times
rocko wrote: 28 Apr 2020, 16:36Ne, Behko ne idemo, nismo u ucionici niti cemo potezat taktiku distrakcije.Krokodil Behko wrote: 28 Apr 2020, 09:57
Idemo od samog početka. Šta je definicja diktature, ko je prvi zvanični diktator u historiji, kako je sama riječ nastala itd.. Nema potrebe da diskutujemo, dok se ovo ne utvrdi.
Nego Behko moje pitanje je vrlo jednostavno daj broj godina/decenija zivota i rada provedenih u USA? Mani te suplje , de da mi pricamo jel nebo plavo.
Baš mi jedna moja draga, sinoć na kahvi u bašči reče:
"Ovi dijasporci kad se ufate novog identiteta, jebo ti svemirski brod"
To što živiš u Americi, nikako te ne dovodi u bolju situaciju, osim ako si sam zastranio, pa kontaš onako kako to moja Hurem, iznad reče.
S druge strane, ne moram živiti u Americi, da bih prepoznao elemente diktature.
Ubuduće da znaš, pojam diktator, potiče od latinske riječi "Dict", a o znači kazivati/ukazivati.
U vrijeme rimske republike, senat je imenovao službenika, s tim nazivom - DICT, ukoliko se negdje na terenu ukaže potreba, za hitnim i stručnim djelovanjem.
Dict je imao ovlaštenje, da vertikalno proleti prema dole, kroz sve hijerarhije, i na licu mjesta, riješi taj neki problem.
To je njegovo najjače oružje, taj vertikalni pristup, sa senatske visine, do samih plebejaca.
Gaj Julije Cezar, ukida republiku i proglašava se diktatorom i on je prvi diktator u historiji. Njegovi obrasci vladavine, prepisuju se i dan danas, a prepisuje ih i Donald Trump.
Dictator, značilo bi jedan čovjek za sve probleme, u prevodu
Šta Trump radi, ako se ne petlja u sve stvari, a niočemu pojma nema?
Šta Trump radi, kad lično ide na teren, da bi tobože rješavao neke probleme? Šta je to ako ne ono gore, još iz vremena rimske republike?
Cezar je imao običaj, da izvlači najgore iz mase, pa je tako jednom prilikom, pozvao na ručak cijeli Rim, počastio fukaru, a potom ih podstakao i vješto pustio, da iskazuju sve veće i veće nezadovoljstvo prema nekim njemu rivalskim patricijima. Nije li ovo odnekud poznato, iz najnovije američke historije?
Cezar je utemeljitelj populizma. Danas, to ti je ono kad Dodik pod šatorimakolje volove i časti fukaru, poput Cezara, da bi ih nahuškao na nekoga. Šta Vučić radi, ako se ne petlja u sve sfere života u Srbiji?
Baš kao što je Cezar, nekada davno, propagirao patriotizam, među najzatucanijim stanovnicima carstva, danas to radi Trump, u USA.
Povezica je mnogo i mogao bih ovako još tri sata pisati, ali mislim da ti je možda i ovo previše, za doznati odjednom.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Fuddo
- Maliciozni seronja
- Has thanked: 13947 times
- Been thanked: 23021 times
rocko wrote: 28 Apr 2020, 16:36Ne, Behko ne idemo, nismo u ucionici niti cemo potezat taktiku distrakcije.Krokodil Behko wrote: 28 Apr 2020, 09:57
Idemo od samog početka. Šta je definicja diktature, ko je prvi zvanični diktator u historiji, kako je sama riječ nastala itd.. Nema potrebe da diskutujemo, dok se ovo ne utvrdi.
Da, on je wannabe diktator.
Lozi se na putka, kimjonga i sl hajvane.
A najbolje mi je bilo kad feds nije htio smanjiti kamatnu stopu jedne godine. Kae, morem li ja njemu dat otkaz?
E njemu nemres

Dozvolite da se obratimo
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2792 times
- Been thanked: 23094 times
Allah ga nagradio,. imamo vise respiratora nego kola. Ovi izgleda u auto idu. Top! Ovo nema ni kod sir olivera u alan fordu.

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Pa uzeli, da montiraju u vladna vozilaHAVANA wrote: 28 Apr 2020, 20:19Allah ga nagradio,. imamo vise respiratora nego kola. Ovi izgleda u auto idu. Top! Ovo nema ni kod sir olivera u alan fordu.https://www.klix.ba/vijesti/bih/badnjev ... /200428141

Sve kad misliš, ne mogu više, oni dodaju gas

Habibti, ya nour el - ain... 

- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
prije Ramazana je on to nabavio , jes da je sad došlo tek al' ne računa se 

niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- ina
- Mjesečarka
- Has thanked: 5018 times
- Been thanked: 6927 times
Nadam se da im nece skociti na nos..Iskra wrote: 28 Apr 2020, 16:23Nice try wrote: 28 Apr 2020, 15:55 NOVO UBLAŽAVANJE MJERA 247
Joj jesu požurili...
Postepeno mijenjanje mjera ok.. A tako naglo.. Ne znam sta bih rekla..
Svijest ima sidrište.
Ja upravo slušam dr Fejzic iz Sa u Djikica iz Njemačke, obojica se slažu da je ovo tek prva faza i obojica se slažu da BCG vakcina je učinila.preventivu za bolesti respiratornog sustava i da u tome može ležati tajna zašto su neke zemlje slabije pogođene.

- vila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 444 times
- Been thanked: 802 times
A gdje vi vidite neko drasticno popustanje mjera?
Sta...nemamo vise policijski sat?
Pa nije ga njemacka nikad ni imala
Skole nema...rade trgovine i sad ce mali obrti
Bas su popustili u p.m
Dasta ce vec popustat...trebali bi popustat ozbiljnije
Treba nauciti zivjeti i raditi sa koronom
I imat spreman zdr.sustav
A to su do sad svi trebali imati
Sta...nemamo vise policijski sat?
Pa nije ga njemacka nikad ni imala
Skole nema...rade trgovine i sad ce mali obrti
Bas su popustili u p.m
Dasta ce vec popustat...trebali bi popustat ozbiljnije
Treba nauciti zivjeti i raditi sa koronom
I imat spreman zdr.sustav
A to su do sad svi trebali imati
- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Gdje ces prvo?Nice try wrote: 28 Apr 2020, 15:55 NOVO UBLAŽAVANJE MJERA 247