Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

bagra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 492 times
Been thanked: 1077 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by bagra »

bolje gradjanska buna i seljacki rat ! :osama
prilicnije je nekak jbg :cudi
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 236 times
Been thanked: 154 times

Post by rocko »

Mirelam wrote: 28 Apr 2020, 23:33
Fuddo wrote: 28 Apr 2020, 23:16

Ne moze to bez gradjanskog rata.
Sto uopste nije iskljuceno.
Jaz je sve dublji.
Na koju ces ti stranu?
On ce samnom ratnim stazama mog rahmetli babe, Okupacijske Snage KNOJ u Italiji.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

bagra wrote: 29 Apr 2020, 01:03 bolje gradjanska buna i seljacki rat ! :osama
prilicnije je nekak jbg :cudi
Pazi realno mi imamo vece sanse za sve narodne nerede, jer morace se otvarat drzava a kad korona ponovo lupi jer ovo nikako da se "izgori" pametan je ovo virus otima se da zivi, dug period asimptomaticne inkubacije, rijetko pametan,( iskreno nocna mora,ovakvog smo se i plasili) i kad pravo zatvore drzavu a zima dodje , raja ispucala kartice, stekova mnogi nisu ni imali da pocnes e tad bi moglo da bude veselo.

Sto se tice tog " gradjanskog rata" problem je sto ti to izgleda ko Bosna '92 minus SDA i Alija da organizuju otpor.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Behko sretan rodjendan.
bagra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by bagra »

gradjani se bune, seljaci ratuju
nato sam eto mlad mislio :cudi
rocko wrote: 29 Apr 2020, 01:14 Behko sretan rodjendan.
Birthdays
No birthdays today
:rol

+1 :oo
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8933 times
Been thanked: 5683 times

Post by Mister No »

rocko wrote: 29 Apr 2020, 01:03
Krokodil Behko wrote: 29 Apr 2020, 01:01

Pošto te nema ni na kakvim drugim temama, ja samo da ponovim, ne bih radio to što ti radiš - besplatno. :jok

Možeš komotno pokušati i s varikinom okusa mente, možda ovaj put postigneš izlječenje.
Opet ad hominem i opet greska,

Moda, film, politika ima mene i tude . Zaboravi uletim ja i na temu sex .

Americki nacin vagina, guzovi, grudi, pare . neka hljeba i igara.
Iz perspektive BiH, i ociju uprtih u SAD-e kao jedinog pravog, a istovremeno i moćnog prijatelja, za sada se komotno moze reci da trenutna Administracija pod Trumpom ima isti odnos prema BiH kao i prethodne.

I to nam treba jedino biti bitno.

Da je Trump populista, e to jeste, i to klasican primjer, ali to nije nas problem.
Za 6 mjeseci Ameri neka presude smeta li im ili ne.
Last edited by Mister No on 29 Apr 2020, 01:47, edited 1 time in total.
The Dark Side Of The Forum...
bagra
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by bagra »

nema Ga daje vise mrzio Trampa odmene evo. bgm
a onda sam skonto da lik ulaze bruku u istrazivanje
svemira :love Majk Pens all the way baby :behko2
malo sam ohladio otada, priznam evo. jebo ideale.
gradio bi neko drugi taj kineski zid, i'm pretty sure...
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

bagra wrote: 29 Apr 2020, 01:34 nema Ga daje vise mrzio Trampa odmene evo. bgm
a onda sam skonto da lik ulaze bruku u istrazivanje
svemira :love Majk Pens all the way baby :behko2
malo sam ohladio otada, priznam evo. jebo ideale.
gradio bi neko drugi taj kineski zid, i'm pretty sure...
After years of setbacks, President Donald Trump is on track to build more than 450 miles of a wall along the southern border within the year, the White House says,
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Mister No wrote: 29 Apr 2020, 01:22
rocko wrote: 29 Apr 2020, 01:03

Opet ad hominem i opet greska,

Moda, film, politika ima mene i tude . Zaboravi uletim ja i na temu sex .

Americki nacin vagina, guzovi, grudi, pare . neka hljeba i igara.
Iz perspektive BiH, i ociju uprtih u SAD-e kao jedinog pravog, a istovremeno i moćnog prijatelja, za sada se komotno moze reci da trenutna Administracija pod Trumpom ima isti odnos prema BiH kao i prethodne.

Da je Trump populista, e to jeste, i to klasican primjer, ali to nije nas problem.
Jos on da dobije sansu bi raspalio po Sirbiji i manjem entitetu tomahavcima ko na vasaru.
Mister No
Has thanked: 8933 times
Been thanked: 5683 times

Post by Mister No »

rocko wrote: 29 Apr 2020, 02:03
Mister No wrote: 29 Apr 2020, 01:22

Jos on da dobije sansu bi raspalio po Sirbiji i manjem entitetu tomahavcima ko na vasaru.
Vjerovatno prije od Obame.
The Dark Side Of The Forum...
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

rocko wrote: 29 Apr 2020, 01:00
Socrates wrote: 28 Apr 2020, 22:29 Da kažem na ono sa prethodne strane.

Nije Trump diktator, što ne znači da ne bi želio biti ili da neće postati. Isto tako, Amerika možda dolazi u drustvenu fazu kada je diktatura u bliskoj budućnosti moguć scenario.
On je to tako zamisljo al j... ga jedno su zelje i snovi jedno je realnost.

Zato i postoji 2 Amandman ko zadnja opcija ono za nedo dragi Bog sve ostale legalne metode su zakazale jer prijetnja diktature uvijek postoji.

Trump je dokazao koliko je lako doci na vlast a zamisli da je namazan i iskusan u politici ko Pence pa da zna kako i sta da uradi da sve svoje zamisli postigne, bili bi kampovi za predogoj i elektro sokovi zakonom obavezni . Sjecas se debata Pence i onaj Hilarin jadnicak Tim tako nekako sto se zanosio da ce da bude pod predsjednik, Pence ga dero ko jufku, hem namazani hem bio voditelj na radiju on u studiju ko u svojoj dnevnoj sobi a Tim nezna jel poso jel doso.
Ako spominjanjem Drugog Amandmana misliš da bi se naoruzani ljudi oduprijeli mogucoj buducoj diktaturi, nije to tako jednostavno.

Prije svega, ja ne isključujem da bi se neki budući i demokratski predsjednik mogao upustiti u avanturu da uvede diktaturu ali je to daleko manje moguće nego da to uradi republikanski predsjednik. Zašto? Pa ima vise razloga, ali onaj politički najracionalniji je da prirodni tok drustvenih promjena uvijek daleko više ide na ruku politici demokrata nego politici republikanaca. Nemaju demokrati potrebu za prisilno kontrolisanje društvenih promjena.

Drugi razlog ima veze sa ovim što si ti spomenuo Drugi Amandman. To ne stoji u Drugom Amandmanu, ali, u pravu si, kao jedan od razloga zasto Drugi Amandman postoji i zašto je neuništiv uvijek se navodi pravo naroda da se odbrani od tiranije. Moje pitanje je da li bi se vlasnici oružja, mislim na vecinu, branili od neke moguce Trumpove tiranije ili bi je podržali.

Demografska slika onih koji posjeduju oružje kaže da oko 45% republikanaca posjeduje oružje. Kod demokrata je taj broj oko 20%. Ne samo to, nego republikanci imaju i bolju kupovnu moć, pa posjeduju i više oružja i bolje oružje. Naoruzani republikanci su i organiziraniji.

Dakle, nema nikakvu podlogu tvrdnja da bi vlasnici oružja vecinski ustali protiv potencijalne Trumpove diktature. Naprotiv, podržali bi je. To su mu glasači, jbg. Zato je veoma opasno ono što je Trump radio kad su naoružani ljudi izašli na proteste u Michiganu. Umjesto da smiri situaciju, on je dao podršku demonstratorima. I znam ja da oni nisu prekršili nikakav zakon sto su izašli naoružani, ali predsjednik ne bi smio da se ponaša onako.

Inicijalna postavka iza Drugog Amandmana uveliko podsjeća na jugokomunisticku doktrinu naoružanog naroda. Nastao je kada Amerika nije imala nikakvu spomena vrijednu organiziranu jedinstvenu vojsku, pa je formiranje manjih jedinica (milicija) iz redova naroda bilo ključno za efikasnu samoodbranu od Engleza i unutrašnjih pobuna manjih banditskih grupica i Indijanaca. Jugokomunisti su imali sličan koncept. Ako je jedinstvena Armija poražena ili nemoćna da funkcionira, narod je spreman na oružanu "samoorganizaciju" na lokalnom nivou.

Drugi faktor kod kontrole oružja u Americi je vojska. A nijedna diktatura ne može a da ne računa sa tim. Većina vojnika jesu demokrate, ali ogromna većina oficira su republikanci. Vojni veterani su takodje vecinom republikanci. To je još jedan razlog zašto diktaturu ne bi mogao uvesti demokratski predsjednik.

I ne mislim ja da će Trump postati diktator, ali da je trasirao put do moguce buduće diktature, jeste. Mnogim stvarima. Kulturalni rat u Americi je najzrelije tlo za, sto Fuddo kaže, građanski rat i uvođenje diktature. Trump je ekstremno pogorsao situaciju sto se tice tog rata. Nije vala bio koristan ni tokom ove krize. Ne znam da li ima iko ko ne vidi da je bio štetan. A imao je priliku da kroz ovo radi na ujedinjenju naroda. Prioritet predsjednika bi trebalo da bude da pokuša ujediniti ljude. On to nikad nije ni pokušao.

Ukoliko se americki političari ne opamete brzo i ne počnu brzo raditi na stvaranju dogovora, ne piše se dobro. Ali, pravo da kažem, mnogim republikanskim političkim vodjama i odgovara ovakva situacija. I ne bih sada ulazio u to kome bi se oduzenje ili pogoršanje ovakve situacije obilo o glavu sto se tiče obicnog naroda.
Last edited by Socrates on 29 Apr 2020, 08:21, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Post by Trafalgar Law »

Nije problem što ljudi smatraju da je Trump diktator, koliko je postalo očogledno da su amerkanci već odavno postali taoci nejgove ličnosti.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2833 times
Been thanked: 23362 times

Post by HAVANA »

Dobra vam ova amerika, sto ti je bosanac, ispracaju ga sa intezivne njege. Nas enes ko josip broz tito :cvike :D Prezivi sto rijetko ko prezivit moze kako kazu a sve funkcije ok. Prica i to odlicno, kazu prve rijeci bile daj nemojte me jebavat da ovo bi od one prehlade? U jebo joj ja mater.
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 22 times

Post by Nice try »

Mirelam wrote: 28 Apr 2020, 20:59
Nice try wrote: 28 Apr 2020, 15:55 NOVO UBLAŽAVANJE MJERA 247
Otvaraju se cvjećare, frizerski i kozmetički saloni u HNK, dozvoljeno okupljanje više osoba

https://www.klix.ba/vijesti/bih/otvaraj ... /200428103
Gdje ces prvo? :ooo
Duša :pusa

Neću nigdje dok se sve u cijeloj Evropi ne otvori :ples
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nice try »

ina wrote: 28 Apr 2020, 20:40
Iskra wrote: 28 Apr 2020, 16:23

Joj jesu požurili...
Nadam se da im nece skociti na nos..
Postepeno mijenjanje mjera ok.. A tako naglo.. Ne znam sta bih rekla..
Nije naglo.
Naš kanton je imao najrepresivnije mjere. Nismo se smjeli kretati ni između opština, niti ići u druge kantone bez hitnosti.
Zatim, davno je odlučeno da će djeca školu završiti online.
Dozvoljeno okupljanje do deset osoba je uz uslov da se drže socijalne distance i ostalih preporuka.

Uostalom, davno sam napisala, sve zavisi od svijesti pojedinca.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."

Balada o Bohoreti
Nice try
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Nice try »

Naglo?

Venecija se godinama žalila na veliki broj turista i ekološke posljedice s tim u vezi, ali sada kada turizam miruje, gradonačelnik moli turiste iz cijelog svijeta da dođu u ovaj italijanski grad.

https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja ... /200429007

Balada o Bohoreti
Iskra
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by Iskra »

Nice try wrote: 29 Apr 2020, 08:02
ina wrote: 28 Apr 2020, 20:40

Nadam se da im nece skociti na nos..
Postepeno mijenjanje mjera ok.. A tako naglo.. Ne znam sta bih rekla..
Nije naglo.
Naš kanton je imao najrepresivnije mjere. Nismo se smjeli kretati ni između opština, niti ići u druge kantone bez hitnosti.
Zatim, davno je odlučeno da će djeca školu završiti online.
Dozvoljeno okupljanje do deset osoba je uz uslov da se drže socijalne distance i ostalih preporuka.

Uostalom, davno sam napisala, sve zavisi od svijesti pojedinca.

Ma sve je to ok Nice , da se naši ljudi hoće iceg pridržavati, ali vidjela.si slike s Vilsa neki dan? Ludnica. Ja se smijala onom Čerkezu, čovjeku pokazuju slike on se uhvatio za glavu. :grana
:srce Jer si moje, najmoje... :srce
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 444 times
Been thanked: 802 times

Post by vila »

ina wrote: 28 Apr 2020, 23:15
vila wrote: 28 Apr 2020, 20:53 A gdje vi vidite neko drasticno popustanje mjera?
Sta...nemamo vise policijski sat?
Pa nije ga njemacka nikad ni imala
Skole nema...rade trgovine i sad ce mali obrti
Bas su popustili u p.m
Dasta ce vec popustat...trebali bi popustat ozbiljnije
Treba nauciti zivjeti i raditi sa koronom
I imat spreman zdr.sustav
A to su do sad svi trebali imati

Stopa infekcije u Njegmackoj ponovo je porasla, odma nakon labavljenja mjera zastite.

Ima Italija prilicno dobar zdravstveni sistem, bar na sjeveru..  A znana je situacija.
Kaze
od 4. maja, navodeći kako će od istog dana biti dozvoljeno i okupljanje 10 osoba na jednom mjestu.
Nije ovo bas nebitna stvar. Sudeci pogotovo i odlucnosti ljudi da se drze i dalje nekih zahtjevnih mjera. Hoce li se doista pratiti brojanke okupljanja i nadgledati sto vise postivanje istih... :hm

Popustati ozbiljnije? Neko ce doci i do toga.. Da li korak po korak ili skokom.. za vidjeti je. Kao i posljedice.
Vidi ina...ovo je nepoznata situacija i nepoznat virus
Ali to ne znaci da zivot treba stati i da svi sjedimo kuci i cekako kad ce nestati
Ok....karantena od mjesec-dva dok se ne primiri situacija...ako smo se mogli i znali pripremiti onda je to to
Idemo dalje...opreznije ali dalje
U suprotnom ces imati druge nesagledive posljedice kojih se ja sad bojim
Od socijalnih katastrofa..psihickih problema
Pa sve do toga da ce nam pacijenti poceti umirati zbog prekasnih dijagnoza (koje nisu korona) i da cemo imati pogorsanja postojecih dijagnoza bas zbog toga sto smo predugo pripremali i cuvali zdr.sustav za ili od korone
Zbog toga nabijem i eminentne strucnjake i njihove teorije o drugom valu
Pa znamo svi da ce se drugi val dogoditi (osim ako se ne dogodi cudo prirode) ali to ne znaci da trebamo biti zatvoreni u kucama i to cekati
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Ovo ne moze vise ovako.Otvaraj i pazi se,distanca,nesta.propasce sve,na pistoljima i otimacini ce zavrsiti, i poumirat od drugih bolesti.Mama mi ima herpes zoster,crce od bolova,84 godine...na telefon je lijece,ne dolazi!!! Rekli joj da uzima tracem za bolove i neku mast.ItdItd.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA »

Punica zvala zbog upale mokracnog mjehura,neki joj antibiotik dali,haman ga i za koronu daju...Najace nesta,80 godina,srce,pritisak,bubrezi,nema sta je ne zeza...Popila i fljus.Pala,jos glavom opalila.Nije dobra nikako ima 15 dana.Zvala,kaze druga pa ko vam je to dao,ne dolazite!!! Trebali ste bactrim il tako nesta,ko biva to je za nju...Sad mi jaran kaze drot ga zaustavio hoce kaznu da mu napise zbog maske sto ne nosi,sam u autu...Ludilo stare mi.Posvadjo se kaze umalo me ne uhapsise.Pucaju ljudi lagano...
Post Reply

Return to “Zdravlje”