ja sam vijdela u ponedeljak, Marin Dvor

danas nisam gledala, ilije mozda to bio neki vanredni prevoz, ili voze povremeno, sad ne znam, provjerim sutra, i javim

Moderator: Krokodil Behko
ja sam vijdela u ponedeljak, Marin Dvor
Ma ne voze nikako, mislim javni prevoz nije u funkciji jos, mozda su pustili koji traNvaj da malo hrdzu sa sina strugneVenera wrote: 29 Apr 2020, 15:29ja sam vijdela u ponedeljak, Marin Dvor![]()
danas nisam gledala, ilije mozda to bio neki vanredni prevoz, ili voze povremeno, sad ne znam, provjerim sutra, i javim![]()
jes vozila auto ovih dana s rukavicama kad je sunce upeklo, da vidisVenera wrote: 29 Apr 2020, 15:28nema jedanas gledam, vecina spuste masku na bradu , i ja bih
narocito ako si sam u autu, jednsotavno nema logike
mozda je jedino prihvatljivo za vozace taxi sluzbe
isto ka ni nosenje rukavica
jucer sam razgovarala sa djevojokm u Mercator, koza na rukama joj je postala iziritirana od nosenja rukavica , pink koza , ipak je ovo sa rukavicama pretjerivanje![]()
vjerujem ti, ma nema logike, nikakoBeni_dvosekundas wrote: 29 Apr 2020, 15:36jes vozila auto ovih dana s rukavicama kad je sunce upeklo, da vidisVenera wrote: 29 Apr 2020, 15:28
nema jedanas gledam, vecina spuste masku na bradu , i ja bih
narocito ako si sam u autu, jednsotavno nema logike
mozda je jedino prihvatljivo za vozace taxi sluzbe
isto ka ni nosenje rukavica
jucer sam razgovarala sa djevojokm u Mercator, koza na rukama joj je postala iziritirana od nosenja rukavica , pink koza , ipak je ovo sa rukavicama pretjerivanje![]()
![]()
"Vlada Federacije BiH, odnosno Federalni krizni štab naložio je obavezno nošenje maski, ali ne i rukavica"Venera wrote: 29 Apr 2020, 15:37vjerujem ti, ma nema logike, nikakoBeni_dvosekundas wrote: 29 Apr 2020, 15:36
jes vozila auto ovih dana s rukavicama kad je sunce upeklo, da vidis![]()
![]()
![]()
Vils vidiš na vijestima ili možda uživo....ali, misliš da se uvijek i svuda ljudi pridržavaju uputa?Iskra wrote: 29 Apr 2020, 10:01Nice try wrote: 29 Apr 2020, 08:02
Nije naglo.
Naš kanton je imao najrepresivnije mjere. Nismo se smjeli kretati ni između opština, niti ići u druge kantone bez hitnosti.
Zatim, davno je odlučeno da će djeca školu završiti online.
Dozvoljeno okupljanje do deset osoba je uz uslov da se drže socijalne distance i ostalih preporuka.
Uostalom, davno sam napisala, sve zavisi od svijesti pojedinca.
Ma sve je to ok Nice , da se naši ljudi hoće iceg pridržavati, ali vidjela.si slike s Vilsa neki dan? Ludnica. Ja se smijala onom Čerkezu, čovjeku pokazuju slike on se uhvatio za glavu.![]()
ma ni za kupovinu ti ne trebaju,, sad svi imaju sredstvo za dzinefkciju rruku na ulazu u prodavcnicuBeni_dvosekundas wrote: 29 Apr 2020, 15:44"Vlada Federacije BiH, odnosno Federalni krizni štab naložio je obavezno nošenje maski, ali ne i rukavica"
ja ih odavno vise ne nosim kad idem u setnju ili kad vozim auto, u autu mi stoji paket od 100 komada i dezinfecijsko sredstvo i to koristim kad idem u kupovinu. cim udjem u auto rukavice u kesu pa smece, ruke dezinfikujem.
Koje je uvijek praznoVenera wrote: 29 Apr 2020, 15:49ma ni za kupovinu ti ne trebaju,, sad svi imaju sredstvo za dzinefkciju rruku na ulazu u prodavcnicuBeni_dvosekundas wrote: 29 Apr 2020, 15:44
"Vlada Federacije BiH, odnosno Federalni krizni štab naložio je obavezno nošenje maski, ali ne i rukavica"
ja ih odavno vise ne nosim kad idem u setnju ili kad vozim auto, u autu mi stoji paket od 100 komada i dezinfecijsko sredstvo i to koristim kad idem u kupovinu. cim udjem u auto rukavice u kesu pa smece, ruke dezinfikujem.![]()
Sumnjam.Iskra wrote: 29 Apr 2020, 11:02Krokodil Behko wrote: 29 Apr 2020, 11:00 Blizu 100 novozaraženih u BiH, preko noći. Ovo je rekord.
Broj testova, bio je sličan kao i prethodnih dana.
Znači, ne smiruje se. Saće Federecija biti kriva, jer tobože je policijski sat ključan.
Penzioneri i penzije. ? Da hoće izbaciti starosnu dob za ovih 100, sve bi nam bilo jasno.
ali, ja ne nosim rukavice, a ne plasim se ni praznog dezinfkcijsog sredstva, oprat cu ruke kuciBeni_dvosekundas wrote: 29 Apr 2020, 15:50Koje je uvijek praznoVenera wrote: 29 Apr 2020, 15:49
ma ni za kupovinu ti ne trebaju,, sad svi imaju sredstvo za dzinefkciju rruku na ulazu u prodavcnicu![]()
![]()
Nice try wrote: 29 Apr 2020, 15:52Sumnjam.Iskra wrote: 29 Apr 2020, 11:02
Penzioneri i penzije. ? Da hoće izbaciti starosnu dob za ovih 100, sve bi nam bilo jasno.
Najviše zaraženih u Maglaju i gore u Krajini.
Maglaj je zadnjih dana baš kritičan, a gore vjerujem da je virus koji je ovih dana stigao izvana.
Poznato je da se promet preko granice povećao jer više nema karantina na granici.
Penzioneri su pažljivi. Čuvaju se koliko mogu. Sumnjam da će u toj populaciji doći do neke ekspanzije zaraze.
Svakako.ina wrote: 29 Apr 2020, 11:18Lombardija i Veneto su izmedju Regija koje su najvise pogodjene.Nice try wrote: 29 Apr 2020, 08:26 Naglo?
Venecija se godinama žalila na veliki broj turista i ekološke posljedice s tim u vezi, ali sada kada turizam miruje, gradonačelnik moli turiste iz cijelog svijeta da dođu u ovaj italijanski grad.
https://www.klix.ba/lifestyle/putovanja ... /200429007
A vec smo gotov 2 puna mjeseca karantene. O mjerama istih da ti i ne govorim. U Maju se pokrece normalniji zivot ali i dalje uz neke striktne mjere.
Primjer.. frizerke, cvjećare, kozmetički saloni, barovi itd izmedju su zadnjih mjesta nekog brzeg pokreta.
Brugnaro moze trubiti i kmecati koliko hoce.. A niti je to moguce, u kratkom broju vremena, niti ce imati iste brojke posjetnika...Umedjuvremenu mozda i razmisli kako najbolje postupiti i ne dopustati ubuduce da se turisti cesto cerupaju k'o kokoske. No to je druga tema.
U razdoblju u kojem smo, zavisi od svijesti ne samo pojedinca.
Vilo..
Razumijem da je omladini tesko. Ljudima u stanovima, starijim cije zdravlje nije stabilno.
Cak i zdrave dotice psihicki da..
Da je ekonomija u dibidusu, da je dosta nas vec bez posla (nekome nema vise ni smart workinga)
Razumijem i vidim sta se dogadja ali mi to opet nije opravdanje za ne uraditi sto vise ozbiljnije moguce za usporavanje sirenja virusa. Jer kako vidimo ne moze se (jos) zaustaviti.
ne znam, ja i prije korone nisam volio nesto pipkat stvari po prodavnicama koje su drugi ljudi pipkali.... salim seVenera wrote: 29 Apr 2020, 15:52ali, ja ne nosim rukavice, a ne plasim se ni praznog dezinfkcijsog sredstva, oprat cu ruke kuci![]()
na znam, odjednom je narod postao svijestan ciscenja i dezinfkcije, pa kako je funkkcionirao prije ove krize![]()
Beni_dvosekundas wrote: 29 Apr 2020, 16:03ne znam, ja i prije korone nisam volio nesto pipkat stvari po prodavnicama koje su drugi ljudi pipkali.... salim seVenera wrote: 29 Apr 2020, 15:52
ali, ja ne nosim rukavice, a ne plasim se ni praznog dezinfkcijsog sredstva, oprat cu ruke kuci![]()
na znam, odjednom je narod postao svijestan ciscenja i dezinfkcije, pa kako je funkkcionirao prije ove krize![]()
![]()
ja to najvise radi malca postujem, sto se mene tice ne bi ni ja vazda bocica dezinfekcijskog sredstva u pederusi![]()
hvalaBeni_dvosekundas wrote: 29 Apr 2020, 16:05 evo ga @Venera
Pripreme za ponovno saobraćanje: GRAS će u ponedjeljak održati probnu vožnju
https://www.klix.ba/vijesti/bih/priprem ... /200429118
treba se malo opustiti, ako se posansamo odgovorno i oprezno, sve ce biti uspjesnoNice try wrote: 29 Apr 2020, 15:58Svakako.ina wrote: 29 Apr 2020, 11:18
Lombardija i Veneto su izmedju Regija koje su najvise pogodjene.
A vec smo gotov 2 puna mjeseca karantene. O mjerama istih da ti i ne govorim. U Maju se pokrece normalniji zivot ali i dalje uz neke striktne mjere.
Primjer.. frizerke, cvjećare, kozmetički saloni, barovi itd izmedju su zadnjih mjesta nekog brzeg pokreta.
Brugnaro moze trubiti i kmecati koliko hoce.. A niti je to moguce, u kratkom broju vremena, niti ce imati iste brojke posjetnika...Umedjuvremenu mozda i razmisli kako najbolje postupiti i ne dopustati ubuduce da se turisti cesto cerupaju k'o kokoske. No to je druga tema.
U razdoblju u kojem smo, zavisi od svijesti ne samo pojedinca.
Vilo..
Razumijem da je omladini tesko. Ljudima u stanovima, starijim cije zdravlje nije stabilno.
Cak i zdrave dotice psihicki da..
Da je ekonomija u dibidusu, da je dosta nas vec bez posla (nekome nema vise ni smart workinga)
Razumijem i vidim sta se dogadja ali mi to opet nije opravdanje za ne uraditi sto vise ozbiljnije moguce za usporavanje sirenja virusa. Jer kako vidimo ne moze se (jos) zaustaviti.
Samo, od početka mislim da ćemo s vremenom morati, kako kažu, "plesati" s virusom.
Razvijati svijest, apelovati, jednostavno živjeti jedan život prilagođen situaciji.
Do pronalaska vakcine ili nestanka virusa, to je ono na što moramo računati.
Ma ne moze se otvoriti, sranje mutira i sve je gori.HAVANA wrote: 29 Apr 2020, 10:11 Ovo ne moze vise ovako.Otvaraj i pazi se,distanca,nesta.propasce sve,na pistoljima i otimacini ce zavrsiti, i poumirat od drugih bolesti.Mama mi ima herpes zoster,crce od bolova,84 godine...na telefon je lijece,ne dolazi!!! Rekli joj da uzima tracem za bolove i neku mast.ItdItd.