Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Zana
Gospođetina
Gospođetina
Has thanked: 9672 times
Been thanked: 9854 times
Status: Online

Re: Korona virus

Post by Zana »

Najveći broj zaraženih, danas, u jednom danu, u BiH. Ma bravo.
Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14390 times
Been thanked: 24133 times
Status: Offline

Post by Fuddo »

arzuhal wrote: 29 Apr 2020, 19:03
Fuddo wrote: 29 Apr 2020, 18:43 Kod mene u komsiliku, komada 504.
Svaki dan dodaju.
Tcc
Nece na dobro.
Ne znam otkud ovom nasem kongresmenu moj email, svaki dan dobijem izvjestaj.
Bas mu fala sto misli na mene i sto me ohrabri.
Nisi ti ba njemu svako, pusti kraju. Falamu i od mene što je čojk.
Bizi, goni
Izludi me.

Mislio sam da ma skine sa liste,
Al ima svakakvih informacija mimo broja zarazenih,
Sta radi, sta ne radi, kaCe pare...etc.
Dozvolite da se obratimo
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Socrates wrote: 29 Apr 2020, 19:00
Fuddo wrote: 29 Apr 2020, 18:54

Da, ima i to.
Ona doktorica sto je radila u ER kod nas i lijecila ljude od ovog cuda se ubila.
Ja ne znam dal' se ti zajebavas ali virusi su pametni organizmi. Uče na iskustvu. I greškama.

Virusu ne bi trebao biti cilj da ubija domaćina jer tako ubija i sebe. Zato vremenom mutira u blaži oblik.
Ne zezam, fakat se zena ubila.

https://www.nytimes.com/by/michael-rothfeld
Dozvolite da se obratimo
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9956 times
Been thanked: 11833 times

Post by Krokodil Behko »

Zannalee wrote: 29 Apr 2020, 19:05 Najveći broj zaraženih, danas, u jednom danu, u BiH. Ma bravo.

Za desetak dana, bit će još više, dok virus sazrije u onima u BL, koje su greškom strpali, među zaražene.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

Zannalee wrote: 29 Apr 2020, 19:05 Najveći broj zaraženih, danas, u jednom danu, u BiH. Ma bravo.
Ako je istina ovo sto negdje i iskra napomenu oko BCG vakcine i coronavirusa, onda će virus u takvim zemljama mutirati da postane gori.

Zato su možda BIH i slične zemlje rizične, pogotovo u drugom talasu.

Sad, i ja sam primio BCG vakcinu, pa ću vjerovatno u drugom talasu biti na udaru.
. . . . . . . . .
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi »

Socrates wrote: 29 Apr 2020, 19:16
Ako je istina ovo sto negdje i iskra napomenu oko BCG vakcine i coronavirusa, onda će virus u takvim zemljama mutirati da postane gori.

Sad, i ja sam primio BCG vakcinu, pa ću vjerovatno u drugom talasu biti na udaru.
Pa primale su se BCG vakcine i po evropskim zemljama pa opet imaju veliki broj u prvom talasu.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

MunDZi wrote: 29 Apr 2020, 19:20
Socrates wrote: 29 Apr 2020, 19:16

Pa primale su se BCG vakcine i po evropskim zemljama pa opet imaju veliki broj u prvom talasu.
Nisam ja siguran da je ovo po evropskim zemljama i Sjevernoj Americi uopste prvi talas. Istraživanja poslije ove frke će tek to pokazati.
. . . . . . . . .
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Recimo, ako nas je napao već u novembru, a to je sasvim moguće, onda bi virus do marta već mogao mutirati u opasniju formu.

Ko uopste može ista sa sigurnošću tvrditi kad su kineski mamlazi krili sve na početku.
. . . . . . . . .
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi »

Socrates wrote: 29 Apr 2020, 19:23
MunDZi wrote: 29 Apr 2020, 19:20

Nisam ja siguran da je ovo po evropskim zemljama i Sjevernoj Americi uopste prvi talas. Istraživanja poslije ove frke će tek to pokazati.
Moguce.
Ma u biti, nemamo pojma.
Struka nema pojma.
Niko nema pojma.
Bauljamo u mraku.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 25199 times
Been thanked: 6618 times

Post by Veca »

Krokodil Behko wrote: 29 Apr 2020, 19:11

Za desetak dana, bit će još više, dok virus sazrije u onima u BL, koje su greškom strpali, među zaražene.
...te sto su ih tu strpali, treba pohapsiti, da se malo nauce pameti! :cudi
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
vila
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 446 times
Been thanked: 806 times

Post by vila »

Socrates wrote: 29 Apr 2020, 19:25 Recimo, ako nas je napao već u novembru, a to je sasvim moguće, onda bi virus do marta već mogao mutirati u opasniju formu.

Ko uopste može ista sa sigurnošću tvrditi kad su kineski mamlazi krili sve na početku.
Ja sam poprilicno sigurna da je nas zakacio vec u sijecnju
Po simptomima i po broju pacijenata sa virusnom upalom pluca
Al ajd znaj 100 posto
rima
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by rima »

Neizlazi van, izadji samo ovdje do foruma i toje to
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Post by Veca »

rima wrote: 29 Apr 2020, 19:30

...cuj ne izlazi :sok ...pa nekad moras izaci vani, ne mozes 3 mjeseca sjediti u kuci! ...nama kako su uveli maske, bila sam 2x u kupovini, jbt. ono neda disati! :roll
rima
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by rima »

Veca wrote: 29 Apr 2020, 19:33
rima wrote: 29 Apr 2020, 19:30

...cuj ne izlazi :sok ...pa nekad moras izaci vani, ne mozes 3 mjeseca sjediti u kuci! ...nama kako su uveli maske, bila sam 2x u kupovini, jbt. ono neda disati! :roll
Dobar ti avatar ima taj drk u sebi :plavi
Pa nabrzinu obavi i trk nazad u kucu. Moze se bit u 10 godina. Samo treba zivot da nam opali koji samar.
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca »

rima wrote: 29 Apr 2020, 19:37
Veca wrote: 29 Apr 2020, 19:33

Pa nabrzinu obavi i trk nazad u kucu. Moze se bit u 10 godina. Samo treba zivot da nam opali koji samar.

...malo mu je kvalitet oslabio, treb'o bi to Behko popraviti :D

...jasta sam nego nabrzaka sve kupila, ali opet bilo mi je tesko disati :roll
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Socrates »

Pa jbt, tamo piše za UK 4419 žrtava danas. :lud
. . . . . . . . .
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo »

Veca wrote: 29 Apr 2020, 19:41

Tesko dise, kasljuca...hm
Izloguj se.
Jebtito.
Dozvolite da se obratimo
rima
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by rima »

Veca wrote: 29 Apr 2020, 19:41

Znam da je tesko disat al polako, nezuri, bitno je da nisi blizo drugih kad nema ljudi oko tebe spusti masku sa nosa. Kod nas nenose se maske.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 249 times
Been thanked: 157 times

Post by rocko »

Socrates wrote: 29 Apr 2020, 05:41
rocko wrote: 29 Apr 2020, 01:00

On je to tako zamisljo al j... ga jedno su zelje i snovi jedno je realnost.

Zato i postoji 2 Amandman ko zadnja opcija ono za nedo dragi Bog sve ostale legalne metode su zakazale jer prijetnja diktature uvijek postoji.

Trump je dokazao koliko je lako doci na vlast a zamisli da je namazan i iskusan u politici ko Pence pa da zna kako i sta da uradi da sve svoje zamisli postigne, bili bi kampovi za predogoj i elektro sokovi zakonom obavezni . Sjecas se debata Pence i onaj Hilarin jadnicak Tim tako nekako sto se zanosio da ce da bude pod predsjednik, Pence ga dero ko jufku, hem namazani hem bio voditelj na radiju on u studiju ko u svojoj dnevnoj sobi a Tim nezna jel poso jel doso.
Ako spominjanjem Drugog Amandmana misliš da bi se naoruzani ljudi oduprijeli mogucoj buducoj diktaturi, nije to tako jednostavno.

Prije svega, ja ne isključujem da bi se neki budući i demokratski predsjednik mogao upustiti u avanturu da uvede diktaturu ali je to daleko manje moguće nego da to uradi republikanski predsjednik. Zašto? Pa ima vise razloga, ali onaj politički najracionalniji je da prirodni tok drustvenih promjena uvijek daleko više ide na ruku politici demokrata nego politici republikanaca. Nemaju demokrati potrebu za prisilno kontrolisanje društvenih promjena.

Drugi razlog ima veze sa ovim što si ti spomenuo Drugi Amandman. To ne stoji u Drugom Amandmanu, ali, u pravu si, kao jedan od razloga zasto Drugi Amandman postoji i zašto je neuništiv uvijek se navodi pravo naroda da se odbrani od tiranije. Moje pitanje je da li bi se vlasnici oružja, mislim na vecinu, branili od neke moguce Trumpove tiranije ili bi je podržali.

Demografska slika onih koji posjeduju oružje kaže da oko 45% republikanaca posjeduje oružje. Kod demokrata je taj broj oko 20%. Ne samo to, nego republikanci imaju i bolju kupovnu moć, pa posjeduju i više oružja i bolje oružje. Naoruzani republikanci su i organiziraniji.

Dakle, nema nikakvu podlogu tvrdnja da bi vlasnici oružja vecinski ustali protiv potencijalne Trumpove diktature. Naprotiv, podržali bi je. To su mu glasači, jbg. Zato je veoma opasno ono što je Trump radio kad su naoružani ljudi izašli na proteste u Michiganu. Umjesto da smiri situaciju, on je dao podršku demonstratorima. I znam ja da oni nisu prekršili nikakav zakon sto su izašli naoružani, ali predsjednik ne bi smio da se ponaša onako.

Inicijalna postavka iza Drugog Amandmana uveliko podsjeća na jugokomunisticku doktrinu naoružanog naroda. Nastao je kada Amerika nije imala nikakvu spomena vrijednu organiziranu jedinstvenu vojsku, pa je formiranje manjih jedinica (milicija) iz redova naroda bilo ključno za efikasnu samoodbranu od Engleza i unutrašnjih pobuna manjih banditskih grupica i Indijanaca. Jugokomunisti su imali sličan koncept. Ako je jedinstvena Armija poražena ili nemoćna da funkcionira, narod je spreman na oružanu "samoorganizaciju" na lokalnom nivou.

Drugi faktor kod kontrole oružja u Americi je vojska. A nijedna diktatura ne može a da ne računa sa tim. Većina vojnika jesu demokrate, ali ogromna većina oficira su republikanci. Vojni veterani su takodje vecinom republikanci. To je još jedan razlog zašto diktaturu ne bi mogao uvesti demokratski predsjednik.

I ne mislim ja da će Trump postati diktator, ali da je trasirao put do moguce buduće diktature, jeste. Mnogim stvarima. Kulturalni rat u Americi je najzrelije tlo za, sto Fuddo kaže, građanski rat i uvođenje diktature. Trump je ekstremno pogorsao situaciju sto se tice tog rata. Nije vala bio koristan ni tokom ove krize. Ne znam da li ima iko ko ne vidi da je bio štetan. A imao je priliku da kroz ovo radi na ujedinjenju naroda. Prioritet predsjednika bi trebalo da bude da pokuša ujediniti ljude. On to nikad nije ni pokušao.

Ukoliko se americki političari ne opamete brzo i ne počnu brzo raditi na stvaranju dogovora, ne piše se dobro. Ali, pravo da kažem, mnogim republikanskim političkim vodjama i odgovara ovakva situacija. I ne bih sada ulazio u to kome bi se oduzenje ili pogoršanje ovakve situacije obilo o glavu sto se tiče obicnog naroda.
Nije to bas tako crno bjelo, nisu sve promjene dobro dosle,
Iskreno receno Obama je mnogo vise vladao kao diktator, sta god nije mogao protjerat kroz Kongres i Senat izda EO i tuzi me.

10 U.S. Code § 246.Militia: composition and classes
(a)The militia of the United States consists of all able-bodied males at least 17 years of age and, except as provided in section 313 of title 32, under 45 years of age who are, or who have made a declaration of intention to become, citizens of the United States and of female citizens of the United States who are members of the National Guard.
(b)The classes of the militia are—
(1)the organized militia, which consists of the National Guard and the Naval Militia; and
(2)the unorganized militia, which consists of the members of the militia who are not members of the National Guard or the Naval Militia.

Te statistike nisu pouzdane jer su na nivou nagadjanja, ako u drzavi zivi 5 milliona glasaca, 4 milliona glasa za Demokrate a 1 million za Republikance a svake se godine proda u toj drzavi 500 hilljada do milion komada oruzija realnost je da 2/3do 3/4 kupaca demokrat.

SAD ti ima 7 geografsko-kulturnih podrucija, tako da Dem i Rep iz NYC se razlikuju od Dem i Rep iz npr. Laredo TX ili Berniejvog Vermonta.
Onima iz NYC Bloombergove ideje su super a ovi iz Lareda i Vermonta sjede na municijskim kutijama i dovoljno oruzija za vod ljudi .

Vojska ne smije raspravljat politiku na poslu, vojnika i oficira ima i jednih i drugih.

Od Trumana nema predsjednika koji je nesto gubio vrijeme da ujedini narod, GWB je dosao najblize 9/11/01 i to radi situacije kakva je bila ne svojom pamecu.

Ma nema ovdje dvije partije to ti je sve jedna banda koja ima par vedge issues u kojim se razzlikuje i namjerno ih nikad ne rjesavaju do kraja,

prosjecan glasac je politicki nepismen i financijski nestaabilan da bi mogao da glasa za kandidata koji je za njega najbolji.
Bernie imo odlicne ideje al hajde ti to objasni covjeku koji radi dva posla i sav mu se izvor informacija svodi na gledanje 1 sata vijesti dnevno gdje mu preplaceni, egoisticni likovi govore da je to sarena laza.
MunDzi
Svadjalica
Svadjalica

Post by MunDzi »

Socrates wrote: 29 Apr 2020, 19:45 Pa jbt, tamo piše za UK 4419 žrtava danas. :lud
Dodali su danas brojke iz starackih domova.
Post Reply

Return to “Zdravlje”