Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 213 times
Been thanked: 147 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by rocko »

Fuddo wrote: 29 Apr 2020, 18:27
Socrates wrote: 29 Apr 2020, 18:02 Jbt, 2456 mrtvih u Americi danas. Kanada 152.

Brazil je izgleda isto otišao u pm. 520 žrtava. :tuga
Ja mislim da vi to krijete, ko kinezi.
Ne testirate narod.
Ne moze tako malo da si pita.
Kanada cetri carsije sve ostalo divljina, pojede te jal grizli jal koguar ( onaj pravi) nesta ko kod nas u Wyoming nemoze se zarazit kad ne vidis covjeka osim na tv.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13910 times
Been thanked: 22894 times

Post by Fuddo »

rocko wrote: 29 Apr 2020, 19:53
Fuddo wrote: 29 Apr 2020, 18:27

Ja mislim da vi to krijete, ko kinezi.
Ne testirate narod.
Ne moze tako malo da si pita.
Kanada cetri carsije sve ostalo divljina, pojede te jal grizli jal koguar ( onaj pravi) nesta ko kod nas u Wyoming nemoze se zarazit kad ne vidis covjeka osim na tv.
To jest, al opet imaju te metropole, tesko da je ovako malo.
A jasta je vec divljina, stoji tabla i pise naspi sebi goriva, uzmi cigara, narednih 100 km nema nista, sam’ oni muZovi iskacu, i podjahkad helikopter proleti, murija.
Dozvolite da se obratimo
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Rocko jel to ono neki dan rece da ovaj Kawasaki tuce mahom po azijatima?
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Fuddo wrote: 29 Apr 2020, 17:34
rima wrote: 29 Apr 2020, 17:24

Tako je fudo, kod ove zaraze nema opustanja svedok nesto od medicine nedodje.
Sranje zivo,
Izgleda ne napada samo pluca, udara i na srce, mozak, bubrege...
Mladji ljudi dobijaju mozdane udare, zdravi, nikakve bolesti nemaju na rekordu, i onda ovo, bum!
Sluso sam nekog neurologa, veli cojek nista mu nije jasno, prvo zato sto u toj dobi je to rijetkost, drugo nacin na koji se krv izlije po mozgu.
Jebeno, pa haj.
problem je sto im podere arterije i to su onda massivni mozdani udari.
bubrezi su ti naj umazeni organ, ako srce ne pumpa dobro,fali O2 plucima , ako nema dovoljno krvi u bubrezima oni se odmah naljute i nece da rade onda nema filtracije niti kontrole krvnog pritiska,i sve ode u pm. zato ti sve bazirano na ABC (Airway, Breathing, Circulation )
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23472 times
Been thanked: 6172 times

Post by Veca »

Fuddo wrote: 29 Apr 2020, 19:45
Veca wrote: 29 Apr 2020, 19:41

...malo mu je kvalitet oslabio, treb'o bi to Behko popraviti :D

...jasta sam nego nabrzaka sve kupila, ali opet bilo mi je tesko disati :roll
Tesko dise, kasljuca...hm
Izloguj se.
Jebtito.

...nista ja ne kasljucam, samo malo teze disem pod maskom ;) ...mozda se one originalne bolje podnose ?! :ovaj
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13910 times
Been thanked: 22894 times

Post by Fuddo »

rocko wrote: 29 Apr 2020, 19:59
Fuddo wrote: 29 Apr 2020, 17:34
Sranje zivo,
Izgleda ne napada samo pluca, udara i na srce, mozak, bubrege...
Mladji ljudi dobijaju mozdane udare, zdravi, nikakve bolesti nemaju na rekordu, i onda ovo, bum!
Sluso sam nekog neurologa, veli cojek nista mu nije jasno, prvo zato sto u toj dobi je to rijetkost, drugo nacin na koji se krv izlije po mozgu.
Jebeno, pa haj.
bubrezi su ti naj umazeni organ, ako srce ne pumpa dobro,fali O2 plucima , ako nema dovoljno krvi u bubrezima oni se odmah naljute i nece da rade onda nema filtracije niti kontrole krvnog pritiska,i sve ode u pm. zato ti sve bazirano na ABC (Airway, Breathing, Circulation )
Fala rocko,
Nisi trebo :D.

Izgleda ovaj remdesivir stvarno pomaze.
Jel se zajebaju, il stvarno fercera?
Last edited by Fuddo on 29 Apr 2020, 20:04, edited 1 time in total.
Dozvolite da se obratimo
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

insomnia wrote: 29 Apr 2020, 19:58 Rocko jel to ono neki dan rece da ovaj Kawasaki tuce mahom po azijatima?
U Japanu imas 5-6 hiljada slucajeva godisnje u SAD 4 hiljada od tih 4000 , 3800 su djeca azijskog porijekla,

Pazi ako dijete ima temperatur nedo Bog, koja nikako ne spada odmah idi u bolnicu, jer tretman je IVIG ( infuzija immunoglobulina) to jedino radi.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Fuddo wrote: 29 Apr 2020, 20:01

Fala rocko,
Fudo ja i ti smo davno bili mladi, tad su jos sa Pjescare tukle haubice, nego ako sve ode u helac cekam te na Blue Ridge kota 2106 ja cu ponijet par duluma bureka a ti zgrabi kiselo mlijeko.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Fala rocko,

Izgleda ovaj remdesivir stvarno pomaze.
Jel se zajebaju, il stvarno fercera?
Pazi ima naznaka da skracuje duzinu oporavka , tek sad pocinje testiranje na vecoj grupi cini mi se 800 ili 900 pacijenata. vidjecemo , ako nema nista od vakcine bar da imamo cime da lijecimo narod.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

insomnia wrote: 29 Apr 2020, 19:58 Rocko jel to ono neki dan rece da ovaj Kawasaki tuce mahom po azijatima?
Ako ces je poslat nazad u skolu ti izmjeri temperaturu svaki dan, ujutro i predvece, i zapisi za nedaj boze, i uvijek misli u Japanu zivi 125 milion ljudi i 40 miliona dijece , sanse da dijete oboli su vrlo male al kad je jedan slucaj a ti si taj jedan statistika ne znaci covjeku puno.
HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2776 times
Been thanked: 22966 times

Post by HAVANA »

rocko wrote: 29 Apr 2020, 20:06

Fala rocko,
Fudo ja i ti smo davno bili mladi, tad su jos sa Pjescare tukle haubice, nego ako sve ode u helac cekam te na Blue Ridge kota 2106 ja cu ponijet par duluma bureka a ti zgrabi kiselo mlijeko.
A mene ko jebe, jel? :123
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

HAVANA wrote: 29 Apr 2020, 20:17
rocko wrote: 29 Apr 2020, 20:06

A mene ko jebe, jel? :123
Ti ponesi salate, a kad lijepi Ramazan prodje more mo i pivama zalit a i ima i dobre kruskovace kupit u mom komsiluku.

Image
insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia »

Žuti se ko dukat
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23472 times
Been thanked: 6172 times

Post by Veca »

...pobogu brate, ko ce to pit :grana
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Fuddo wrote: 29 Apr 2020, 19:56
rocko wrote: 29 Apr 2020, 19:53

To jest, al opet imaju te metropole, tesko da je ovako malo.
A jasta je vec divljina, stoji tabla i pise naspi sebi goriva, uzmi cigara, narednih 100 km nema nista, sam’ oni muZovi iskacu, i podjahkad helikopter proleti, murija.
DA budemo iskreni volim ja Canadu, ono kad popijes malo vise i pritjerate mokrit samo ga isuces na trotaru i pisnes. :hihi
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Veca wrote: 29 Apr 2020, 20:25 ...pobogu brate, ko ce to pit :grana
Havana, Fudo i Ja
pazi ima jos izbora

Image

Image

problem je u moj mahali niko vise ne pece rakiju , a sad kod tvog prike je malo drukcija prica.
Socrates
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 5 times

Post by Socrates »

rocko wrote: 29 Apr 2020, 19:48
Socrates wrote: 29 Apr 2020, 05:41

Ako spominjanjem Drugog Amandmana misliš da bi se naoruzani ljudi oduprijeli mogucoj buducoj diktaturi, nije to tako jednostavno.

Prije svega, ja ne isključujem da bi se neki budući i demokratski predsjednik mogao upustiti u avanturu da uvede diktaturu ali je to daleko manje moguće nego da to uradi republikanski predsjednik. Zašto? Pa ima vise razloga, ali onaj politički najracionalniji je da prirodni tok drustvenih promjena uvijek daleko više ide na ruku politici demokrata nego politici republikanaca. Nemaju demokrati potrebu za prisilno kontrolisanje društvenih promjena.

Drugi razlog ima veze sa ovim što si ti spomenuo Drugi Amandman. To ne stoji u Drugom Amandmanu, ali, u pravu si, kao jedan od razloga zasto Drugi Amandman postoji i zašto je neuništiv uvijek se navodi pravo naroda da se odbrani od tiranije. Moje pitanje je da li bi se vlasnici oružja, mislim na vecinu, branili od neke moguce Trumpove tiranije ili bi je podržali.

Demografska slika onih koji posjeduju oružje kaže da oko 45% republikanaca posjeduje oružje. Kod demokrata je taj broj oko 20%. Ne samo to, nego republikanci imaju i bolju kupovnu moć, pa posjeduju i više oružja i bolje oružje. Naoruzani republikanci su i organiziraniji.

Dakle, nema nikakvu podlogu tvrdnja da bi vlasnici oružja vecinski ustali protiv potencijalne Trumpove diktature. Naprotiv, podržali bi je. To su mu glasači, jbg. Zato je veoma opasno ono što je Trump radio kad su naoružani ljudi izašli na proteste u Michiganu. Umjesto da smiri situaciju, on je dao podršku demonstratorima. I znam ja da oni nisu prekršili nikakav zakon sto su izašli naoružani, ali predsjednik ne bi smio da se ponaša onako.

Inicijalna postavka iza Drugog Amandmana uveliko podsjeća na jugokomunisticku doktrinu naoružanog naroda. Nastao je kada Amerika nije imala nikakvu spomena vrijednu organiziranu jedinstvenu vojsku, pa je formiranje manjih jedinica (milicija) iz redova naroda bilo ključno za efikasnu samoodbranu od Engleza i unutrašnjih pobuna manjih banditskih grupica i Indijanaca. Jugokomunisti su imali sličan koncept. Ako je jedinstvena Armija poražena ili nemoćna da funkcionira, narod je spreman na oružanu "samoorganizaciju" na lokalnom nivou.

Drugi faktor kod kontrole oružja u Americi je vojska. A nijedna diktatura ne može a da ne računa sa tim. Većina vojnika jesu demokrate, ali ogromna većina oficira su republikanci. Vojni veterani su takodje vecinom republikanci. To je još jedan razlog zašto diktaturu ne bi mogao uvesti demokratski predsjednik.

I ne mislim ja da će Trump postati diktator, ali da je trasirao put do moguce buduće diktature, jeste. Mnogim stvarima. Kulturalni rat u Americi je najzrelije tlo za, sto Fuddo kaže, građanski rat i uvođenje diktature. Trump je ekstremno pogorsao situaciju sto se tice tog rata. Nije vala bio koristan ni tokom ove krize. Ne znam da li ima iko ko ne vidi da je bio štetan. A imao je priliku da kroz ovo radi na ujedinjenju naroda. Prioritet predsjednika bi trebalo da bude da pokuša ujediniti ljude. On to nikad nije ni pokušao.

Ukoliko se americki političari ne opamete brzo i ne počnu brzo raditi na stvaranju dogovora, ne piše se dobro. Ali, pravo da kažem, mnogim republikanskim političkim vodjama i odgovara ovakva situacija. I ne bih sada ulazio u to kome bi se oduzenje ili pogoršanje ovakve situacije obilo o glavu sto se tiče obicnog naroda.
Nije to bas tako crno bjelo, nisu sve promjene dobro dosle,
Iskreno receno Obama je mnogo vise vladao kao diktator, sta god nije mogao protjerat kroz Kongres i Senat izda EO i tuzi me.

10 U.S. Code § 246.Militia: composition and classes
(a)The militia of the United States consists of all able-bodied males at least 17 years of age and, except as provided in section 313 of title 32, under 45 years of age who are, or who have made a declaration of intention to become, citizens of the United States and of female citizens of the United States who are members of the National Guard.
(b)The classes of the militia are—
(1)the organized militia, which consists of the National Guard and the Naval Militia; and
(2)the unorganized militia, which consists of the members of the militia who are not members of the National Guard or the Naval Militia.

Te statistike nisu pouzdane jer su na nivou nagadjanja, ako u drzavi zivi 5 milliona glasaca, 4 milliona glasa za Demokrate a 1 million za Republikance a svake se godine proda u toj drzavi 500 hilljada do milion komada oruzija realnost je da 2/3do 3/4 kupaca demokrat.

SAD ti ima 7 geografsko-kulturnih podrucija, tako da Dem i Rep iz NYC se razlikuju od Dem i Rep iz npr. Laredo TX ili Berniejvog Vermonta.
Onima iz NYC Bloombergove ideje su super a ovi iz Lareda i Vermonta sjede na municijskim kutijama i dovoljno oruzija za vod ljudi .

Vojska ne smije raspravljat politiku na poslu, vojnika i oficira ima i jednih i drugih.

Od Trumana nema predsjednika koji je nesto gubio vrijeme da ujedini narod, GWB je dosao najblize 9/11/01 i to radi situacije kakva je bila ne svojom pamecu.

Ma nema ovdje dvije partije to ti je sve jedna banda koja ima par vedge issues u kojim se razzlikuje i namjerno ih nikad ne rjesavaju do kraja,

prosjecan glasac je politicki nepismen i financijski nestaabilan da bi mogao da glasa za kandidata koji je za njega najbolji.
Bernie imo odlicne ideje al hajde ti to objasni covjeku koji radi dva posla i sav mu se izvor informacija svodi na gledanje 1 sata vijesti dnevno gdje mu preplaceni, egoisticni likovi govore da je to sarena laza.
Sorry, ali relativiziras dosta stvari. To jednostavno ne odgovara promjenama i potresu koji je Trump izazvao. Ne samo da su naoruzani republikanci, normalni ljudi kao ti i i ja, bolje organizirani i spremniji da koriste oružje, nego to javno i pokazuju. Kao sto smo vidjeli u Michiganu.

Ako jedan predsjednik to počne da koristi, kao što ima nagovještaja da Trump počinje da koristi, onda vam se bogami ne piše dobro.

Naznake da republikanci razmišljaju o diktaturi su sasvim jasne, jer, kao što ti reče, njima nisu promjene dobrodošle. Nikakve. Oni bi cak i nazad. Politički sistem vam je zreo za uvođenje diktature jer je dvopartijski. Glasacki sistem vam je zreo za uvodjenje diktature. Budalastina vam je zrela za uvodjenje diktature. Počeli su da isplivavaju najgori, i da koriste najniže impulse u masama nepismenih.

Ako neće Trump (uvesti diktaturu), hoće neko poslije njega a onda neka vam je Bog na pomoći. Druga stvar je onda sto ćemo zaista prisustvovati promjeni i svjetskog poretka. A onda neka nam je svima Bog na pomoći.

Ne bih više o ovome ovdje, off je.
Last edited by Socrates on 29 Apr 2020, 20:38, edited 1 time in total.
. . . . . . . . .
Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14376 times
Been thanked: 9955 times

Post by Julia-Klara »

Maloprije gledam - sa danasnjim danom u USA vise umrlih od korone nego u vijetnamskom ratu
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed
rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko »

Julia-Klara wrote: 29 Apr 2020, 20:32 Maloprije gledam - sa danasnjim danom u USA vise umrlih od korone nego u vijetnamskom ratu
Sve je to stvar perspektive ,, greskama svojim zdravstveni radnici ubiju 200-250 hiljada pacijenat svake godine,
Mirelam
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 35 times
Been thanked: 345 times

Post by Mirelam »

MunDZi wrote: 29 Apr 2020, 19:20
Socrates wrote: 29 Apr 2020, 19:16

Ako je istina ovo sto negdje i iskra napomenu oko BCG vakcine i coronavirusa, onda će virus u takvim zemljama mutirati da postane gori.

Zato su možda BIH i slične zemlje rizične, pogotovo u drugom talasu.

Sad, i ja sam primio BCG vakcinu, pa ću vjerovatno u drugom talasu biti na udaru.
Pa primale su se BCG vakcine i po evropskim zemljama pa opet imaju veliki broj u prvom talasu.
Zajebah se, nije tacno sta napisah.
Post Reply

Return to “Zdravlje”