Socrates wrote: 30 Apr 2020, 12:22
Nisu tu u pitanju samo dva mjeseca zastoja nego koliko će ljudi imati sta da trosi/usuditi se da troši nakon krize.
Normalno da nisu u pitanju samo dva mjeseca zastoja
Ovo ce se odraziti na sve nas
Ako se ekonomija oporavi do 2022 bit ce dobro
Citam jucer ljudi oduataju od vec ugovorenih kupnja stana
A da ne pricamo o onima koji su razmisljali o kupovini
2008 je bajka za ovo sto slijedi
Znamo avi da ce proci jednom
Ali vec sad imas masu ljudi koja je ostala bez posla a taj posao je bio dostatan za puko prezivljavanje
Vidim @iskra je optimisicna
A bas me zanima koja ce klinika primiti mladog lijecnika a i sad ne znaju otkud ce dati place vec uposlenima
@Havana nece uplatit doprinose vjerojatno vec iduci mjesec..nego ce lipo sve odjavit i otic na biro
(Havana oprosti sto te uzimam za primjer ali tu si i u istom si sranju kao i masa malih ili srednjih poduzeca koja ne mogu prezivit ovo a da i dalje uplacuju svoje obaveze)
E onda kad ta ista masa privatnika krene odjavljivati radnike (a vec dio jest)onda nema uplata ni za zdravatveno ni za mirovinsko ni za sto pedeset raznih poreza koje inace placaju
Znaci para nema!!!
A plus sto bi opet drzava i tim radnicima na birou isplacivati neke naknade bar neko vrijeme
Ali opet para nema!
Jeste jos optimisticni?
Ja sam u zdravstvu..i pitanje dana je kad ce odredeni kadar poceti slati na neplaceno jer njihove sluzbe ne rade punim kapacitetom i jednostavno nema potrebe za toliko uposlenih
Ali pazite...zdravstvo!! U doba pandemije!!!
O sektoru stomatologije necu uopce
Srecom hani jos studira pa je miran
Turizma se necu ni dotaknuti
Pršti od optimizma