A rekoh da cu sutjeti.

Munzdi, Dado je u pravu.
Ako se se osjetila prevarenom i imala dokaze, postoje rjesenja i za slicne situacije. A uvijek je dobro procitati sve i pazljivo na reklamama ili definitivnoj ponudi.
Moderator: Krokodil Behko
Nedavno.Pasaga wrote: 30 Apr 2020, 16:11 cek...cek ..malo...
zar nedavno nisu molili gradske vlasti da zatvore grad za turizam
Zbog velikog i stalnog prisustva turista,nemoguc im je bio svakodnevni zivot,aktivnosti.
Takvo nesto se desilo i u Mostaru,stari grad,kujundziluk...
To su poplave,kolone turista,jednostavno nije moguce,vecinu dana, ni normalno proci tim djelom grada
Pa smisao foruma je raspravljati. Zato je i tema postavljena. Da o njoj pišemo. Po mogućnosti da što više pišemo, a ne da stanemo.MunDZi wrote: 30 Apr 2020, 18:08 Ti kao moderator bi trebao znati stat.
Ali neces. Kao da sam ti u oko dirnula.
U tom slucaju, moram odgovoriti.
Ne, nisu se razocarali sto su bili u Hrvatskoj, razocarali su se malim lazima.
ina wrote: 30 Apr 2020, 16:39 Nije Venecija samo =nemirisan kanal.
Nego punoo vise.
Sto se tice cijena jesu znali biti bezobrazni, to sam i sama spominjala.. Ali ne moze se ni ocekivati da cejfkanje kafe na trgu Svetog Marka bude na ljestvici cijene neke druge pozicije.
Svijet turizma je globalno pogodjen tako da.. nije Venecija jedina u slicnoj situaciji.
MunDZi wrote: 30 Apr 2020, 16:53
Ma ima ova korona i dobrih strana.
Nek se svako dobro pogleda u ogledalo.
Pa krenuti od sebe, sta i kako zivjeti.
Pa onda iste principe primjeniti i na okolinu i sire drustvo.
Resetovati se i ne dozvoliti megalomansko ponasanje.
Odlična ideja.Fuddo wrote: 30 Apr 2020, 17:30 E moj Luidji,
Vici narodu nek uci kako se ribe faCaju po tim tvojim kanalima, i nek zasade sta okolo.
Nece ti niko doc’ za 20 godina.
Tim gore po slučaj.dadojović wrote: 30 Apr 2020, 17:33 Ali hoteli nemaju (u najvećom broju slučajeva) ništa sa iznajmljivanjem suncobrana i ležaljki.
Ako se netko bavi s iznajmljivanjem, kakve on ima veze s hotelom i cijenom koju si ti platila hotelu? Isto tako ti netko može ponuditi iznajmljivanje čamca, lopte, ili bili čega drugog. Na tebi je hoćeš li nešto iznajmiti.
Mister No wrote: 30 Apr 2020, 18:12 Ma hrvatski turizam i Dalmatinci hoce da od 3-4 mjeseca sezone zive kao lordovi godinu dana, a to nema nigdje.
Mozete vi relativizirati sta hocete ali MunDzi je u pravu.
Naplacivanje tusa na plazi, "siledzijsko" redanja lezaljki na svako mjesto u hladu i njihovo besramno naplacivanje je pljacka a nije turizam.
Ali mora biti pljacka, jer u protivnom onda Splićo-galeb ne bi mogao galebarit nakon septembra nego bi se dofatio kalupa i lio komade u "Jugoplastici".
Radio bi nesto drugo do nove sezone, a neće.
O tome se radi.
Turci imaju skoro punu sezonu i nakon oktobra, jer nakon odlaska redovnih turista dolaze im ruski sportski klubovi na pripreme koji napune hotele.
Sezona im traje 9 - 10 mjeseci, o tome se radi.
Kod koga?Krokodil Behko wrote: 30 Apr 2020, 18:17Mister No wrote: 30 Apr 2020, 18:12 Ma hrvatski turizam i Dalmatinci hoce da od 3-4 mjeseca sezone zive kao lordovi godinu dana, a to nema nigdje.
Mozete vi relativizirati sta hocete ali MunDzi je u pravu.
Naplacivanje tusa na plazi, "siledzijsko" redanja lezaljki na svako mjesto u hladu i njihovo besramno naplacivanje je pljacka a nije turizam.
Ali mora biti pljacka, jer u protivnom onda Splićo-galeb ne bi mogao galebarit nakon septembra nego bi se dofatio kalupa i lio komade u "Jugoplastici".
Radio bi nesto drugo do nove sezone, a neće.
O tome se radi.
Turci imaju skoro punu sezonu i nakon oktobra, jer nakon odlaska redovnih turista dolaze im ruski sportski klubovi na pripreme koji napune hotele.
Sezona im traje 9 - 10 mjeseci, o tome se radi.
Radel im klime?
Ima Istra i dio iznad Splita...sreca.
Zagorka wrote: 30 Apr 2020, 18:32 Meni se čini da sam ja jednom i crnu goru branila ovdje, ja ko golman![]()
Sve mu diraj, sam mu u otadzbinu ne barci.
Jel to citiras doktora Nestorovića?Krokodil Behko wrote: 30 Apr 2020, 18:34Zagorka wrote: 30 Apr 2020, 18:32 Meni se čini da sam ja jednom i crnu goru branila ovdje, ja ko golman![]()
Žene, uzmite pare od muževa i idite u Italiju
Sad ti je prilika, da popiješ kafu u Veneciji, za 5 eure![]()
Putovanje organizira agencija "Smiješni virus."Krokodil Behko wrote: 30 Apr 2020, 18:34Zagorka wrote: 30 Apr 2020, 18:32 Meni se čini da sam ja jednom i crnu goru branila ovdje, ja ko golman![]()
Žene, uzmite pare od muževa i idite u Italiju
Sad ti je prilika, da popiješ kafu u Veneciji, za 5 eure![]()