Da, mislim da će propasti, koji bi ionako. Grubo se čuje ali tako je.vila wrote: 30 Apr 2020, 16:04Uopce se ne slazemstorm wrote: 30 Apr 2020, 15:13
Biti će teško, osjetiti će se svakako, ali sad da je tako crno, nije još.
Ovo nije ništa, mjesec, dva ispada, propasti će tko bi ionako...
Eventualno drugi val, tu bi već bilo žestokih problema na jesen. Nadati se samo, da će do tad nešto pronaći, efikasno, i u vidu lijeka, cjepiva ili neke komplet terapije.
Strah tada će biti mnogo gori, nego te pauze u privredi.
Ali mislim da su vlade odlučile otvarati sve...
Svakako će biti žestoka godina, ali nije ni prva, ni zadnja, ni neočekivana...
Dvije se godine već najavljuje prekid konjunkcije...
I ja ne kazem da ce svi propasti ali da ce reducirati radnu snagu....itekako hoce
Nije problem u mjesec ..dva zastoja
Tipa da sutra kazu imamo cjepivo 100 posto ..vrlo brzo bi sve bilo ok
Ovako...tesko
Imati ces pad potrosnje u svim mogucim sektorima pa i u gradevini
Gradevinu moze donekle izvuci drzava sa subvencijama ali ako nema potrosnje gradana sve ti je to slabo
Ugostiteljsvo katastrofa....evo po hr poznati ugostitelji vec najavljuju da nece otvarati uopce bez obzira na skidanje zabrana jer im se uz priagodbu poslovanja uopce ne isplati raditi
I onda opet imas pad potrosnje gradana ,kad nemas posla ili ti otkaz visi nad glavom ,sigurno neces ici u restoran
Dentalni turizam...hahaha...ode maat u propast bar godinu dana
Tako da...nema to veze sa tvojom teorijom (propast ce ko bi ionako)
Nisam još zaboravio period 2008 - 2012...
Kad smo oko dvije godine ono, radiš nešto, a nemaš pojma kud dalje, čekaš poziv, drhtis. Jer znaš šta slijedi, ukoliko tog poziva ne bude. I masu je toga propalo tada. Buraz i ja smo neke djelatnosti jednostavno odrezali (građevinu).
Uzeli još neke druge stvari i ostali iznad vode.
Medjutim, ono je bio financijski grc, ogromna lova je nestala - tako su rekli

Toga sad nema, zato mislim da će oporavak biti dosta brži.
Ja nisam zasad još čuo, da je netko ostao bez posla. Ima tu čekanja, plače na 70-80%, kredita nema, ali optimizam daje to, da kad krenu skidati mjere, nastaviti će se raditi, kako se i prije.
Turizam je problematična stavka.
Hrvatska ima 19,8% udjela u bdp... Znači katastrofa
Slovenija cca 11%...ne puno bolje... Ako uspije i jedna i druga država, barem pola izvući, nekako će još biti podnošljivo.
I napisao sam. Ako se od sad počne polako kretati sa ukidanjem mjera, za mjesec, dva, bude sve u funkciji, zašto ne bih bio optimističan?
Ako nas udari drugi val, onda smo u problemu, svi.
I još nešto.
Glavni konkurenti u turizmu... Španjolska i Italija, sigurno će tek rijetkima pasti na pamet, u odnosu na relativno dobro stanje i kontrolu pandemije na Balkanu. Treba i na tome graditi optimizam.
U konačnici, nešto će se i iz EU potegnuti (ovdje već se ubrizgalo cca 3, 5milijarde, još 2,8 planiraju)
I da... Naginjem pomalo švedskom modelu za ubuduće.
Mjere da... Distanca (baš mi godi 2 metra oko mene) maske, pa i rukavice. Ali daj da radimo, od čekanja nema ništa.