Njega lica
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2904 times
- Been thanked: 5161 times
- Status: Offline
Re: Njega lica
Slobodno, kako hoćeš 
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Laser
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Mood:
- Has thanked: 1342 times
- Been thanked: 4324 times
- Status: Online
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 197 times
- Been thanked: 844 times
Sit gladnom ne vjeruje
Koliko puta sam samo cula to "ja koristim jednu jedinu kremu i nemam nikakvih problema i sta ce vam sve te kreme" a uglavnom se radi jednostavno o sretnicima koji imaju normalnu kozu
Kad imas problematicnu kozu mozes se slikat, ne ginu ti kremice
Meni pomaze kad se manje sminkam, ali ako prestanem s rutinom za njegu lica vrlo brzo krene po zlu
S tim da ja jos i nemam bas toliku hrpu proizvoda za lice, ali zato za kosu...
Planiram nabavit kremu sa SPFom vec dugo, ali bojim se stavljat ju na svoju osjetljivu kozu sklonu aknama
Sad ste me zainteresirale za retinol, bacit cu pogled sljedeci put kad budem u DMu, pripremam se, imam vec poduzi popis proizvoda za kosu koje moram uzeti
Koliko puta sam samo cula to "ja koristim jednu jedinu kremu i nemam nikakvih problema i sta ce vam sve te kreme" a uglavnom se radi jednostavno o sretnicima koji imaju normalnu kozu
Meni pomaze kad se manje sminkam, ali ako prestanem s rutinom za njegu lica vrlo brzo krene po zlu
S tim da ja jos i nemam bas toliku hrpu proizvoda za lice, ali zato za kosu...
Planiram nabavit kremu sa SPFom vec dugo, ali bojim se stavljat ju na svoju osjetljivu kozu sklonu aknama
Sad ste me zainteresirale za retinol, bacit cu pogled sljedeci put kad budem u DMu, pripremam se, imam vec poduzi popis proizvoda za kosu koje moram uzeti
somehow I manage
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Ma ne isplati se tražit retinol u dmu.gospođa Brams wrote: 01 May 2020, 00:00 Sit gladnom ne vjeruje
S tim da ja jos i nemam bas toliku hrpu proizvoda za lice, ali zato za kosu...![]()
Planiram nabavit kremu sa SPFom vec dugo, ali bojim se stavljat ju na svoju osjetljivu kozu sklonu aknama![]()
Sad ste me zainteresirale za retinol, bacit cu pogled sljedeci put kad budem u DMu, pripremam se, imam vec poduzi popis proizvoda za kosu koje moram uzeti![]()
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Jel, nema nijedne s cistim retinolom?Nora Ibsenova wrote: 01 May 2020, 00:07Ma ne isplati se tražit retinol u dmu.gospođa Brams wrote: 01 May 2020, 00:00 Sit gladnom ne vjeruje
S tim da ja jos i nemam bas toliku hrpu proizvoda za lice, ali zato za kosu...![]()
Planiram nabavit kremu sa SPFom vec dugo, ali bojim se stavljat ju na svoju osjetljivu kozu sklonu aknama![]()
Sad ste me zainteresirale za retinol, bacit cu pogled sljedeci put kad budem u DMu, pripremam se, imam vec poduzi popis proizvoda za kosu koje moram uzeti![]()
somehow I manage
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2191 times
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Ma ima, ono sprijeda piše retinol. A u sastavu vrlo malo da bi imalo neki efekat.
Sutra ću ako se nakanim malo to opširnije, a i ziza sigurno više zna od mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Zizo odakle naručuješ cerave?
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Steta sto nema nekih koji bi bili kao neka pocetna stepenica, mislim da nama jos ne treba bas nesto s prevelikom koncentracijom retinola, ja bih nesto s nekom minimalnom koncentracijom za pocetak i kao prevenciju...a nista, narucit cu od nekud kad pocnu normalno dostavljatNora Ibsenova wrote: 01 May 2020, 01:27Ma ima, ono sprijeda piše retinol. A u sastavu vrlo malo da bi imalo neki efekat.
Sutra ću ako se nakanim malo to opširnije, a i ziza sigurno više zna od mene.
somehow I manage
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Ima the ordinary.gospođa Brams wrote: 01 May 2020, 14:20Steta sto nema nekih koji bi bili kao neka pocetna stepenica, mislim da nama jos ne treba bas nesto s prevelikom koncentracijom retinola, ja bih nesto s nekom minimalnom koncentracijom za pocetak i kao prevenciju...a nista, narucit cu od nekud kad pocnu normalno dostavljatNora Ibsenova wrote: 01 May 2020, 01:27
Ma ima, ono sprijeda piše retinol. A u sastavu vrlo malo da bi imalo neki efekat.
Sutra ću ako se nakanim malo to opširnije, a i ziza sigurno više zna od mene.Samo dotad trebam nac i kremu sa SPFom a planiram uz to pocet koristit i niacinamid, trenutno koristim serum s koloidnim srebrom ali nisam bas odusevljena, a i navodno niacinamid ide jako dobro uz retinol
Oni imaju više različitih seruma sa retinolom, oko 10 eura su čini mi se, a niacinamid isto imaju, čini mi se da je on ispod 10e.
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Dobar je Ordinary, planiram uzeti njihov serum s niacinamidom .
E sad, ne znam kakvi su ti retinol serumi u usporedbi s kremama s retinolskom kiselinom koje se inace dobivaju na recept, mislim da su serumi dosta slabiji...ali mozda je to dosta za pocetak
E sad, ne znam kakvi su ti retinol serumi u usporedbi s kremama s retinolskom kiselinom koje se inace dobivaju na recept, mislim da su serumi dosta slabiji...ali mozda je to dosta za pocetak
somehow I manage
- Zizi
- Forum [Bot]
- Has thanked: 10207 times
- Been thanked: 8826 times
- Zizi
- Forum [Bot]
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Gledala sam danas.
Mislila sam naručit onaj cleanser, i kremu.
Kolko im je dostava, nigdje nisam mogla to nać
- Zizi
- Forum [Bot]
Imaš iznos na dnu korpe, samo podesi na BiH.Nora Ibsenova wrote: 01 May 2020, 21:38Gledala sam danas.
Kolko im je dostava, nigdje nisam mogla to nać![]()
Ja uzimam opciju preko DHL-a, dođe za dva do tri dana.
Naštimam dosta proizvoda koji su shipping saver, pa poštarina bude oko 3$.
E, sad, tako je bilo prije ove pandemije, valja mi vidjeti kakvi su sad uslovi. I meni se potrošio cleanser, a i losion pri kraju, pa ću naručiti.
Imaju sada na dosta kozmetike sniženje 20%.
Gledam kremu od retinola, brenda Obagi, oni su top što se tiče kvaliteta proizvoda s retinolom. Samo joj je i cijena top
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Uh ..gospođa Brams wrote: 01 May 2020, 15:01 Dobar je Ordinary, planiram uzeti njihov serum s niacinamidom .
E sad, ne znam kakvi su ti retinol serumi u usporedbi s kremama s retinolskom kiselinom koje se inace dobivaju na recept, mislim da su serumi dosta slabiji...ali mozda je to dosta za pocetak![]()
Retinoic acid je supstanca koju naš organizam sam proizvodi. I on se nalazi u kremama koje možemo dobiti samo na recept. Koliko znam, te se kreme propisuju samo za odgovarajuća kožna stanja. One su vrh što se tiče kvalitete tog sastojka u njima, a u isto vrijeme mogu bit preagresivne, isušivati kožu, mogu izazvat ljuštenje, iritaciju i pri tom su skupe. Obično je potrebno i do 6 sedmica da se koža navikne na njih.
Retinaldehid (ili retinal) je stepenicu niže i možeš kupiti u apotekama. Mislim da Avene i slični proizvodi za njegu koje možeš kupiti u apoteci imaju proizvode sa ovim sastojkom. Dovoljno je od 0.2% do 0.5 %. Šta se dešava kad ovo staviš na kožu? Koža ga sama prerađuje u ovo jedinjenje iznad.
Još jedna stepenica niže je Retinol. On se u koži prerađuje u retinal a onda u retinoic kiselinu.
Sve su ovo derivati Vitamina A.
Sva ova jedinjenja mogu izazivati iritaciju, ljuštenje, isušivanje i preporučuje se postepeno uvođenje. Znači par puta sedmično, s tim da se ne nanose na područja oko usana i oko očiju jer je tu koža posebno osjetljiva.
Mislim da se retinoic kiselina još od 60-tih koristi kod liječenja akni, a osim toga možda je i jedini sastojak koji provjereno pomaže u proizvodnji kolagena (kog naša koža prestaje proizvodit ako se dobro sjećam oko 25-te godine)
Eh, that being said, mislim da ni ja ni ti nemamo potrebnu ni za čim jačim od običnog retinola. Pogotovo ako misliš da ga koristiš u svrhu izjednačavanja tena (pomaže i kod hiperpigmentacije kože), poboljšanje akni, i da reduciraš pojavu sitnih bora. Za početak, retinol je sasvim dovoljan i to ne u nekim prevelikim postotcima.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Joj obagiZizi505 wrote: 01 May 2020, 21:44Imaš iznos na dnu korpe, samo podesi na BiH.Nora Ibsenova wrote: 01 May 2020, 21:38
Gledala sam danas.
Kolko im je dostava, nigdje nisam mogla to nać![]()
Ja uzimam opciju preko DHL-a, dođe za dva do tri dana.
Naštimam dosta proizvoda koji su shipping saver, pa poštarina bude oko 3$.
E, sad, tako je bilo prije ove pandemije, valja mi vidjeti kakvi su sad uslovi. I meni se potrošio cleanser, a i losion pri kraju, pa ću naručiti.
Imaju sada na dosta kozmetike sniženje 20%.
Gledam kremu od retinola, brenda Obagi, oni su top što se tiče kvaliteta proizvoda s retinolom. Samo joj je i cijena top![]()
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
Nista onda cu poceti s tim serumom, samo ne znam dal da pocnem s 0,2 ili 0,5%, sta mislis?
Ja sam u kasnim 20-ima, ali imam izrazene bore na celu oduvijek
uz to imam problem i s hormonalnim aknama i stvarno se nadam da je retinol + niacinamid dobitna kombinacija za to
Sad samo da jos nađem SPF kremu za lice...mislim da cu upitati u ljekarni imaju li nesto da nije premasno, da mi nece zacepiti pore i izazvati akne i da ne kosta bogatstvo.
Ja sam u kasnim 20-ima, ali imam izrazene bore na celu oduvijek
Sad samo da jos nađem SPF kremu za lice...mislim da cu upitati u ljekarni imaju li nesto da nije premasno, da mi nece zacepiti pore i izazvati akne i da ne kosta bogatstvo.
somehow I manage
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Kod nas je trenutno Avene mineralni SPF 50 na popustu u apoteci 27KM. Nju planiram kupit iduću.gospođa Brams wrote: 02 May 2020, 12:52 Nista onda cu poceti s tim serumom, samo ne znam dal da pocnem s 0,2 ili 0,5%, sta mislis?![]()
Ja sam u kasnim 20-ima, ali imam izrazene bore na celu oduvijekuz to imam problem i s hormonalnim aknama i stvarno se nadam da je retinol + niacinamid dobitna kombinacija za to
Neutrogena cink oksid ima isto čini mi se spf 50, ni ona ne bi trebala biti preko 30KM.
Ja sam mislila (nakon posjete dermatologu, nadam se da ovo nije rozaceja) uzeti 1% retinol. Za njega sam pročitala najviše pozitivnih recenzija.