Sve dok koristis sve sto ti danasnja civilizacija pruza, ti si saucesnik u americkom intervencionizmu.Trafalgar Law wrote: 01 May 2020, 19:10Bio bih zadovoljan da živim životom kakav želim, kao što i ja dozvoljavam drugima bez pogovora. Život sa što je moguće manje nasilja, to je neki moj ideal, urođena sposobnost čovjeka je da bude slobodnan i živi svojim autentičnim životom, ne uznemiravajući drugoga. Znaači prihvatanje pećinskog načina življenja afganistanaca i njihovih običaja, običaja ljudi sa papua nove gvineje, afričkih savana, kao što se poštuju pravila homoseksualaca, taranseksualaca ili se to pokušava u današnjem netoleratnom drštvu. Ne slažem se da treba reći "Šuti, moglo je biti gore..." (to je po meni prihvatanje i odobravanje nasilja), jer uvijek može i mora se težiti boljem, nikako savršenstvu.Socrates wrote: 01 May 2020, 19:01
Pa kakav svijet vi hoćete? Eto, da kažem, svijet bez Amera kao svjetske sile bi sasvim sigurno bio svijet u kojem ne bi bilo Bosne.![]()
Znaci, shut the fuck up, jer moglo bi deset puta miliona gore biti.
Jesi li upalio danas telefon ili pc da ovo napises?
Jesi.
To su ti Ameri omogucili svojim patentima i razvojem tehnologije. Za sve to, tamo neki malesni abudabi je morao pretrpjeti da se iseli jer mu je kraj kuce pronadjena ruda od koje se prave zice da se metnu u tvoj pc.
Usput je mozda i upamtio, jer nije htio selit.
A mozda se i zaposlio da krampa od jutra do mraka za sicu, kako bi ti, logicno, imao telefon.
Isto slucaj sa naftom, i more drugih stvari.
Doslijedan antimundijalista mores bit samo ako napravis kolibu nedje na Bjelasnici, kupis sebi ovaca i facas vukove okolo. Nista struja, telefon, auto...jer si onda konzument produkta americkog imperijalizma, i realno, sam’ bezze seres.
Maga!