Republikanci/Donald Trump

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13895 times
Been thanked: 22848 times
Status: Offline

Re: Donald Trump

Post by Fuddo » 01 May 2020, 19:43

Trafalgar Law wrote: 01 May 2020, 19:10
Socrates wrote: 01 May 2020, 19:01

Pa kakav svijet vi hoćete? Eto, da kažem, svijet bez Amera kao svjetske sile bi sasvim sigurno bio svijet u kojem ne bi bilo Bosne. :cudi

Znaci, shut the fuck up, jer moglo bi deset puta miliona gore biti.
Bio bih zadovoljan da živim životom kakav želim, kao što i ja dozvoljavam drugima bez pogovora. Život sa što je moguće manje nasilja, to je neki moj ideal, urođena sposobnost čovjeka je da bude slobodnan i živi svojim autentičnim životom, ne uznemiravajući drugoga. Znaači prihvatanje pećinskog načina življenja afganistanaca i njihovih običaja, običaja ljudi sa papua nove gvineje, afričkih savana, kao što se poštuju pravila homoseksualaca, taranseksualaca ili se to pokušava u današnjem netoleratnom drštvu. Ne slažem se da treba reći "Šuti, moglo je biti gore..." (to je po meni prihvatanje i odobravanje nasilja), jer uvijek može i mora se težiti boljem, nikako savršenstvu.
Sve dok koristis sve sto ti danasnja civilizacija pruza, ti si saucesnik u americkom intervencionizmu.
Jesi li upalio danas telefon ili pc da ovo napises?
Jesi.
To su ti Ameri omogucili svojim patentima i razvojem tehnologije. Za sve to, tamo neki malesni abudabi je morao pretrpjeti da se iseli jer mu je kraj kuce pronadjena ruda od koje se prave zice da se metnu u tvoj pc.
Usput je mozda i upamtio, jer nije htio selit.
A mozda se i zaposlio da krampa od jutra do mraka za sicu, kako bi ti, logicno, imao telefon.
Isto slucaj sa naftom, i more drugih stvari.
Doslijedan antimundijalista mores bit samo ako napravis kolibu nedje na Bjelasnici, kupis sebi ovaca i facas vukove okolo. Nista struja, telefon, auto...jer si onda konzument produkta americkog imperijalizma, i realno, sam’ bezze seres.

Maga! :oo
Dozvolite da se obratimo

Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Post by Trafalgar Law » 01 May 2020, 19:46

Očekivao sam Fudo neki crniji humor. Razočarao si me kao bivši marksista. :oo
Last edited by Trafalgar Law on 01 May 2020, 19:47, edited 1 time in total.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 01 May 2020, 19:47

Rodjo, ako sam sta slago, reci slobodno. :oo
Dozvolite da se obratimo

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 213 times
Been thanked: 147 times

Post by rocko » 01 May 2020, 20:07

insomnia wrote: 01 May 2020, 18:49 Jos si i crnac 😱
Ja ti bolje od njeg izgledam . A obdaren sam ko da sam .

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 01 May 2020, 20:09

Fuddo wrote: 01 May 2020, 19:01 Mjesaju se zabe i babe,
Zastita nasih nacionalnih interesa je sirok pojam.
Nekad se u sve upetljaju i velike korporacije, pa bude nepromisljenih invazija, ali u biti Amerikanci vole svoju zemlju i spremni su u svako doba dana i noci ratovati za nju, ako se zato ukaze potreba.

Ostatku svijeta to mozda izgleda sirovo, al jebemliga, vazda se znalo ko je najjaci, pa i kad se u kafani pije i cakijama bode, a kamo li nece u ovim globalnim previranjima.

Next stop peking!
Ima da ih podavimo ko macice. :oo
Cekaj Fuddo , jos nisu stigle Active Orders.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 01 May 2020, 20:13

Fuddo wrote: 01 May 2020, 19:47 Rodjo, ako sam sta slago, reci slobodno. :oo
A fino sam ti govorio prvo je PB&J , onda najednom glasas za Trump.

Pape
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Pape » 01 May 2020, 20:25

Fuddo wrote: 01 May 2020, 19:01
Next stop peking!
Fuddo, ... nemoj, zivota ti vishe ratovati.
Sjecas li se price kad ste nas pokusavali osloboditi "izvana"?
Zato, ... ne barkajte Kineze, dobit cete po guzici. Ostavite ih u obruchu k`o i nas. :hihi

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 01 May 2020, 20:26

Pape wrote: 01 May 2020, 20:25
Next stop peking!
Zato, ... ne barkajte Kineze, dobit cete po guzici. Ostavite ih u obruchu k`o i nas. :hihi
Pape jel Sarajevo ili Mahala?

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 01 May 2020, 20:29

rocko wrote: 01 May 2020, 20:13
Fuddo wrote: 01 May 2020, 19:47 Rodjo, ako sam sta slago, reci slobodno. :oo
On moj glas moze dobiti samo ako mi kakva cigla spadne na glavu tamo dje se glasa, pa onako osamucen uprem u pogresno dugme. :oo

Bizi bolan rocko, lik je glup ko zvono.
Ako je nekad i bio zajeban, godine kokaina, partijanja, i ko zna kakvih se sve std nije nafaCo, ucinile su svoje.

Ono sto je za nepovjetovati je sistem koji i nakog mamlaza izdrzi. Jebes ga, sve funkcionise ko da ga i nema u bijeloj kuci.
Minus korona, to je vanredno.
Dozvolite da se obratimo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9564 times
Been thanked: 11304 times

Post by Krokodil Behko » 01 May 2020, 20:31

Sinoc sam gledao na HC, Japaneri napali Ameriku, a rat im objavljuje i Hitler.
Ko s poslom, poslo svoje podmornice i u sred Njujorške luke, šicaju tankere, trgovačke brodove, sve što plovi - redom. Amerika potpuno nespremna, plaćala je cijenu svog izolacionizma.

Eh, kad su stavili svoje resurse u pogon, kao što sam to negdje već napisao, mogli su im komotno rat objaviti svi učesnici i opet bi konjica jenkija progalopirala i kroz London i Kroz pariz, berlin, Moskvu, peking, itd..

Od tog perioda, oni ne smiju biti potpuni izolacionisti, jer će im neka govna doći na vrata, kao u januaru 1942.

E sad, drugi je par opanaka, šta oni i zbog čega intervenišu. Koreja, Vijetnam, Afganistan, sve je to opravdano. Ako misle širiti neko normalno društvo i gaziti neke gadove, slobodno nek nastave.

ALI
Trump nije taj. On nije ta Amerika, on je oličenje suprotnog, svemu što piše u američkoj deklaraciji o nezavisnosti. On nema nikakav moralni osnov, napasti bilo koju zemlju, jer plašim se da je i Mohamad bin Salman, normalniji i napredniji od njega. Sad imamo krizu američkih ideala. Onih istih ideala, zbog kojih je najstariji brat Kenedi, poginuo hiljadama kilometara daleko od kuće. Sad se borba protiv istih, mora voditi u Americi.

Za slučaj da mi se onaj Trumpovac ušunja ispod posta:

1. Putin, ako bude imao priliku, sastaviće sa zemljom Ukrajinu i ko zna šta još.
2. Kinezeri ako budu imali priliku, napraviće najezdu na tajvan i J. Koreju.
3. Arapi i Iranci, ako budu imali priliku, istrijebit će se među sobom.
4. Vučić, ako bude imao priliku, opsjest će Sarajevo opet.
5. ITD.

Znači, Trump, ako bude imao priliku, gledat ćemo novog sadama i pustite te gluposti oko ovog i onog amandmana. Kad sam rekao prilika, mislio sam na priliku.

Otvorio sam paint, možda mi zatreba.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 01 May 2020, 20:33

Fuddo wrote: 01 May 2020, 20:29
rocko wrote: 01 May 2020, 20:13

On moj glas moze dobiti samo ako mi kakva cigla spadne na glavu tamo dje se glasa, pa onako osamucen uprem u pogresno dugme. :oo

Bizi bolan rocko, lik je glup ko zvono.
Ako je nekad i bio zajeban, godine kokaina, partijanja, i ko zna kakvih se sve std nije nafaCo, ucinile su svoje.

Ono sto je za nepovjetovati je sistem koji i nakog mamlaza izdrzi. Jebes ga, sve funkcionise ko da ga i nema u bijeloj kuci.
Minus korona, to je vanredno.
Sistem je odlican jer je napravljen da ne funkcionise, tako da bez obzira kog izglasju nemoze napravit trajnu stetu.
Izdrzo je ovaj sistem i gore.
Nego za svaki slucaj drzi se ti Vitaminkinog, Podravkinog dzema.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 01 May 2020, 20:35

Krokodil Behko wrote: 01 May 2020, 20:31 Sinoc sam gledao na HC, Japaneri napali Ameriku, a rat im objavljuje i Hitler.
Ko s poslom, poslo svoje podmornice i u sred Njujorške luke, šicaju tankere, trgovačke brodove, sve što plovi - redom. Amerika potpuno nespremna, plaćala je cijenu svog izolacionizma.

Eh, kad su stavili svoje resurse u pogon, kao što sam to negdje već napisao, mogli su im komotno rat objaviti svi učesnici i opet bi konjica jenkija progalopirala i kroz London i Kroz pariz, berlin, Moskvu, peking, itd..

Od tog perioda, oni ne smiju biti potpuni izolacionisti, jer će im neka govna doći na vrata, kao u januaru 1942.

E sad, drugi je par opanaka, šta oni i zbog čega intervenišu. Koreja, Vijetnam, Afganistan, sve je to opravdano. Ako misle širiti neko normalno društvo i gaziti neke gadove, slobodno nek nastave.

ALI
Trump nije taj. On nije ta Amerika, on je oličenje suprotnog, svemu što piše u američkoj deklaraciji o nezavisnosti. On nema nikakav moralni osnov, napasti bilo koju zemlju, jer plašim se da je i Mohamad bin Salman, normalniji i napredniji od njega. Sad imamo krizu američkih ideala. Onih istih ideala, zbog kojih je najstariji brat Kenedi, poginuo hiljadama kilometara daleko od kuće. Sad se borba protiv istih, mora voditi u Americi.

1. Putin, ako bude imao priliku, sastaviće sa zemljom Ukrajinu i ko zna šta još.
5. ITD.

Znači, Trump, ako bude imao priliku, gledat ćemo novog sadama i pustite te gluposti oko ovog i onog amandmana. Kad sam rekao prilika, mislio sam na priliku.

Behko Deklaracija o Nezavisnosti nije obavezujuci dokument , vise nesta ko propagandni materijal.

A ima jedna drzava tu odmah preko Drine volio bi on da mu daju povoda da ih malcice tomahvkira i njih i ovodrinske im satelite.

Behko jel ti ono napisa moraju se postovat institucije ? Ako je tako mora se onda postovat institucija Predsjednika USA da budemo jasni institucija ne sam predsjednik ko osoba.
Last edited by rocko on 01 May 2020, 20:39, edited 2 times in total.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 01 May 2020, 20:36

Next stop peking!
Safete, viS kad ti posaljem sliku, okrecem janje na tjenanmenu. a pored kinezi pusu u cumur i pjevaju bossnooo mojaaaa divnaaaa milaaaa lijepaaa gizdavaaaa...koji neznadne, tomahavkom cu ga uglavu. Eto mu sad sismis.
Ja ja druze :D.
Dozvolite da se obratimo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9564 times
Been thanked: 11304 times

Post by Krokodil Behko » 01 May 2020, 20:39

rocko wrote: 01 May 2020, 20:35
Krokodil Behko wrote: 01 May 2020, 20:31 Sinoc sam gledao na HC, Japaneri napali Ameriku, a rat im objavljuje i Hitler.

ALI

5. ITD.

Behko Deklaracija o Nezavisnosti nije obavezujuci dokument , vise nesta ko propagandni materijal.

A ima jedna drzava tu odmah preko Drine volio bi on da mu daju povoda da ih malcice tomahvkira i njih i ovodrinske im satelite.

Ponekad se radujem tvojim komentarima, kojima dokazuješ nivo te politike.

Samo neki puki propagandni materijal?
Američka deklaracija o neovisnosti (engl. The Declaration of Independence) je deklaracija koju je u Philadelphiji potpisalo 13 dotadašnjih britanskih kolonija u Novom svijetu, čime su proglasile svoju nezavisnost i objasnile svoje razloge za to. U Deklaraciji je istaknuto pravo na revoluciju, tj. načelo da je pravo i dužnost svakog naroda da izmijeni ili zbaci tiransku vlast koja ga tlači. Potvrđena je od Kongresa 4. srpnja 1776. godine te je Deklaracija postala konstitutivni akt SAD-a, tj. njihov prvi ustavni akt. Taj dan se u SAD-u slavi kao Dan nezavisnosti.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 01 May 2020, 20:42

Krokodil Behko wrote: 01 May 2020, 20:39
rocko wrote: 01 May 2020, 20:35

Ponekad se radujem tvojim komentarima, kojima dokazuješ nivo te politike.

Samo neki puki propagandni materijal?
Američka deklaracija o neovisnosti (engl. The Declaration of Independence) je deklaracija koju je u Philadelphiji potpisalo 13 dotadašnjih britanskih kolonija u Novom svijetu, čime su proglasile svoju nezavisnost i objasnile svoje razloge za to. U Deklaraciji je istaknuto pravo na revoluciju, tj. načelo da je pravo i dužnost svakog naroda da izmijeni ili zbaci tiransku vlast koja ga tlači. Potvrđena je od Kongresa 4. srpnja 1776. godine te je Deklaracija postala konstitutivni akt SAD-a, tj. njihov prvi ustavni akt. Taj dan se u SAD-u slavi kao Dan nezavisnosti.
Puki propagandni materijal , nije dio Ustava vise ono mi ne volimo Engleskog Kralja , mi smo drzava nesta ko nas Referndum , tek kad se zavijorila Zastava BIH na East River bili smo drzava.

Behko poluznanje je opasnije od neznanja.

Pape
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Pape » 01 May 2020, 20:44

rocko wrote: 01 May 2020, 20:26
Ma @Fuddo je car magle. :hihi Ono bi sad na Peking. :ne
Na jednom drugom forumu smo diskutovali o ratu i situaciji koju smo imali u ratnom Sarajevu.
Onda nam je @Fuddo, a u to vrijeme je bio @Shacko, .... objasnjavao kako je njegova brigada imala zadatak da probiju obruc i da nas oslobode "izvana." Tvrdio nam je da je sve bilo super isplanirano, ali se nesto pojebalo i morali smo skoro cetiri godine da cekamo Amere. :mrgud
Shteta, a @Fuddo je, ako po obicaju ne laze, ... :hihi ... bio zaduzen da po ugledu na Ruse po ulasku u Berlin, prvi zakaci nasu zastavu sa ljiljanima na chetnicku utvrdu na Shpicastoj stijeni.
Zato @Fuddo, ... sjedi dze si, jer kaki si, ni za di si nisi.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 01 May 2020, 20:47

Pape wrote: 01 May 2020, 20:44

Na jednom drugom forumu smo diskutovali o ratu i situaciji koju smo imali u ratnom Sarajevu.
Onda nam je @Fuddo, a u to vrijeme je bio @Shacko, .... objasnjavao kako je njegova brigada imala zadatak da probiju obruc i da nas oslobode "izvana." Tvrdio nam je da je sve bilo super isplanirano, ali se nesto pojebalo i morali smo skoro cetiri godine da cekamo Amere. :mrgud
Shteta, a @Fuddo je, ako po obicaju ne laze, ... :hihi ... bio zaduzen da po ugledu na Ruse po ulasku u Berlin, prvi zakaci nasu zastavu sa ljiljanima na chetnicku utvrdu na Shpicastoj stijeni.
Pa iskreno govoreci mi krenuli kad na tresnji visi motorola, u selu nadomak Mandinog Brda , i tako kaje nama covjek mi cekamo pa vi bujrum , a tamo u obrucu korpus vojske a metra nisu napravili pomaka.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 01 May 2020, 20:51

Safete bolan, mi smo to prokrhali, al nisu nas zBokova pratili. A vala, niste si ni vi iznutra nesta plaho zaletili da nas docekate. :oo
Dozvolite da se obratimo

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by rocko » 01 May 2020, 20:54

Fuddo wrote: 01 May 2020, 20:51
Safete bolan, mi smo to prokrhali, al nisu nas zBokova pratili. A vala, niste si ni vi iznutra nesta plaho zaletili da nas docekate. :oo
Moj Fuddo cijeli im zivot pricalo da svako leti u Sarajvo , jel to ti je centar svijeta, pa oni poceli u to vjerovat.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja

Post by Fuddo » 01 May 2020, 20:57

rocko wrote: 01 May 2020, 20:54
Fuddo wrote: 01 May 2020, 20:51

Moj Fuddo cijeli im zivot pricalo da svako leti u Sarajvo , jel to ti je centar svijeta, pa oni poceli u to vjerovat.
Ma Safet misli to je ko zTromblonima, hu ha drznedaj.
Sad idemo zDronovima, plus cemo probat i one svemirske snage sto smo formirali. Pritisnes dugme, i hop iz satelita puknes im onog pinponga, kako im se zove onaj supak, pravo u tintaru.

Eeee
Dozvolite da se obratimo

Post Reply

Return to “Svijet”