Visočanka Amra Babić prva pokrivena načelnica u Evropi

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Ruana
Status: Offline

Re: Visočanka Amra Babić prva pokrivena načelnica u Evropi

Post by Ruana » 10 Oct 2012, 22:56

mailed wrote:
BlackHawk wrote:pa slobodu da moze biti ono sto zeli na nacin koji zeli..
Da moze biti nacelnica bez obzira sto je pokrivena, da moze biti nacelnica bez obzira sto je ZENA..
Zar je to nista ??
Zar je prije bilo zabranjeno biti nacelnica ?
A to sto je pokrivena ne vidim nikakvu slobodu, osim za integriste
Bosna i Hercegovina je multietnicka zemlja i kao takva nije samo nasa (tvoja i moja) ona je i Amrina zemlja.
U ovoj tvojoj zadnjoj recenici vidim generalizaciju a ljude ne treba generalizovati.
Kazes da te stid Amre, sta mislis bili Amru bilo stid recimo (ovo je samo primjer) jedne bosanke koja zivi negdje na zapadu, koja recimo vozi audi ili mercedesa nosi minjak, umjetne nokte lici na neku od turbo "zvijezda" a uz sve to cak ni poslje dvadeset godina nije se uspjela integrisati i sto je najgore nije uspjela nauciti pa ni dvije recenice u komadu na jeziku zemlje u kojoj zivi pola zivota a napamet zna sve "zvezde" granda, pinka i obavezno joj ipfone 4s zvoni na jednu od melodija arkanovice.
A takvih znam koliko hoces.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9548 times
Been thanked: 11285 times

Post by Krokodil Behko » 11 Oct 2012, 00:14

Idemo ispočetka
Amra Babić je bosanskohercegovačka političarka.
Rođena je 16.02.1969. godine u Visokom. Dipomirani je ekonomista sa certifikatom za samostalnog računovođu i ovlaštenog revizora. Predsjednik je Upravnog odbora Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Visoko "92. Ranije radila kao direktor VGT Consulting doo Visoko. Majka je troje djece.
A pronašao sam još jedan djelić
Ovogodišnji izbori su bili specifični po jednom, a to je da je načelnica Općine Visoko upravo muslimanka Amra Babić koja je prva žena sa hidžabom koja će obnašati funkciju načelnice. Kako izvještavaju agencije Babić je dobila više od 5.000 glasova. Radi se o samohranoj majci troje djece i predsjednici Upravnog odbora Organizacije porodica šehida i poginulih boraca u tom gradu.
Babić je bila i vijećnica u Općinskom vijeću Visokog, kao i ministrica u Vladi Zeničko-dobojskog kantona. Rođena je 1969. godine u Visokom.
Izgleda da je ona supruga šehida ili sam ja to tako protumačio?
Ako jeste tako onda je ona studije mogla završiti samo iza rata i to vanredno.
Moram priznati da je uložila puno truda i da završi faks i da položi za računovodju i za tog revizora plus što je majka troje djece. Mensečini da imamo posla sa sposobnom ženom.

mailed
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by mailed » 11 Oct 2012, 10:29

Ruana wrote:
mailed wrote:
BlackHawk wrote:pa slobodu da moze biti ono sto zeli na nacin koji zeli..
Da moze biti nacelnica bez obzira sto je pokrivena, da moze biti nacelnica bez obzira sto je ZENA..
Zar je to nista ??
Bosna i Hercegovina je multietnicka zemlja i kao takva nije samo nasa (tvoja i moja) ona je i Amrina zemlja.
U ovoj tvojoj zadnjoj recenici vidim generalizaciju a ljude ne treba generalizovati.
Kazes da te stid Amre, sta mislis bili Amru bilo stid recimo (ovo je samo primjer) jedne bosanke koja zivi negdje na zapadu, koja recimo vozi audi ili mercedesa nosi minjak, umjetne nokte lici na neku od turbo "zvijezda" a uz sve to cak ni poslje dvadeset godina nije se uspjela integrisati i sto je najgore nije uspjela nauciti pa ni dvije recenice u komadu na jeziku zemlje u kojoj zivi pola zivota a napamet zna sve "zvezde" granda, pinka i obavezno joj ipfone 4s zvoni na jednu od melodija arkanovice.
Ti si iznijela svoj stav a ja nigdje nisam napisala da nemas pravo, tako i ja imam pravo da kazem da ne zelim da me porede sa vehabijama i teroristima.
A sto se tice bosanki u minjaku i koje slusaju grand takvih ima i kod nas nazalost,stidim se i njih takodje a da li ce se Amra stiditi to je njena stvar.A ako si kojim slucajem mislila na mene onda nemas pravo jer me ne poznajes i ne znas nista o meni.

Blackhawk

Post by Blackhawk » 11 Oct 2012, 11:05

Ne znam da li si muslimanka, ali ako jesi, sramota je reci da se stidis marame..

I onaj musliman ko se stidi marame, i smatra da je to nesto lose, samim tim prkosi Bogu..
Jedno je ne nositi maramu, to je jedan grijeh, ali drugo je reci da se stidis toga.. Onda se stidis i toga da si musliman...

Ban Kulin
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Ban Kulin » 11 Oct 2012, 16:27

cenzura
Last edited by Maja on 11 Oct 2012, 16:51, edited 1 time in total.
Reason: bez uvreda!
Historija Bosne : forum, facebook

Image

Ban Kulin
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Ban Kulin » 11 Oct 2012, 16:34

mailed wrote:Stigla je i do Francuske, bilo na vijestima, prosto me sramota :grana
Normalan svijet zeli napredak i bolji zivot, samo kod nas idu unazad :zid
taki su alijevci, normalni se okreću zapadu, ČAK I TURCI koji su susjedi arapa, ali ih ne j.ebu 1 %
samo alijica i alijevci su okrenuti arapima, ciganiji

Image

Ban Kulin
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Ban Kulin » 11 Oct 2012, 16:37

Ruana wrote:
To je stvar licnog izbora. Zasto bi mene kao bosanku bilo stid ove zene?.
zato što nas identifikuju sa arapima
mi NISMO NI GENETSKI arapi, ali očigledno neki tupani mozgovno žele biti i guraju čitavu naciju umjesto u Evropu ono u Saudijsku Arabiju...alijica je to sve kriv
j.ebo arape

Image

Ban Kulin
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Ban Kulin » 11 Oct 2012, 16:38

BlackHawk wrote:Pravis cisti apsurd sa svojim pisanjem..
Tebi je nazadovanje upravo to sto se zena izborila za slobodu i sto moze ravnopravna da bude sa muskarcima, a s druge strane kritikujes sto u arapskim zemljama to zene ne mogu..
Kontradiktorna si sama sebi..

Ne znam sto svi imaju toliku netrpeljivost prema islamu, i prema pokrivanju... Ne kontam vas nikako...
skontaćeš......malo sutra

Image

Ban Kulin
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Ban Kulin » 11 Oct 2012, 16:41

Krokodil Behko wrote: Ako jeste tako onda je ona studije mogla završiti samo iza rata i to vanredno.
Moram priznati da je uložila puno truda i da završi faks i da položi za računovodju i za tog revizora plus što je majka troje djece. Mensečini da imamo posla sa sposobnom ženom.
jel se ti to zajebavaš
u opštoj degradaciji cijelog obrazovanja
i pogotovo "gledanja" kroz prste raznih šehidskih i inih kategorija koji su završavali "na lijepe oči"

Image

mailed
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by mailed » 11 Oct 2012, 18:12

BlackHawk wrote:Ne znam da li si muslimanka, ali ako jesi, sramota je reci da se stidis marame..

I onaj musliman ko se stidi marame, i smatra da je to nesto lose, samim tim prkosi Bogu..
Jedno je ne nositi maramu, to je jedan grijeh, ali drugo je reci da se stidis toga.. Onda se stidis i toga da si musliman...
Ne stidim se ja marame nego onih koji koriste religiju da od Bosne naprave islamsku drzavu, isti ti lazu, varaju, kradu, sto je za mene veci grijeh nego ne nositi maramu.
Tvoje vjerovanje je tvoja stvar ali nemoj da nameces na silu drugima tvoje misljenje!

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9548 times
Been thanked: 11285 times

Post by Krokodil Behko » 11 Oct 2012, 18:19

Ban Kulin wrote:
Krokodil Behko wrote: Ako jeste tako onda je ona studije mogla završiti samo iza rata i to vanredno.
jel se ti to zajebavaš
u opštoj degradaciji cijelog obrazovanja
i pogotovo "gledanja" kroz prste raznih šehidskih i inih kategorija koji su završavali "na lijepe oči"
To znači da je svejedno. Ako nije ona bio bi neko drugi koji je stekao kvalifikacije
na isti ili sličan način.

Ruana

Post by Ruana » 11 Oct 2012, 21:17

mailed wrote:
Ruana wrote:
mailed wrote:
Ti si iznijela svoj stav a ja nigdje nisam napisala da nemas pravo, tako i ja imam pravo da kazem da ne zelim da me porede sa vehabijama i teroristima.
A sto se tice bosanki u minjaku i koje slusaju grand takvih ima i kod nas nazalost,stidim se i njih takodje a da li ce se Amra stiditi to je njena stvar.A ako si kojim slucajem mislila na mene onda nemas pravo jer me ne poznajes i ne znas nista o meni.
E pa vidis i Amrina je licna stvar sto nosi maramu i sigurno je nije briga sta ti u Francuskoj mislis o njoj.
Vidis ja se ne stidim ni Amre ni ovih sto slusaju grand, sve je stavar licnog izbora, kucnog odgoja kao i obrazovanja.
Nisu svi sto nose maramu vehabije i terosristi, suvise generalizujes.
A nigdje u svojim postovima nisam promjenila stav niti sam na tebe mislila, a ako si se ti nasla prozvanom to je opet tvoja stvar.

mailed
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by mailed » 12 Oct 2012, 12:57

A ti si Amrin portparol? Ohladi malo!

E pa vidis ona se sad bavi javnim poslom i nije vise licna stvar to sto nosi maramu.Ako se ne slazes sa mojim misljenjem tvoj problem, mozes me i zaobici.

Ban Kulin
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Ban Kulin » 12 Oct 2012, 16:08

još samo da nabije onu totalnu feređu pa da bude ko NINĐA

Image

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 12 Oct 2012, 19:28

Ja mislim da si ti samo isfrustriran (više nego obično) jer je SDP izgubio :D
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Ideja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Ideja » 12 Oct 2012, 20:17

Lijepo da konačno postoji pokrivena načelnica u Evropi. Nemam ništa protiv njenog hidžaba niti njoj kao pokrivenoj dajem prednost u odnosu na neku nepokrivenu političarku. Samo me zanima šta će uraditi i kako će se pokazati u ovim vremenima.
Politika jeste prljava stvar ali pretjerano je govoriti da se nije trebala upuštati u nju (kao muslimanka koja slijedi vjerske propise). Njezin je problem da se sačuva od svake moguće prljavštine (kao žena i kao političarka) a ne naš.
"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8840 times
Been thanked: 5606 times

Post by Mister No » 12 Oct 2012, 20:41

I Arduana je bila pod haubom pa joj nije smetalo da se karinđa okolo sa ćafirima :ok :oo

Hoću samo da kažem da marama ne znači da načelnica neće malo zavrtit guzoma nekom lokalnom privatniku, u zamjenu za 20% love, od vrijednosti tenderal raspisanog za sanaciju kolovoza u nekoj vukojebini kod Visokog.
Last edited by Mister No on 12 Oct 2012, 23:27, edited 1 time in total.
The Dark Side Of The Forum...

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 12 Oct 2012, 20:46

Ideja, imaš ti pravo, u pravu si 100%, ali tema je tu, pa raspravljamo... Ne možemo mi uticati na njenu profesiju... :D

Nego ja sada razmišljam malo šire... Amra, pogotovo što se orijentisala religiozno, a ima porodicu sa troje djece, mislim da joj i vjera nalaže da bude uz svoju djecu i da ih kao majka muslimanka pravilno usmjerava, ne prepuštajući brigu o njima nekom drugom. Ovaj poziv će joj oduzeti jako puno i neće moći ispunjavati majčinsku dužnost, bar ne onoliko koliko bi trebala. Mislim da joj je porodica trebala da bude na prvom mjestu. Njeno radno vrijeme neće trajati 8 sati, trajaće mnogo više, pa onda razni sastanci, putovanja...jako puno obaveza će joj oduzeti njen privatni život. Djeca će imati sasvim malo svoje majke.
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 12 Oct 2012, 20:48

Mistere, Arduana nije bila pod hidžabom, ustvari nije pod hidžabom... :hihi
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Ruana

Post by Ruana » 12 Oct 2012, 21:17

silence wrote:Ideja, imaš ti pravo, u pravu si 100%, ali tema je tu, pa raspravljamo... Ne možemo mi uticati na njenu profesiju... :D

Nego ja sada razmišljam malo šire... Amra, pogotovo što se orijentisala religiozno, a ima porodicu sa troje djece, mislim da joj i vjera nalaže da bude uz svoju djecu i da ih kao majka muslimanka pravilno usmjerava, ne prepuštajući brigu o njima nekom drugom. Ovaj poziv će joj oduzeti jako puno i neće moći ispunjavati majčinsku dužnost, bar ne onoliko koliko bi trebala. Mislim da joj je porodica trebala da bude na prvom mjestu. Njeno radno vrijeme neće trajati 8 sati, trajaće mnogo više, pa onda razni sastanci, putovanja...jako puno obaveza će joj oduzeti njen privatni život. Djeca će imati sasvim malo svoje majke.
Ako je zena sehida, onda su njena djeca odrasla. Kazem ako..... posto je neko gore vec tako napisao.

Post Reply

Return to “Politika u BiH”