spacebound wrote: 02 May 2020, 09:30
To neki modifikovani presnac kod tebe Zasto zara?
Meni se ovo cini preukusno, samo da nadjem blitvu ima da napravim
Ma tako u mene mama to zove, sta ti ja znam te sitnice tehnicke prirode
Stavi zaru i pospe jajima, da vidis bona kako to bude fino, znaci boze.
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio
spacebound wrote: 02 May 2020, 09:30
To neki modifikovani presnac kod tebe Zasto zara?
Meni se ovo cini preukusno, samo da nadjem blitvu ima da napravim
Ne znam, nisam jela. Ono sto mi zovemo presnac se pravi sa kukuruznim brasnom, sirom, jajima i zakuha se kiselim mlijekom ili jogurtom i puuuuno se pokajmaci. Uh, kako volim
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Ne znam, nisam jela. Ono sto mi zovemo presnac se pravi sa kukuruznim brasnom, sirom, jajima i zakuha se kiselim mlijekom ili jogurtom i puuuuno se pokajmaci. Uh, kako volim
Ma da se ne bi svadjali to nisam jeo ali i ovo ti je sa kuruznim brasnom. Znaci prejako bude sa onim jajima
Sad te lokalizme kako ko zove koju pitu i to ne treba uzimat preozbiljno i to, nije bitno kako se zove bitno je kaki je ukus
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio
Kopriva je pala u zaborav nakon ratnog i post-ratnog perioda, a svjedok sam da je ova pita jednako ukusna kao zeljanica, a ko nije čak i ukusnija, sve zavisi od trenutka.
Trafalgar Law wrote: 02 May 2020, 18:03
Kopriva je pala u zaborav nakon ratnog i post-ratnog perioda, a svjedok sam da je ova pita jednako ukusna kao zeljanica, a ko nije čak i ukusnija, sve zavisi od trenutka.
Posebnog je mirisa, mirisnija od zelja, i svježa a i pripremljena .. a zato mi ruke bride, i ako sam je brala, prala i pripremala sa rukavicama...
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesretan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom, a zemlja obnavlja proljećem...
Umihana wrote: 03 May 2020, 18:41
I to baš tanko
Koja će biti
Slagana pita s pilecim prsima
Uhhh, te se nisam ni sjetila
Jel dodas luka i kajmaka
Ništa živ čovjek ne može izgubiti što mu jedno proljeće ne bi moglo povratiti, niti može biti čovjek trajno nesretan dok Bog daje da se duša liječi zaboravom, a zemlja obnavlja proljećem...
Jel dodas luka i kajmaka
Da, kajmak s malo ulja i mlijekom razmutim i polijem po citavoj jufki, a piletini dodam sve kao i kad burek pravim, so, biber i ulje. Slozim k'o maslanicu i u rernu. Jos da napravim kilu salate i cekat iftar
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
Umihana wrote: 03 May 2020, 18:48
Jel dodas luka i kajmaka
Da, kajmak s malo ulja i mlijekom razmutim i polijem po citavoj jufki, a piletini dodam sve kao i kad burek pravim, so, biber i ulje. Slozim k'o maslanicu i u rernu. Jos da napravim kilu salate i cekat iftar
Ovajjj hmmm, mogla sam ti doći na iftar, komšinice smo
Ovajjj hmmm, mogla sam ti doći na iftar, komšinice smo
Policijski cas je kod nas, u boljem dijelu bih pa ti ako si avanturistickog duha, bujrum