Korona virus

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine
Has thanked: 2829 times
Been thanked: 23341 times
Status: Offline

Re: Korona virus

Post by HAVANA » 02 May 2020, 18:50

Fuddo wrote: 02 May 2020, 18:44
HAVANA wrote: 02 May 2020, 18:34 Pametan krvosrk. Slusaj zenu. Sta, bolje u bosni. Imas gdje, drva ima, krompira ima, pece se i rakija... Bolje neg cekat nakog crnca jebaca od ejmi da ti uskoci s puskom i otme kanister mlijeka. :ćitire
Jedino da se kako smjestimo u onaj transportni sto nam dovlaci maske, ko Hamush, akuumuulator!!!

Bizi, drogira se.
Nema sta drugo bit.
Kupi 2 palete maski i sakrijte se unutra. Nazovi muhameda sacirbeya nek regulise fly bosnia da dodje po donaciju. Mozes i veneru kontaktirat, ona ti zna sve sto leti... Kad stignes izadji i vici evo nas braco i sestre. Dacu ti ja stan za izolacije 14 dana i eto. Jos ces u avazu ispast. Kae fuddo i krvosrk dostavili kontigent maski narodu bih. :bravo
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14026 times
Been thanked: 23274 times

Post by Fuddo » 02 May 2020, 18:54

HAVANA wrote: 02 May 2020, 18:50
Fuddo wrote: 02 May 2020, 18:44

Jedino da se kako smjestimo u onaj transportni sto nam dovlaci maske, ko Hamush, akuumuulator!!!

Bizi, drogira se.
Nema sta drugo bit.
Kupi 2 palete maski i sakrijte se unutra. Nazovi muhameda sacirbeya nek regulise fly bosnia da dodje po donaciju. Mozes i veneru kontaktirat, ona ti zna sve sto leti... Kad stignes izadji i vici evo nas braco i sestre. Dacu ti ja stan za izolacije 14 dana i eto. Jos ces u avazu ispast. Kae fuddo i krvosrk dostavili kontigent maski narodu bih. :bravo
Jebtito, ovo dobro zvuci.
MogoB ja to proHabat.
Jos bi metno onu francuzicu na glavu kad doJdem i reko avazu, ev me braco Bosnjaci, mecem se na raspolaganje, sta treba, dovuko sam neJma sta neJma.

Ko Fikro,
Dobro ovo jebote.
Dozvolite da se obratimo

MunDzi
Svadjalica
Svadjalica
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1391 times

Post by MunDzi » 02 May 2020, 18:56

Krokodil Behko wrote: 02 May 2020, 18:19
Eto. Ne znam sta da mislim.
Na momente zvuci normalno i pametno.
A onda sljedeci moment zvuci kao neko ko je zglajzo.

I hajde sad budi pametan pa znaj sta nam rade.

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8902 times
Been thanked: 5654 times

Post by Mister No » 02 May 2020, 18:57

Moglo bi pojeftinit i zimovanje, jebes ljeto.
Kranjska Gora big sale for apartmans + ski pas free.
The Dark Side Of The Forum...

insomnia
Rđav kurac
Rđav kurac
Has thanked: 3202 times
Been thanked: 10011 times

Post by insomnia » 02 May 2020, 19:12

Al cuj Šaćirbeja. Hahaha. Dje se njega sjeti. Nemoj njega uvalice te u dugove, prokockaces zenino prstenje. Jel ziv cojk
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 14026 times
Been thanked: 23274 times

Post by Fuddo » 02 May 2020, 19:20

insomnia wrote: 02 May 2020, 19:12 Al cuj Šaćirbeja. Hahaha. Dje se njega sjeti. Nemoj njega uvalice te u dugove, prokockaces zenino prstenje. Jel ziv cojk
Ono je gospodin cojek, nek prica ko sta hoce.
Nije mala stvar holandsku princezu opalit, jebtito.
Ziv, dobar.
Dozvolite da se obratimo

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 02 May 2020, 22:33

Ahahahaha :plavi :plavi Propade sve u pm.

Hannibal
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 6850 times
Been thanked: 2191 times

Post by Hannibal » 02 May 2020, 22:36

i ovdje svi dileri zavrsili na birou ☹
🐽

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 02 May 2020, 22:45

Krokodil Behko wrote: 02 May 2020, 17:23
vila wrote: 02 May 2020, 11:04

Ja citam jutros...kafici se otvaraju u srbiji :sok

Sve kontam...nisam ja to dobro :ooo
Svastatiće

Ma idiot. Naučno dokazujem

1. Mislio je da je dobar trend, prije nekih par mjeseci, tv rditi kako je taj virus smiješan, jer je to vidio od Trumpa i Johnsona (koji je jedva ostao živ)

2. Potom, kad su zemlje počele uvoditi vanredno stanje, on je pomislio da je to najnoviji trend, pa je uveo najstrožije vanredno stanje na planeti.

3. Kad su jedni drugima počeli slati pomoć, on Dodiku poslao doslovno dvije palete (stalci za infuzije)

4. Kad su svi počeli nabavljati respiratore, on ukrao od Crnogoraca tri komada.

5. Zato sad opet ide u krajnost. Sad kad zemlje popuštaju mjere, on opet kobjaagi hoće da bude prvi. Dreto iz policijskog sata (48h) u kafić.

6. E sad, najavio je kako će se moćna srpska ekonomija dići među prvima u Evropi.
Jedva čekam da to i vidim :D
Popušta mjere jer mu rapidno pada popularnost. Inače opasno se loži na diktatorsku ulogu. Vidiš da samo on daje izjave 24/7, i eventualno "ono", i to u momentima kad ga hvali.
On dočekuje respiratore, on objašnjava doktorima kako se koriste, on priča s penzionerima, on u jutarnjoj emisiji, on u večernjoj, nema ko kod nas de nek i Fadil koju rekne.
Ljudi lupaju svako veče u lonce u znak nezadovoljstva.
Počeli su izlaziti. Bukvalno ih je zaključavao od petka do ponedjeljka. Počeli su skupovi na dorćolu u znak protesta.
Onda su počela zastrašivanja građana, tipa popnu se na zgradu i zapale nešto. Luda kuća šta se ovih dana dešava.
A s onim obećanjem svima po 100 eura se obruko ko nikad.
Sad se izvlači.
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9729 times
Been thanked: 11469 times

Post by Krokodil Behko » 02 May 2020, 22:49

Zagorka wrote: 02 May 2020, 22:45
Krokodil Behko wrote: 02 May 2020, 17:23

Ma idiot. Naučno dokazujem

1. Mislio je da je dobar trend, prije nekih par mjeseci, tv rditi kako je taj virus smiješan, jer je to vidio od Trumpa i Johnsona (koji je jedva ostao živ)

2. Potom, kad su zemlje počele uvoditi vanredno stanje, on je pomislio da je to najnoviji trend, pa je uveo najstrožije vanredno stanje na planeti.

3. Kad su jedni drugima počeli slati pomoć, on Dodiku poslao doslovno dvije palete (stalci za infuzije)

4. Kad su svi počeli nabavljati respiratore, on ukrao od Crnogoraca tri komada.

5. Zato sad opet ide u krajnost. Sad kad zemlje popuštaju mjere, on opet kobjaagi hoće da bude prvi. Dreto iz policijskog sata (48h) u kafić.

6. E sad, najavio je kako će se moćna srpska ekonomija dići među prvima u Evropi.
Jedva čekam da to i vidim :D
Popušta mjere jer mu rapidno pada popularnost. Inače opasno se loži na diktatorsku ulogu. Vidiš da samo on daje izjave 24/7, i eventualno "ono", i to u momentima kad ga hvali.
On dočekuje respiratore, on objašnjava doktorima kako se koriste, on priča s penzionerima, on u jutarnjoj emisiji, on u večernjoj, nema ko kod nas de nek i Fadil koju rekne.
Ljudi lupaju svako veče u lonce u znak nezadovoljstva.
Počeli su izlaziti. Bukvalno ih je zaključavao od petka do ponedjeljka. Počeli su skupovi na dorćolu u znak protesta.
Onda su počela zastrašivanja građana, tipa popnu se na zgradu i zapale nešto. Luda kuća šta se ovih dana dešava.
A s onim obećanjem svima po 100 eura se obruko ko nikad.
Sad se izvlači.

Pa ja sam odmah i rekao, od tih 100 eura nema ništa.
Lahko je Trumpu to uraditi, samo nazove i naruči štampanje trilion novih dolara.
Neće se niko buniti, svima trebaju pare, kako amerikancima, tako i Evropljanima, Kinezima i ostalima.
Vučić ne može štampati pare i sve to što bi poklonio, mora odnekud namiriti.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 02 May 2020, 22:51

Haj nije mu prvi put da slaže :oo

I kad je počela korona svašta je lupeto i onda to sve povuko, hej u današnje vrijeme povlačiti kad svi sve imaju snimljeno :grana
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 02 May 2020, 22:58

Hannibal wrote: 02 May 2020, 22:36 i ovdje svi dileri zavrsili na birou ☹
Image

Trafalgar Law
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 10 times

Post by Trafalgar Law » 02 May 2020, 23:09

The immune response to SARS-CoV-2 differs from the response prompted by other respiratory viruses, according to an analysis of infected cells, ferrets and people. The finding supports the idea that treatments targeting the immune system could help people with COVID-19.

Benjamin tenOever at the Icahn School of Medicine at Mount Sinai in New York City and his colleagues found that cells infected with SARS-CoV-2 produce unusually low levels of antiviral proteins called interferons compared with cells infected with other respiratory viruses . But levels of some proteins, such as IL-6, that activate more general immune responses are higher in infected ferrets and people than in uninfected controls.

The results suggest an immune imbalance: low levels of interferons reduce a cell’s ability to limit viral replication, and the activation of less-specific immune responses promotes inflammation.
Nature.com

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 233 times
Been thanked: 153 times

Post by rocko » 03 May 2020, 05:01

insomnia wrote: 02 May 2020, 17:33 On je bukvalno bolestan lik
Ispekli sljivu pa idu na lijecenje prirodnim preparatima.

rocko
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 233 times
Been thanked: 153 times

Post by rocko » 03 May 2020, 05:03

HAVANA wrote: 02 May 2020, 18:34 Pametan krvosrk. Slusaj zenu. Sta, bolje u bosni. Imas gdje, drva ima, krompira ima, pece se i rakija... Bolje neg cekat nakog crnca jebaca od ejmi da ti uskoci s puskom i otme kanister mlijeka. :ćitire
E moj Havana, Fuddo je namjerno pokazao garazu Amy,

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 03 May 2020, 07:27

rocko wrote: 03 May 2020, 05:03
Vidis ti lopova. O tome nisam razmisljao. A sve fol guzata, vaka, naka. A sad kad se sjetim postova, on voli guzate. Garant je i suncobran dio dogovora. Zatvoren dodji, otvoren nemoj. Pokvari ga ta amerika. Tamo se svi kurvaju. Gledo ja na televizoru.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9906 times
Been thanked: 16706 times

Post by spacebound » 03 May 2020, 07:37

Vratite se koroni!
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3910 times
Been thanked: 2946 times

Post by Pasaga » 03 May 2020, 07:48

HAVANA wrote: 03 May 2020, 07:27
rocko wrote: 03 May 2020, 05:03

Vidis ti lopova. O tome nisam razmisljao. A sve fol guzata, vaka, naka. A sad kad se sjetim postova, on voli guzate. Garant je i suncobran dio dogovora. Zatvoren dodji, otvoren nemoj. Pokvari ga ta amerika. Tamo se svi kurvaju. Gledo ja na televizoru.
...jasta,i meni prico cojk .... :grana
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

HAVANA
Forumaš godine
Forumaš godine

Post by HAVANA » 03 May 2020, 08:03

spacebound wrote: 03 May 2020, 07:37 Vratite se koroni!
Radio mi onaj moj sto je prvi fasovo i ozdravio test na antitjela i nesta se broji da ima ako je iznad 1.6 a kod njega 7.3.Onaj drugi radi, ko bik, nista. Treci amerika, onaj sa cnn-a, izasao sa intezivne, dobar ali oslabio pravo... Oporavlja se.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9729 times
Been thanked: 11469 times

Post by Krokodil Behko » 03 May 2020, 10:25

PREMIJER NOVALIĆ TVRDI: "Federacija BiH ima iznenađujuće dobre rezultate u borbi s koronavirusom"!

Prošlo je mjesec i po od proglašenja stanja nesreće u Federaciji BiH. Kada se podvuče crta, Federacija BiH je kao i cijela država Bosna i Hercegovina uspjela da se zasad jako dobro odupre ovoj pandemiji, izjavio je premijer Federacije BiH Fadil Novalić.

On podsjeća da Bosna i Hercegovina sa 3,5 miliona stanovnika ima preko 1800 slučajeva. Poređenja radi, susjedna Srbija ima duplo više stanovnika, a čak pet puta više slučajeva. Isto je, dodaje, i kad uporedimo stanje u BiH sa najrazvijenijim evropskim državama.

-Danska ima duplo više stanovnika, ali četiri puta više zaraženih i pet puta više smrtnih slučajeva. Luksemburg ima četiri puta manje stanovnika, a značajno više smrtnih slučajeva nego BiH, te duplo više zaraženih. Isto je kad uporedimo BiH sa Švicarskom, Austrijom, Švedskom, itd. Također, kada gledamo unutrašnje stanje u BiH, oba entiteta imaju približno jednak broj slučajeva (RS – 891, FBiH – 930), iako Federacija ima duplo više stanovnika. Također, Federacija ima manje smrtnih slučajeva (33), nego RS (39). Vidjeli smo nažalost da je posljednjih dana značajno pogođen i zdravstveni sistem u entitetu RS, te se nadamo da će se što prije sanirati ta situacija, a spremni smo priteći i u pomoć u slučaju potrebe, kaže premijer.

Kako ističe, kada se podvuče crta, Federacija BiH se zasad jako dobro nosi sa ovom pandemijom, što je "svakako rezultat mjera koje smo poduzeli i discipline građana".

-Želim podsjetiti da su federalne vlasti još u januaru pokrenule prve mjere, u vezi sa slučajem kineskih turista iz Wuhana. Dakle, mjesec i po prije pojave prvog slučaja, imenovano je Stručno tijelo pri Ministarstvu zdravstva koje je prikupilo informacije o efikasnim mjerama prevencije, zahvaljujući čemu smo na vrijeme znali šta nas čeka i šta da se radi, dodaje Novalić.

Vlada FBiH je prva, naglašava on, uputila inicijativu Vijeću ministara za kontrolu granica, prvi usvojila Krizni plan, prepustila struci da donosi restriktivne mjere. Prva je definirala sveobuhvatne ekonomske mjere.

-Uplatili smo 33,5 miliona kliničkim centrima i bolnicama, nabavili smo 190.000 testova, 56.000 zaštitnih odijela, 750.000 rukavica i veliki broj vizira, naočala, dezinfekcijskih sredstava. Postavili smo potrebnu infrastrukturu na 14 graničnih prelaza za kontrolu putnika, i pokrenuli smo dezinfekciju cijele teritorije Federacije. Paralelno, sedmicama smo se morali boriti sa čak 300 požara na području Federacije, ističe Novalić.

Svaki pogrešan potez, kaže, treba kritikovati, svaki sumnjiv treba istražiti do kraja na način propisan zakonom, ali radi općeg dobra potrebno je uvažiti i objektivne rezultate, koji nisu rezultat samo Vladinih odluka već i "svakodnevnih napora hiljada naših ljudi na terenu, koji već mjesec i po dana daju sve od sebe, kako bismo imali stabilno stanje kakvo nemaju mnogi funkcionalniji i jednostavniji institucionalni sistemi".

-Ipak ovo je samo pola puta, važno je da nastavimo s borbom sve dok u potpunosti ne obuzdamo ovu pandemiju a za što, uvjeren sam, imamo dovoljno znanja i snage, zaključuje federalni premijer Fadil Novalić.

Post Reply

Return to “Zdravlje”