Ako pitas za Colt SA Army oko 1600-1800 dollara
Italijanske kopije su jeftinije a ako pricamo o single action revolverima tu je Ruger zakon i njihovi kostaju od 500 do 700 dollara.

Moderator: Krokodil Behko

rocko wrote: 17 Mar 2020, 18:13Ako pitas za Colt SA Army oko 1600-1800 dollara
Italijanske kopije su jeftinije a ako pricamo o single action revolverima tu je Ruger zakon i njihovi kostaju od 500 do 700 dollara.
![]()

Krokodil Behko wrote: 17 Mar 2020, 18:21rocko wrote: 17 Mar 2020, 18:13
![]()
Tražio sam jutros sliku, ali nisam uspio pronaći.
Uglavnom, sličan je pištoljima koje je koristio Clint Eastwood
Dugačak, ali ona šipkica za čiščenje, ne nalazi se ispod cijevi, nego stoji malo ukoso.
Može se vidjeti u ponekom filmu i ti su mi najljepši.
Isto tako, nerviraju me u westernima, one štucovane winchesterke, kad su originalne winchester 73 bile duže. Mislim da oni to rade, samo da bi u filmu lakše rukovali s tim. Isto i pištolji, sve su im neki pikavci.

rocko wrote: 17 Mar 2020, 18:32Krokodil Behko wrote: 17 Mar 2020, 18:21
Tražio sam jutros sliku, ali nisam uspio pronaći.
Uglavnom, sličan je pištoljima koje je koristio Clint Eastwood
Dugačak, ali ona šipkica za čiščenje, ne nalazi se ispod cijevi, nego stoji malo ukoso.
Može se vidjeti u ponekom filmu i ti su mi najljepši.
Isto tako, nerviraju me u westernima, one štucovane winchesterke, kad su originalne winchester 73 bile duže. Mislim da oni to rade, samo da bi u filmu lakše rukovali s tim. Isto i pištolji, sve su im neki pikavci.
Jel ovaj Colt Navy? Ti kostaju od 250 do 400 dollara italijanska kopija na crni barut.

I meni je cool.Krokodil Behko wrote: 17 Mar 2020, 18:50
Pa nisu skupi. Ljepši su mi, od bilo kojeg tog napucanog, koje vi tu kačite![]()

Maja wrote: 24 Oct 2010, 22:47 imate li oružje i je li sa dozvolom ili ne?
ako imate zašto ste ga nabavili, jel se osjećate sigurniji s njim?
ako nemate imate li namjeru nabaviti?
može li se oružje u kući uopšte sakriti od djece i ostalih ukućana?
jeste li ikada ikog prijavili zbog posjedovanja oružja?

Da smo mi vako izasli na proteste u Aprilu '92

Čarobni wrote: 03 May 2020, 13:09 Situacija je značajno drugačija kad ti na proteste izađu građani sa dugim cijevima, onda ih ne možeš rastjerivat', moraš ih saslušat'- eh tad počinje demokratija.

Pa u BiH imamo primjer demokratije bez oružja, izađeš na proteste, da se boriš za svoja prava, a kući se vraćaš sa kaznom od 2 hiljade maraka, pendrekom preko leđa ili eventualno u kovčegu, jer si nikakva prijetnja i tvoj glas je nebitan.zvrk wrote: 03 May 2020, 13:41Čarobni wrote: 03 May 2020, 13:09 Situacija je značajno drugačija kad ti na proteste izađu građani sa dugim cijevima, onda ih ne možeš rastjerivat', moraš ih saslušat'- eh tad počinje demokratija.
To moze tamo negdje van Balkana... haj ovdje probaj tako, moze vas doci koliko hocete i scime god hocete, ovdje se niko toga ne boji, cuj demokratija a naoruzan dosao... pa eto dodji naoruzan pa ces vidjet gdje ces zavrsit.

Čarobni wrote: 03 May 2020, 13:49 Pa u BiH imamo primjer demokratije bez oružja, izađeš na proteste, da se boriš za svoja prava, a kući se vraćaš sa kaznom od 2 hiljade maraka, pendrekom preko leđa ili eventualno u kovčegu, jer si nikakva prijetnja i tvoj glas je nebitan.

Normalno da ne može proći, jer je ovdje demokratija misaona imenica. Na vlasti su kriminalci koji ne žele demokratiju, niti žele stanovništvo koje je sposobno ugroziti njihovu diktaturu.zvrk wrote: 03 May 2020, 14:12Čarobni wrote: 03 May 2020, 13:49 Pa u BiH imamo primjer demokratije bez oružja, izađeš na proteste, da se boriš za svoja prava, a kući se vraćaš sa kaznom od 2 hiljade maraka, pendrekom preko leđa ili eventualno u kovčegu, jer si nikakva prijetnja i tvoj glas je nebitan.
... ili namjerno izazvani neredi da policija mora da reaguje
kad protesti predju u napadanje, razbijanje i rusenje... to vise nije protest
a ti bi demokratski da dodjes naoruzan da bi protestovao da trazis demokratiju ???
to ne da u BiH ne moze nikad proci... vec ni na Balkanu, ma ni u Evropi, ma to ne moze nigdje proci, ili policija ili vojska sve bi pobila... na demokratski nacin

Čarobni wrote: 03 May 2020, 14:20
Normalno da ne može proći, jer je ovdje demokratija misaona imenica. Na vlasti su kriminalci koji ne žele demokratiju, niti žele stanovništvo koje je sposobno ugroziti njihovu diktaturu.
Zašto bi vojska i policija pobila građane koji su na proteste došli sa svojim legalnim naoružanjem? - U Americi ih nisu pobili, jer tamo vlada demokratija.

Upravo ti rekoh, to ne može funkcionisat' kako si zamislio.zvrk wrote: 03 May 2020, 14:27Čarobni wrote: 03 May 2020, 14:20
Normalno da ne može proći, jer je ovdje demokratija misaona imenica. Na vlasti su kriminalci koji ne žele demokratiju, niti žele stanovništvo koje je sposobno ugroziti njihovu diktaturu.
Zašto bi vojska i policija pobila građane koji su na proteste došli sa svojim legalnim naoružanjem? - U Americi ih nisu pobili, jer tamo vlada demokratija.
Eto dodji naoruzan pa probaj... pozovi jos koliko hoces koga god hoce, pa se naoruzajte i probajte na demokratski nacin traziti demokratiju

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests