Pa eto ti BiH orginal jugoslavija jos i gore. Amerika jedini garant. Sta ako im dosadi BiH? Dva naroda u njoj je nezele. Dio treceg naroda bi takodje neku svoju drzavicu. Ja sam u jugi zivjeo odlicno skolovao se, radio, mogao sam ici moliti se Bogu svako pet minuta. Niko me nije prozivao muslimanom, balijom. Zivjeo sam slobodno kao sto sad zivim, al daleko od svoje kuce. Tito je ipak dok je bio ziv tu stoku drzao na uzdu. Misljenja sam da ce zemlje bivse jugoslavije stalno biti u sukobu i mrznji.Melek wrote: 04 May 2020, 23:13 Da je Tito bio mudriji ne bi uopšte na toj i takvoj konstelaciji ni pravio Jugoslaviju, nego nešto sasvim drugo što ne bi bilo tempirana bomba. I to tada je bila romantika, ništa drugo.
Josip Broz TITO
Moderator: Krokodil Behko
Re: Josip Broz TITO
Ponavljam, nije bio svetac, ali ne pristajem na to da se sada sve svaljuje na Brozovu grbacu,Melek wrote: 04 May 2020, 23:04
Pa naravno. A ko vlada danas? I koliko je njih porijeklom pitomaca iz Titine vladavine? O kome govorimo? Govorimo mahom o članovima KPJ, bivšim udbašima, bivšim generalima JNA.. Šta misliš da je npr Dodik bio za vrijeme bivše YU? Bio skojevac do jaja, naravno. Pa u bivšoj YU se korupcija zahuktavala geometrijskom progresijom, to ko ne pamti baš ga je romantika zaslijepila. A ovi današnji vladajući izdanci baš tog i takvog sistema ni ne mogu da se ponašaju drugačije. Oni su odgojeni u duhu da je korupcija ok, ona prava stvar koja te čini bogatim. Čović je zlatni primjerak svega toga. Prokopaj mu malo po biografiji npr. Bivši sistem nije qrcu valjao a danas se taj sistem samo transformisao u još gore sa istom elitom, istim naslijedjem.
Imali smo mi finu sansu za promjene. Sjecas li se vremena prilikom prvih slobodnih izbora, i ponuda finansijskih injekcija, i prekorednog prijema u EU?
Svi cemo glasati za A.Markovica, ali ... nacionalistima to nije odgovaralo, htjeli su svoje nahije. E tad su zakucali trn u svoju nogu.
Ne moras mi apostrofirati Dodika i Covica, kriminalci, i time ti sve kazem. Nego, fali li ti uz njih jos neko?
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
- Status: Offline
Jes, jes. Svi smo isti. Ko nas bre zavadi, pucaju budale s brda i ostale pripovjetke
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- MunDzi
- Svadjalica

- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1391 times
Ne poredi BiH sa Jugoslavijom.rima wrote: 04 May 2020, 23:34
Pa eto ti BiH orginal jugoslavija jos i gore. Amerika jedini garant. Sta ako im dosadi BiH? Dva naroda u njoj je nezele. Dio treceg naroda bi takodje neku svoju drzavicu. Ja sam u jugi zivjeo odlicno skolovao se, radio, mogao sam ici moliti se Bogu svako pet minuta. Niko me nije prozivao muslimanom, balijom. Zivjeo sam slobodno kao sto sad zivim, al daleko od svoje kuce. Tito je ipak dok je bio ziv tu stoku drzao na uzdu. Misljenja sam da ce zemlje bivse jugoslavije stalno biti u sukobu i mrznji.
Ni u snu.
Ni u sali.
Bosna je postojala daleko prije nego je iko i pomislio da pravi Jugoslaviju.
Sta imam ja poredit il neporedit realnost je ocitaMukelefa wrote: 04 May 2020, 23:39Ne poredi BiH sa Jugoslavijom.rima wrote: 04 May 2020, 23:34
Pa eto ti BiH orginal jugoslavija jos i gore. Amerika jedini garant. Sta ako im dosadi BiH? Dva naroda u njoj je nezele. Dio treceg naroda bi takodje neku svoju drzavicu. Ja sam u jugi zivjeo odlicno skolovao se, radio, mogao sam ici moliti se Bogu svako pet minuta. Niko me nije prozivao muslimanom, balijom. Zivjeo sam slobodno kao sto sad zivim, al daleko od svoje kuce. Tito je ipak dok je bio ziv tu stoku drzao na uzdu. Misljenja sam da ce zemlje bivse jugoslavije stalno biti u sukobu i mrznji.
Ni u snu.
Ni u sali.
Bosna je postojala daleko prije nego je iko i pomislio da pravi Jugoslaviju.
Slazem se da je postojala i postojace al Bosna i Hercegovina dok je u njoj bosanaca i hercegovaca.
- MunDzi
- Svadjalica

Ko to mi?rima wrote: 05 May 2020, 00:00Sta imam ja poredit il neporedit realnost je ocitaMukelefa wrote: 04 May 2020, 23:39
Ne poredi BiH sa Jugoslavijom.
Ni u snu.
Ni u sali.
Bosna je postojala daleko prije nego je iko i pomislio da pravi Jugoslaviju.Neseri da nis primjetio/la da ste stavili potpis da se pola BiH zove RS.
Slazem se da je postojala i postojace al Bosna i Hercegovina dok je u njoj bosanaca i hercegovaca.
Melek, cim ti spominjes politicare iz drugih naroda ko fol za primjer, a iz svog naroda nemos nac nijednog clana KPJMelek wrote: 04 May 2020, 23:04Pa naravno. A ko vlada danas? I koliko je njih porijeklom pitomaca iz Titine vladavine? O kome govorimo? Govorimo mahom o članovima KPJ, bivšim udbašima, bivšim generalima JNA.. Šta misliš da je npr Dodik bio za vrijeme bivše YU? Bio skojevac do jaja, naravno. Pa u bivšoj YU se korupcija zahuktavala geometrijskom progresijom, to ko ne pamti baš ga je romantika zaslijepila. A ovi današnji vladajući izdanci baš tog i takvog sistema ni ne mogu da se ponašaju drugačije. Oni su odgojeni u duhu da je korupcija ok, ona prava stvar koja te čini bogatim. Čović je zlatni primjerak svega toga. Prokopaj mu malo po biografiji npr. Bivši sistem nije qrcu valjao a danas se taj sistem samo transformisao u još gore sa istom elitom, istim naslijedjem.Pape wrote: 04 May 2020, 22:54
@Melek, ... evo da pokusam sto mogu trezvenije. Daleko od toga da je bio svetac, i da nije grijesio.
Umro je 80-e, ... rat (da ne budem krivo shvacen), agresija na ostatak Juge je krenula 90-e, sve se "smirilo" 95-e, a danas je 2020-a.
Proslo je 25 godina i gdje smo mi sada?
Koliko nam vec ovi vladaju, sta su oni uradili kako treba? Je li nam drzava stabilna, prosperitetna i bolja od one koju nam je on ostavio?
Na koga ovi misle osim samo na sebe i svoje, koji ih upravo odrzavaju na vlasti dok su zivi? Njih je zaista najmanje briga sta ce ovdje biti poslije njih.
Nemoj mi zamjeriti, ali ... ti si pisao o romantici.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14352 times
- Been thanked: 24012 times
- Status: Online
Samo u okviru BiH, bez prava na oCepljenje.rima wrote: 05 May 2020, 00:00Sta imam ja poredit il neporedit realnost je ocitaMukelefa wrote: 04 May 2020, 23:39
Ne poredi BiH sa Jugoslavijom.
Ni u snu.
Ni u sali.
Bosna je postojala daleko prije nego je iko i pomislio da pravi Jugoslaviju.Neseri da nis primjetio/la da ste stavili potpis da se pola BiH zove RS.
Sto za SFRJ i njene republike, nije bio slucaj.
Dozvolite da se obratimo
Fudo Juga se raspala, pored svih ugovora, prava, konvencija, picki materni. Halo bolan Dodik trazi 10 eu zemalja da ga podrze u secesiji. Ovamo ima ruse i kineze i Izrael. Ima sve zemlje gdje je Dacic povukao priznanje kosova. Koji djeton, koje pravo!?Fuddo wrote: 05 May 2020, 00:06Samo u okviru BiH, bez prava na oCepljenje.rima wrote: 05 May 2020, 00:00
Sta imam ja poredit il neporedit realnost je ocitaNeseri da nis primjetio/la da ste stavili potpis da se pola BiH zove RS.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9930 times
- Been thanked: 11774 times
Od Tita do Alije i nazad.
U principu ste isti i jedni i drugi - veze vi nemate ni o čemu.
U principu ste isti i jedni i drugi - veze vi nemate ni o čemu.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

Pa trazio sam i ja picke od pamele anderson na instagramu.rima wrote: 05 May 2020, 00:18Fudo Juga se raspala, pored svih ugovora, prava, konvencija, picki materni. Halo bolan Dodik trazi 10 eu zemalja da ga podrze u secesiji. Ovamo ima ruse i kineze i Izrael. Ima sve zemlje gdje je Dacic povukao priznanje kosova. Koji djeton, koje pravo!?Fuddo wrote: 05 May 2020, 00:06
Samo u okviru BiH, bez prava na oCepljenje.
Mis’im...
Dozvolite da se obratimo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9930 times
- Been thanked: 11774 times
rima wrote: 05 May 2020, 00:18Fudo Juga se raspala, pored svih ugovora, prava, konvencija, picki materni. Halo bolan Dodik trazi 10 eu zemalja da ga podrze u secesiji. Ovamo ima ruse i kineze i Izrael. Ima sve zemlje gdje je Dacic povukao priznanje kosova. Koji djeton, koje pravo!?Fuddo wrote: 05 May 2020, 00:06
Samo u okviru BiH, bez prava na oCepljenje.
Pa jel našo makar jednu od tih deset?
To oko Dačića i mene brine. Ako Lesoto bude podržao Dodika, gotovi smo.
- MunDzi
- Svadjalica

- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25054 times
- Been thanked: 6561 times
...volim Titu vise i mrtvog, nego ove sto su na vlasti zive, dabogda im se klica zamela!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Jeg FudoFuddo wrote: 05 May 2020, 00:19Pa trazio sam i ja picke od pamele anderson na instagramu.rima wrote: 05 May 2020, 00:18
Fudo Juga se raspala, pored svih ugovora, prava, konvencija, picki materni. Halo bolan Dodik trazi 10 eu zemalja da ga podrze u secesiji. Ovamo ima ruse i kineze i Izrael. Ima sve zemlje gdje je Dacic povukao priznanje kosova. Koji djeton, koje pravo!?
Mis’im...
- Fuddo
- Maliciozni seronja

A neznam jel naso boli me Q. naso il naso.Krokodil Behko wrote: 05 May 2020, 00:20rima wrote: 05 May 2020, 00:18
Fudo Juga se raspala, pored svih ugovora, prava, konvencija, picki materni. Halo bolan Dodik trazi 10 eu zemalja da ga podrze u secesiji. Ovamo ima ruse i kineze i Izrael. Ima sve zemlje gdje je Dacic povukao priznanje kosova. Koji djeton, koje pravo!?
Pa jel našo makar jednu od tih deset?
To oko Dačića i mene brine. Ako Lesoto bude podržao Dodika, gotovi smo.
Veco, ... kad bi ga smjeli staviti na izbornu listu, on bi ih i mrtav pobijedio.Veca wrote: 05 May 2020, 00:22 ...volim Titu vise i mrtvog, nego ove sto su na vlasti zive, dabogda im se klica zamela!
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 25054 times
- Been thanked: 6561 times
...Pape, vjerujem da bi!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.