Josip Broz TITO
Moderator: Krokodil Behko
- Trafalgar Law
- Osvježenje foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 10 times
- Status: Offline
- HAVANA
- Forumaš godine
- Has thanked: 2776 times
- Been thanked: 22971 times
Re: Josip Broz TITO
Ja ne znam da je iko od nas rekao da je bilo perfektno i da je sve bilo top.Mi samo kazemo da je bilo puno bolje u poredjenju sa ovim danas a vi trubite i nakitite ko da sam haman citav zivot prosio i u redu cekao za deterdzent i mlijeko.U biti mi samo lajemo na ovo danasnje jer je proslo bilo jednostavno bolje.A ja ne vidim ni za to potrebe,proslo vrijeme i ta prica nicemu ne sluzi osim sto to sto se nakiti pravda neke danasnje stvari,skrece misli sa bitnog na nebitno...Ok,nista nije valjalo qrcu.Grozno.Eto,gotovo.Sta cemo sad?
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 469 times
- Been thanked: 1425 times
Sve je to lijepo, ali ja bih opet ''OVO'' (jer kako nazvati sistem koji je faza raspada) bez imalo razmišljanjha mijenjao za socijalni sistem iz Titovog doba. Govori neko nešto o Titovom zaduživanju, kad je on toliko uvalio Jugu u kredite, šta ćemo reći tek o našim ''ekspertima'' za šuplju i zaduživanje?Krokodil Behko wrote: 05 May 2020, 08:37HAVANA wrote: 05 May 2020, 08:34 Kako zivim,odlicno zivim.Malo me i sramota kad vidim druge ljude kako zive.Nemam ja problem sa tim.Nit sam ti ja bio nakav primjeran titin omladinac,buntovan,lud,istjerali me iz skole,oslobodile me jna,ma katastrofa od pionira.Imali nekako svi isto a mi bi ko nesta sirili,daj drugacije,daj muzike,putovanja,privatnog posla...Snalazio se citav zivot,radio od 15 godine,u ratu naucio za 3 zivota i iskusio.Naucio se u svemu snalaziti i opstati.Tek kao zreo covjek shvatio prednosti onog sistema sa mnogo mana ali ipak sistema.Koji je nesto stvarao i moglo se lijepo zivjeti.Htjeli ste ovo,eto vam ga.Uzivajte.Nemate razloga da prekrajate istorije,znaju ljudi kako su zivjeli,ima jos zivih.Fokusirajte se na sadasnjost,ovo je vase vrijeme.![]()
Sve ja to razumijem i drago mi je kad čovjek sam uspije. Ali, ne možeš a da ne primjetiš loše stvari (a bilo ih je dosta) u bivšem sistemu i dobre stvari (a i njih je dosta) u sadašnjem vremenu. samo to.
Nema dana kad nisam rek'o ''ustani Tito svega ti na svijetu, trpaj ovu bagru na goli otok majku im j...m profitersku onu prokletu''
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 632 times
- Been thanked: 989 times
A sta bi ti, pa mi od dolaska Turaka vise nikad nismo vladali svojom drzavom... Navikli smo na prosjacenje i da drugi odlucuju nasom sudbinom, sirotinjskog smo mentaliteta, kolikog god sve(t)ca da izglasamo vlast ce mu pojest pamet i postat ce isti ko i svi prethodnici
Sad odjednom treba u nasim genima da bude patriotizam i sposobnost vodjenja drzave? Nema toga, imamo gomilu filozofije i teorije, ali nema potrebnih vjestina za vodjenje drzavom a nemamo osjecaj da udarimo kad neko pljuje po drzavi.
Ako je ista ova drzava djecu naucila, naucila je da drzava ovakva ne vrijedi kurcu i ne vrijedi da dugorocno mnoge generacije ljudi propadaju u ovom kazanu zbog nekog lokal nacionalizma. Ne bi me cudilo da se za 20 godina potpise neka papirologija s kojom svi mogu da idu u pm, eto svima zemlja koju hoce, samo da nas ostave na miru i da mozemo 'move on' zapoceti kao dolikuje.
Jer j.... ja svu tu pricu ako zivim ko zadnji mis na svijetu u sred Evrope,a da udarimo na nekog ne moze jer slabiji smo od svih.
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Glaj nacionalistaKrokodil Behko wrote: 05 May 2020, 08:42 Zaboravih da dodam, razumijem i taj kozmopolitski dio, ali upravo on nas je skupo koštao 1992. godine, skupa sa snom o Jugoslaviji, a što se Tita tiče, ako se ne varam, s njegovom smo slikom u rat krenuli
Detalj iz 1992. Sarajevo
I ja sam za suživot, ali ne prije nego što budem siguran, da to i ostali u regiji žele.
U ovom trenutku, samo se nasmijem, kad neko izgovori tu riječ i nazovem ga suživotašem.
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- HAVANA
- Forumaš godine
Nemoj Havana, ... nije danas sve crno u nasoj domaji.

Eto, ... gore su nam objasnili da je Tito bio bitanga, krvnik, ... da nije bilo benzina,kafe, deterdzenta i slicno.
Nikako da se pomiris da danas gospoda iz malinjaka i drvne industrije uspjesno nabavljaju ventilatore i testove (koji je l` ku.cu ne valjaju).
Ne mozes da prihvatis istinu da su radnici u prosvjeti duzni da trpe ucenicki i roditeljski zulum, jer djeca imaju pravo da je.bu mater ucitelju.
Ne shvatas da je procedura u bolnickim ustanovama takva, da vrhunski lijecnik umre dok ga kolege smjeste na kliniku.
Ne razumijes da je Chivas, uz clansku kartu stranke, sasvim dovoljan da budes ministar kulture.
Ne ide ti u glavu da Halid poziva raju da ostanu kuci u vrijeme pandemije, a da je ono od sinoc dernek koji samo dokazuje da bratstvo-jedinstvo nije tek samo prazna floskula. Brat iz SNDS-a je tu bio prisutan sa razlogom.
Pospi se pepelom i vichi, ... yesss.
U Drugom svjetskom ratu prosjecan zivotni vijek tenkiste u borbi bio je 5 minuta.
Prosjecna duzina radnog staza na podrucju danasnje Bosne i Hercegovine je 18 minuta.
Ono izmedju bilo je vrijeme kada su manje civilizovani narodi imali ozbiljnu drzavu i najveci prosperitet od mladjeg kamenog doba.
Upoznajte svog neprijatelja.

Prosjecna duzina radnog staza na podrucju danasnje Bosne i Hercegovine je 18 minuta.
Ono izmedju bilo je vrijeme kada su manje civilizovani narodi imali ozbiljnu drzavu i najveci prosperitet od mladjeg kamenog doba.
Upoznajte svog neprijatelja.
Glup sam!
- insomnia
- Rđav kurac
- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Alija, Alija dje ce ti dusa. Srusio si miran san
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
- edo_79
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 469 times
- Been thanked: 1425 times
Sram ga i stid more bit što je radnička klasa se osjećala barem malo poštovana, a sad .... sad sexa na sve strane .... neznaš odakle ko više utjeruje radnicima ......Pape wrote: 05 May 2020, 13:56Nemoj Havana, ... nije danas sve crno u nasoj domaji.![]()
Eto, ... gore su nam objasnili da je Tito bio bitanga, krvnik, ... da nije bilo benzina,kafe, deterdzenta i slicno.
Nikako da se pomiris da danas gospoda iz malinjaka i drvne industrije uspjesno nabavljaju ventilatore i testove (koji je l` ku.cu ne valjaju).
Ne mozes da prihvatis istinu da su radnici u prosvjeti duzni da trpe ucenicki i roditeljski zulum, jer djeca imaju pravo da je.bu mater ucitelju.
Ne shvatas da je procedura u bolnickim ustanovama takva, da vrhunski lijecnik umre dok ga kolege smjeste na kliniku.
Ne razumijes da je Chivas, uz clansku kartu stranke, sasvim dovoljan da budes ministar kulture.
Ne ide ti u glavu da Halid poziva raju da ostanu kuci u vrijeme pandemije, a da je ono od sinoc dernek koji samo dokazuje da bratstvo-jedinstvo nije tek samo prazna floskula. Brat iz SNDS-a je tu bio prisutan sa razlogom.
Pospi se pepelom i vichi, ... yesss.
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- shark-attack
- Inventar foruma
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 403 times
Ne pamtim taj perod...
Al' koliko ga napadaju (sa svih strana), poznavajuci nash mentalitet, mora da je bio dobar covjek, nema shta drugo...
Al' koliko ga napadaju (sa svih strana), poznavajuci nash mentalitet, mora da je bio dobar covjek, nema shta drugo...
KIAORA
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8848 times
- Been thanked: 5608 times
Jest, jest Alija kriv za sve. 
Ako nije Alija, onda su nacionalisti krivi.
Slobo i Franjo nisu nacionalisti, oni su komunisti.
Kriv je Dobrica Ćosić i ta četnička klika uz njega koji su i za života Broza nastojali velikosrpske ideje da ostvare.
Oni su glavno sjeme zla koje je dovelo do svih desavanja 90-tih.
Pogodovao im je krivousti majmun i general u penziji Tuđman sa drugu stranu. Njemu je dupe spasio Krleža, i to je već poznata priča.
Na žalost nije ih Vladimir Bakarić pocmeko, a imo je volju.
Kakili su u gace od Bakarića.
Izetbegović je nebitna figura u tim desavanjima oko raspada Jugoslavije.

Ako nije Alija, onda su nacionalisti krivi.
Slobo i Franjo nisu nacionalisti, oni su komunisti.
Kriv je Dobrica Ćosić i ta četnička klika uz njega koji su i za života Broza nastojali velikosrpske ideje da ostvare.
Oni su glavno sjeme zla koje je dovelo do svih desavanja 90-tih.
Pogodovao im je krivousti majmun i general u penziji Tuđman sa drugu stranu. Njemu je dupe spasio Krleža, i to je već poznata priča.
Na žalost nije ih Vladimir Bakarić pocmeko, a imo je volju.
Kakili su u gace od Bakarića.
Izetbegović je nebitna figura u tim desavanjima oko raspada Jugoslavije.
The Dark Side Of The Forum...
- HAVANA
- Forumaš godine
Zna se ko je srusio miran san.Nije alija taj kapacitet.A evo da se i s njim slozim u necemu...
O titu je rekao...
Ja nisam nikad krio simpatije prema tom čovjeku, jer mi nije davao utisak nekog zloće-čovjeka. Imao sam utisak da je širok čovjek, otvoren prema životu, da je volio da živimo i da je puštao druge da ga žive, za razliku od drugih komunističkih rukovodilaca koji su bili više askete.
Znate i vi, pod asketama je teško, sami sebe izlažu patnji, pa to traže i od drugih ljudi. Tito je bio neka druga vrsta čovjeka. I tako, jednom riječju, nemam ja neki negativni odnos prema Titu. Vi znate, mi ovdje ni ulicu koja se zove po njegovom imenu nismo nikad predili, mada smo to mogli da uradimo.
Prošli smo kroz vrlo težak period od rata, kada je bilo takvih zahtjeva. Mi to nismo dali. Nisam ni ja dao to. Jednostavno ne smatram da historija počinje od nas. Taj čovjek je uradio neke značajne stvari, stvorio je jednu zemlju, ojačao je
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1390 times
Ovdje samo iz krajnosti u krajnost.
Ili moras biti idolopoklonik.
Ili moras biti mrzitelj.
Nedaj boze imati neki realan osvrt.
Vala ste dosadni i jedni i drugi.
Ili moras biti mrzitelj.
Nedaj boze imati neki realan osvrt.

- HAVANA
- Forumaš godine
Ne znam gdje kod mene vidis krajnost? Ja sam vec srao i drobio po ovoj temi i to je moj stav i razmisljanje.Nit koga imam sta dizat,nit ima razloga.Zivot svemu nauci i sve kaze...Ko gleda realno a ne pristrasno.Smatram se realnim covjekom.Mozda grijesim po necijim standardima ali to nije moj problem.Mukelefa wrote: 05 May 2020, 14:42 Ovdje samo iz krajnosti u krajnost.
Ili moras biti mrzitelj.
Nedaj boze imati neki realan osvrt.![]()
HAVANA wrote: 23 Feb 2020, 07:14 Ma i bezveze je pricati o tome, proslo vrijeme i druga vremena. Ljudi su bili sretniji, u ogromnom procentu zadovoljniji, radili, mogli su da zive od svog rada... Nismo imali previse ali 90% ljudi je bilo bare bare imovinski. Mozda nam je zato tako lijepo i bilo. Ja licno imam sada vise, mogu pomoci i bolesnu sestru, majku i oca penzionere koji bi bili socijalni slucajevi bez te pomoci. Imam sve, ide mene truhli kapitalizam, moras tako i deri. Ali nije mi lijepo. Bolje kad svi imaju za svoje potrebe i zivot dostojan covjeka. Ovi bi te u grob otjerali samo da sebi cvaknu sto vise. I onu nanu jadnu bi iskoristili samo za svoje ciljeve. Evo nano tops, zaokruzi i mrs. A mi cemo skupljat za lijecenja i pm. Oni ce krcmit imovinu stvorenu za titina vakta. Godinama krcme, privode kraju.Logicno bi bilo da ja branim ovaj sistem gdje jesu vece mogucnosti za pojedinca, biznis, zaradu...ali nisu svi ljudi za toga. Jebo sistem u kojem cu samo ja imati i vecina nekih ljudi koji se meni iskreno gade. Ne svi ali veliki postotak, ima finih radnih, vrijednih i sposobnih ljudi. Al Izgubi se srednji stalez. Il imas, il si na ivici bijede, il bjezis u bijeli svijet. Stvorili su takvu sredinu u kojoj je normalnog covjeka sramota sto ima. Prosto ti nezgodno nekad. Pomoci ne mozes, nit je tvoje da pomazes. Mogu ja sta hocu al s kim cu? Ljudi su nesretni. I to je najveci plus tog proslog vremena. Ljudi su bili sretni. U ogromnom procentu.
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 23482 times
- Been thanked: 6174 times
...daj molit cu lijepo, neka mi ovu sliku netko smanji za avatara!
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- HAVANA
- Forumaš godine
Veca wrote: 05 May 2020, 14:53 ...daj molit cu lijepo, neka mi ovu sliku netko smanji za avatara!
Tito-odlikovanja.jpg

- HAVANA
- Forumaš godine
- HAVANA
- Forumaš godine