Oooj j.... ti coronu,nema posla,u sta mi dan prodje.
Josip Broz TITO
Moderator: Krokodil Behko
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2887 times
- Been thanked: 23881 times
- Status: Offline
Re: Josip Broz TITO
Nije skupo na moru, skupo je na obali.
E sad si nas potrefio, obeshrabrio i otjerao sa teme.
I ne brini, ... nikada neces ostariti i otici u penziju. Ostat ces vjecno mlad i lijep.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14308 times
- Been thanked: 23835 times
Jest se ovdje zakuhalo,
Ko na Neretvi
oooPkkkoooloViiii drznedaj faCaj zive
Ko na Neretvi
oooPkkkoooloViiii drznedaj faCaj zive
Dozvolite da se obratimo
- Socrates
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Been thanked: 5 times
- Veca
- Uvijek slobodna!

- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 24725 times
- Been thanked: 6459 times
- Status: Online
Mukelefa wrote: 05 May 2020, 16:10 Tad su se mogle kupiti cigare, a sad se moraju motati jer je jeftinije tako.
...ja pusila HB do prije 4-5 godina, a onda u po Deutschlanda moradoh preci na duhan............ma dajte molim vas!
Ima ljudi dobrih, mekih kao pamuk.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
Kad ih zgazite propadate do dna, SOPSTVENOG.
Nisu predvidjeni za gazenje.
- Fuddo
- Maliciozni seronja

- Has thanked: 14308 times
- Been thanked: 23835 times
Serokrates to presjeca knjiski,
Ovi stariji se malo sluze emocijama,
Ljudima je bilo fino, mladi, zdravi, pojest, popit, sprcit, bezbrizni...
Mora coJek svakog razumiT.
To je bolan ljudi bila pravo nazadna sredina, nepismen narod, e sad ti od tog ista napravit, to je poduhvat.
Bilo je mali milion gluposti, gresaka, al bilo je i dobrih stvari za one koji ga pamte, ne treba ih domah na stoc docekat. Nek se ljudi sjecaju i evociraju uspomene, sta fali. Sve je to normalno.
Ovi stariji se malo sluze emocijama,
Ljudima je bilo fino, mladi, zdravi, pojest, popit, sprcit, bezbrizni...
Mora coJek svakog razumiT.
To je bolan ljudi bila pravo nazadna sredina, nepismen narod, e sad ti od tog ista napravit, to je poduhvat.
Bilo je mali milion gluposti, gresaka, al bilo je i dobrih stvari za one koji ga pamte, ne treba ih domah na stoc docekat. Nek se ljudi sjecaju i evociraju uspomene, sta fali. Sve je to normalno.
Dozvolite da se obratimo
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 7 times
I muskarci placu
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Socrates
- Forum [Bot]
Ne bih ja riječi rekao da nije završilo kako je završilo.
Baš da on nema nikakvu odgovornost u svemu tome, to je stvarno besmisleno tvrditi.
Pogotovo što je već imao iskustvo iz Drugog Svjetskog Rata.
Baš da on nema nikakvu odgovornost u svemu tome, to je stvarno besmisleno tvrditi.
Pogotovo što je već imao iskustvo iz Drugog Svjetskog Rata.
. . . . . . . . .
- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 7 times
To govori samo koliko si ti glup I poremecen.
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- insomnia
- Rđav kurac

- Has thanked: 3202 times
- Been thanked: 10011 times
Sto mlada dijeli komplimente 
Iskustvo mi je pomoglo da u sebi nađem balans
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
Pa okoreli šaban začas postao je šaman
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 244 times
- Been thanked: 156 times
Mozda je vidjeo sajkacu ali kokardu nije, '81 da si stavio kokardu osmeko bi te prvi komsija cikama u koznim mantilima ma da su tad vec nosili odjela i pederuse, i jos bi batina fasovo, odgulio robije i imao do '92 "karakteristiku" velikosrbin djelovo sa cetnickih pozicija u dosijeu.Socrates wrote: 05 May 2020, 17:59Pa jel' potrajao sistem?Pape wrote: 05 May 2020, 17:53
Ja ovo vishe ne mogu citati, covjek pishe bez ikakvog smisla.
@Havana, ... eto ga tebi.![]()
Gledaj, samo totalni kreteni negiraju činjenice. Jel' potrajao sistem?
Eto, meni je tata pričao da je kokarde viđao već 81-ve na Kosovu. Dakle, odmah čim je Tile rikn'o, počelo je.
Mases glavom lijevo-desno dok pises, pa nisam siguran da li me hvalis ili ismijavas.
Kako god, ganut sam gospodjo Chesterfield.
Glup sam!
- Socrates
- Forum [Bot]
Na Kosovu je navodno bilo drugačije.rocko wrote: 05 May 2020, 19:10Mozda je vidjeo sajkacu ali kokardu nije, '81 da si stavio kokardu osmeko bi te prvi komsija cikama u koznim mantilima ma da su tad vec nosili odjela i pederuse, i jos bi batina fasovo, odgulio robije i imao do '92 "karakteristiku" velikosrbin djelovo sa cetnickih pozicija u dosijeu.Socrates wrote: 05 May 2020, 17:59
Pa jel' potrajao sistem?
Gledaj, samo totalni kreteni negiraju činjenice. Jel' potrajao sistem?
Eto, meni je tata pričao da je kokarde viđao već 81-ve na Kosovu. Dakle, odmah čim je Tile rikn'o, počelo je.
Ostatak Jugoslavije je živio u njihovim bajnim snovima kad su Kosovari znali sa cim imaju posla.
. . . . . . . . .
- rocko
- Inventar foruma

- Has thanked: 244 times
- Been thanked: 156 times
Znas kako je bili '81 na Kosovu, po danu masu po noci pucaju na kasarne, a da narod nije znao da JNA artiljerijom dejstvuje po Albanij ( pogranicni krajevi ) pa onda ujutro gledas kako Albanska vojska popravlja i grabljama razvlaci zemlju u pogranicnom pojasu gdje us Izvidacko diverzantsek grupe upale u Albaniju.Socrates wrote: 05 May 2020, 19:14Na Kosovu je navodno bilo drugačije.rocko wrote: 05 May 2020, 19:10
Mozda je vidjeo sajkacu ali kokardu nije, '81 da si stavio kokardu osmeko bi te prvi komsija cikama u koznim mantilima ma da su tad vec nosili odjela i pederuse, i jos bi batina fasovo, odgulio robije i imao do '92 "karakteristiku" velikosrbin djelovo sa cetnickih pozicija u dosijeu.
Ostatak Jugoslavije je živio u njihovim bajnim snovima kad su Kosovari znali sa cim imaju posla.
A policije iz cijele Juge koliko hoces hajde stavi kokardu a zandara iz Zadra, Zenice, Ljubljane, Zagreba , Virovitice , Dzakovice , Zidanog Mosta
pricinilo mu se.
- Socrates
- Forum [Bot]
Ma on je titoista k'o i ovi, on bi sakrio najradije da je takvo nešto bilo moguće u Titinoj Jugoslaviji.
Al' hajd'.
Jel' bilo '89 četnika po Kosovu?
Al' hajd'.
Jel' bilo '89 četnika po Kosovu?
. . . . . . . . .
- HAVANA
- Forumaš godine

- Has thanked: 2887 times
- Been thanked: 23881 times
Ja kad vidim ko invalidnine prima i uvozi auta na povlastice...a ko jedva prezivljava, povraca mi se. A znam i jedne i druge. Jos kad taj povlasticar pocne vazit o allahu, islamu, bosnjacima... Haman pa i povratim. Al ja se i ne vidjam i ne druzim sa ovim prvim..Izbjegavam ih u sirokom luku osim ako im repa trebam uzet. To rado uradim. Ove druge vidjam, redovno se okupimo...rocko wrote: 05 May 2020, 19:15Moj Havana sve smo to mi sanjali, pricaju ljudi kako su zarobljavali 20 tenkova u danu '92 , nivo mitomana u mom komsiluku sto su novim komsijaam koji su se bili rasirili po nasim kucama rekli da tu nema ko da se vrati kaje mi ih u povlacenju docekli ured dvije 'iljade ustasa smo pobili taj dan, kad mi dodjosmo da ih rastjeramo iz kuca kaje zar vi niste svi mrtvi. A mi u povlacenju izgubili jedan kamion, i jedan kombi.HAVANA wrote: 05 May 2020, 16:34 Ovako se nesto slicno desava i sa ovim ratom.pricaju nam price neki cudni ljudi a mi smo ludi koji smo bili ucesnici od pocetka.Mi sanjali sta li? A oni su vodili otpor,to nakih beretki,cinova,veliki bosnjaci...Slabo ih se nesto sjecam na pocetku...Evo samo da krenemo od ovog datuma od prije par dana,2 maja,pa mozemo i na 8 juni hrasno,pofalicku,12 januar 93g zuc...Obicni i mali ljudi koji su ginuli,izdati,prodani,ostavljeni...ovi sad nekakvi pisu istorije i picke materine...
Nije skupo na moru, skupo je na obali.